ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:194/508)

Babka budyniowa o smaku cytrynowym, gotowana 37

dokładnie jajko w masę. Do masy dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Wlać olej, ocet i olejek cytrynowy. Dokładnie wymieszać. Blaszkę do gotowania babki wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną. Wlać ciasto do blaszki i dokładnie zamknąć. Do dużego garnka wlać letnią wodę i włożyć foremkę z babką. Doprowadzić do wrzenia a następnie zmniejszyć temperaturę

Kuchnia Pokoleń
Babka cytrynowa z makiem 59

Prosta, puszysta babka o smaku cytrynowym z przyjemnie chrupiącym makiem. Taki prosty zabieg jak dodanie maku sprawia, że klasyczne ciasto staje się ciekawsze i bardziej efektowne, możecie do niej dodać także kakao, albo kisiel. Przygotujecie ją w kilka chwil i będzie się cieszyć pysznym domowym ciastem. Chciałam Wam tylko w sobotę pokazać jak wygodne w użyciu są silikonowe formy

Cynamonowe szczęście
Ciasto Czeska wiśnia 104

Ciasto Czeska wiśnia – to pyszne ciasto bez pieczenia. Idealnie sprawdza się w upalne dni, gdyż ni wymaga użycia piekarnika. Gorąco polecam! Ciasto Czeska wiśnia bez

Kulinarne Przeboje
Słodkie jajko sadzone czyli waniliowy sernik z brzoskwiniami i galaretką 104

Świąteczny, szybki w przygotowaniu, puszysty waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami to doskonała propozycja Wielkanocnego ciasta. Składniki: Masa serowa waniliowa: 1kg sera z wiaderka 1 laska wanilii 2 galaretki cytrynowe 2 łyżeczki żelatyny 125ml mleka 3 łyżki cukru pudru 300ml śmietany 30% 500ml wrzątku wody Dodatkowo: 180g biszkoptów 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki przezroczyste 500ml wrzątku Wykonanie: 1. Spód blaszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada bezowa z lemon curd 69

Rolada bezowa z bitą śmietaną i lemon curd została przygotowana na wyjazd Bartka do domu. Chcieliśmy upiec coś lekkiego i jednocześnie wykorzystać białka pozostałe po pieczeniu

niecodziennikpary
Herbatniki fit & free bez dodatku cukru, Cukry Nyskie 122

przepisu.Chciałam Wam polecić  przepyszne ciasteczka fit&free bez dodatku cukru. Idealne do kawy, herbaty, jako dodatek do ciast i deserów. Do nabycia w CUKRY NYSKIE .  Dostępne w sklepach o dwóch smakach  cytrynowym i waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik czekoladowo kawowy-bez pieczenia, akurat tutaj użyłam moje ulubione składniki 199

chce mi się piec bardzo lubię sięgać po przepisy ciast bez pieczenia. Dawno nie jadłam sernika składniki 50 dag sera białego 2 galaretki cytrynowe 2 kopiate łyżki cukru pudru 1 paczka herbatników pepitki 2 śnieżki 1 szklanka mleka 2 galaretki bursztynowe o smaku coli owoce – nektarynki 6 kostek czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej   przygotowanie Blaszkę

Moje Wyroby
Najprostsze i najszybsze ciasto z truskawkami i kruszonką (bez miksera) 170

blaszka. Mi nawet smakowo odrobinę przypomina drożdżówkę... Takie ciasto doskonale sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, ale przyznam, że świetnie smakuje przy każdej okazji i bez niej. Jeśli pod ręką nie macie akurat truskawek - to nic nie szkodzi, ponieważ możecie użyć dowolnych owoców, świeżych lub mrożonych. Ja truskawki połączyłam z cytrynową nutą, co moim zadaniem jest świetnym zestawieniem i nadaje(...)misce wymieszać obie mąki, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko, mleko, olej, aromat i skórkę cytrynową. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej. W masie mogą być grudki. Krótko mieszane ciasto po upieczeniu będzie bardziej pulchne i delikatne, natomiast zbyt długo - zbite.)   Masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem

Di gotuje
Kruchy placek z rabarbarem 147

każdej części upiec placek (przed pieczeniem ponakłuwać widelcem) na blaszce (23x38cm) wyłożonej papierem. Piec w temp 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Masa 1 kg rabarbaru 8 truskawek 200 g cukru 1 galaretka cytrynowa Cukier puder do oprószenia Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i odstawić na 15 minut. Dodać truskawki i przesmażyć stale mieszając

O kuchni z uczuciem
Babki ponczowe 156

KLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej zachowują swieżość, ciasto

Mienta blog
Rolada biszkoptowa z jabłkami 217

ekspresowych ciast polecamy dzisiaj piękną roladę z nadzieniem jabłkowym. Delikatny biszkopt nadziany masą jabłkowo-cytrynową i otulony puszystym kremem śmietankowo-cynamonowym na pewno nie ujdzie Waszej uwadze. Polecamy! Rolada biszkoptowa z jabłkami Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 100g drobnego cukru do wypieków 100g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Na masę jabłkową

Smak mojej kuchni
Muffinki z porzeczkami 120

posypania Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Masło roztopić i przestudzić. W misce roztrzepać jajka z cukrem, wlać masło i mleko, dodać skórkę cytrynową, wymieszać. Mąkę, proszek i sodę przesiać, wsypać do mokrych składników, wymieszać trzepaczką. Do ciasta wsypać porzeczki, krótko wymieszać. Ciasto nakładać do wyłożonej papilotkami formy na wysokość 3/4, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 25 minut w temp

Obiad gotowy
Ciasto bananowe chlebek bananowy z bitą śmietaną i truskawkami 190

minut (zależy od piekarnika i użytej formy). Ciasto podałam z bitą śmietaną i truskawkami (choć to nie jest konieczne, samo ciasto smakuje wybornie :) ) Bita śmietana: śmietanka 30% 500 ml cukier puder 3/4 szklanki kwasek cytrynowy 1/4 łyżeczki  Śmietankę wlewam do miski, wsypuję cukier oraz kwasek i ubijam na sztywno.  Taka moja rada przy ubijaniu śmietany, gdy przy miksowaniu

Kuchnia Viki
Pączki jogurtowe 170

dałam] 1 łyżka rumu olej do smażenia Jajka, cukier, cukier waniliowy, rum i jogurt wymieszać trzepaczką lub zmiksować. Mąkę wymieszać z solą, skórką cytrynową, proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajeczno-jogurtowej. Całość dobrze wymieszać , ciasto będzie dosyć gęste.R ozgrzać olej. Małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżeczki wkładać do gorącego tłuszczu.Smażyć ze wszystkich

Moje domowe kucharzenie