ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:277/333)

PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 225

nich witaminy C i K uszczelniają naczynia krwionośne. Zastosowanie: Są głównym składnikiem wigilijnego kompotu z suszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże jasne(...)mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały

Ciastka - domowe słodkości
Bezglutenowy mazurek z marcepanowymi jajkami, na wegańskim, kruchym spodzie. 155

Nigdy nie jadłam prawdziwego mazurka. Ten wypiek nigdy nie pojawiał się w moich rodzinnych stronach. Może właśnie dlatego tak bardzo go lubię – nie czuję ograniczeń związanych

Fill The Bowl
Petit fours 84

oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.  Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszce z piekarnika (fot.1)  i piec około 15 minut w temp. 200ºC (grzanie góra-dół). Ciasto nie może zacząć się rumienić, ponieważ w tych miejscach, gdzie się przypiecze za mocno - będzie się kruszyć. Gdy ciasto wystygnie - pokroić je na 3 pasy jednakowej szerokości(...)marcepanem  (fot.3) . Delikatnie docisnąć go do ciasta. Przykryć drugim paskiem, posmarować marmoladą  (fot.4) . Marmolada musi być gęsta i idealnie gładka - jeżeli taka nie jest, to musimy przetrzeć ją przez sitko. Przykryć trzecim paskiem. Lekko docisnąć, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.  Po tym czasie, ciasto delikatnie pokroić w niewielkie kwadraciki o wymiarze około

Świat Ciasta
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 248

Czekoladowe Ciasto z Burakami! Jestem nim zachwycona, po prostu zachwycona :D Proste, szybkie, bez użycia miksera, z dodatkiem zdrowych buraków, wilgotne i rewelacyjne w smaku.  Tych, którzy nie przepadają za burakami, niech nie przeraża ich dodatek do tego ciasta. Nie czuć ich kompletnie. Dzięki nim zaś ciasto jest odpowiednio wilgotne i po prostu pyszne. Dla mnie to ciasto(...)pięknie się rozpuściła w cieście i było ono dzięki niej jeszcze smaczniejsze. Wierzch ciasta postanowiłam polać genialną polewą z białej czekolady, kremówki oraz żelatyny i zabarwionej na różowo sokiem z buraka. Polewa jest przepyszna, nie spływa z ciasta, ma bardzo delikatną, żelową konsystencję, a przy tym pozostaje idealnie śmietankowa. Ciasto możecie oczywiście przygotować bez tej polewy, albo polać

Słodko-Słony Świat Ilony
Brownie z orzechami 184

Brownie z orzechami. Ciasto idealne. Idealne na pochmurny dzień, idealne do popołudniowej kawy i przedpołudniowego lunchu. Idealne na spotkanie z przyjaciółką, czy samotny wieczór. Brownie z

365 dni dookoła kuchni
Kostka Ferrero Rocher 401

przepyszne orzechowo-czekoladowe ciasto o smaku znanych pralinek. Kostka Ferrero Rocher, która zaskakuje zarówno wspaniałym smakiem jak i ciekawym wyglądem z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 35x22cm.     Składniki na ciasto: 8 jajek 180g cukru 120g mąki pszennej 40g kakao 200g mielonych orzechów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki(...)rozpuści. Odstawiamy do przestudzenia *** *** Gdy polewa przestygnie oblewamy nią ciasto i wygładzamy *** *** Następnie ciasto obsypujemy startą na dużych oczkach mleczną czekoladą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę *** *** Po tym czasie ciasto możemy już pokroić na porcję i podać *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RUROCIĄG – PYSZNE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ FERRERO ROCHE – CIASTO

Blog z Apetytem
Brownie Fit. Bezgutenowe i z Avocado. 185

Zdrowa kuchnia jest teraz bardzo modna. Tematyka zdrowia nie jest mi obca a w kuchni bardzo interesująca, bo to przecież tam wszystko się zaczyna... Brownie klasyczne

vaniliowoczekoladowa
Ciasto mocno czekoladowe z pomarańczą i miłe zaskoczenie 175

Nad chodzi koniec tygodnia weekend więc pora się zastanowić co zrobić dobrego do kawy. Tym razem pomysł znalazłam na jednym z blogów ale nie pytajcie na

ciastkarnia na kruchym spodzie
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 140

jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąki przesiać do osobnej miski, wymieszać. Po łyżce dodawać do masy jajecznej. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć na blachę, delikatnie wyrównać wierzch. Piec 10-15 minut w 160 st. C. Wystudzić. Mus cytrynowy: Sok z cytryny zagotować z połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą(...)namoczyć w zimnej wodzie. Konfiturę mocno podgrzać, zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę. Wymieszać. Wylać na mus czekoladowy, odstawić na noc do lodówki. Tort przed podaniem udekorować ziarenkami granatu, kandyzowanymi kumkwatami i pokruszonymi amaretti. Smacznego! Taką piękną różę dostałam od C. Bez okazji; ot, tak sobie .  Bardzo było mi miło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
słodka mleczna kanapka z oreo 164

Jak znalazłam ten przepis w czeluściach internetu, wiedziałam, że będę musiała kiedyś spróbować. Mleko w proszku już patrzyło na mnie swoim okiem i mówiło "weź mnie

Gotowanie z pasją
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 127

Pierwszy listopada ... W Polsce to taki poważny dzień. Odwiedzamy spowite mgłą, rozświetlone światłem zniczy cmentarze. Z Rodzicami zawsze kupowaliśmy jeden więcej, niż należało, i stawialiśmy go

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort oreo z borówkami wg Aleex 79

dziwiły mnie te pochlebne opinie o torcie, bo naprawdę byłam z niego dumna. Wyobraźcie sobie puszysty, mocno czekoladowy biszkopt nasączony ponczem z odrobiną rumu, delikatną masę śmietanową z mascarpone, w której ukryły się pyszne ciasteczka oreo i kwaskowe borówki, przełamujące słodycz ciasta. Brzmi nieźle, prawda? Uwierzcie, jeszcze lepiej smakuje. A zresztą nie musicie wierzyć mi na słowo. Po prostu(...)niczym nie smarować. 8. Do tortownicy przełożyć ciasto biszkoptowe. Wyrównać powierzchnię. 9. Biszkopt włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C (termoobieg i dolna grzałka) i piec przez 35-40 minut do suchego patyczka. 10. Biszkopt studzić w formie, dopiero kiedy zupełnie ostygnie, oddzielić ostrym nożykiem brzegi ciasta od tortownicy. 11. Ciasto przekroić na 3 blaty. 12. W czasie kiedy

W mojej kuchni
Dla Babci i Dziadka. I drożdżowe, bożonarodzeniowe serce 188

białej czekolady 2 łyżki liofilizowanych malin 1 łyżka niesolonych pistacji (bez łupinek) złoty pyłek Masło rozpuścić i przestudzić.  Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z cukrem. Dodać mleko, wymieszać. Wbić jajko, wsypać kardamon i sól, połączyć. Wlać przestudzone masło, a na końcu partiami dodawać mąkę. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie przygotować nadzienie: Masło(...)Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Lekko podsypując mąką, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x45 cm. Posmarować nadzieniem, a następnie ciasto zawinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Przeciąć na pół w poprzek, a następnie każdą część wzdłuż, nie rozcinając jednak do końca. Zapleść razem końcówki, a następnie z obu części ciasta uformować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia serce

Pożeraczka, czyli raz adobrze