ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:274/333)

Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 280

pieczemy 15 min. w 180 stopniach Celsjusza. Ja piekę je na takiej dużej blaszce, dołączanej zwykle do piekarnika. Można je upiec również na dwóch małych, ale tak jest szybciej :) Ciasto ma bardzo specyficzny kolor, zapach i aromat i jest po prostu pyszne. Polecam je do wszystkich przekładańców, tortów oraz wszelkich ciast wycinanych i obkładanych lukrem plastycznym. Doskonale się do tego(...)krem przez metalowe sitko (zanim dodamy do niego ubitą śmietankę). Wtedy powinien być gładki, a chyba taki jest lepszy. Drugą połówkę ciasta układamy na kremie budyniowym i również nasączamy. Na to wykładamy krem krówkowy. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe, ale zanim będziemy się rozkoszować smakiem tego ciasta, musimy wstawić je do lodówki na co najmniej 2-3 godz

Ratunku obiad
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 105

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 125

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wegańska czekolada z daktyli. 100

czekolad z daktyli jest wegańska w 100% i jest bez glutenu oraz cukru. Niesamowicie pyszna, wegańska czekolada z daktyli z chrupiącymi pistacjami i zdrowymi jagodami , czekolada wypełniona pełnowartościowymi składnikami tworzy pyszną ucztę lub zdrową przekąskę . Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce te posiadają wiele właściwości leczniczych, więc można je śmiało nazwać naturalnym(...)olej kokosowy. Do robota kuchennego wkładamy daktyle, wlewamy olej kokosowy i dodajemy kakao. Włączamy robot i czekamy aż uzyskamy gładką masę. Do czekoladowej masy wsypujemy połowę pistacji i jagód goji. Mieszamy dokładnie. Małe naczynie wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę daktylową. Dociskamy mocno. Na wierzchu kładziemy pozostałe pistacje i jagody goji. Lekko dociskamy. Całość wkładamy do lodówki najlepiej

Zdrowy Styl Joanny
Pierniczki świąteczne do wycinania - łatwe, od razu miękkie 494

Uwaga dzieci duże i małe! Otwieram świąteczny warsztat piernikowy, pieczcie pyszne pierniczki  i zajadacie, powieście je na choince lub po prostu podarujcie! Pierniki są bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki w lodowych wafelkach i e-book z okazji Dnia Dziecka 197

DARMOWY E-BOOK z przepisami - * -   Znajdziesz w nim: 24 przepisy wybrane z myślą o sprawieniu radości najmłodszym - proste, z którymi starsze dzieci poradzą sobie bez problemu lub z Twoją niewielką pomocą, ale i bardziej skomplikowane, którymi zaskoczysz i ucieszysz swoje dziecko/dzieci. I siebie :))) nasze wspomnienia z dzieciństwa 2 wywiady z przedsiębiorczymi mamami kilka inspirujących wypowiedzi dzieci - jak chciałyby(...)pieczenia 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę, łączymy ze sproszkowanym burakiem, solą i proszkiem do pieczenia. Do drugiej miski wbijamy jajka, blenderem lekko ubijamy wraz z cukrem, dodajemy jogurt i sok z cytryny, blendujemy. Płyn przelewamy do suchych składników i dokładnie łączymy (to też zrobiłam blenderem). Na blaszce (ja ją wyłożyłam papierem do pieczenia

Kolorowy Przepisownik
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1178

kuchence mikrofalowej szybkie ciasto czekoladowe możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało mi się je sfotografować. Było tak smaczne, że od razu znikało. Smakuje jak pieczone tradycyjnie odpowiedniki, a dżem sprawia(...)pieczemy cztery i pół minuty. Po tym czasie wbijamy w środek wykałaczkę – jeśli ciasto jest surowe, pieczemy jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto

Poezja smaku
Kostka orzechowa 161

Co powiecie na taką wariację orzechową na cieście kruchym? Ciasto szykowałam na spotkanie rodzinne, które odbywało się w innym mieście więc musiało spokojnie przetrwać 2,5

