ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:210/384)

OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 233

soczystej zieleni i okruchami ciasta. Ale te glisty... bleee... to już przesada.. Nie sądziłam, że babeczki wyjdą takie obrzydliwe:D Idealne na Halloween! Oczywiście moje Dzieci były... ZACHWYCONE! No i chyba o to chodzi w halloweenowych wypiekach, prawda? Babeczki w smaku są genialne: bardzo mocno czekoladowe, puszyste i delikatne, a w połączeniu z  kremem rozpływają się w ustach(...)barwnikiem spożywczym.DEKORACJA:Z lukru plastycznego zabarwionego na cielisty kolor uformuj 10 glist lub przygotuj 10 żelkowych dżdżownic.Na każdą babeczkę nałóż 1 lub 2 łyżeczki kremu, posyp "ziemią", czyli pokruszonym ciastem i ułóż ozdobnie glisty. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 238

minut każdą porcję. Buchty rosną w trakcie gotowania, więc pokrywka nie powinna być płaska. Podawać najlepiej na bieżąco gorące, bo na takich najlepiej rozpuszcza się olej kokosowy vel masło, krem czekoladowy, konfitury, itd. Osobiście robię więc po 6 sztuk na raz, akurat w sam raz na jedno rozdanie na naszą czwórkę, a w czasie kiedy jemy, gotuje się już następna(...)górę daję odrobinę oleju kokosowego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i daje fajny maślany posmak i do tego np.: - jagody lub dowolne konfitury, - krem czekoladowy ze słoika albo sos czekoladowy zrobiony w międzyczasie, - zestaw wiśnie + czekolada, moja miłość :) - cukier kokosowy albo syrop klonowy, - zamiast oleju kokosowego olej sezamowy + sezam albo - olej konopny + łuskane nasiona konopi, - albo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 158

Sernik bez pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowiec z kremem orzechowym 127

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dokładnie rok temu zaczęłam prowadzić My Blueberry Corner. Jak ten czas leci. Z tej okazji upiekłam bardzo czekoladowe ciacho, z …

My Blueberry Corner
Wuzetka z niespodzianką 218

Znane ciasto kto go nie lubi A może w tej odsłonie zapraszam do skosztowania Składniki Biszkopt 1 - 3/4 szklanki mąki - 1/4 mąki ziemniaczanej - 2 czubate łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt 2 - 1 szklanka mąki - 2 budynie czekoladowe - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem(...)szklanki gorącej wody  - Wymieszać aż się żelatyna rozpuści zostawić do ostudzenia 3. - Śmietaną ubić z cukrem dodać śmietan fix gdy się ubije śmietana powoli wlewać  ostudzoną żelatynę - ciasto ciemniejsze podzielić na połowę do soku z brzoskwiń  dodać 1/2 szklanki przegotowanej wody i wódkę (nie koniecznie) nasączyć biszkopt  Posmarować cienką warstwę kremu -W drugim biszkopcie wyciąć literatką

W królestwie smaków Beaty
Ciasto cytrynowe 176

wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto dobrze schłodzić. Składniki na masę śmietanową: 1/2 l śmietany 30%; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka żelatyny (rozpuszczonej w 6 łyżkach gorącej wody); Wykonanie: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, szybko miksować. Śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Dodatkowo: 3-4 małe opakowania herbatników szkolnych; polewa czekoladowa; Na krem śmietanowy wyłożyć herbatniki (jeden obok

In my kitchen
Nawiedzone ciasto 212

końcowego warto :) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g kakao w proszku 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 125 g masła 300 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 duże jajka 250 ml maślanki 125 ml wystudzonej, mocnej kawy (2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) Krem pomarańczowy z mascarpone(...)delikatnie odklejamy od papieru. Ciasto: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kwadratową formę o wymiarach 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Boki smarujemy masłem i oprószamy mąką lub spryskujemy spray’em do pieczenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i szczyptą soli. W drugiej misce miksujemy na gładki krem masło wraz z cukrem

MyCookBook.pl
Tort czekoladowo - kokosowy 224

kremu, taki upieczony parę minut wcześniej nie zupełnie dobrze się tu sprawdzi :-( Ja biszkopt piekę sobie zawsze dzień wcześniej niż przekładam go masą, też Wam to polecam :-) I w ogóle polecam Wam ten tort, jest niezwykle smaczny - czuć w nim zarówno smak kokosowy, jak i czekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam go taki mały, brakło na dokładki :-( SKŁADNIKI Ciasto

Czary - gary w kuchni
CZEKOLADOWY TORT BANANOWY 145

wyciśniętej cytryny. Mus czekoladowy:  Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby miska nie dotykała lustra wody. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki, przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Do śmietanki przekładamy mascarpone, ubijamy na puszysty krem. Ganache:   Śmietankę podgrzewamy(...)można nią smarować boki ciasta. Dekoracja:  Żelatynę namoczyć, odstawić do napęcznienia.  Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby miska nie dotykała lustra wody. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki, przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Dodajemy cukier puder, ubijamy na puszysty krem. Na koniec dodajemy roztopioną

Słodki Zakątek
Makowiec japoński 239

torcik makowy , który nie zawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec japoński za sprawą jabłek jest bardzo wilgotny i nieco kremowy. Struktura tego ciasta zależy od rodzaju dodanych jabłek, które mniej lub bardziej się rozpadają podczas pieczenia. Ilość porcji: 14 Czas przygotowania: 60 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na makowca japońskiego(...)pieczenia wierzch zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzając stan upieczenia ciasta drewnianym patyczkiem, nie powinno być przyklejonego na nim ciasta, chociaż patyczek będzie wilgotny. Po upieczeniu ciasto wystudzić w foremce i wyjąć je dopiero po schłodzeniu. Wystudzony makowiec polać polewą. Polewa czekoladowa:  Składniki na polewę rozpuścić w rondelku na małej mocy palnika i wolno gotować

Kuchcik gotuje
Rolada z kremem karpatkowym 219

pieczenia 2 łyżeczki kakao Skworcu  (klik) Szczypta soli Krem: 500 ml mleka 10 g cukru pudru 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny lub masła Dodatkowo: 250 g konfitury ananasowej 250 g kulek w zalewie – malinowych Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 4 łyżki(...)kolejno po jednym żółtku. Do masy dosypujemy partiami przesiane mąki, mieszamy szpatułką bardzo delikatnie. Masę przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę piekarnikową (wymiar 35x38 cm). Wygładzamy po całości. Ciasto pieczemy w 170*C przez 12 minut.  Po wyjęciu z piekarnika od razu odwracamy na suchą ściereczkę i zwijamy do środka. Zostawiamy do wystygnięcia. Do garnka wlewamy

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka z kandyzowaną czarną porzeczką i polewą czekoladową-bardzo kruche 157

kandyzowanej czarnej porzeczki Helio   1 polewa czekoladowa Helio   Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i śmietanę ciągle ucierając. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, mlekiem w proszku i sodą, stopniowo dodajemy do masy i ucieramy. Dodajemy porzeczkę i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto będzie miało lekko klejącą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Placki dyniowo- waniliowe 272

temperatury pokojowej) – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni

Smaki Armine
Kruche babeczki z brzoskwiniami 203

możemy upiec wcześniej i przechowywać w pudełku. A krem i glazurę możemy kupić i mieć na tzw. "czarną godzinę" do nadziewania. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego brzoskwinie z puszki nadzienie czekoladowe  Lauretta glazura  Mirror Przygotowanie: Mąki przesiać

Ala piecze i gotuje
Maxi King 564

polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki(...)krem. Następnie dodawać po trochu mleka w proszku i serka. Całość rozetrzeć dokładnie, aby nie było grudek. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x30 cm.) ułożyć warstwę herbatników. Na niej rozsmarować połowę masy mlecznej, przykryć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć masę krówkową, przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą połowę masy mlecznej i przykryć ją ostatnią warstwą herbatników. Polewa czekoladowo - orzechowa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie