ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:391/1234)

Mandarynkowy sernik na zimno 167

Sernik bez pieczenia, na spodzie z daktyli i orzechów nerkowca. Idealny na słoneczne dni i pochmurne wieczory.   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Mandarynkowy sernik na zimno","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-18 18:13:54","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9180014-1-e1474222061830.jpg","description":null,"recipeYield":"20 ","recipeIngredient":["100 g daktyle(...)masa serowa, mandarynki z \u017celatyn\u0105. Wierzch mo\u017cemy udekorowa\u0107 mandarynkami. Pozostawiamy w lod\u00f3wce na minimum 2 godziny, do ca\u0142kowitego st\u0119\u017cenia masy."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Mandarynkowy sernik na zimno Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 20 Porcje 20 Składniki spód 100 g daktyle 200 g orzechy nerkowca

Kucharzyca
Pierniczki bez leżakowania 376

dodać do ciasta - ze składników wyrobić gładkie ciasto- gotowe ciasto schłodzić w lodówce (moje leżakowało kilka dni, bo nie miałam czasu na pieczenie)- po wyjęciu z lodówki pozostawić na pewien czas, żeby zmiękło - rozwałkować na placek o grubości około 4-5mm i wykrawać pierniczki foremkami- wykrojone kształty układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze(...)stopni przez 9 minut- po upieczeniu wyjąć i pozostawić do wystygnięcia, następnie dekorować Z podanych składników wyszło mi około 40 pierniczków w różnych kształtach. Jeśli nie lubimy dekorowanych wypieków, możemy śmiało pozostawić "gołe" pierniczki, gdyż ciasto nie twardnieje i nie wymaga zmiękczania przez lukier. Upieczony piernik z wierzchu jest lekko chrupiący, a środek ma miękki.Ważne jest, żeby nie przetrzymać

Smakołyki Bereniki
DROŻDŻÓWKI NA MĄCE ORKISZOWEJ Z MALINAMI 180

rulon wzdłuż dłuższego boku i pokroić na 16 kawałków. Ułożyć je na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i odstawić na ok.30-40 minut do wyrośnięcia.Piec w nagrzanym piekarniku, w temp.180*C góra-dół, bez termoobiegu. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch drożdżówek posmarować roztrzepanym jajkiem.Pieczemy ok.15-20 minut do lekkiego zrumienienia. Ja piekłam 20 minut. Każdą blaszkę piekłam oddzielnie

Smaczne Zdrowe
Słodko kwaśna tarta jaglana z kiwi 129

był super pomysł😎i BEZ DODATKU JAJEK. Tutaj nie dawałam konkretnego źródła tłuszczu do masy, żeby dać wybór konsumentom. Sposobem na podbicie tłuszczu będzie np.posypanie startą gorzką czekoladą po upieczeniu😊i mamy kolejny pełnowartościowy deser.💪😇 Ja dodatkowo posypałam cukrem pudrem na wierzchu, ale zapomniałam, że to mokre ciasto i wszystko w minutę wsiąkło😁😁,stąd te białe plamki na zdjęciu(...)masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto. Pieczemy 45 min. 180 stopni. Po upieczeniu możecie posypać startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: z czekoladą 1090 kcal  B 42 g W 193 g T 20 g bez czekolady 924 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z bezą i pistacją - najsmaczniejszy! 375

Sernik waniliowy z bezą oblaną czekoladą i pistacjami ;-))) Składniki: 1 kg sera (można użyć gotowego w wiadereczku) 1 całe jajo + 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru

SMYKWKUCHNI
Chleb pszenny z garnka 161

Wykonanie tego chlebka jest niezwykle proste. Chleb wyszedł super. Polecam bardzo. Ciasto – do wysokiej dużej miski w kruszyć drożdże, dodać sól, cukier. Wlać letnią wodę

Kuchnia Pokoleń
Ciasto bananowe dla leniwych 153

Najszybsze z możliwych ciasto bananowe z bakaliami. Przygotowywałam je już w wersji tradycyjnej oraz bezglutenowej, i obie smakują równie dobrze. Dodatkową jego zaletą jest możliwość wykorzystania przejrzałych, już czerniejących bananów. Szkoda tylko, że nie udało mi się nigdzie znaleźć suszonej żurawiny bez dodatku cukru, wówczas byłoby w 100% idealne :) SKŁADNIKI: 2 bardzo dojrzałe banany 1/4 szklanki ksylitolu (cukru(...)wymieszać (nie ucierać). Dodać olej i bakalie, wymieszać krótko łyżką. Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem). Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. Inspirację znalazłam  tutaj . Ciasto dodaję

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto Rafaello. 120

Bardzo dawno nie robiłam tego ciasta. Kartka z przepisem wpadła mi w ręce przez przypadek. Przypomniałam sobie ten smak i nie mogłam się oprzeć. Musiałam zrobić. Może ktoś jeszcze ma ochotę ? :) Składniki na biszkopt: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli(...)mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Wylać na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 25 minut. Składniki na masę: 200 g. wiórek kokosowych 1 kostka margaryny 4 łyżek cukru 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko

