ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:250/333)

Ciasto ze śliwkami i budyniem / Plum and Pudding Shortcake 126

Ciasto ze śliwkami i budyniem Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem to łatwy przepis na pyszny, jesienny wypiek. Ciasto śliwkowe na kruchym cieście zawsze się udaje, to najlepszy deser bez miksera w sezonie na śliwki. Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem jest bardzo proste w przygotowaniu. Kruchy spód można przygotować dzień wcześniej - długo chłodzone ciasto ma najlepszą strukturę(...)włożyć nasze półkruche ciasto do zamrażarki na 5-10 minut - to duża oszczędność czasu:) Najszybciej przygotować takie ciasto w robocie kuchennym.  Zobaczcie, jak łatwo przygotować ciasto ze śliwkami i budyniem na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto ze śliwkami na kruchym spodzie możecie przygotować z budyniem waniliowym lub śmietankowym, ale czekoladowy również pasuje

Lekcje w kuchni
Sernik kajmakowo-pomarańczowy z bananami i cynamonem i dla Mojej Babci i Dziadka… 145

zakupach zawsze zachęcała, mówiąc „wybierz coś sobie”. To właśnie jej – mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania nowych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie. Dziękuję Ci Babciu za tę wielką inspirację! Dziś sernik(...)olejek pomarańczowy, otartą skórkę. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. W blenderze zmielić ciasteczka na piasek, dodać miód i herbatę. Wymieszać dokładnie. Taką masą wylepić spód tortownicy. Podpiec w 180C przez 10minut. Na podpieczony spód wyłożyć plasterki bananów. Posypać dokładnie i obficie cynamonem. Na banany przełożyć masę kajmakową i ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok. 30-40minut

Raj dla Podniebienia
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 214

ciasto to rolada czekoladowa z kremem z mascarpone i ganache czekoladowym. Ciasto przypomina wyglądem kłodę drzewa. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, jeśli tylko chcecie zachwycić rodzinę to polecam to ciasto w 100 %. Chodź może i wygląda na dość trudne, to pozory mylą. Do jego przygotowania potrzebna jest tylko cierpliwość. Samo przygotowanie też nie zajmuje dużo czasu ( nie wliczając stygnięcia(...)Jeszcze ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę z pergaminem do góry. Ściągnąć delikatnie pergamin i zwinąć roladę razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej

Kuchnia Paulettes
Babeczki czekoladowo – pomarańczowe i warsztaty świąteczne z Kasią, Dr. Oetker część I 194

łyżeczka proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sodyszczypta soli40g ciemnego kakao bez cukru120ml mlekaskórka starta z jednej pomarańczy1/4 łyżeczki aromatu pomarańczowego100g czekolady gorzkiej lub mlecznejDodatkowo:lukier plastyczny czerwonylukier plastyczny biały + zielony barwnik spożywczywycinaczki do lukru w kształcie listków ostrokrzewu  1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem(...)maślanej masy dodać mąkę z kakao, skórkę pomarańczową, aromat i mleko. Dokładnie wymieszać do połączenia składników (można łyżką). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25-28 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 5. Po wyjęciu z piernika odstawić blaszkę na około 10 minut i następnie wyjąć babeczki

Mała Cukierenka
Czekoladowy sernik na zimno 173

Gdy planowałam przygotowanie tego serniczka, w wyobraźni widziałam go w towarzystwie truskawek w czekoladzie. Chciałam roztopić czekoladę, otoczyć w niej truskawki, następnie stężałe poukładać na biszkoptach

Smaki Na Talerzu
Sernik bez spodu 367

Dziś do niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa

Ciastkozercy
6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta i kilka słów o wyjątkowej paterze od MyGiftDNA 376

Święta już tuż tuż. Dlatego dziś chciałabym przypomnieć Wam 6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta . Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na świąteczny stół. Ale zanim przypomnę

Słodkie okruszki
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 204

Keks to idealny wypiek świąteczny. Mój ulubiony to keks biszkoptowy, bez dodatku tłuszczu, za to z dużą ilością bakalii. Po przepis zapraszam  tutaj. Odrobina nowości doda świętom tylko smaku. Dziś proponuję keks z makiem i suszonymi owocami marynowanymi w winiaku (rumie). Keks jest wilgotny. To ciasto dla maksymalistek, które tak samo lubią mak, bakalie, marcepan i z niczego(...)koniec połączyć delikatnie z pianą z białek  przełożyć ciasto do keksówki (-ek) wyłożonych papierem do pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone ciasto posmarować polewą czekoladową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Snickers. Bez pieczenia! 251

            Przepyszne, słodkie i bardzo efektownie prezentujące się ciasto.  Jest łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga

Pan i Pani Smith w kuchni
Lekki sernik z białą czekoladą :) 199

Dawno nie robiłam i nie jadłam sernika, więc czas najwyższy to zmienić. Mając do dyspozycji świetnej jakości ekologiczne czekolady marki Vivani skusiłam się na sernik właśnie

Zdrowie na języku :P
Sernik miodowo-cynamonowy 194

Przepis na ten serniczek znalazłam na blogu Feria Smaków. Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, serniczki na zimno, być może przypadnie on Wam do gustu. Nie nastawiajcie się jednak na ciasto lekkie, bo takie zdecydowanie nie jest. Ja osobiście mam co do niego mieszane uczucia. Serniczek wyszedł smaczny, słodki (choć i tak dałam mniej zarówno miodu, jak i białej(...)małym ogniu. Ciasteczka kruszymy na piasek. Dodajemy przestudzone masło, cukier oraz imbir i cynamon, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą ciasteczkową wylepiamy dno i boki tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. W międzyczasie do niedużego rondelka wlewamy 100 ml śmietanki. Podgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Piernik staropolski 163

Przepyszny piernik długo dojrzewający, w tym roku leżakował u mnie tylko 4 tygodnie, jakoś wypadło mi z głowy, że już pora nastawiania.Optymalny czas to ok. 6

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik mocno czekoladowy 209

Uwielbiam serniki. Tym razem wybór padł na sernik czekoladowy. Piekąc go nie spodziewałam się nawet, że będzie taki pyszny. Nieskromnie muszę powiedzieć, że jest obłędny w

Smakołyki Asi
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 191

Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 20g kakao bez cukru 70g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 80ml oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: około 60ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Mus jagodowy: 350g umytych jagód (mogą być(...)Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać, patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Mus jagodowy: 5. Żelatynę zalać 100ml wody, wymieszać

Mała Cukierenka