ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:383/1234)

Super proste ciasto z jabłkami i malinami. 112

Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho z jabłkami i malinami w dodatku w trochę zdrowsze wersji, bez tłuszczu a dodatkiem cukru nierafinowanego i mąki owsianej.  Ciasto przygotowałam razem z moim 4ro latkiem i świetnie się przy tym bawiliśmy także polecam w ramach gotowania z dziećmi 😉 Składniki(...)drugiej misce zmieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. Dosyp mąkę do masy z jajek i dokładnie zmieszaj ( możesz użyć miksera na wolnych obrotach ). Do przygotowanej wcześniej formy wyłóż połowę ciasta, ułóż pokrojone w plasterki jabłka, dodaj maliny i pozostałe ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 35 - 40 minut. Po ostudzeniu ciasto możesz posypać cukrem pudrem 😉 ale świetnie

Jusia gotuje
Torcik Nesquik 98

ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao Krem budyniowy 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez(...)jeszcze chwilę do połączenia składników. Mąkę ,proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Wsypywać do masy i powoli mieszać łyżką. Przygotować tortownicę 23 cm, wyłożyć dno papierem do pieczenia , wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do suchego patyczka około 40 minut. Masło utrzeć mikserem na puch. Ucierając dalej dodawać partiami budyń , partiami

gotuj ze mną
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 516

masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 6 łyżek wody opcjonalnie słodzik np. stewia (keto, LCHF)/ksylitol/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem: 500 g śmietanki kokosowej (adaptacja, keto, LCHF, bez laktozy) lub śmietany 36% (optymalna, LCHF) bądź mascarpone (keto, LCHF, optymalna(...)wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby ciasto nie było za suche ale i nie lejące. Ciasto podzielić na 2 części i piec kolejno jedno po drugim jeśli mamy tylko 1 formę lub umieścić w dwóch formach i piec jednocześnie przez 20 minut w temperaturze 190° C aż lekko się zarumieni.   Śmietankę koksową

Ola la LCHF
Tort jogurtowy z truskawkami (bez pieczenia, bez glutenu) 83

minutę. Wrzucamy banana pokrojonego w plasterki i miksujemy aż składniki się połączą i utworzą kulę. Ciasto przekładamy do tortownicy (najlepiej zapiętej dnem do góry) i ugniatamy równomiernie na całej powierzchni dociskając kubeczkiem lub łyżką. Umyte truskawki kroimy na niewielkie kawałki (np. ćwiartki) i układamy na przygotowanym wcześniej spodzie. Do blendera przekładamy jogurt naturalny, słodzimy do smaku i miksujemy przez minutę(...)kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Tort jogurtowy z truskawkami (bez pieczenia, bez glutenu) pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 188

bez cukru litr mleka papier do pieczenia Dużą blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według zaleceń producenta, z tym że na mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około 70 minut. Masło(...)kakao opadnie na spód, a tłuszcz zostanie na wierzchy, nie panikować. Wystarczy dodawać po łyżce mleka i mieszać, aż wszystko wróci do normy. Gdy polewa zacznie tężeć smarujemy zimne ciasto. Proste? Proste. Smaczne

Dieta moja pasja
Żytnia tarta mleczno-owocowa 174

lodówki na pół godziny. Po tym czasie formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego(...)płaskie łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej *opcjonalnie: banan i roztopiona biała czekolada do dekoracji Papaję kroimy wzdłuż, usuwamy ziarenka, obieramy i kroimy w kostkę (lub wydrążamy miąższ za pomocą łyżki, bez obierania). Nektarynkę kroimy na pół, usuwamy pestkę, banana obieramy i oba owoce kroimy w kostkę. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą konsystencję. Wylewamy na świeżo upieczony spód i pieczemy

Be Fit Be Strong
Drożdżowy chlebek z pomidorami i rozmarynem 96

kilka dni temu piekłam ciasto drożdżowe z malinami w „fałdki” natchnęło mnie i postanowiłam te fałdki czymś bardzie wytrawnym wypełnić, a że teraz z kolei muszę ogarniać pomidory to wyszło coś na kształt chlebka, który w smaku lekko pod pizzę podchodzi tyle, że bez sera. Składniki (to mój sprawdzony przepis na wegańskie ciasto drożdżowe z mniejsza ilością(...)czarnych oliwek łyżka suszonego rozmarynu (tymianku, co tam lubicie) Przygotowanie: standardowo jak ciasto drożdżowe, dokładnie krok po kroku opis znajdziecie tu Ciasto po 40 minutach wyrastania Wyrośnięte ciasto odgazowujemy wyrabiając je ponownie dodając przy tym rozmaryn. Pomidory kroimy w półplasterki tak samo oliwki. Ciasto podzielić na pół (to ułatwi z nim pracę), rozwałkować na szerokość blachy, po czym układając kolejno

