CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

Puszysta, lekko wilgotna, długo świeża ...  Babka cytrynowa.  Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty.   Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo (jeśli lubimy) : 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej i 100g sparzonych i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, tarta, ciasto, cytryna, babka cytrynowa, ciasto z bezami, krem, bułki, babeczki, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto cytrynowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z białek , ciasta z masa, bez pieczenia, ciasto ucierane , bułka pszenna, tarta na słodko

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.