ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:265/333)

MLECZNE BUŁECZKI – BEZGLUTENOWE! 225

Niesamowicie cieszy mnie to, że piszecie wiadomości o komentarze o tym, co chcecie, by pojawiło się na blogu! Każda Wasza uwaga i prośba jest dla mnie

Ostra na Słodko
Piątki z piłką. Dwa 184

punkcie zrozumieć nie mogę... Nie oceniam ani nie neguję, po prostu nie rozumiem. Torty jednak w kształcie piłek przygotowałam z prawdziwą przyjemnością. Pierwszy  był mocno czekoladowy; począwszy od ciasta, poprzez trzy rodzaje musu: z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Stwierdziłam jednak, że skoro są dwa, a nie wszyscy są tak zagorzałymi fanami czekolady, drugi przygotuję w wersji nieco lżejszej(...)partiami dodając cukier. Marcepan, cukier puder, masło, żółtka, cukier waniliowy i przesianą mąkę utrzeć na jednolitą masę. Dodać czekoladę, zmiksować. Partiami dodawać bezę, delikatnie mieszając łyżką. Masę równomiernie rozłożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15-18 minut. Ostudzić. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ricottę zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta cytrynowa z winem 189

zrobić, gdy zaczniemy pieczenie bez uprzedniego sprawdzenia czy mamy wszystkie składniki ? - Biec do sklepu albo kombinować ;)Deszcz padał, więc postanowiłam kombinować.I tak klasyczna tarta cytrynowa zyskała nową odsłonę.Też smacznie :)Składniki ( na formę średnicy około 25 cm ) CIASTO KRUCHE: * 150 g zimnego masła * 240 g mąki pszennej*   80 g cukru pudru(...)cytryny - szybko zagniatamy ciastoCiasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki.Zimne ciasto wałkujemy, przenosimy do blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem.Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą.Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni

kolorowotorcikowo
Aromatyczny piernik bezglutenowy 133

Pachnący aromatyczną mieszanką przypraw korzennych, miękki i słodki wypiek na Boże Narodzenie.  Oczywiście może być też zwykłym ciastem weekendowym 😊  No i nie trzeba czekać

Ze smakiem bez glutenu
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 244

Już wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie

W kuchni Karmel-itki
Sernik wiedeński 109

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie

CookYourself
Sernik wiedeński 121

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie

CookYourself
Sernik wiedeński 132

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie

CookYourself
Ciasto czekoladowe bez tłuszczu słodzone daktylami. 161

Jak nie lubię narzekać, tak dziś sobie pozwolę pogderać jak rasowa maruda. W maju był jeszcze śnieg, już koniec czerwca, dnia ubywa, a to znak, że

Dieta moja pasja
Babka herbaciana 374

Kasia. Pyszne ciasta dla każdego", obecnie mam go w swoim zeszycie ze starymi przepisami, ale swego czasu (jak byłam dzieckiem) w moim domu rodzinnym robiło się ciasta z tej książki i stamtąd przepis mógł trafić do moich zapisków. W oryginale w skład babki herbacianej wchodzi dość spora ilość rodzynek, ja jednak nie przepadam za ich dodatkiem do ciasta, więc odchudziłam(...)cytryny, zmiksować- do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oraz zimną herbatę, wszystko dokładnie zmiksować/utrzeć- ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką- piec przez 50-60 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest w środku upieczone (suche)- zimną babkę można udekorować lukrem lub polewą

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 214

ręką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 st. około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie(...)stracą objętość. W trzeciej misce ubić na sztywno śmietanę. Do masy czekoladowej dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Masa wyjdzie lekko płynna. Schować do lodówki, do lekkiego stężenia (po przechyleniu miski, krem nie może się wylewać). Dodatkowo: 500 gr dżemu porzeczkowego niskosłodzonego lub bez cukru (u nas z czarnej porzeczki, może być też z innych porzeczek

moj przepis na
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 364

PARIS BREST  - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYMObłędny, zachwycający francuski deser, w którym zakochałam się bez pamięci! Ptysiowe ciasto wypełnione jednym z najpyszniejszych kremów jakie znam - kremem pralinowym i posypane płatkami migdałów. Genialny przepis zaczerpnęłam z blogu Moje Wypieki i nawet nie sądziłam, ze okaże się on tak prosty i łatwy w przygotowaniu:)Paris - Brest swoją premierę miał(...)CIASTO PARZONE:W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę i masło.Na gotującą się wodę wsyp mąkę pszenną, cały czas energicznie mieszając drewnianą łyżką, aby ciasto się nie przypaliło.Ucieraj ciasto przez około 1 minutę, żeby się podsuszyło. Pozostaw je do ostudzenia.Ostudzone ciasto zmiksuj na gładko z całymi jajkami, kolejno dodając je i dobrze miksując po każdym dodanym.Przełóż ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Curd z mandarynek 114

tygodniach błogiego lenistwa, z drugiej jednak strony ogromnie jestem podekscytowana. Troszkę się już zaczęłam w domu nudzić...Chociaż nie, nuda to złe słowo. W końcu miałam czas na książki, pieczenie, ćwiczenia, spacery czy po prostu oglądanie filmów z C., i bardzo mi się to podobało. Jednak w życiu potrzeba nieco różnorodności - cieszę się, że będę się spotykać z ludźmi(...)przyszłym tygodniu. Wbrew pozorom - nie będzie różowo, cukrowo, z mnóstwem czerwonych serc. Zamiast tego lekki tort, coś szybkiego i coś cudownie czekoladowego... Może znajdziecie jakieś inspiracje?Na razie wstęp do pierwszego przepisu. Zanim zabierzecie się za ciasto właściwe, trzeba przygotować curd... Ale to nie problem - curdy bowiem przygotowuje się szybko i bezproblemowo, a są tak pyszne, że nie można się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe jaglane ciastka mocno czekoladowe z lawendą 128

ekologicznej kaszy jaglanej  EcoBlik 2 dojrzałe duże banany 3 łyżki oleju kokosowego virgin 100 g gorzkiej surowej czekolady u mnie nie bez powodu Cocoa ( do kąpieli wodnej) 40 g gorzkiej surowej czekolady ( do posiekania ) 8 daktyli bez pestek 2 łyżeczki ekologicznego cynamonu  EcoBlik 1 łyżeczka ekologicznej lawendy  EcoBlik 1 laska wanilii 50 g mielonego(...)bananów, rozpuszczoną czekoladę, kakao, cynamon, lawendę, wanilię, len i mąkę kokosową.Pod koniec miksowania dodaj posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto powinno być wilgotne i lepkie. Odstaw na pół godziny, zgęstnieje i przeschnie. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni . Blachę do pieczenia pokryj pergaminem . Dłońmi formuj kulki i układaj na papierze. Spłaszczaj od góry. Z tej porcji wyszło mi 30 ciastek, ilość

Z Kuchni Do Kuchni
Wzorzysta rolada z malinami. 152

Powstałe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i rysujemy nim wzorki na papierze do pieczenia. Ja wydrukowałam sobie ornament znaleziony w necie i podłożyłam go pod pergamin, ot tak dla ułatwienia :) Pergamin z ciastem wkładamy na 15 min do lodówki. Ciasto na roladę kakaową: 4 jaja; 100 g mąki tortowej; 100 g cukru; 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masy i mieszamy bardzo delikatnie. Ciasto wylewamy na formę (28 x 42 cm) z wcześniej przygotowanym pergaminem (z wzorkami). Wyrównujemy. Pieczemy około 12 - 15 min w temperaturze 180 stopni C.  W tym czasie przygotowujemy ściereczkę na którą zaraz po upieczeniu wyłożymy ciasto. Ściereczkę rozkładamy i posypujemy ją cukrem waniliowym. Upieczone ciasto - GORĄCE - przekładamy na ściereczkę, zrywamy papier, obracamy wzorkiem

Miksturownik