ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:374/1234)

Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 116

bezę. Masa stała się puszysta i podwoiła swoją objętość. W międzyczasie wymieszałam olej z kefirem. Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia przesiałam kakao. Do ubitych jajek wlałam kefir z olejem, wsypałam suche składniki. Całość dokładnie ale niezbyt długo wymieszałam szpatułką, żeby się wszystko połączyło. Gotową masę przelałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 30 minut(...)Piekłam do suchego patyczka. Ciasto odstawiłam do wystudzenia. Zimne przekroiłam na 4 krążki. Mus czekoladowy: Śmietankę i serek mascarpone ubiłam na puch, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Czekoladę połamałam na cząsteczki i   roztopiłam kąpieli wodnej, wystudziłam i   pomału wlewałam do ubitej śmietanki. Wymieszałam. Krem śmietankowy z wiórkami czekoladowymi: Śmietankę i serek ubiłam za pomocą miksera na puch

Kuchnia u Krysi
Ciasteczka Walentynkowe – Ciastka serduszka 131

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto zagniatam, wkładam do woreczka i wkładam do lodówki na czas pieczenia pierwszej tury ciastek. Następnie rozwałkowuję i ponownie wykrawam ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie ciastek: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 10 minut. Długość pieczenia ciastek zależy od piekarnika(...)grubości ciastek. Ważne aby ciastka za bardzo się nie zrumieniły. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Ciasteczka serduszka są gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Popękane ciasteczka czerwone – red velvet 105

gotowego ciasta, formuję w dłoniach nie za duże kulki (troszkę mniejsze od orzechów włoskich). Obtaczam bardzo dokładnie w cukrze pudrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 15 minut. Długość pieczenia może się(...)różnić w zależności od piekarnika. Grzanie mam ustawione na góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone ciasteczka zdejmuję z blachy i odstawiam do wystudzenia. Popękane ciasteczka są gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Torcik orzechowy z czarnym bzem i gruszką na powitanie jesieni 181

dodatku totalnie bez glutenu! Ciasto warte każdej minuty studzenia, czekania, aż stężeje i ubijania. Naprawdę! Jeżeli zbliża się u Was jakieś jesienne przyjęcie, na którym chcielibyście wywołać słodkie 'wow' , to oto jest właściwy wybór :) A jesień, podobno ma w planach trochę złagodnieć na weekend...:) Torcik orzechowy z czarnym bzem i gruszką Potrzebujesz: Ciasto: 4 jajka 120g cukru(...)masła 75g mąki kukurydzianej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g zmielonych orzechów laskowych Krem z czarnego bzu: 100ml soku z czarnego bzu + 20ml do nasączenia 50g cukru 150g mascarpone 50ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Krem cynamonowy: 200g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu 20ml śmietanki 30% 2 dojrzałe gruszki Sposób przyrządzenia: Ciasto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rurki z kremem 155

śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 2 porcje, przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Stolnicę oprószamy mąką, kładziemy porcję ciasta i lekko podsypując wałkujemy nadając kształt prostokąta, na grubość ok. 5 mm. Inny sposób, to rozwałkowanie ciasta między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub maty. Ciasto tniemy wzdłuż dłuższego boku na paski(...)kolejne warstwy nakładały się na siebie. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem demerara. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C i pieczemy przez ok. 20 minut (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Gotowe rurki, jeszcze gorące, ostrożnie zdejmujemy z foremek pomagając sobie papierowym ręcznikiem kuchennym. Studzimy na kratce

mojewypiekiinietylko
Paluszki francuskie z pesto 147

dół, bez termoobiegu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto francuskie. Posmarować ciasto cienką warstwą pesto. Ostrym nożem naciąć ciasto w cienkie paski, następnie przekroić je na pół. Każdy kawałek skręcić: chwycić ostrożnie za wąskie końce i skręcić ciasto 2-3 razy. Skręcone paski ułożyć na blaszce w odstępach 2-3 centymetrowych. Po zapełnieniu blaszki piec paluszki(...)200C, na niski, ale nie najniższym poziomi przez 15 minut lub do wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Upieczone paluszki wyciągnąć, przełożyć na kratkę i pozostawić do ostudzenia. marcelina

Czerwony Gupik
Mini chałeczki. 321

wyrabiamy, żeby odgazować ciasto, formujemy kulę i dzielimy ją na 12 równych części. Każdą część dzielimy na 3 kolejne części, każdą rolujemy tworząc wałeczek o długości około 15 cm, zaplatamy w warkocz, końce chałki wkładamy pod spód i przekładamy bułeczkę na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pozostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy(...)temperatury 180°C (góra, dół, bez termoobiegu). Wyrośnięte bułeczki ostrożnie smarujemy żółtkiem wymieszanym z wodą i po około 10 minutach wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zarumienienia, czyli około 12-15 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kostka alpejska 121

cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko dno) 25x36cm. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier ze spodu ciasta i z powrotem ułożyć je na blasze. Nasączenie biszkoptu: 100ml zimnej

W garach u Gosi
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 78

miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy

Słodki Zakątek
Przepis na sernik z kroplami rosy 162

pieczenia 10 dag cukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny  1 łyżeczka czubata smalcu  Przygotowanie:  Wszystkie składniki razem zagniatamy, wykładamy blachę ciastem po brzegi.  Składniki masy serowej:  1 kg sera śmietankowego  3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru  2 szklanki mleka  1 budyń śmietankowy bez(...)Przygotowanie:  Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy olej, mleko, ser - wszystko razem ucieramy, a następnie dodajemy budyń, zapach pomarańczowy, ser ma być puszysty.  Pieczemy około 50 minut w temperaturze 189 C. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 6 jajek + szklanka cukru. Układamy ubitą pianę na wierzchu sernika. Pieczemy około 15-20 minut.  Smacznego

Jak u mamy
Kostka alpejska 1052

cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko dno) 25x36cm. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier ze spodu ciasta i z powrotem ułożyć je na blasze. Nasączenie biszkoptu: 100ml zimnej

W garach u Gosi
Seromakowiec tradycyjny 78

Mój sprawdzony i prosty przepis na seromakowca bez spodu. Polecam na Święta :-) Czas przygotowywania:  około 60 minut Czas pieczenia:  90 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 18 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko i 3 żółtka z jajek (białka idą do masy makowej) • 3 łyżki(...)cukru • 2 łyżki cukru waniliowego • 80 g rozpuszczonego masła • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżka mąki pszennej tortowej Składniki na ciasto makowe: • 300 g masy makowej gotowej lub z tego przepisu • 3 białka jajek • łyżka mąki pszennej tortowej

AniaGotuje.pl
CHLEB Z GARA 167

składałam w kopertę. Ciasto odstawiamy na ok. 30 minut przykryte ściereczką.  Puste naczynie wraz z pokrywką wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy na 220 stopni. Gdy się nagrzeje ostrożnie wyciągamy żeby się nie poparzyć.  Nasz chleb przekładamy do gorącego naczynia. Nacinamy w dowolny sposób. Przykrywamy i pieczemy w 200 stopniach C ok. 35 minut, ale trzeba obserwować, jeżeli(...)chleb zaczyna dotykać pokrywki należy ją zdjąć. Bez pokrywki pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Aż chlebek ładnie się zarumieni. Smacznego

Pani na deser
CIASTECZKA ANIELSKIE OCZKA 142

papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy w dłoniach około 45 małych kulek i układamy na blaszce. Kciukiem lub końcówką drewnianej łyżki w każdej kulce nakłuwamy dołek. Uważamy, aby nie przebić ciastka na wylot. Łyżeczką nabieramy małe porcje konfitury i przy pomocy drugiej łyżeczki umieszczamy je w wydrążonych dziurkach. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut, w zależności

cool and minty
Marchewkowo-kokosowe blondie 149

jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać, dodać marchewkę, jajka i masło z czekoladą. Pozostałą część czekolady pokruszyć i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy ok. 20x30 cm. Piec 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu ciasto odstawić

Kucharzyca