ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:366/1234)

Mini chałeczki. 337

wyrabiamy, żeby odgazować ciasto, formujemy kulę i dzielimy ją na 12 równych części. Każdą część dzielimy na 3 kolejne części, każdą rolujemy tworząc wałeczek o długości około 15 cm, zaplatamy w warkocz, końce chałki wkładamy pod spód i przekładamy bułeczkę na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i pozostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy(...)temperatury 180°C (góra, dół, bez termoobiegu). Wyrośnięte bułeczki ostrożnie smarujemy żółtkiem wymieszanym z wodą i po około 10 minutach wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zarumienienia, czyli około 12-15 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kostka alpejska 134

cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko dno) 25x36cm. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier ze spodu ciasta i z powrotem ułożyć je na blasze. Nasączenie biszkoptu: 100ml zimnej

W garach u Gosi
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 85

miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy

Słodki Zakątek
Przepis na sernik z kroplami rosy 176

pieczenia 10 dag cukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny  1 łyżeczka czubata smalcu  Przygotowanie:  Wszystkie składniki razem zagniatamy, wykładamy blachę ciastem po brzegi.  Składniki masy serowej:  1 kg sera śmietankowego  3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru  2 szklanki mleka  1 budyń śmietankowy bez(...)Przygotowanie:  Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy olej, mleko, ser - wszystko razem ucieramy, a następnie dodajemy budyń, zapach pomarańczowy, ser ma być puszysty.  Pieczemy około 50 minut w temperaturze 189 C. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 6 jajek + szklanka cukru. Układamy ubitą pianę na wierzchu sernika. Pieczemy około 15-20 minut.  Smacznego

Jak u mamy
Kostka alpejska 1065

cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko dno) 25x36cm. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier ze spodu ciasta i z powrotem ułożyć je na blasze. Nasączenie biszkoptu: 100ml zimnej

W garach u Gosi
Seromakowiec tradycyjny 97

Mój sprawdzony i prosty przepis na seromakowca bez spodu. Polecam na Święta :-) Czas przygotowywania:  około 60 minut Czas pieczenia:  90 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 18 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko i 3 żółtka z jajek (białka idą do masy makowej) • 3 łyżki(...)cukru • 2 łyżki cukru waniliowego • 80 g rozpuszczonego masła • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżka mąki pszennej tortowej Składniki na ciasto makowe: • 300 g masy makowej gotowej lub z tego przepisu • 3 białka jajek • łyżka mąki pszennej tortowej

AniaGotuje.pl
CHLEB Z GARA 184

składałam w kopertę. Ciasto odstawiamy na ok. 30 minut przykryte ściereczką.  Puste naczynie wraz z pokrywką wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy na 220 stopni. Gdy się nagrzeje ostrożnie wyciągamy żeby się nie poparzyć.  Nasz chleb przekładamy do gorącego naczynia. Nacinamy w dowolny sposób. Przykrywamy i pieczemy w 200 stopniach C ok. 35 minut, ale trzeba obserwować, jeżeli(...)chleb zaczyna dotykać pokrywki należy ją zdjąć. Bez pokrywki pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Aż chlebek ładnie się zarumieni. Smacznego

Pani na deser
CIASTECZKA ANIELSKIE OCZKA 154

papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy w dłoniach około 45 małych kulek i układamy na blaszce. Kciukiem lub końcówką drewnianej łyżki w każdej kulce nakłuwamy dołek. Uważamy, aby nie przebić ciastka na wylot. Łyżeczką nabieramy małe porcje konfitury i przy pomocy drugiej łyżeczki umieszczamy je w wydrążonych dziurkach. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut, w zależności

cool and minty
Marchewkowo-kokosowe blondie 168

jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać, dodać marchewkę, jajka i masło z czekoladą. Pozostałą część czekolady pokruszyć i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy ok. 20x30 cm. Piec 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu ciasto odstawić

Kucharzyca
Mazurek bezglutenowy na spodzie migdałowym 156

szkl cukru pudru Mąkę migdałową i cukier wymieszać. Dodać białka i zagnieść ciasto. Ciasto będzie dosyć kruche. Blachę średniej wielkości nasmarować masłem/ margaryną.  Ciasto wyłożyć na blachę i wygnieść na całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec maksymalnie 30 minut. Ja piekłam 33 minuty i było to stanowczo za długo - ciasto za bardzo wyschło

Ze smakiem bez glutenu
Sernik " Złota rosa " 152

beza niż piana. Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy żółtka i cukry , margarynę siekamy nożem. Wszystko razem zagniatamy. Blaszkę pokrytą papierem do pieczenia , wylepiamy ciastem(...)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i podpiekamy ok. 20 minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka Piana  : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy

Różne smaki w kuchni
Chrupiący chlebek z rozmarynem 95

ciasto jest dość klejące-rozwałkowujemy na cienki placek. Pomocna tu będzie silikonowa mata-ale jeżeli nie posiadacie (ja nie posiadam), super sprawdzi się papier do pieczenia. Wystarczy obciążyć go z jednej, dwóch stron i wałkowanie staje się proste.Nasze rozwałkowane placki posypujemy solą gruboziarnistą i posypujemy rozmarynem.Placki na papierze układamy na blaszce i do nagrzanego piekarnika (230 stopni , bez(...)termoobiegu) Pieczemy 8-10 minut. Powinny się zrumienić ale nie przypiec.Całkowity czas przygotowania-to ok 20 minut a radości wiele

Kopystką po garach
PUSZYSTA CHAŁKA DROŻDŻOWA 141

minut. Piekarnik nagrzejcie do 180 st. bez termoobiegu. Jajo rozmąćcie i wymieszajcie z mlekiem. Wyrośniętą chałkę posmarujcie  rozmąconym jajem, posypcie przygotowanymi składnikami. Pieczcie około 25-30 minut- do suchego patyczka (zbyt długie pieczenia spowoduje wysuszenie pieczywa

OliveandThyme
Żur sandomierski 186

godzinę. Ciasto wykładam na deskę podsypaną mąką, zagniatam rękoma i formuję kulkę, z kawałka ciasta formuję kulkę mała na dekielek. Odstawiam do wyrośnięcia ponownie na desce podsypanej mąką. Piekarnik z kamieniem do pizzy nagrzewam do temp 240 stopni góra dół,  i przekładam chlebek na kamień. Dekielek smaruję białkiem i przyklejam do chleba. Piekę 10 minut i po tym czasie

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania