ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:263/333)

Ciasto Przysmak Sułtana z masą truflową – pyszne i efektowne 840

innych ciast przekładanych. Jeśli lubicie cukierki typu Trufle, to pokochacie jego smak. Ciasto to jest prawdziwym hitem podczas rodzinnych uroczystości. Wychodzi wysokie i podzielne, a znika w mgnieniu oka.   Składniki na ciasto Przysmak Sułtana: Ciasto: 200 g masła 5 jajek (rozmiar M) 150 g cukru 180 g mąki pszennej typ 450 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek(...)jajku. Następnie wsypujemy powoli mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu wlewamy mleko. Gotowe ciasto wylewamy na blachę (moja ma wymiary 24 x 24 cm, ale możecie użyć nieco większej, gdyż ciasto wychodzi bardzo wysokie) wysmarowanej tłuszczem lub wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 35 minut

e-PrzepisyKulinarne
Kokosowy sernik z ananasem na czekoladowym spodzie (wegański!) 142

Wielkanoc bez jajek, śmietany, sera... ? To w ogóle możliwe? Ano całkiem możliwe i uwierzcie że jest naprawdę pysznie! Co prawda nie jestem na diecie wegańskiej, ale wciąż próbuję tworzyć roślinne słodkości i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się to podoba. Oczywiście nie zabraknie na moim stole prawdziwego sernika  ( tradycyjny, z rosą, mój ulubiony! ), ale takie ciasto może(...)Masa może się bardzo lepić. Wylepić ciastem natłuszczoną wcześniej i oprószoną płatkami owsianymi blaszkę. Należy to robić dłońmi zwilżonymi wcześniej zimną wodą, wtedy będzie o wiele łatwiej. Uformować również niewielkie boki. Ciasto wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewać do 200 stopni C. Po wyznaczonym czasie wyjąć schłodzone ciasto z lodówki, ponakłuwać spód widelcem i podpiekać przez

Kuchnia Ellie
Tort Mrowisko 130

czekolada gorzka • 1 czekolada deserowa • kilka całych migdałów bez skórki • 1 łyżka płatków migdałowych Wykonanie: Kruszonka • Makę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą i cukrem. • Masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i rozetrzeć w rękach z mąką. • Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. • Ciasto podzielić na 3 części, aby szybciej się(...)być równomiernie wymieszane. • Każdą część ciasta zapakować w woreczek foliowy i schować do zamrażarki na 1 godzinę lub na całą noc do lodówki. • Po tym czasie piekarnik nagrzać do 180 st.C, każdą część ciasta zetrzeć bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec ok. 10-15 minut, dwa razy

To co kocham
Smakowa kawa latte - z cynamonem, nutellą, białą czekoladą 207

Kawa latte to mleczny napój kawowy, który pokochały miliony osób na całym świecie. To nic innego jak kawa z mlekiem, która charakteryzuje się delikatnym smakiem, kremową

Kuchnia MagdaLeny
Jak zrobić idealny sernik pieczony 129

żeby wyszedł Wam idealny, jak widać na zdjęciach. Nie każdy zdaję sobie sprawę, że nie jest to zwykłe ciasto, a właściwie deser, bo sernik nie jest typowym  „ ciastem ” , które ładnie urośnie bez naszego przygotowania jak to w przypadku ciast z mąką. Jest kilka rodzajów serników i każdy też ma swoje ulubione odmiany. Jedni lubią kremową konsystencję, inni bardziej(...)pieczemy w temperaturze NIE WIĘKSZEJ niż 180 stopni. Czas odpowiedni z reguły do każdego rodzaju to 60 minut. Najlepiej piec na środkowej półce bez termoobiegu, a gdy zauważycie, że wierzch za bardzo się spieka, możecie zakryć go folią aluminiową. Wtedy odcinamy górę i dopiekamy sam dół. WAŻNE, aby nie dotykała ciasta, bo w przypadku gdy za bardzo podrośnie ciasto

zdrowo i aktywnie
Piernik czekoladowy z polewą krówkową 134

Dodać mąkę oraz kakao. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Czekoladę pokroić na drobne kawałki i dodać do masy, ponownie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem, przelać do niej masę. Pieczenie:  Temperatura - 170ºC z grzałką góra+dół Czas - ok. 45 minut, do suchego patyczka Po upieczeniu piernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystudzeniu(...)powoli. Pamiętajcie, że po zastygnięciu dodatkowo stężeje. Piernik oblewamy polewą po wystygnięciu, całość posypujemy np. orzechami włoskimi. To ciasto jest idealne dla miłośników korzennych smaków, czekolady i każdego łasucha, bo duża blaszka pozwala cieszyć się jego smakiem naprawdę długo. Moim zdaniem ciasto smakuje najlepiej 3 dnia, ale nie wiem czy tyle u Was wytrzyma. Smacznego! 😁 Wpis powstał we współpracy

Cooking Monster
Jak zrobić idealny sernik pieczony 179

każdego rodzaju to 60 minut. Najlepiej piec na środkowej półce bez termoobiegu, a gdy zauważycie, że wierzch za bardzo się spieka, możecie zakryć go folią aluminiową. Wtedy odcinamy górę i dopiekamy sam dół. WAŻNE, aby nie dotykała ciasta, bo w przypadku gdy za bardzo podrośnie ciasto, wtedy przyklei się do folii i chcąc ją oderwać zostaniemy z dziurą(...)lodówce najlepiej całą noc Trochę obszerny tekst, ale myślę, że dzięki tym paru zdaniom nie będziecie mieli już problemów z pieczeniem serników. Zachęcam do skorzystania z moich przepisów na pyszne serniki: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŁACIATY SERNIK  CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT SERNIK WIEDEŃSKI Z WIŚNIĄ I ŻURAWINĄ SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jarmark bożonarodzeniowy pod Narodowym. Bez klimatu Świąt. 221

Dzień dobry,W przeddzień Wigilii nie będę raczyć Was przepisami (menu z pewnością i tak już macie domknięte), tylko chciałam Was zaprosić na krótką

Chilli Czosnek i Oliwa
Błyskawiczne kokosanki 258

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto brownie ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 129

też było. Przepis na brownie zaczerpnęłam stąd . Miałam ochotę na takie mocno czekoladowe, lekko zakalcowate brownie bez mąki i dokładnie takie dostałam! Jest przy tym dość proste i szybkie. Trzeba tylko pamiętać, żeby jajka wyjąć z wyprzedzeniem z lodówki, czego ja oczywiście nie zrobiłam… W efekcie ciasto po połączeniu czekolady z jajkami zrobiło się bardzo gęste i ciężko się(...)połączyć z żółtkami. Białka ubić na sztywno z solą, pod koniec ubijania dodać cream of tartare i erytrytol. Delikatnie połączyć masę czekoladową z białkami. Przełożyć do tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać połówki śliwek lekko je wpychając w ciasto. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z włączoną funkcją

Modern Cave Girl
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 144

produktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone jest erytrolem, więc diabetycy również mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest trochę miodu, ale spokojnie można z niego zrezygnować, lub również zastąpić erytrolem.  Obawiałam się, że bezglutenowy biszkopt wyjdzie mi zbyt kruchy, aby móc go zwinąć, zrobiłam więc ciasto czekoladowe podobne do tego, z którego(...)przez sitko), dosypujemy starty na proszek bób tonka, a na końcu powoli wlewamy olej, cały czas miksując ciasto.    Wyrobioną masę mieszamy delikatnie z ubitymi białkami i wykładamy na blachę (wymiary około 25 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 20 minut.     W tym czasie starannie

Quinoa Raz!
Ciastka brownie z białą czekoladą 167

Brownie? Odkąd spróbowałam uwielbiam! :) i tylko dlatego, że staram się trzymać "dietę" nie piekę za często.A jeśli już, to małe ciasteczka - z jednej porcji nie

Kolorowy Przepisownik
PĄCZKI NA WALENTYNKI 191

   Wersja walentynkowa najlepszych pączków. Przygotowane na bazie ciasta drożdżowego z przepisu na doskonałe pączki orkiszowe. Z podanych składników wychodzi ok.25-30 sztuk. Składniki: - 720g mąki

Smaczne Zdrowe
Ciasto walentynkowe serduszko 95

mieszamy łyżką *** *** Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wyrównujemy *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut – do suchego patyczka *** *** Po wyjęciu z piekarnika odwracamy biszkopt i odrywamy od niego papier. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia (można użyć ten sam który zdjęliśmy z biszkoptu(...)Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia *** *** Po tym czasie roladę delikatnie wyjmujemy z foremki *** *** Przygotowujemy polewę: czekoladę roztapiamy w garnuszku wraz z mlekiem. Tak powstałą polewą dekorujemy ziasto z wierzchu *** *** Z pozostałej galaretki możemy dodatkowo wyciąć malutkie serduszka i przyozdobić nimi ciasto *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ

Blog z Apetytem
Herbatniki Waniliowe z Czekoladą 238

pudrem. Następnie wlewam roztrzepane jajko z ziarenkami wanilii i ciasto wyrabiam szybko do uzyskania jednolitej masy. Naprawdę, cały cykl trwa tylko kilka minut. Z ciasta formuję kulę, spłaszczam, owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki na minimum godzinę. Ja zwykle ciasto zagniatam sobie wieczorem i rano piekę ciastka. Schłodzone ciasto wykładam na blat oprószony mąką, rozwałkowuję cienko (pamiętajcie ciastka(...)przypadku to był kształt klasycznych herbatników, układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piekę max. 15 minut. Zwykle jest to mniej niż 15 minut. Tu obserwujcie ciastka, bo każdy piekarnik piecze inaczej, więc pilnujemy aby wyciągnąć ciastka rumiane, a nie brązowe :)  Można skończyć na tym etapie, można

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania