ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:208/384)

Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 247

Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego(...)Ciągle mieszając masę uzyskujemy krem o konsystencji budyniu. Gorącą masę budyniową wlewamy na wcześniej przygotowane herbatniki. Wygładzamy i szybko przykrywamy gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami

Kocham Czekoladę
Kakaowe kruche ciasteczka 153

wersji na Halloween, ale równie dobrze można je przygotować używając dowolnej foremki. Ciasteczka są puszyste i bardzo kruche, gdyż ciasto jest ucierane. Podczas wałkowania trzeba wykazać się cierpliwością, ale efekt smakowy wynagrodzi Wam wszystkie trudy. Można je ozdobić lukrem, polewą czekoladową i obsypać orzechami. Przepis ze strony BBC Good Food . Polecam! Kakaowe kruche ciasteczka Składniki na 20 sztuk: 125g miękkiego(...)łyżki kakao 1 żółtko 1 łyżka mleka szczypta soli łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie) Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy żółtko, mleko i wanilię i miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z kakao i solą, dodajemy do utartych składników i miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą

Smak mojej kuchni
Czekoladowa pianka ze Smerfami 264

śmietany 36% - 2 żółtka - 3 białka - 2 łyżki cukru - ½ szklanki płynu( może być sama woda lub pół na pół z z rumem) 50 g czekoladowego groszku Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z rozpuszczoną Kasią/masłem. Wykładamy nimi spód tortownicy(18/20cm) i dobrze ugniatamy. Całość schłodzamy w lodówce przez około 15 minut. Rozpuszczamy czekoladę(...)możne stężeć). Ubijamy śmietanę i wstawiamy do lodówki, ubijamy białka i też wstawiamy do lodówki, następnie ubijamy żółtka z cukrem na puszysty biały krem. Do ubitych żółtek po trochu dodajemy rozpuszczoną czekoladę, ubite białka, śmietanę i czekoladowy groszek. Nakładamy piankę na czekoladowy spód, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Dekorujemy. U nas marshmallowe Smerfy

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowe babeczki z kremem i granatem 194

Czekoladowe babeczki z kremem i granatem - prezentują się równie dobrze, co smakują. Gorzka czekolada świetnie komponuje się z delikatnym kremem z twarożku, lekko cierpki granat dopełnia

Ciastkozercy
Tort czekoladowo dyniowy 232

właśnie udało się zgarnąć taki diamencik, z którego przygotowałam przepyszną zupę krem i jeszcze deser. Co prawda upiekłam tort ale nie oznacza to, że szykuję się na czyjeś urodziny. Taki tort śmiało możecie przygotować każdego dnia i delektować się z nim z bliskimi.   Składniki:  biszkopt czekoladowy: 4 jaja 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 3 łyżki kawy(...)szklanki śmietany 30% ganasz czekoladowy: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 2 łyżki śmietany 30% do dekoracji: orzechy włoskie lub pekan Przygotowanie: biszkopt czekoladowy ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawaj po kolei po żółtku. Następnie powoli dodawaj cukier, mąkę, kawę z proszkiem do pieczenia i olej. Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej

Niezły Młynek
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 176

zimnego mleka 5 dag białej czekolady Dodatkowo: 1 wafelek czekoladowy ( 5 dag ) Wykonanie: 1. Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej(...)upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy tak około 15 - 20 minut. 3. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder

Izabelawkuchni
Cake Pops 172

możemy pozostawićje po prostu w polewie czekoladowej i będą również smakowitą przekąską. Te ciasteczka na patyku są idealnym rozwiązaniem na imprezę,szczególnie taką z udziałem dzieci. Na pewno podbiją serca wszystkich. Uważam,że lepiej sprawdzą się niż tradycyjny tort. Są bardziej interesujące i przede wszystkim praktyczniejsze (przysparzają mniej kłopotów przy jedzeniu (połączenie krem+dziecko, hmmm chyba wszyscy wiemy jaki jest(...)linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS               Składniki na około 35 sztuk ·        około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·        patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl

Mania Gotowania
CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi 93

laskowe i kremowe mascarpone. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach i w mgnieniu oka znika z talerza! Zobacz również inne przepisy z orzechami laskowymi: Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy Deser Toffifee z płatków ryżowych Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Ciasto z orzechami laskowymi to przepis, który pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów(...)sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia

Via Gusto
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 267

następnie mieszamy z makiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i również mieszamy z makiem. Na koniec dodajemy kilka kropel olejku i bakalie, ciasto z nimi lepiej smakuje ale trudno się rozsmarowuje masę makową na plackach.  Krem budyniowy: 2 szklanki mleka, 2 łyżeczki cukru z wanilią, ½ szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200 masła(...)następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy pozostałą ilość kremu i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą czekoladową. Polewa: 125 g masła, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka żelatyny, 2 łyżki wody, 4-5 łyżek śmietany

Cynamonowe szczęście
Eklerki z kremem i sosem czekoladowym 181

mieszając dodajemy po jednym jajku. Jeżeli damy już wszystkie jajka wtedy mieszamy jeszcze 30s/obr.5 Ciasto dajemy do rękawa i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kulki. Pieczemy na nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok 20 minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Sos czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 70% kakao 1 łyżeczka(...)masła 1/4 szklanki mleka Sposób przygotowania: Do naczynia miksującego włożyć gorzką czekoladę, rozdrobnić 10 s/obr 9. Dodać masło i mleko, podgrzać 4 min/100°C/obr. 2, przelać sos czekoladowy do innego naczynia. Krem do eklerków 1 opakowania budyniu waniliowego 1 łyżeczka masła 700 ml mleka 2 łyżki cukru  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: W garnuszku

ClauditteMissCooking
Tort czekoladowo-malinowy 119

delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietanki

Słodki sentyment
Rogaliki krucho-drożdżowe 222

szkl. oleju szczypta soli dowolne nadzienie [ u mnie krem czekoladowy] Z połowy szklanki mleka, drożdży i 1 łyżki cukru, 2-3 łyżek maski zrobić zaczyn .Odstawić do wyr astania.Jajko, żółtko, cukier i olej wymieszać i dodać do mąki wymieszanej z solą. Dodać wyrośnięty zaczyn, pozostałe mleko i wyrobić dobrze ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat i podzielić

Moje domowe kucharzenie
SMAŻONE CIASTO KASZTANOWE Z GRUSZKĄ 170

można połączyć tradycyjne z nowoczesnym. Czy zwykłe czekoladowe ciasto musi być nudne? Ja pokazuje, że nie wolno bać się nowego podejścia do gotowania. Usmażyłam więc ciasto... kasztanowe... kakaowe... z gruszkami. Ciasto ma przewagę smaku kakaowego z nutą kasztanową. Gruszki nadają wilgotności ciastu. To jest tylko moja propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy

Kuchnia w oparach
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 186

urodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom.  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka

Delusional Trine
drożdżowe rogaliki na śmietanie-mięciutkie i puszyste 208

posmarowania rogalików i dowolne nadzienie-czekolada w kostkach, krem czekoladowy, powidła itp. drożdże zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpuszczą i będą płynne. Do płynnych drożdży dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy resztę składników i drożdże ze śmietaną. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 15 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI 207

  Ajjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo

Ostra na Słodko
Miodownik 511

krem – placek – dżem – gorący krem – placek . Po złożeniu ciasto wystudzić. Jeśli nie potrzebujemy ciasta na już, najlepiej jeśli zawiniemy go w folię spożywczą i odłożymy na 1-2 dni do lodówki lub w chłodne miejsce – wtedy ciasto ładnie zmięknie i dopiero po wyjęciu z folii polewamy polewą czekoladową.  Jeśli chcemy mieć od razu gotowe

kuchcikownia
Tort kajmakowy 229

przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej

CoolinarniePL
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 195

chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)- pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego)- 3 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej

Wypisz Wymaluj
Bajaderki 218

formułować kule. Każdą kulę wkładać do papilotki, polewać polewą czekoladową i posypywać płatkami migdałowymi.Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja używam ciastek zbożowych Benitki dostępne w sieci sklepów Biedronka. Można je śmiało zastąpić innymi ciastkami typu petit beurre, digestive, herbatnikami, czy końcówkami ciast bez kremów, bakali czy żelatyny.Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej przystwaki

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania