ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:386/1234)

Pierniki norymberskie 176

będą bez opłatków, należy blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim w odstępach okręgi o średnicy 6-7 cm. (Wychodzą 3 blachy pierniczków, po 9 sztuk na jedną blachę, więc najlepiej narysować okręgi od razu na 3 arkuszach papieru). Na każdy okrąg nałożyć łyżką dość grubą warstwę ciasta i uformować okrągłe placuszki. 5. Piec pierniki(...)piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15-20 minut. 6. Jeszcze ciepłe pierniki polukrować lub posmarować roztopioną czekoladą i posypać bakaliami, np. skórką pomarańczową lub cytrynową. 7. Pierniki są gotowe do spożycia. Ładnie się przechowują i nie twardnieją. Polecam i życzę smacznego!!! Źródło: Domowe wypieki

Kuchnia domowa Ani
Tort czekoladowo marchewkowy 174

oddzielnej misce wymieszaj mąkę z kakao,solą, cynamonem, orzechami i sodą. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy 270 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 kakao 350 g homogenizowanego

codojedzenia
Puree z pieczonej dyni 156

ciast, bez obaw, że „rozwodni” nam efekt końcowy. Uwielbiam je za piękny kolor i szeroki zakres zastosowań, a przepis jest banalny Składniki: 1 średnia dynia; Wykonanie: Dynię obrać (przy dyni hokkaido nie trzeba obierać, ja miałam inną dynię), wyciągnąć pestki, pokroić w kostkę 3 cm, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, piec dynię(...)będzie miękka (mi to zajęło około 40 minut), czasem mieszając, przykryłam dynię folią, żeby mi się nie przypaliła. Wyciągnąć, zostawić do wystudzenia i zblendować na gładkie puree. Puree z dyni można spokojnie mrozić function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Cytrynowe ciastka z Lemon Curd 705

czasie ciasto cienko rozwałkować na grubość około 3 mm i za pomocą okrągłej foremki wykrawać ciasteczka. W połowie z nich zrobić dodatkową dziurkę, np. kieliszkiem. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić 10 minut w lodówce. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika. Piec przez około 10 minut do ładnego(...)zarumienienia. Upieczone wyjąć i wystudzić. 2. Ostudzone ciastka bez dziurki wysmarować Lemon Curd, przykryć ciastkami z dziurką(wcześniej oprószonymi cukrem pudrem). Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik jabłkowo-cynamonowy 242

bez cukru pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Wymieszać. Dodać sól, margarynę i żółtka i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie tortownicę (u mnie 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć 3/4 ciasta(...)lodówki, wyrównać. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Przełożyć do rondla, dodać sok z cytryny, masło i cukier i kilka minut posmażyć. Na koniec dodać budyń i cynamon, wymieszać i zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, cynamonem, proszkiem do pieczenia i budyniem. Na koniec dodać

na moim stole...
Tarta na cieście francuskim z botwinką i fetą 163

lepiej idzie po takim małym co nieco Składniki : ciasto francuskie(375gram) pęczki botwiny(2-3małe) ser feta (ilość wedle uznania) oliwa(1łyżka) Przyprawy : miód (1łyżka) tymianek(żywy) oregano Wykonanie : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Botwinkę umyj,osusz i posiekaj. 2. Botwinkę wymieszaj z miodem i oliwą. Piecz 10-15minut. 3. Wyłóż blachę ciastem francuskim. Ponakłuwaj widelcem

Fiolka w kuchni
Sernik z kubusiowym budyniem 159

miski wsypać mąkę, dodać cukier i masło, posiekać nożem. Dodać jajko i proszek do pieczenia, zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24 cm, posypując wierzch mąką, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 20 minut. 2. Do rondelka wlać 2 szklanki (500 ml) Kubusia, wsypać cukier, zagotować. Do kubka wlać

Na Ciasteczkowych Papierach
Bułeczki drożdżowe 199

mąki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w ciepłe miejsce na ok. 10-15 minut. Po tym czasie ugniatamy je jeszcze przez chwilę i formujemy bułeczki, które układamy na papierze do pieczenia lub na natłuszczonej brytfannie. Możemy je dodatkowo posmarować olejem na wierzchu. Odkładamy je na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Następnie pieczemy je ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym(...)stopni C. Polecam z dżemem 100% z owoców, bez cukru, zwłaszcza wiśniowym, mniam

Weganizm infantylny
Jagodzianki babci Zosi 248

czubatą łyżkę jagód i zakleić ciasto. Przetoczyć ręką po stolnicy i wykładać na papier do pieczenia położony na blasze ("szwem" do dołu). Między jagodziankami należy zostawić dość spory odstęp, bo będą jeszcze rosły. Do pieczenia 15 jagodzianek lepiej użyć dwóch blach. Wyłożone na blachę przykryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut, by jeszcze wyrosły. Gdy będą gotowe(...)wierzch każdej posmarować białkiem roztrzepanym widelcem z 1 łyżeczką cukru na lekką pianę. Piec bez termoobiegu 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza - aż do pożądanego stopnia zrumienienia. Wyjąć z pieca i przestudzić. Przed podaniem jagodzianki można pokryć lekkim lukrem, zrobionym z ok. 100 g cukru pudru rozmieszanego z 2 łyżkami wody

W SMAK
Chleb z mąki ryżowej 86

chwil żeby siemię przestygło. A w międzyczasie wszystkie pozostałe składniki bez zbędnych ceregieli wrzucamy do dużej miski. Dodajemy przestudzone siemię i wyrabiamy ciasto. Tym razem nie musimy tak jakoś bardzo długo, wystarczy 10 minut. Ale uczciwie tak. No i przykrywamy szmatką i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto nie będzie jakoś tak wielce wyrastało, ale trochę wyrośnie. Potem(...)przez kilka sekund znów je powyrabiać i przełożyć do foremki (jakoś tak wyłożonej papierem do pieczenia, czy natłuszczonej, czy co tam lubicie). W sumie nie będzie bardzo dużo tego ciasta więc przyda się jakaś mała foremka, jeśli macie taką. No i znów pod ściereczką na godzinę do wyrastania. Znów trochę tam wyrośnie i pieczemy przez 45 minut

Marder&Marder Manufacture
Ciasteczka Pieguski mocno czekoladowe 147

Układać i rozpłaszczyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - z achować ok. 2-3cm odstępy z każdej strony, gdyż ciastka się „rozpłyną” w pieczeniuPiec w temp. 180C ok. 15 minut. Wyjmować z piekarnika gdy ciastka są jeszcze jasne – ściemnieją przy stygnięciu . Z blachy zdejmować ciastka na metalową kratkę i na niej studzić.   PIEKŁAM WSPÓLNIE

Grunt to przepis!
Snikers 565

Gotowy budyń odstawić do wytudzenia przykrywając aby nie zrobił się kożuch. Następnie utrzeć masło i porcjami dodawać wystudzony budyń.  Do tortownicy w której piekło się ciasto przełożyć upieczony blat ciasta bez masy orzechowej. Wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem z masą orzechową, orzechami do góry. Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Niezawodny murzynek 155

gości. Murzynek jest ciastem prostym, bez udziwnień, po prostu wsypać, ubić i wymieszać. Może stanowić też podstawę do innych ciast, o czym przekonacie się niebawem. Polecam i zapraszam do kuchni! 'murzynek' Składniki: - 1,5 kostki masła - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3-4 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli   Masło(...)rozpuścić. Dodać cukier i kakao. Gotować na średnim ogniu przez ok 10 minut. Odlać 3/4 szklanki i resztę przestudzić. Dodać żółtka, mąkę i proszek. Zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno. Dodać do kakaowej masy. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C przez 50-55 minut (do tzw."suchego

CookYourself
Owsiane ciastka z dziurką 182

bez cukru), posiekaną czekoladę i wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno kleić się bardzo do rąk.  Ciasto wyłożyć na folię spożywczą i delikatnie rozłożyć w kształcie okręgu. Przykryć folią. Ostawić na 30-40 min do lodówki. Rozwałkować przez folię, na grubość ok 3mm. Wycinać kółka. Delikatnie przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z wierzchu posypać cukrem. Piec(...)dobrze nagrzanym piekarniku do 180C przez ok 25-30 minut (do zarumienienia się ciastek). Po upieczeniu wyłożyć na blachę. Smacznego! * pozostałe przepisy znajdziesz

CookYourself
Chleb pełnoziarnisty z serem feta 224

ciasto chlebowe krótko zagnieść. Przełożyć je do formy i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 45 min do wyrośnięcia - pod przykryciem ze ściereczki kuchennej.  Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować olejem - można też dodatkowo posypać otrębami, płatkami owsianymi lub ziarnem słonecznika. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec 30-35 minut do ładnego zarumienienia skórki - piec(...)dolnym poziomie piekarnika w opcji góra-dół (bez termoobiegu) . Studzić wyjęty z blaszki na metalowej kratce

Grunt to przepis!