ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:620/1234)

OWSIANO - JAGLANE CIASTECZKA FIT OREO 107

bez wyrzutów sumienia osładzam sobie nimi chwilę z kawą, nie martwiąc się o zbędne kalorie. SKŁADNIKI NA CIASTKA: 100 g daktyli suszonych 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki suchych platków owsianych 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki kakao PRZYGOTOWANIE: daktyle zalewam gorącą wodą, zostawiam na ok. 20 minut(...)chwilę blenduję łączę mus ze suchymi składnikami i wyrabiam ciasto ręką  wkładam ciasto na ok 20 minut do lodówki      6. gdy ciasto trochę stwardnieje formuje równe kuleczki i rozpłaszczam je między dwoma                  kawałkami papieru do pieczenia (ciasto jest trochę klejące)      7. wstawiam ciasteczka

Upiecz sobie babeczkę
Odrywane drożdżówki z budyniem i borówkami 167

opakowanie budyniu śmietankowego + 1,5 szklanki mleka + 1 czubata łyżka cukru (jeśli budyń był bez cukru) borówki amerykańskie (moje były mrożone)   Mąkę, drożdże, cukier oraz sól wymieszać w misce. Dodać jajko, żółtko, rozpuszczoną margarynę i powoli mieszając dodawać mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (jeśli będzie twarde dodać więcej mleka, jeśli będzie się bardzo lepiło dodać trochę mąki(...)ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na nim rozsmarować letni budyń, na budyniu porozrzucać borówki (mogą być zamrożone). Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku i pokroić ostrym nożem na 5-6 cm kawałki. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej odkrojone kawałki ciasta (mogą ściśle do siebie przylegać). Wierzch posmarować białkiem. Piec ok. 45-50 minut

Simply Food
Tarta normandzka z jabłkami 200

jabłka (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru 200 ml crème fraîche lub śmietany kremówki 36% 2-3  jajka Crème fraîche 200 ml śmietany kremówki 36% (bez zagęszczaczy i innych dodatków, nie powinna to być również śmietana UHT) 2 łyżki maślanki  Oba składniki (powinny być w  temperaturze pokojowej) mieszamy ze sobą w szklanym słoiku(...)dodajemy cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojone na małe kawałki masło i wodę. Siekamy nożem, aż utworzą się niewielkie grudki przypominające kruszonkę (można to też zrobić przy pomocy blendera o dużej mocy). Zagniatamy jednolite ciasto, a następnie formujemy  kulę, owijamy ją folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
RAW brownie proteinowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 156

Ciasta bez pieczenia zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie ma co się dziwić, ponieważ każdy z nas uwielbia oszczędzać czas! Tak jest właśnie z tym brownie ❤ Wystarczy, że na wieczór przed spaniem zmiksujesz odpowiednie składniki i zostawisz blaszkę na noc w lodówce a już rano możesz cieszyć się obłędnie czekoladowym ciastem rozpływającym się wręcz w ustach(...)szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 30 minut pod przykryciem (świeżych nie trzeba). Płatki namoczyć w ciepłej wodzie tak aby pochłonęły jak najwięcej wody (jeśli jest za dużo wody to ją po prostu odlać). Następnie daktyle, namoczone płatki

Candy Pandas
Makowiec na cieście ucieranym czyli poWeekendowe Łakocie odc.162 150

formie strucli drożdżowej tylko na cieście rodem z babcinej szarlotki.  Pysznie, łatwo, przyjemnie i awaryjnie, bo ciasto samo w sobie jest bez problemowe. Spróbujcie jeśli lubicie mak tak jak ja!   Makowiec na cieście ucieranym masa makowa: 200 g maku, najlepiej mielonego po 50 g mielonych lub siekanych migdałów i orzechów włoskich 500 ml mleka 180 g cukru(...)wrzątku) ciasto: 460 g mąki pszennej (ok. 3 szkl.) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g masła lub margaryny 3/4 szkl. cukru 1 jajko + 2 żółtka 1-2 łyżki śmietany lub jogurtu Mleko zagotowujemy i zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut.  Mak odcedzamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 182

jest każdej minuty spędzonej w kuchni. Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 2 opakowania ciasteczek oreo (32 szt * 25 ciasteczek do ciasta 7 do dekoracji) 3 jajka 100 g cukru 1 łyżka kakao 1 roztopiona gorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie(...)Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy

Kuba Gotuje
3-składnikowe ciasto z lodów (jak chlebek) 99

przygotowywania, a później pieczenia. Gotowe posiada chrupiącą skórkę i przypomina pyszny chlebek. (U mnie znika jeszcze cieplutkie...) Takie zwykłe rewelacyjnie smakuje bez urozmaicenia, ale można je pokroić i posmarować masłem, dżemem bądź dowolnym kremem. Przed pieczeniem do środka możecie także dodać bakalie lub posiekaną czekoladę, wierzch posypać cukrem pudrem, udekorować ulubioną polewą lub lukrem... Smak lodów(...)łyżeczki proszku do pieczenia Lody należy uprzednio rozpuścić, a następnie zmiksować z przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia. (Masa jest dość gęsta i lepka.) Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. (*) Polecam Wam też rewelacyjny

Di gotuje
Muffiny marchewkowe z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą 198

szklanka włoskich orzechów (bez skorupek) 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 szklanki mąki pszennej dodatkowo: lukier cytrynowy granola Orzech posiekać nożem, ale niezbyt drobno. Uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Mąkę przesiać do miski. Dodać wystudzone orzechy, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę(...)jajkami, a następnie połączyć to z olejem. Gotować mieszankę wlać do suchych składników. Łyżką wymieszać wszystko razem. Ciasto nakładać do foremek lub papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez około 25 minut. Przed upieczeniem sprawdzić patyczkiem czy muffinki są dopieczone. Upieczone i wystudzone muffinki polukrować cytrynowym lukrem i obsypać granolą.  Cytrynowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 160

jest każdej minuty spędzonej w kuchni. Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 2 opakowania ciasteczek oreo (32 szt * 25 ciasteczek do ciasta 7 do dekoracji) 3 jajka 100 g cukru 1 łyżka kakao 1 roztopiona gorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie(...)Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy

Kuba Gotuje
Chleb z czarnuszką i czarną herbatą 140

czarnej herbaty (bez cukru i cytryny ) łyżeczka soli 3 łyżki czarnuszki podprażonej na suchej patelni. Ja wszystkie składniki wyrabiam w robocie kuchennym, ale jeśli nie macie, to pozostaje wyrabianie ręczne. Ciasto jest mokre, ciężkie i się klei, więc na początek zgarnijcie wszystko drewnianą łyżką. Do misy, w której będziemy wyrabiać, wkładamy wszystko oprócz jednej łyżki czarnuszki. Ciasto wyrabiamy(...)pieczenia. Wierzch posypujemy pozostałą czarnuszką. Chleb odstawiamy na 10 godzin do wyrośnięcia. Wszystkim tym, którzy jęczą, że długo i że pfeee, przypominam, że pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł! Po 10h mamy chleb pięknie wyrośnięty i możemy piec. Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni, wierzch chleba spryskujemy wodą i ładujemy do pieca. W 230 stopniach pieczemy 20 minut, potem zmniejszamy

ladykitchen
"SERNIKO" - MAKOWIEC Z MUSEM JABŁKOWYM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY, BEZ RAFINOWANEGO CUKRU) 197

maku, 1/2 szklanki migdałów, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 18 sztuk suszonych daktyli, 4 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 1/4 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej EKO, bez syropu glukozowo - fruktozowego! (nie znalazłam takiej, więc pominęłam ten składnik). Masa "serowa": 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej, 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie - kokosowe domowej roboty), sok i starta skórka(...)łyżki karobu, 1 łyżeczka wanilii 1 łyżeczka syropu daktylowego. Wykonanie: Spód: Mąki i ksylitol mieszamy. Dodajemy posiekany olej kokosowy w formie stałej oraz wodę. Wyrabiamy ciasto, którym wylepiamy formę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni. Masa makowa: Mak mielimy. Następnie dodajemy posiekane migdały (moczone przez kilka h w wodzie), orechy, pokrojone daktyle, olej i wanilię. Wszystko blendujemy. Masę wykładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #10 Babeczki migdałowe na białkach z polewą czekoladową 237

można je ozdobić czymkolwiek lub podać nawet bez niczego. Chociaż ta polewa z kakao, świetnie tutaj współgra dlatego jednak warto ją przygotować. Polecam serdecznie Składniki na 9 babeczek ( myślę że wyszłoby z tego ciasto w małej foremce 18×18 cm. Na blachę 22×32 cm należy składniki potroić): Ciasto: – 4 białka – 85 g cukru pudru(...)szpatułką (lub miksujemy, ale bardzo delikatnie, krótko i na najniższych obrotach). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub tak jak ja foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto. Ciasto w foremkach umieszczamy tylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Gdyby zbyt mocno się rumieniły należy zmniejszyć temperaturę pieczenia. Po ostygnięciu

Relaxtime
Śniadaniowe ciastko proteinowe. 131

łyżeczki proszku do pieczenia trochę pestek dyni w czekoladzie  (mogą być zwykłe, wtedy dodajcie trochę czekolady) 1 łyżeczka oleju kokosowego Wszystkie składniki oprócz pestek dyni zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pestki dyni i ew. czekoladę wmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowej foremki. Piec około 20 minut, uważając by ciastko(...)regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Ponadto, znak jakości P.G.I. (chronione oznaczenie geograficzne), którym jest opatrzony, gwarantuje, że olej pochodzi z pierwszego tłoczenia.  Olej z pestek dyni to bez wątpienia mój ulubiony typ oleju. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Świetnie pasuje

Poranek na słodko
Ptysie z różaną masą bezową 157

wrabiając je mikserem z hakami. Gdy jajka zostaną wszystkie zużyte, a ciasto dokładnie wyrobione – przekładamy je do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy, w odstępach (sporo urosną), okrągłe kształty. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut (pod żadnym pozorem nie otwieramy w tym czasie piekarnika), do uzyskania(...)rondla wlewamy wodę, wsypujemy cukier, dodajemy ocet winny i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Podgrzewamy na średnim ogniu – nie mieszamy. Po ok. 8 minutach syrop zacznie gęstnieć. Jeżeli mamy termometr to gotujemy do 130° C. Bez termometru – musimy przeprowadzać próby. Zanurzamy łyżeczkę w syropie. Jeżeli opuszczona kropla na talerzyku rozpłynie się, to znaczy, że syrop jeszcze nie jest gotowy

mojewypiekiinietylko
Sernik chałwowy. 192

Przepyszny ,kremowy sernik ,delikatnie chałwowy ,rozpływający się w ustach . Upiekłam go bez spodu ,bo są takie serniki ,którym ten spód jest absolutnie niepotrzebny .Polecam gorąco . Składniki: tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki 4 jajka 1/3 szklanki cukru 200 g chałwy mlecznej 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżki kaszki manny Dodatkowo: 150 ml śmietany 18% 2 łyżki(...)połączenia się masy w jednolitą całość .Teraz dodajemy białka i delikatnie łyżką mieszamy z masą .Na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę przelewamy masę serową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut . Po 30 minutach ciasto wysuwamy z piekarnika i polewamy śmietaną z 2 łyżkami cukru pudru ,wyrównujemy na wierzchu i pieczemy kolejne 15 minut

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania