ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:247/333)

Batoniki z granoli 142

pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana jest z mlekiem lub jogurtem na śniadanie. Może być także wykorzystywana jako składnik ciast, deserów bądź batoników. Granola została wymyślona w Dansville w stanie Nowy Jork przez dr. Jamesa Caleba Jacksona w Jackson Sanatorium w 1894 r. Podobne płatki zostały wymyślone również przez Johna(...)czekoladowych - 360 g masła orzechowego - ok. 75 ml ciemnego rumu (opcjonalnie) Granolę miksujemy, jednak tylko na tyle, aby pozostały większe kawałki. Candy Buttons, chipsy czekoladowe, pokrojoną białą czekoladę oraz masło orzechowe rozpuszczamy w misce na parze. Do rozpuszczonej masy dodajemy porcjami granolę, posiekane orzechy laskowe, amarantus, za każdym razem mieszając składniki. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

mojewypiekiinietylko
Naleśniki z białym serem 297

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Batoniki z granoli 189

pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana jest z mlekiem lub jogurtem na śniadanie. Może być także wykorzystywana jako składnik ciast, deserów bądź batoników. Granola została wymyślona w Dansville w stanie Nowy Jork przez dr. Jamesa Caleba Jacksona w Jackson Sanatorium w 1894 r. Podobne płatki zostały wymyślone również przez Johna(...)czekoladowych - 360 g masła orzechowego - ok. 75 ml ciemnego rumu (opcjonalnie) Granolę miksujemy, jednak tylko na tyle, aby pozostały większe kawałki. Candy Buttons, chipsy czekoladowe, pokrojoną białą czekoladę oraz masło orzechowe rozpuszczamy w misce na parze. Do rozpuszczonej masy dodajemy porcjami granolę, posiekane orzechy laskowe, amarantus, za każdym razem mieszając składniki. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

mojewypiekiinietylko
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 287

Ciasto kakaowe typu murzynek, przełożone masą śmietanową z dodatkiem kolorowych galaretek. Na wierzchu z czekoladową polewą oraz kolorową posypką. Proste, pyszne i efektowne ciasto, które przyciąga uwagę, szczególnie dzieci. Mimo swoje prostoty jest naprawdę pyszne w smaku i znika w mgnieniu oka. Masa śmietanowa wykonana została ze śmietanki słodkiej 30% wymieszanej z kwaśną śmietaną 18%, dzięki temu zyskała oryginalny smak(...)puszystą masę. Następnie wlewamy cienką strużką wystudzoną masę kakaową i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy porcjami mąkę i mieszamy trzepaczką lub łyżką drewnianą, aż powstanie jednolite ciasto, bez grudek. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki (u mnie: 23 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny
Brownie z cukinii 123

tylko do dań wytrawnych, wspaniale nadaje się do przygotowania ciasta. Brownie, jest ciastem wilgotnymi, lepkim i mocno czekoladowym w wersji z cukinią jest zaskakująco dobre. Sceptycznie nastawionych do tego typu wypieków zapewniam, że nie pożałujecie tego eksperymentu. Dobrze znane ciasto marchewkowe lub leśny mech to przykłady udanych ciast warzywnych. Wszystkie tego typu wypieki są wilgotne i puszyste właśnie dzięki warzywom(...)pieczenia, sodę, wymieszać tylko do połączenia. Na koniec dodać cukinię wraz z płynem, wymieszać łopatką. Ciasto przelać do wyłożonej formy (33x23 cm) papierem do pieczenia, wyrównać wierzch, czekoladę rozsypać na wierzchu. Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 35-45 minut, po 35 minutach sprawdzić, czy ciasto jest już gotowe. Patyczek włożony w środek ciasta po wyjęciu

SprawdzonaKuchnia.pl
Zebra z jabłkami 204

ciepłego ciasta plotkując o samych przyjemnych rzeczach.. Do dzisiejszej zebry dodałam polewę czekoladową, jabłka, migdały, cukier trzcinowy zamiast białego. Pasują do niego także inne owoce, nawet konfitury, bakalie. Takie ciasto jest też bazą do jednokolorowych ciast owocowych. Składniki (tortownica 24 cm, może być nieco większa, ciasto będzie niższe): 2,5 szklanki mąki + dodatkowo 2 łyżki na później 4 jaja(...)boki) wysmarowałam tłuszczem i posypałam bułką tartą, opcjonalnie można wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Wylewam ciasto na przemian, jak wyleje 2/3 ciasta to układam ćwiartki jabłek i przykrywam dalej resztą ciasta. Rozgrzewam piekarnik. Piekę ciasto w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez około 50-55 minut do suchego patyczka. Robię polewę, rozpuszczam masło, dodaję mleko

Zasmakuj Kuchni
malinówkowa delicja 143

już nie byłoby to samo! Ciasto jest eleganckie i wysokie; składa się z wielu przepysznych warstw; wygląda bardzo zachęcająco, smakuje obłędnie. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 duże łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, piec ok 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Białka ubić z solą na sztywną pianę, następnie partiami, wciąż ubijając dosypywać cukier. Do lśniącej masy wsypać kokos, dodać ocet i delikatnie wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (tę/taką samą w jakiej piekliśmy biszkopt). Włożyć do rozgrzanego piekarnika, zmniejszyć

