ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:259/333)

6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta i kilka słów o wyjątkowej paterze od MyGiftDNA 308

Święta już tuż tuż. Dlatego dziś chciałabym przypomnieć Wam 6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta . Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na świąteczny stół. Ale zanim przypomnę

Słodkie okruszki
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 159

Keks to idealny wypiek świąteczny. Mój ulubiony to keks biszkoptowy, bez dodatku tłuszczu, za to z dużą ilością bakalii. Po przepis zapraszam  tutaj. Odrobina nowości doda świętom tylko smaku. Dziś proponuję keks z makiem i suszonymi owocami marynowanymi w winiaku (rumie). Keks jest wilgotny. To ciasto dla maksymalistek, które tak samo lubią mak, bakalie, marcepan i z niczego(...)koniec połączyć delikatnie z pianą z białek  przełożyć ciasto do keksówki (-ek) wyłożonych papierem do pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone ciasto posmarować polewą czekoladową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Snickers. Bez pieczenia! 206

            Przepyszne, słodkie i bardzo efektownie prezentujące się ciasto.  Jest łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga

Pan i Pani Smith w kuchni
Lekki sernik z białą czekoladą :) 152

Dawno nie robiłam i nie jadłam sernika, więc czas najwyższy to zmienić. Mając do dyspozycji świetnej jakości ekologiczne czekolady marki Vivani skusiłam się na sernik właśnie

Zdrowie na języku :P
Sernik miodowo-cynamonowy 151

Przepis na ten serniczek znalazłam na blogu Feria Smaków. Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, serniczki na zimno, być może przypadnie on Wam do gustu. Nie nastawiajcie się jednak na ciasto lekkie, bo takie zdecydowanie nie jest. Ja osobiście mam co do niego mieszane uczucia. Serniczek wyszedł smaczny, słodki (choć i tak dałam mniej zarówno miodu, jak i białej(...)małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier oraz imbir i cynamon, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. W międzyczasie do niedużego rondelka wlewamy 100 ml śmietanki. Podgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Piernik staropolski 117

Przepyszny piernik długo dojrzewający, w tym roku leżakował u mnie tylko 4 tygodnie, jakoś wypadło mi z głowy, że już pora nastawiania.Optymalny czas to ok. 6

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik mocno czekoladowy 158

Uwielbiam serniki. Tym razem wybór padł na sernik czekoladowy. Piekąc go nie spodziewałam się nawet, że będzie taki pyszny. Nieskromnie muszę powiedzieć, że jest obłędny w

Smakołyki Asi
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 137

Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 20g kakao bez cukru 70g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 80ml oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: około 60ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Mus jagodowy: 350g umytych jagód (mogą być(...)Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać, patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Mus jagodowy: 5. Żelatynę zalać 100ml wody, wymieszać

Mała Cukierenka
Buchty z nadzieniem 107

mikserem z hakiem) elastyczne ciasto. Możemy podsypać odrobiną mąki, gdyby było kleiste. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. 1,5 godziny – aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 16-18 kulek. Jeśli je nadziewamy – każdą spłaszczamy dłońmi, nakładamy łyżeczkę nadzienia i zamykamy zlepiając uważnie brzegi. Naczynie, w którym będziemy piec buchty smarujemy tłuszczem lub wykładamy(...)dowolnym kształcie). Układamy bułeczki – powinny się lekko dotykać. Wierzch smarujemy za pomocą pędzelka rozpuszczonym masłem. Zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pieczemy ok. 20-25 minut w 190°C (bez termoobiegu). Po upieczeniu buchty posypujemy cukrem pudrem. Post Buchty z nadzieniem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tarta z nadzieniem z batatów 158

kosteczkę masło oraz pokrojony smalec. Miksujemy mikserem (mieszadłem - łopatką) przez około 30 sekund aż powstaną drobne okruszki ciasta (lub rozcieramy wszystko palcami lub siekamy na stolnicy jak ciasto kruche).  Dodajemy wodę i jeszcze przez chwilkę miksujemy lub zagniatamy ręką, aż ciasto zacznie łączyć się w większe kawałki. Łączymy je wszystkie w jednolitą kulę. Rozpłaszczamy na placek, zawijamy w folię(...)biały i trzcinowy, mleko i ponownie miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajka i mieszamy łyżką lub trzepaczką. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Formę do pieczenia smarujemy grubo masłem. Może to być forma na tartę o średnicy 24 - 27 cm, lub tortownica o średnicy ok. 26 cm. Ciasto wałkujemy na placek większy niż