Relaxtime
Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 134

więc do ciasta dodaję niewielką ilość cukru, jeśli wolicie bardziej słodkie wypieki bądź nie dodajecie do nich dużej ilości dodatków dodajcie do ciasta większą ilość cukru. Przepis na gofry wykorzystałam z bloga KulinarnePrzeboje . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące gofry – Składniki 300 gram mąki pszennej 2 średnie jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 80 ml oleju do ciasta łyżka cukru(...)delikatnie wymieszać je z ciastem. Gofrownica zależnie od posiadanego modelu nagrzewa się przez kilka minut. Warto ją włączyć gdy rozpoczynamy przygotowywanie ciasta, jak ciasto będzie gotowe gofrownica już też będzie odpowiednio nagrzana. Na nagrzaną gofrownicę nalać odrobinę oleju, rozsmarować pędzelkiem bądź papierem kuchennym i ściągnąć jego nadmiar. Nalać porcje ciasta, zamknąć gofrownice. Gofry pieką się przez kilka minut, najlepiej

To Musisz Wiedzieć
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 391

Uwielbiam serniki i mogłabym je piec i jeść bez końca. Przepisów jest bardzo dużo, a ten na biszkoptach z brzoskwiniami, kojarzy mi się z czasem gdy miałam naście lat i odwiedzała nas znajoma, która miała w zwyczaju przyjeżdżać z sernikiem, fajni tacy znajomi, a serniczek przepyszny :) Składniki: 750g twarogu półtłustego 1 1/3 szklanki cukru 15 dag masła 6 jajek(...)mąką, potrząsamy, by rodzynki obtoczyły się w mące i wrzucamy do reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, gotujemy

Smakowy Raj
Domowe Bułki Pszenne 274

tłuszcz wchłonie w ciasto Tak przygotowane ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam ciasto dłonią około 4 minut aż będzie ładnie dostawało od dłoni Wyrobione ciasto wkładam ponownie do miski lekko oprószonej mąką , nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce tak żeby podwoiło swoją objętość - na około 40 minut Po 40 minut – formowanie bułek Ciasto wykładam na blat(...)wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę po 5 minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę jeszcze około 10 minut W sumie piekłam bułki 15 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez termoobiegu Domowe bułki pszenne lekko słodkie :) są gotowe , życzę smacznego i udanych wypieków Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Brownie bez glutenu 144

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99

maniapieczenia
Trzy musy 187

Przepis na te ciasto znalazłam niechcący podczas szukania w internecie przepisu na rybę jaką jedliśmy w Delcie Dunaju (szkoda że nie znalazłam). Przepis pochodzi ze strony

Mam apetyt na ...
Kruchy placek na niedzielę, 3:2:1 START! 90

trzeba posiekać wszystkie składniki do uzyskania wyglądu kruszonki i potem zagnieść kulę ciasta. Łatwiej zagnieść  ciasto ze świeżymi żółtkami, ale można też użyć gotowanych i takie trzeba przetrzeć przez sitko, by uzyskać proszek.  Gotową kulę ciasta trzeba schłodzić do godziny w lodówce. W przypadku ciasta na słono pomija się oczywiście cukier i zamiast niego daje się sól, maksymalnie(...)lekko smarować formy, jeśli chcecie łatwo wyjmować ciasto z formy i nie połamać delikatnych kawałków. Jednak piekąc z tego ciasta słodkie kruche babeczki najlepiej wykleić foremki bez smarowania, włożyć lekko nakłute do lodówki także już w foremkach przed pieczeniem, dzięki czemu ciasto nie zsunie się ze ścianek podczas pieczenia i babeczki będą wyższe i zachowają wyraźne karbowane

I tu będę miała takie te
Tort kajmakowy z mango 66

bezę . Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając, ale na mniejszych obrotach. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i przesiewam do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej(...)dwie łyżki białego kremu, a do reszty dodaję rozpuszczoną czekoladę oraz kakao i miksuję na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Schłodzony tort wyciągam z lodówki, obkładam cienką warstwą czekoladowego kremu, wyrównuję i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Następnie wykonuję drugą warstwę tynku i ponownie tort wędruje do lodówki na 30 minut. Białym kremem wykonałam wzór na torcie

Słodki sentyment