6niebo
Brownie paleo (ciasto czekoladowe z kiszoną kapustą) 238

chwilę blenderem. Wylej ciasto do posmarowanej tłuszczem foremki (okrągłej o średnicy ok. 25 cm albo prostokątnej ok. 20×10 cm) i piecz w 180 stopnia przez 25-30 minut, aż włożony w ciasto patyczek wyjdzie prawie suchy. Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Gotowe! Według powyższego przepisu powstaje bardzo czekoladowe i stosunkowo mało słodkie ciasto. Nam, zawodowcom, uwolnionym(...)przygotowując ciasto dla „mugoli” ze zniszczonymi kubkami smakowymi i uzależnionym od cukru daj mniej kakao i nieco więcej miodu. Zobacz inne ciasto czekoladowe: Brownie paleo (ciasto czekoladowe z batatów) . Kapusta kiszona (nie kwaszona!) zawiera dużo pożytecznych bakterii i bardzo zalecamy jej jedzenie. Niestety w przypadku tego ciasta to nie ma żadnego znaczenia, bo podczas pieczenia wszystkie bakterie

PaleoSMAK
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 133

wanilią 1 jajko Biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajek 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju szczypta soli Dodatkowo: 120 g malin cukier puder (do posypania) Wykonanie: Ciasto naleśnikowe:   Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. W drugiej(...)misce łączymy składniki suche: przesianą przez sitko mąkę z kakao, szczyptą soli i cukrem. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Ser biały przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jogurt grecki, jajko oraz cukier

Kuchnia MagdaLeny
Tort truskawkowy 173

mieszczą mi się do piekarnika i jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek(...)blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta. Spód nasączamy musem truskawkowym. Na mus nakładamy cienką warstwę kremu truskawkowego, następnie pokrojone na plasterki truskawki i znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej

Ciastkozercy
Walentynkowe bułeczki cynamonowe 158

stara się umilić ten dzień i jakoś go wyszczególnić. Ja najczęściej wypiekam czekoladowe ciasta , które ozdabiam sercami. W zeszłym roku upiekłam brownie babeczki z truskawkowymi serduszkami . Wczoraj wypróbowaliśmy Meyer lemon pudding cake . Dzisiaj kolej na walentynkowe bułeczki z cynamonem.   Walentynkowe bułeczki Składniki: na 24 bułeczki Ciasto drożdżowe 450 ml mleka 40 g świeżych drożdży 100 g masła, miękkiego(...)elastyczne ciasto. Ciasto powinno być dosyć luźne ale lekko odchodzić od ścianek naczynia. Najlepiej zachować trochę mąki i dodać ją w razie potrzeby. Zawsze mówię, że mąka mące nierówna. Aby uzyskać puszyste bułeczki ciasto musi być miękkie. Pod koniec ugniatania dodaj po kawałku miękkiego masła i zagniataj aż ciasto całkowicie je wchłonie. Użyj robota lub zagniataj manualnie. Przykryj ciasto folią

codojedzenia
Tort Sachera w wersji wege 223

sprawdza. Ciasto bez tych składników może być równie pyszne i aromatyczne, jak to tradycyjne.   Przekonałam się o tym piekąc tort Sachera w wersji wegańskiej. Mój pierwszy wegański wypiek, udał się zadziwiająco dobrze: genialy w smaku, po prostu bosko czekoladowy, strukturą przypominający dobrze upieczone brownie, o ciekawym czekoladowo-migdałowym aromacie, za sprawą dodania mleka migdałowego. Samo ciasto robi(...)natomiast pełną piątkę. Choć przypominało ciężkie ciasto czekoladowe i aż kipiało od czekolady, nie zalegało na żołądku. Jeśli nie gustujecie w wybitnie czekoladowych ciastach, proponuję dodać tylko połowę czekolady, lub całkowicie ją zastąpić kakao (ok. 50 g). Aha, po nocy w lodówce zdecydowanie zyskało na smaku i aromacie. Reasumujac, zachęcam do upieczenia ciasta wege choć raz, na próbe

Mia Cucina Sofieta
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 347

Kochani, to jest mój tort urodzinowy, kolejny rok za mną :) Postanowiłam połączyć moje smaki, te które kocham, uwielbiam. Mój tort urodzinowy bez truskawek nie ma prawa bytu, więc te owoce są, które świetnie spełniły swoje zadanie. Zrównoważyły słodycz i w ogóle połączenie herbaty, czekolady, kwaśnej limonki i truskawek z miętą połączyły się w tort świeży o niepowtarzalnym smaku, taki(...)masę. Ciasto biszkoptowe wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm, której dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 150-180 stopni przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Upieczonym biszkoptem można rzucić, upuszczając go razem z blachą na blat z wysokości około 30 cm :) Wystudzony biszkopt pokroiłam nożem strunowym na 3 równe blaty. BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek

Blondynka Gotuje
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 136

jest pyszne, miękkie i wilgotne, głęboko czekoladowe i, co najważniejsze, poprawia humor. Podwójnie czekoladowy, ponieważ, oprócz ciasta, które samo w sobie zawiera sporo czekoladowych składników, tort przekładany jest ciemnym daktylowym kremem z dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto: 2 szkl. pełnoziarnistej mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1 szkl. migdałów 1 tabliczka (100 g) dobrej jakości gorzkiej czekolady(...)ciasta. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do przygotowanej tortownicy. Piecz przez 50 min. Wyciągnij, po 10 min. ciasto wyjmij z tortownicy i poczekaj, aż wystygnie. Aby przygotować krem, podobnie jak w przypadku pasty daktylowej, daktyle podgrzej w podanej ilości mleka, zagotuj, zdejmij z ognia i pozostaw kilka minut, aby daktyle zmiękły. Dodaj kakao i zmiksuj na gładką masę bez

Roślinna - blog wegański
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 268

Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny

Słodkie okruszki
Bulki z nadzieniem dyniowym i czekolada czyli Slodki Czwartek odc.115 156

Szał dyniowy w wiewiórczym domu trwa!  Tym razem z dyni zrobiłam krem, który stał się nadzieniem bułeczek., Słodko, korzennie i energetycznie. Bombowo! Przepis na krem

Dzieje kuchennej Wiewióry