Smakowity Blog Kulinarny
Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone 124

jest niezwykłe i zasługuje na podziw. Na pierwszym piętrze mieści się kawiarnio-pijalnia czekolady. Bardzo miła obsługa i przede wszystkim czekoprodukty powodują, że człowiek czuje się wspaniale. Różnego rodzaju czekoladowe niesamowitości do picia powodują, że endorfiny w naszym organizmie szaleją. Za oknem można z góry przyglądać się przechodniom maszerującym w kierunku krakowskiego rynku. Szczególnie polecam gorącą czekoladę "po lwowsku(...)serkiem mascarpone. Jest przepyszny! Delikatny, bezglutenowy i rozpływający się w ustach! :) Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone pyszne, delikatne, bezglutenowe ciasto Składniki: Biszkopt: 12 dag startej na drobnej tarce marchewki 12 dag cukru pudru 20 dag migdałów bez skórki 6 jajek 3 łyżki soku z  cytryny 1/3 łyżeczki soli morskiej Krem: 30 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru

Moja Mama Gotuje
Liebster Blog Award razy cztery 155

dostał.  10. Jakie jest Wasze ulubione ciasto? Sernik. Najchętniej pieczony, ale dodatki mogą być przeróżne. Uwielbiam je i piec, i jeść.  11. Czy jest danie/deser, bez którego nie wyobrażacie sobie życia?  Hmm... Wiele jest takich, szczerze mówiąc. Ale chyba lody. Życie bez lodów byłoby niesamowicie smutne... Pytania od Karo : 1. Gdybyś mogła mieszkać w wybranym(...)mną na dłużej.  4. Piętrowy, bogaty tort czy proste ciasto? Dlaczego tak, a nie inaczej? To zależy. Do jedzenia - raczej proste ciasto. Ich smak przypomina mi dzieciństwo, poza tym wystarczy odrobina wanilii czy cynamonu, żeby nabrało zupełnie nowego charakteru. Jeśli zaś chodzi o przygotowanie, to takie proste ciasta to codzienność, ale lubię wyzwania, więc od czasu do czasu lubię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kaszak - ciasto z kaszą manną 540

Baaardzo proste ciasto bez pieczenia, z kaszą manną w roli głównej. Smak dzieciństwa :)  Jak wiecie, proste rozwiązania często okazują się najlepsze, tak jest i w tym przypadku - ciasto jest bardzo smaczne, przypadnie do gustu także niejadkom, które za kaszą nie przepadają. Jestem przekonana, że się nawet nie domyślą, że jedzą ciasto z kaszą :) Jako ciekawostkę podam(...)możecie spotkać się z kilkoma nazwami tego ciasta: kaszak, kasznik, stefania, a nawet oszukany sernik. Ciasto proponuję przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej na najwyższej półce w lodówce (na niższych, gdzie jest zimniej, kaszak może się zrobić gumiasty). Podawać drugiego dnia, kiedy herbatniki zmiękną.  Składniki: Ciasto jasne: 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera 222

garnka. Gotową kaszę odstawiamy do ostudzenia. W międzyczasie mieszamy w misce mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier. Dodajemy posiekaną margarynę bezmleczną i wyrabiamy ciasto palcami. Powinna powstać sypka, grudkowata masa. Następnie dodajemy jajko oraz 3 łyżki wody lub mleka kokosowego i wyrabiamy zwarte ciasto. Odstawiamy je na godzinę do lodówki. Gdy kasza jaglana wystygnie dodajemy do niej cukier(...)masy. Ciasto wyjmujemy z lodówki. 2/3 ciasta ścieramy na tarce do okrągłej blachy wyłożonej papierem, a następnie ugniatamy palcami. Spód ciasta wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut. Następnie na podpieczony spód wykładamy masę jaglaną. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie ciasto jest gotowe! Z krojeniem jagielnika czekoladowego najlepiej

Dieta bez mleka
Pijana śliwka -ciasto 142

proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mleka Jajka utrzeć z cukrem, a następnie dodać olej i zmiksować. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia i wyspać do ciasta. Zmiksować dodając mleko. Do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym(...)podgrzać, ale nie gotować, a następnie dodać do niej pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły krem śliwki powciskać lekko w krem nasączony blat ciasta śliwki polewa czekoladowa pijana śliwka

O kuchni z uczuciem
Metrowiec z masą budyniową 196

sztywną pianę i wymieszać już łyżką z wyrobioną masą . Ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodac przesiane kakao i wymieszać ,blaszki wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą ,białe ciasto dać do jednej blaszki a ciemne do drugiej. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika na 170 stopni i piec 50 minut ,do "suchego patyczka". Wyciągamy i po 10 minutach wyciągamy(...)minut . Ciasto kroimy na plasterki ,ja mam blaszki półokrągłe z wgłębieniami co ułatwia mi krojenie równych plasterków ,jeśli blaszka jest typu zwykłej keksówki to plasterki kroimy na ok1 cm , smarujemy plasterek masą i przykładamy drugi plasterek i tak do końca :) ciasto wychodzi bardzo długie dlatego najlepiej podzielić je na dwa krótsze :) Jak zostanie masy to smarujemy ciasto po wierzchu. Robimy

Wypieki Rene