ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:401/1234)

Tort kawowo-truskawkowy Ombre 93

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 280

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 192

bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao(...)aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez 30-40 minut do suchego patyczka.   Krem: 500 g truskawek (mogą być mrożone)   2 łyżki miodu   2 łyżeczki mąki ziemniaczanej   1 łyżka wody

Chocolate Muffin Blog
Sernik oreo z borówkami i malinami 155

wiaderka) 4 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 galaretki o smaku malinowym Świeże owoce maliny, borówki Sernik oreo z borówkami i malinami Przygotowanie: Ciasteczka Oreo z nadzieniem przełożyć do blendera i miksować do uzyskania konsystencji drobnego piasku, masło roztopić i gorące dodać do rozdrobnionych ciasteczek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć zmiksowane ciasteczka, wyrównać(...)Twaróg, jajka, budyń waniliowy w proszku miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę wlewamy na schłodzony ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki na min 2h. Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Owoce umyć

Księga-Smaku
Najlepsze Rogale Marcińskie 177

wtedy wyrobione ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia (jeśli ktoś ma mały robot tak jak my na filmie, może najpierw wyrobić połowę ciasta, później drugą połowę i następnie ciasto połączyć; robotem wyrabiamy ciasto przez około 5 minut). Gotowe ciasto nakrywamy ściereczką i odstawiamy na około 60 minut w ciepłe miejsce, ma podwoić swoją objętość. 3. Gotowe ciasto odgazować, krótko zagnieść(...)ciasta wyłożyć w kawałeczkach 100g masła ( patrz FILM ), zachowując około 1cm margines od brzegu ciasta i ciasto złożyć do środka zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła ( patrz FILM ). Złożone ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. 4. Schłodzone ciasto znów rozwałkować na prostokąt i na 2/3 ciasta wyłożyć w kawałeczkach 100g

Mała Cukierenka
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 215

pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Krem: 6. Porzeczki przełożyć do rondelka, dodać cukier, wodę i postawić na gadzie, zagotować. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu przez około 2 minuty. 7. Mąkę ziemniaczaną zalać niewielką ilością wody, wymieszać. Tak rozmieszaną mąkę dodać do gotujących się porzeczek, wymieszać i znów zagotować. Porzeczki zdjąć z ognia i nakryć folią spożywczą, odstawić(...)połowę porzeczek i wymieszać parę razy szpatułką, żeby uzyskać marmurkowy wzór ( patrz FILM ). 9. Zdjąć papier do pieczenia z blatu bezowego z wgłębieniem i położyć go na paterze. Na bezę wyłożyć połowę śmietany porzeczkowej, wyrównać. Na wierzch wyłożyć połowę pozostałych porzeczek. Ciasto nakryć drugim blatem bezowym, lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostałą śmietanę porzeczkową i pozostałe porzeczki. 10. Tort

Mała Cukierenka
Naleśnikowa zapiekanka Gyros 465

Dodatkowo: sos czosnkowy lub ketchup Wykonanie:  Składniki na masę naleśnikową zmiksować, ostawić na 10-20 minut do napęcznienia. Na rozgrzaną patelnię wlewać po trochu ciasta, smażyć naleśniki na złoto po obu stronach. Przygotować farsz. Mięso usmażyć z dodatkiem przyprawy. Warzywa umyć. Kapustę bez twardych części drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć(...)ułożyć drugą warstwę ale odwrotnie niż poprzednią, tak by na długość mieścił się już tylko jeden naleśnik. Wylać resztę sosu. Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 25 minut by wierzch sie zarumienił. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapiekanka świetnie się kroi, nie rozpada się. Do farszu można dodać także trochę żółtego sera, całość będzie jeszcze

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciastka Słoneczka 184

trochę pracochłonne ;). To są właśnie Słoneczka- kruchutkie ciasteczka z bezą na górze, przełożone maślanym kremem i obtoczone w wiórkach kokosowych. Warto poświęcić im trochę więcej czasu, efekt zadowoli każdego! Przepis pochodzi z książki Ewy Wachowicz "Ciasta". Ja robiłam z połowy porcji- wychodzi ich bardzo dużo. Polecam!     Składniki:   Ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła 2 żółtka(...)Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować na grubość 2-3 mm i wykrawać małe, okrągłe ciasteczka, np. kieliszkiem do wódki. Lukier: Białka utrzeć z cukrem pudrem do uzyskania gęstego lukru. Posmarować nim wierzch ciasteczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 15 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto orzechowe Marysieńka 329

Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wygląda apetycznie. Będzie idealne na Świata. Zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowe Marysieńka Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 7. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 35cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Babeczki czekoladowo – pomarańczowe i warsztaty świąteczne z Kasią, Dr. Oetker 200

Składniki na 12 babeczek (składniki powinny być w temperaturze pokojowej):100g miękkiego masła lub kostki do pieczenia Kasia160g jasnego brązowego cukru1 opakowanie cukru wanilinowego 16g2 jajka160g mąki pszennej (użyłam tortowej)1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sodyszczypta soli40g ciemnego kakao bez cukru120ml mlekaskórka starta z jednej pomarańczy1/4 łyżeczki aromatu pomarańczowego100g czekolady gorzkiej lub mlecznejDodatkowo:lukier plastyczny czerwonylukier(...)barwnik spożywczywycinaczki do lukru w kształcie listków ostrokrzewu  1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym mikserem ustawionym na najwyższe obroty, ucierać przez około 3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund

Mała Cukierenka
drożdżówki z serem, truskawkami i kokosem 108

drożdżowe piekę najchętniej. Uwielbiam patrzeć jak w piekarniku pięknie wyrasta i kocham zapach piekącej się drożdżówki. Dziś po mojej kuchni roznosił się aromat truskawek, sera i oczywiście drożdżowego ciasta, bo sezon truskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży  300 ml ciepłego mleka(...)łyżki mąki łyżka masła łyżka cukru łyżka drobnego kokosu Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, masło stopić i wystudzić. W połowie mleka rozrobić drożdże, dodać trzy łyżki mąki i odrobinę cukru. Odstawić na 15 minut aby drożdże ruszyły. Do mąki dodać rozczyn i pozostałe składniki ciasta. Wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne i będzie się odklejać od miski. Przykryć bawełnianą ściereczką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czwartek: Kluski śląskie z boczniakami i szpinakiem 129

przepis to odpowiedź na pytanie jak zrobić kluski śląskie, żeby były delikatne, kremowe, a nie gumowe, żeby bardziej były w typie gnocchi, a nie ziemniaczanych ciągutek:) Czas : 40 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji : 4   Jak zrobić kluski śląskie Kluski śląskie to jedno z najpiękniejszych polskich dań. Szczerze mówiąc daleko lepsze od włoskich gnocchi, bo delikatniejsze, bardziej(...)były ciasto trzeba dość dobrze wyrobić. Potem, kiedy toczymy wałeczki z ciasta, blat trzeba podsypać mąką pszenną (ale nie dużo, bez obaw), żeby pomogła zachować zwartość ciasta. No i na koniec gotowanie: kluski śląskie z niewielką zawartością mąki ziemniaczanej gotujemy krótko, bo inaczej się rozpadną. Dobrze jest utoczyć kluseczki niewielkie, wielkości gnocchi, wtedy gotują się dosłownie pół minuty

Niedzielny kucharz
Codzienny chleb pszenny na zakwasie 144

zakwas. Dolewać stopniowo wodę i wyrabiać ciasto aż pojawiają się pęcherze powietrza. Wyrabianie trwa ok. 6 minut. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, ale powinno dawać się wyrabiać drewnianą łyżką. Garnek przykryć wilgotną ściereczką i odstawić ciasto do wyrośnięcia. Po ok. 6 godzinach (latem; jesienią, gdy nie mamy włączonego ogrzewania, może to potrwać dłużej) ciasto zwiększy swoją objętość. Dużą garść odkładamy(...)pojemnika na następny wypiek. Pojemnik z ciastem przechowujemy w lodówce. Resztę ciasta przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy ziarnami słonecznika i wkładamy torby foliowej. Szczelnie zamykamy i czekamy na ponowne wyrośnięcie, ok. dwóch godzin. Piec w temp. 180-200 stopni C przez ok. 1,5 godziny. Kroić po ostudzeniu. ----------- Podobne: Chleb pszenno-żytni Bezglutenowy chleb na zakwasie

Weekendy w domu i ogrodzie
Rafaello jaglane z czekoladą bez pieczenia 119

słynnego ciasta Rafaello zamiast słodkich i ciężkich mas, świetnie nadaje się tutaj kasza jaglana. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Ostatnio bardzo polubiłam ciasta na zimno i to w jak najbardziej zdrowej wersji. Szukam zamienników do słynnych ciast, w których jest mnóstwo słodkiej i ciężkiej masy. Tym razem wpadłam na pomysł, aby poszaleć z Rafaello. Każdy zna małe białe kulki(...)ciasto. Posypujemy dodatkami wedle uznania i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na ciasto również z kaszy jaglanej w wersji orzechowo kokosowej  ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Tarta z rabarbarem i bezą 128

schłodzić w lodówce przez 30 min. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Wyjąć ciasto z lodówki. Wylepić całą formę ciastem. Piec przez ok. 15 min. Ciasto powinno się ładnie zarumienić. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie rabarbarowe: 900 g dojrzałego rabarbaru  5 łyżek wody 1 czubata łyżeczka cynamonu(...)pozostać nieco kawałków. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Beza: 4 białka 200 g cukru Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilka minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Piekarnik rozgrzać do 130 ° C z termoobiegiem lub 150 °C bez termoobiegu. Masę rabarbarową wyłożyć na podpieczony

maniapieczenia
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 142

momentu aż będą miękkie, około 10 minut.  Następnie gotuj bez przykrycia, aby odparować nadmiar powstałej wody, ok. 10 minut. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać całość.  W międzyczasie galaretkę rozpuść w 100 ml wody i wlej do masy owocowej. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, czyli momentu aż będzie widoczne rozpoczynanie(...)Biszkopt podziel na dwie części. Jeżeli podczas pieczenia powstała charakterystyczna "górka" także i ją zetnij.  Blaty nasącz mlekiem i odrobiną sokiem z cytryny.  Na pierwszy blat wyłóż większą połowę masy owocowej, przykryj drugim blatem i wyłóż pozostałą część musu. Na wierzchu możesz dodać posiekane kawałki zciętego wierzchu.  Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin

Zdrowie na języku :P