Agusiowe smakołyki
Kopciuszek wg Siostry Anastazji 562

Choć to ciasto sprawia wrażenie złożonego przekładańca, jest bardzo proste do przygotowania. Fakt, pieczemy dwa biszkopty – jeden zwykły, a jeden z makiem. Mamy też dwie masy – budyniową i śmietanową. Ale całość na prawdę nie jest trudna ani skomplikowana. Ciasto jest delikatne w smaku, nie przesłodzone. Wysokie. Z pewnością nada się na różne uroczystości rodzinne. Biszkopt: 4 jajka(...)wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (przez około 8 minut). Następnie stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Miksujemy na średnich obrotach miksera, tylko do połączenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Za pomocą szpatułki delikatnie łączymy obie masy. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Smaki Na Talerzu
Migdałowiec na krakersach bez pieczenia 343

Smakołyki bez pieczenia. Boskie połączenie słodyczy i słonych krakersów pod  pierzynką z prażonych migdałów..... Składniki na dużą blaszkę 40x25 cm; 1 litr mleka 2 duże paczki krakersów 3/4 szk cukru 1/2 litra śmietany kremówki 30-36% 5 dag płatków migdałowych 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy 25 dag dobrej jakości masła 1 szklanka mąki pszennej opakowanie budyniu(...)śmietankowego lub waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka kajmaku, polecam zrobić kajmak samemu, bo jest smaczniejszy, a zrobienie zajmuje kilka minut, przepis znajdziecie TUTAJ 1. Na suchej patelni prażymy migdały na złoty kolor, studzimy. 2. W połowie mleka roztrzepać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajo. Drugą połowę mąki gotujemy z cukrem kryształem i waniliowym, gdy zacznie się

Apetyczna babeczka
Pavlova z truskawkami 144

Składniki: z bloga Kwestia Smaku 4 białka 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodawać cukier. Na koniec

Moja Galeria Smaku
Ciasto Michałek 273

piana *** *** Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (moja foremka ma wymiary 24×24) *** *** Pieczemy w temperaturze 170’C przez około 20-25 minut. Od razu po wyjęciu ciasta z piekarnika rzucamy je na zabezpieczoną podłogę z wysokości ok. 40cm, aby uniknąć opadnięcia ciasta *** *** Po wystudzeniu ciasto przecinamy na dwa blaty. Pierwszy blat smarujemy powidłami *** *** Wszystkie(...)delikatnie mieszamy *** *** 3/4 kremu wykładamy na pierwszy blat ciasta wysmarowany wcześniej powidłami *** *** Przykrywamy drugim blatem, smarujemy z wierzchu resztą kremu i obsypujemy pozostałymi startymi cukierkami *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny. Następnie dekorujemy z wierzchu pokrojonymi orzechami i kroimy na kawałki *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Ciasto z czekoladą i morelami 123

smaczne ciasto z morelami .Aromatyczny,delikatnie czekoladowy spod i miesista wilgotna gora morelowa.Owocow jst naprawde sporo.PychaSkladniki na blaszke250 maki orkiszowej 1050 (lub pszennej)4 jajka L100 g gorzkiej czekolady o smaku pomaranczowym150 g masla100 g brazowego cukru2 lyzeczki cukru waniliowego2 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki koniakuszczypta soli 80 g konfitury z moreli750 g moreli (wazonych bez pestek)Wykonanie:blaszke(...)minut,az masa zgestnieje.make wymieszac z proszkiem do pieczenia i z koniakiem wymieszac z ubita masa czekoladowo-maslanabialka ze szczypta soli ubic na sztywna piane i przy pomocy szpatulki wymieszac z masa czekoladowaciasto rozprowadzic rownomiernie na blaszce.Ulozyc na ciescie morelepiec 30-35 minut w 175°Cw miedzyczasie podgrzac konfiture z moreli i przetrzec przez sitko. Jeszcze gorace ciasto posmarowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 179

pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej dowolna cukrowa posypka według uznania Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej(...)następnie wsypujemy mleko w proszku i chwilę miksujemy, kolejno wsypujemy budynie w proszku i  dajemy ser i miksujemy kilka minut do połączenia się składników. Na schłodzone ciasto wykładamy masę serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy

Izabelawkuchni
Wykwintna beza z truskawkami 146

urodziwa. Dzięki połączeniu śmietanki z serkiem naturalnym ciasto staje się idealne, nie za słodkie. Aż chce się sięgnąć po następny kawałek - choć zazwyczaj tego nie robimy z uwagi na swoją sylwetkę. Na Fan Page'u Słodkich Przyjemności, padło pytanie o to, czy owa beza nie jest popularną Bezą Pavlovej - otóż nie. Beza Pavlovej różni się 'wypełnieniem' jest z samej ubitej(...)koła z niezgrabnym wzorkiem ( jeżeli wolicie mieć jedno koło, czas pieczenia się wydłuży)Tak przygotowaną bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 130`C i pieczemy kolejne 40 minut. Następnie otwieramy piekarnik i suszymy jeszcze kolejne 20 minut. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc.Zimną śmietankę

Słodkie Przyjemności