ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:281/333)

Szpinakowe gwiazdki z niespodzianką + e-book z przepisami na karnawał 129

czosnku i przypraw na gładki krem. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie stopniowo dolewamy rozdrobniony szpinak. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie mieszamy. Wylewamy na wyłożoną papierem (tylko spód) blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 170⁰C piekarniku ok 30 minut. Studzimy i wykrawamy foremkami ozdobne kształty lub dzielimy na prostokąty. Jajka obieramy, łączymy razem(...)Czekoladowy Muffinek , Sylwii z agencji reklamowej 13 DESIGN odpowiedzialnej właśnie za grafikę oraz skład oraz Ewie z EwaPopielarz.pl  oraz bloga kulinarnego Baby w kuchni , która redagowała i poprawiała całość.  Dziękuję także pozostałym dziewczynom za zaangażowanie i swoje przysłowiowe "5 groszy". Dobra robota! Mam nadzieję, że Wy- Drodzy Czytelnicy zgadzacie się ze mną bez dwóch zdań

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki cynamonowe z kremem śmietankowo-czekoladowym 146

pieczenia Krem waniliowy z białą czekoladą: 300 ml śmietany 36% (lub 30%) 1 tabliczka białej czekolady 5 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią 1 śmietan-fix Dodatkowo: mocno kolorowa posypka owocowa Decorada (od Delecty) kuleczki zbożowe w czekoladzie Decorada (od Delecty) Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki (masło schłodzone) łączymy ze sobą i szybko zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy(...)wykrawamy szklanką koła. Każde koło wkładamy do foremki na babeczki i wyklejamy nią dokładnie środek, spód lekko nakłuwamy widelcem lub nożem (ciasto można również nakładać na zewnętrzną stronę metalowych foremek). Pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach (około 15-20 minut). Studzimy. Krem waniliowy z białą czekoladą: Do rondelka odlewamy 3 łyżki śmietanki, wrzucamy białą czekoladę połamaną na kostki i podgrzewamy

Kolorowy Przepisownik
Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem 229

Sposób na pochmurny poniedziałek? Proponuję małe przyjemności: dobra kawa, bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem , dobra książka lub ulubiony serial i od razu dzień wydaje się

365 dni dookoła kuchni
Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną 259

ciasto lepiej wyrasta przy pieczeniu . Dodać cukier, szczyptę soli oraz rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne, ale dość zwarte ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, tylko koniecznie z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków.   Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej z powrotem ciasto(...)nadzieniem, tak aby ich końcówki podłożyć pod spód bułeczki - wtedy nie będą się odwijać przy pieczeniu . Mechanizm nadziewania i formowania bułeczek pokazuje poniższa fotorelacja . Drożdżówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia.  Następnie posmarować

Grunt to przepis!
Pierwszy śnieg i bezglutenowe ciastka czekoladowe. Z cynamonem 143

Wczoraj, mimo niedzieli, ze snu wyrwał mnie dźwięk budzika. Na szczęście nie o tak drastycznej porze jak co dzień! Gdy otworzyłam oczy, zobaczyłam, że okno nad

Pożeraczka, czyli raz adobrze
NAJLEPSZY TATA NA ŚWIECIE I CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 228

           Siwy już włos pokrywa jego głowę, nawet nie zauważyłam, kiedy to się stało. Przygarbiona sylwetka, zwisające wzdłuż

W kuchni Karmel-itki
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 145

  Kolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego

Smiling Shrimp
Bezglutenowy i wegański mazurek czekoladowy z orzechami 205

przygotować go bez jajek. Przecież nie może być zbyt łatwo. Tak oto powstał ten wegański mazurek czekoladowy na spodzie z mąki amarantusowej i orzechów. Jak na mazurka przystało jest bardzo słodki, wystarczy jeden kawałek, żeby poczuć wszechogarniającą słodycz, a to wszystko dzięki masie “kajmakowej” z daktyli i masła orzechowego. Wierzchnia warstwa gorzkiego czekoladowego kremu nadaje mu wysublimowanej(...)zimno Niewątpliwą zaletą tego ciasta, jest to, że można je jeść praktycznie od razu po przygotowaniu. Masa czekoladowa będzie wtedy bardziej delikatna i płynna. Można też schować mazurka w lodówce, dzięki temu masa zgęstnieje i stanie się twardsza ale nadal aksamitna i rozpływająca się w ustach. Mazurka można również delikatnie podgrzać w piekarniku, żeby krem czekoladowy trochę się rozpuścił

Book of spells
Brzoskwiniowy Puch 173

Delikatne, lekkie i puszyste ciasto wręcz rozpływa się w ustach :)  nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy

Kulinarna (nie)codzienność
Czekoladowe pancakes 69

też na deser czy słodką przekąskę. Czekoladowe pancakes – wymarzone śniadanie czekoladoholików Pancakes, czyli puszyste amerykańskie placuszki, to moje ulubione weekendowe śniadaniem. Natomiast pancakes w wersji czekoladowej to już w ogóle pełnia szczęścia. Jestem totalnym czekoladoholikiem. Potrafię bez żadnego trudu zjeść tabliczkę czekolady przy jednym podejściu i jeszcze zagryźć czekoladowym cukierkiem. Gdy byłam młodsza, miałam przez kilka lat uczulenie(...)mrożonymi. Jeśli brak jakichkolwiek owoców pod ręką, można też posmarować czekoladowe pancakes ulubionym dżemem, konfiturą lub powidłami. W wersji na wypasie możecie polać placuszki sosem czekoladowym, albo posmarować je słodkim kremem kokosowym lub orzechowym. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań. Drukuj Czekoladowe pancakes Obłędnie czekoladowe, puszyste amerykańskie pancakes to idealny pomysł na leniwe śniadanie czy zdrowy deser. Posiłek deser

Na-talerzu.pl
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 1181

 Delikatny budyniowy krem … orzeźwiająca pianka … i mięciutki biszkopt sprawiają , że już po pierwszym kęsie przenosimy się na chwilę do raju , wspominając przy tym gorące

Ostra na Słodko
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 345

miksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i malinowy proszek budyniowy należy wymieszać, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli, stopniowo, dodawać partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę(...)chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Czekoladę łamiemy na kawałki (kostki) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż do uzyskania karmelowej, jasno-brązowej barwy (trwa to ok. 15-20 minut – warto obserwować czekoladę

Poezja smaku
Puchate racuchy na maślance (bez drożdży) 199

Puchate racuchy na maślance (bez drożdży) i kilka słów o zakupach na Etno Bazar Dziś polecam Wam puchate racuchy na maślance (bez drożdży). Są

Słodkie okruszki
Co robię w szkole? Czyli o zajęciach w szkole cukierniczej 147

cieście francuskim, z dżemem malinowym i kremem cukierniczym. Całość obłożona marcepanem, udekorowana bitą śmietaną i czekoladą. Te dwa ciasta robiliśmy jednego dnia, następnie sprzedawaliśmy - znikały błyskawicznie! I choć nie były idealne, to i tak wyglądały bardzo efektownie. W tym samym tygodniu przygotowywaliśmy też nasze tarty wielkanocne. Jednego dnia lepiliśmy ozdoby z marcepanu, następnego piekliśmy ciasta, a na samym końcu składaliśmy(...)różyczki zrobiły furorę. A tutaj kransekage , czyli tradycyjny wypiek urodzinowy, a także noworoczny. Z marcepanowego ciasta przygotowuje się pierścienie, piecze, następnie dekoruje glazurą z cukru pudru i pasteryzowanych białek. Wszystko sklejamy i dekorujemy czekoladą. Na Nowy Rok na szczycie przykleja się pierścień z czekoladową tarczą zegara zamiast kuleczki. Za to ciasto zebrałam mnóstwo pochwał (choć latający motylek się połamał

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PIERNIK Z MARCHEWKĄ, ORZECHAMI PEKAN i MASĄ MARCEPANOWO-ŚLIWKOWĄ 143

Pyszne, mięsiste i gęste ciasto piernikowe z dodatkiem tartej marchewki oraz miodu. Bogate w orzechy i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Przełożone masą z nasączonych w likierze  suszonych śliwek i marcepanu. Wykończyłam je  aksamitnym i delikatnym ganachem z gorzkiej czekolady, słodkiej śmietanki oraz odrobiny masła. Można wykonać je w ostatniej chwili(...)upiec 4-5 dni przed świętami i do czasu podania przechowywać w chłodnym miejscu pod przykryciem. Można także szczelnie owinąć w folię spożywczą lub opakować w woreczek i zamrozić. Odmrażamy bez odwijania z folii, na blacie kuchennym, przez około 2 godziny. W wersji bezglutenowej, mąkę pszenną można zastąpić - jasną lub razową - mąką orkiszową. SKŁADNIKI / na formę keksową o wymiarach

cool and minty