greenscarf
Szarlotka pod budyniową pierzynką 104

łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżeczki octu 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki cukru 1 kg jabłek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masło posiekać w mące wymieszanej z resztą suchych składników, dodać jajko z żółtkami oraz ocet, zagnieść szybko ciasto. Podzielić na dwie części(...)kilku miejscach. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 C na 15 minut, do momentu, aż wierzch się lekko zrumieni. Wyjąć i posypać bułką tartą, wyłożyć na spód mus jabłkowy, na niego masę budyniową. Wierzch przykryć 1/4 ciasta, cienko rozwałkowaną, albo pociętą foremkam do ciasteczek w różne ciekawe kształty. Piec 40-45 minut w 180 C. Po upieczeniu dobrze wystudzić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bananowiec 148

najlepiej smakują ciasta na zimno z galaretką, ciasto które przygotowałam będzie w sam raz na taką pogodę. Ciasto jest pyszne i rozpływa się w ustach, ma mocny bananowy smak. Szybko się go przyrządza i najważniejsze że jest bez pieczenia. Składniki: 1 op. okrągłych biszkoptów 9 bananów 250 gram masła Sok z całej cytryny 0,5 szklanki cukru pudru(...)zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała, podgrzewamy ją w kuchence mikrofalowej, letnią wlewamy do masy i delikatnie miksujemy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, wykładamy połowę masy, układamy kolejną warstwę biszkoptów i wykładamy pozostałą część masy, wyrównujemy. Odłożone banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta, wstawiamy do lodówki do stężenia. Tężejącą

Bajeczna Kuchnia
Ciasto czekoladowe z borówkami 202

rozpuszczoną czekoladą i zmiksować. Przesiać mąkę, kakao, proszek, sodę, dodać do ciasta i zmiksować tak by tylko połączyły się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić(...)czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży się do formy w której był pieczony i masę budyniową rozsmaruje się tak by dochodziła do brzegów formy. Zapobiegnie to ewentualnemu zsuwaniu się z masy budyniowej, jeszcze

Kuchcik gotuje
Orzechowo-waniliowe ciasteczka dwukolorowe 76

ofertą APS Polska. Ja mam stamtąd m.in. widoczny na zdjęciu półmisek, moje ukochane sztućce, świetne buteleczki z pokrywką, wyjątkowy koszyczek (uwielbiam takie ozdoby) i wiele (!) kolorowych papierowych rurek. Bez nich ani rusz Moje dzieci je uwielbiają Składniki: 2 pełne łyżki mielonych orzechów laskowych 300 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody 1 jajko 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki(...)kruszonki. Następnie ciasto chwile zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na pół. Część bez dodatków od razu wkładamy do lodówki. DO drugiej części dodajemy kakao i mielone orzechy. Zagniatamy wszystko ręką. Naszą orzechowo-kakaową część też wkładamy do lodówki do dobrego schłodzenia (około 30 minut). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Wyciągamy obie masy. Formujemy

Słodkie okruszki
Pączki pieczone z lukrem malinowym 83

Jeśli marzą Wam się pączki w trochę innym wydaniu, to spieszę z propozycją pączków pieczonych. Pączki są z dodatkiem bitej śmietany bez cukru, ale doskonałym uzupełnieniem jest lukier malinowy. Całość smakuje świetnie. Przepis jest oczywiście z serii tych z sentymentem. Znaleziony na skrawku gazety – niestety nie wiem, jakiej, a lukier malinowy jest moim pomysłem na dopełnienie smaku. Z podanej(...)Mleko podgrzewamy. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misce i dolewając ciepłe mleko zagniatamy ciasto. Następnie przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Z ciasta formujemy 2 wałki, które dzielimy na 8 części każdy. Z każdego kawałka formujemy kulkę. Kulki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy na 10 minut do ponownego wyrośnięcia. Następnie każdą kulkę lekko

Słodki sentyment
Gofry belgijskie 187

Przepyszne, drożdżowe gofry z dodatkiem grubych kryształków perłowego cukru, który karmelizuje się w trakcie pieczenia, dzięki czemu gofry są chrupiące, słodkie, o smaku karmelu. Bardzo polecam. Przepyszne bez jakichkolwiek dodatków, z kleksem niesłodkiej, ubitej kremówki jeszcze lepsze :) Spróbujecie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)Dodać mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 90 minut. Kiedy ciasto podwoi objętość wsypać do niego cukier perłowy i lekko wymieszać. Ciasto nabierać dużą łyżką lub gałkownicą do lodów, piec w gofrownicy na złoto-brązowy kolor. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto czekoladowe z czerwoną fasolką 177

zachowuje świeżość przez 3-4 dni.  Składniki na keksówkę o długości 25 cm: ciasto 1 puszka czerwonej fasoli (bez zalewy 240 g) 4 duże jajka 4 łyżki miodu lub cukru 1 bardzo dojrzały banan 4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny polewa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1 czubata łyżka(...)cukier. Do masy fasolkowo-bananowej dodawać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i po łyżce ubitych białek. Całość delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę przelać do formy keksowej (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia). Piec około 45 minut w 180°C (najlepiej za pomocą patyczka sprawdzić, czy ciasto nie jest surowe w środku). Przestudzone ciasto polać polewą (w kąpieli wodnej rozpuścić

Ugotować