ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:392/1234)

Bejgli z orzechami włoskimi 187

wyrobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 2 części, uformować kulki. Każdą kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. W międzyczasie przygotować nadzienie z orzechów . Mielone orzechy włożyć do garnka. Dodać mleko, cukier puder, wanilię i rodzynki. Zagotować, mieszając od czasu do czasu. Gotować dwie minuty po czym schłodzić i wmieszać roztrzepane widelcem białko. Ciasto drożdżowe wyjąć(...)minutach wyjąć bejgli i ponownie posmarować żółtkiem. Włożyć na kolejne 30 minut. Po 30-u minutach wyjąć z lodówki, posmarować roztrzepanym białkiem i nakłuć bejgli w kilkunastu miejscach wykałaczką. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni Celsjusza . Bejgli piec co najmniej 45 minut na złoto-brązowy kolor. Upieczone wystudzić. Bejgli z orzechami włoskimi

mecooks
ROLADA CZEKOLADOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 161

Zwłaszcza,że dziś ostatni dzień karnawału!! A żeby nie było za słodko, to smak własnoręcznie zrobionego i dodanego do ciasta dżemu z czarnej porzeczki dodał trochę cierpkości i pysznego orzeźwienia. Rolada jest za to bez mąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru 5 jajek 3 łyżki wody garść migdałów/orzechów/rodzynek(...)minuty. Wlałam schłodzoną czekoladę i wymieszałam. Dosypałam pokruszone migdały. Ubiłam pianę z białek, dodałam szczyptę soli. Włożyłam ją do masy czekoladowej i ostrożnie wymieszałam aby masa pozostała puszysta. Blachę o wymiarach 30cm na 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Posmarowałam go cienko tłuszczem i wylałam na nią masę. Piekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Upieczony placek

potrawyregionalne
Truskawkowa BOMBA w lustrzanej glazurze 258

smakiem :) Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 szklanka maślanki lub kefiru 1/3 szklanki oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka świeżo zaparzonej gorącej kawy (bez fusów, albo rozpuszczalnej) Przygotowanie(...)połączenia składników. Dodaj suche składniki i krótko zmiksuj. Następnie powoli dodawaj gorącą kawę cały czas mieszając. Gotową masę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 40 minut , do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Umyte truskawki zblenduj na gładki mus, przelej do rondelka i zagotuj

Kulinarna (nie)codzienność
Wegański placek z dynią 76

smaczne ciasto codzienne – bez jajek, bez masła, bez trudno dostępnych składników i dodatków. Przygotowane z kilu dosłownie składników – smaczne, sycące, wegańskie, odpowiednie dla osób na diecie bezjajecznej i bezmlecznej. Do jego przygotowania nie potrzebujemy miksera, wszystko miesza się w jednej misce. To również świetna propozycja dla osób, które dopiero uczą się gotować i piec. PRZEPIS WEGAŃSKI PLACEK(...)lnianego zmielone, zalane 6 łyżkami wrzątku i odstawione na 5 minut Jak zrobić wegański placek z dynią: Najpierw siemię lniane mielimy w młynku do kawy, przesypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, mieszamy. Potem dodajemy mus z dyni, posiekane orzechy, mieszamy

Dorota Smakuje
Desernik 'Malinowy Ogród' lub Charlotte z malinami 125

Desernik 'Malinowy Ogród' lub Charlotte z malinami Śliwki i dynie zapowiadają już co prawda nadejście jesieni, jednak lato w ten weekend wyraźnie podkreśliło swoją obecność obłędnym

Pełny talerz
CHLEB BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI - NAJLEPSZY 252

razem przemieszać. Następnie wlać ciepłą wodę i całość dokładnie wymieszać. Nie wyrabiać. Miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok.30-40 minut (lub dłużej), do podwojenia objętości. Następnie ciasto przemieszać (odgazować) i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub przesmarowanej i obsypanej otrębami lub mąką). Masę dokładnie i równo rozprowadzić, ubić łyżką maczaną w wodzie (miejsce przy miejscu(...)Formę z chlebem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrastania, na ok.30 minut. Masa powinna wyraźnie urosnąć. Ja wstawiam do piekarnika nagrzanego do 40*C (pięknie i szybko wyrasta...) Formę z chlebem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 60 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Ja wyjmuję chleb z formy od razu po wyjęciu

Smaczne Zdrowe
Leśne Orzeźwienie 221

malutka ilość ciasta rękawem cukierniczym wycisnęłam wzory na papierze do pieczenia, który czekał w formie na ciasto:) Na te moje wyciśnięte wzorki wylałam jasną masę. Ciasto wylałam do prostokątnej formy o wymiarach 30x20 cm. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 150-180 stopni przez max 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopta ułożyłam go w foremce keksówce silikonowej. Wyłożyłam w taki(...)ciepłej wody. Po rozpuszczeniu żelatyny wlewamy ją do jogurtu, chwilkę miksujemy. Teraz wsypujemy mrożone owoce, bez wcześniejszego rozmrażania, mieszamy łyżką i całą masę wylewany na biszkopt w keksówce, na koniec przykrywamy zwisającym z formy biszkoptem i wstawiamy do lodówki. Jak masa stężeje, wyciągamy ciasto z formy na talerz i co? I częstujemy :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 103

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 293

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 209

bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao(...)aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez 30-40 minut do suchego patyczka.   Krem: 500 g truskawek (mogą być mrożone)   2 łyżki miodu   2 łyżeczki mąki ziemniaczanej   1 łyżka wody

Chocolate Muffin Blog
Sernik oreo z borówkami i malinami 170

wiaderka) 4 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 galaretki o smaku malinowym Świeże owoce maliny, borówki Sernik oreo z borówkami i malinami Przygotowanie: Ciasteczka Oreo z nadzieniem przełożyć do blendera i miksować do uzyskania konsystencji drobnego piasku, masło roztopić i gorące dodać do rozdrobnionych ciasteczek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyłożyć zmiksowane ciasteczka, wyrównać(...)Twaróg, jajka, budyń waniliowy w proszku miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę wlewamy na schłodzony ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki na min 2h. Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Owoce umyć

Księga-Smaku
Najlepsze Rogale Marcińskie 188

wtedy wyrobione ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia (jeśli ktoś ma mały robot tak jak my na filmie, może najpierw wyrobić połowę ciasta, później drugą połowę i następnie ciasto połączyć; robotem wyrabiamy ciasto przez około 5 minut). Gotowe ciasto nakrywamy ściereczką i odstawiamy na około 60 minut w ciepłe miejsce, ma podwoić swoją objętość. 3. Gotowe ciasto odgazować, krótko zagnieść(...)ciasta wyłożyć w kawałeczkach 100g masła ( patrz FILM ), zachowując około 1cm margines od brzegu ciasta i ciasto złożyć do środka zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła ( patrz FILM ). Złożone ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. 4. Schłodzone ciasto znów rozwałkować na prostokąt i na 2/3 ciasta wyłożyć w kawałeczkach 100g

Mała Cukierenka
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 224

pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Krem: 6. Porzeczki przełożyć do rondelka, dodać cukier, wodę i postawić na gadzie, zagotować. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu przez około 2 minuty. 7. Mąkę ziemniaczaną zalać niewielką ilością wody, wymieszać. Tak rozmieszaną mąkę dodać do gotujących się porzeczek, wymieszać i znów zagotować. Porzeczki zdjąć z ognia i nakryć folią spożywczą, odstawić(...)połowę porzeczek i wymieszać parę razy szpatułką, żeby uzyskać marmurkowy wzór ( patrz FILM ). 9. Zdjąć papier do pieczenia z blatu bezowego z wgłębieniem i położyć go na paterze. Na bezę wyłożyć połowę śmietany porzeczkowej, wyrównać. Na wierzch wyłożyć połowę pozostałych porzeczek. Ciasto nakryć drugim blatem bezowym, lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostałą śmietanę porzeczkową i pozostałe porzeczki. 10. Tort

Mała Cukierenka
Naleśnikowa zapiekanka Gyros 470

Dodatkowo: sos czosnkowy lub ketchup Wykonanie:  Składniki na masę naleśnikową zmiksować, ostawić na 10-20 minut do napęcznienia. Na rozgrzaną patelnię wlewać po trochu ciasta, smażyć naleśniki na złoto po obu stronach. Przygotować farsz. Mięso usmażyć z dodatkiem przyprawy. Warzywa umyć. Kapustę bez twardych części drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć(...)ułożyć drugą warstwę ale odwrotnie niż poprzednią, tak by na długość mieścił się już tylko jeden naleśnik. Wylać resztę sosu. Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 25 minut by wierzch sie zarumienił. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapiekanka świetnie się kroi, nie rozpada się. Do farszu można dodać także trochę żółtego sera, całość będzie jeszcze

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto orzechowe Marysieńka 339

Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wygląda apetycznie. Będzie idealne na Świata. Zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowe Marysieńka Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 7. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 35cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania