CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

Puszysta, lekko wilgotna, długo świeża ...  Babka cytrynowa.  Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty.   Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo (jeśli lubimy) : 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej i 100g sparzonych i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.