ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:359/1234)

Bürli – szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron 88

pokojowej. CIASTO WŁAŚCIWE Następnego dnia do misy robota dodajemy zaczyn, mąki, wodę i drożdże. Wyrabiamy ciasto przez 4 minuty i odstawiamy na 15 – 30 minut. Po tym czasie dodajemy sól i wyrabiamy przez 6 minut. Przykrywamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 90 minut, składając je dwa razy co 30 minut na posypanej mąką stolnicy. Wyrośnięte ciasto dzielimy(...)równych porcji. Każdy kawałek ciasta formujemy na kształt bułek i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki układamy po dwie obok siebie, tak aby się ze sobą łączyły. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 – 1,5 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230°C. Gdy piekarni będzie gorący wstawiamy do niego żaroodporna miskę z wodą

Tajemnice Smaku
Drożdżowy wieniec z owocami 442

przygotować tortownicę o średnicy 22 centymetry. której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę lub blat oprószony mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 40 x 30 centymetrów i posmarować równo przygotowanym masłem cynamonowym, zostawiając z każdej strony jeden centymetr marginesu.  Na posmarowanym cieście ułożyć owoce, zwinąć ściśle w roladę, zaczynając od szerszej krawędzi prostokąta(...)przecięcie (z widocznymi owocami) było na wierzchu. Końce zlepić, następnie uformować wieniec i ostrożnie przenieść na przygotowaną tortownicę.  Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i bez ponownego wyrastania wstawić do nagrzanego piekarnika  na 35 - 40 minut. Po upieczeniu odstawić do przestudzenia na 30 minut i posypać cukrem pudrem. Smacznego :) **oryginalny przepis oraz wykonanie pochodzi z tej strony * szklanka

Zabawa smakiem
CHLEB BEZ DROŻDŻY 84

masło do formy lub papier do pieczenia Uwagi do przepisu: Przepis na chleb bez drożdży jest na jedną keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm. Do ciasta na chleb możecie dodać 3 łyżeczki sezamu, słonecznika lub sezamu. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, ustawiam program grzanie góra/dół, bez termoobiegu. W misce mieszam łyżką(...)koniec wyrabiam wszystko szybko ręką. Formę keksową wykładam papierem do pieczenia (lub smaruję masłem i wysypuję bułką tartą), wkładam ciasto, wyrównuję. Smaruję jedną łyżeczką oleju i posypuje nasionami chia (lub innymi). Chleb piekę w temp. 190 st. C, na środkowej półce piekarnika przez ok. 40 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Fit torcik z chia i frużeliną malinową 99

Spód 2 średniej wielkości banany 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka M 3-4 łyżki ksylitolu Masa jogurtowa 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 100 ml. mleka 6 łyżek nasion chia 3 łyżki ksylitolu 1 łyżka żelatyny bez przypraw Frużelina malinowa 250 gramów malin mrożonych 2-3 łyżki ksylitolu(...)spód brownie zmiksować na jednolitą masę tak aby nie było żadnych grudek. następnie przelać do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok 40 -50 minut. Ciasto wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa jogurtowa Jogurt miksujemy z ksylitolem następnie dodajemy nasiona chia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinkę aby nasiona napęczniały

Andzia Pichci
Placuszki na mleczku kokosowym z bananem 106

łyżki cukru pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 większy banan olej do smażenia Wykonanie pysznych placuszków: 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno być dość gęste, ale tak by swobodnie spływało z łyżki. Następnie do ciasta dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę banana i mieszamy(...)łyżką. 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się. 3. Podanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk placuszków

Izabelawkuchni
Choinka drożdżowa z masą makową 134

rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki, na krążek kładę trochę masy makowej, dokładnie i mocno zlepiam (podobnie jak sakiewkę), i w dłoniach formuję kulkę. Gotowe kuleczki układam na blasze wyłożonej do pieczenia. Pieczenie: Kuleczki przed pieczeniem maluję roztrzepanym jajkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 14 minut, tak żeby kuleczki się(...)zrumieniły. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone kuleczki zdejmuję z blachy, odstawiam do wystudzenia i piekę kolejną partie kuleczek. Przygotowanie choinek: W stożek styropianowy wbijam wykałaczkę, tak do około 3/4 długości i na koniec który wystaje nabijam kulkę drożdżową, i tak do samej góry jedną obok drugiej. Choinka jest gotowa. Tak przygotowane choinki możemy

Uwaga Babcia Gotuje
Zwijane drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 130

wymiarach około 7 cm x 14 cm. Każdy prostokąt naciąć do 1/3 niczym grzebień. Na brzeg ciasta bez nacięć nałożyć porcję budyniu i karmelizowanego rabarbaru, zwinąć tak jak rogala.Uformowane drożdżówki przekładać na blachę z wyposażenia piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia lub teflonową matą. Blachę przykryć lnianym ręczniczkiem i pozostawić drożdżówki do napuszenia, na około 30 min. Następnie drożdżówki(...)posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem. Blachy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C i piec 25 - 30 minut do zezłocenia. Ja piekłam dwie blachy na raz, z funkcją termoobiegu. Upieczone drożdżówki zdjąć z blachy i studzić na kratce. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto Niebo z Jabłkami i Kremem Orzechowym 977

bez cukru Dodatkowo: posiekane orzechy włoskie suszona papaja (niekoniecznie) Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, przesiać cukier puder, dodać proszek do pieczenie, masło i przez chwilę zagniatać palcami. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką na wielkość blaszki 25x35cm i ciastem wyłożyć blaszkę, wyrównać (blaszka ma być wyłożona papierem do pieczenia, patrz FILM ). Ciasto ponakłuwać(...)widelcem i wstawić do lodówki na około 60 minut. Przygotujemy orzechy do kremu: 2. Orzechy przełożyć do blendera i zmiksować. Zmielone orzechy zalać gorącym mlekiem, wymieszać, nakryć i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Namoczone orzechy mają mieć temperaturę pokojową jak masło. 3. Dobrze schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut

Mała Cukierenka
ciasto kruche z owocami mikserem ucierane... 142

cukrem i kisielem forma silikonowa 25x25 cm, 3/4 ciasta dać do formy i palcami wylepić na dnie bokach owoce rozłożyć na cieście, z reszty ciasta zrobić wałki, ułożyć na owocach i lekko je spłaszczyć palcami, posypać cynamonem piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto  wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto bananowe z wędzonymi śliwkami i czekoladą 132

Przepis na ciasto bananowe z wędzonymi śliwkami Wymieszać mąkę,proszek do pieczenia, przyprawy i cukier w dużej misce lub w garnku. Dodać olej, jajka, banany i wanilię. Zmiksować blenderem na gładką masę. Wymieszać łyżką z czekoladą i śliwkami. Przełożyć ciasto do keksówki, posypać wierzch garstką czekolady i piec w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku ustawionym na góra

Ugotowane pozamiatane
Rolada z białą kiełbasą i konfiturą z czerwonej cebuli 145

jajko Piekarnik rozgrzewamy do 200*C bez termoobiegu. W małej miseczce roztrzepujemy jajko. Schłodzone ciasto rozwijamy, smarujemy warstwą konfitury z cebuli, zawijamy rogi ciasta i układamy pierwszą kiełbaskę. Ciasto zawijamy, tak by kiełbasa była przykryta, kładziemy drugą kiełbasę i znów zawijamy, tak samo postępujemy z trzecią kiełbaską.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, delikatnie przekładamy roladę i smarujemy(...)dokładnie roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do gorącego piekarnia  na 30 minut, środkowa półka.  Upieczoną roladę wyciągamy, odstawiamy na 15 minut, kroimy w plastry

Gotowanie i blogowanie
Chleb paleo bananowo-fasolowy 166

się uzyskać ciasto o konsystencji gęstego kremu. Dlaczego bez zbóż i nabiału? I co to jest paleo? Zobacz: Dieta paleo | Zboża szkodzą | Gluten – nie tylko celiakia oraz Nabiał – jeść czy nie jeść? Na koniec dodaj ocet jabłkowy, wymieszaj wszystko dobrze łyżką i przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki 10×20 cm (albo nieco mniejszej) i piecz(...)przez około 45-55 minut , aż do suchego patyczka. Gotowe! Prawda, że proste? Daj chlebu ostygnąć i oddać wilgoć, a potem – smacznego! Ten chleb nie jest za słodki, ale mi wyjątkowo smakował. Miejsce roślin strączkowych w diecie paleo jest dyskusyjne. Choć nie jest to najzdrowsze pożywienie, to wiele z nich dopuszczamy w rozsądnych ilościach i po odpowiednim przygotowaniu (czytaj

PaleoSMAK
Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami. 146

mleka Dodatkowo: 1 szklanka świeżych malin olej do smażenia Wykonanie: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie dodajemy umyte i dokładnie osuszone maliny i delikatnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu

Izabelawkuchni
Babka piaskowa z niespodzianką😊 210

ciast – Babka piaskowa – Polskie Młyny 3 jajka 135 g margaryny 1/3 szklanki mrożonej aronii Mieszankę wsypać do naczynia, dodać jajka i miękką margarynę, całość miksować około 5 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodać aronię i delikatnie wymieszać, przełożyć do okrągłej formy o średnicy około 18 cm. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 123

stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. (Gotowe powinno być sprężyste.) (*) Jeśli nie posiadacie blendera/malaksera to polecam Wam ręczną szatkownicę , która jest do nabycia na stronie Goodest

Di gotuje
MUFFINKI COCA-COLAdowe 201

papilotkami. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem i Coca-Colą. Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy szpatułką lub widelcem. Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy do papilotek. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, do tzw. suchego patyczka

cool and minty
Chleb razowy z ziarnami 224

ciasto krótko wyrabiamy i przekładamy do formy 23x10cm wysmarowanej odrobiną masła i obsypanej otrębami. Nacinamy chlebek nożem do połowy głębokości. Smarujemy wierzch letnią wodą, obsypujemy sezamem. Przykrywamy foremkę ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. Pieczemy w temperaturze 230st przez około 30 minut. Studzimy na kratce. Jeśli chlebek postukany od spodu nie wyda głuchego dźwięku, możemy chwilkę go dopiec bez

Gotowanie moimi oczami
Brownie z malinami na niedzielę 155

wymieszaj balonową trzepaczką. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj łyżką. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą i wygładź powierzchnię. Rozprowadź równomiernie maliny i lekko wciśnij w czekoladową masę. Nie rozmrażaj malin. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Upieczone ciasto ostudź i pokrój na kwadraty. Brownie z malinami można posypać cukrem pudrem. Jest wtedy bardziej

codojedzenia
Walentynkowe bułeczki cynamonowe 154

cukrem. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Rozwałkuj każdą w prostokąt, posmaruj nadzieniem i potnij na paski o grubości 2 cm, razem 24 paski. Zacznij zwijać paski od końców, a następnie uformuj na kształt serc. Przykryj blachę papierem do pieczenia i ułóż bułeczki w odstępach. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 25 minut. Piecz w nagrzanym na 225ºC(...)piekarniku na termoobiegu (bez termoobiegu według piekarnika) przez 8-10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź na metalowej kratce. Utrzyj cukier z sokiem i polukrój bułeczki. Na koniec posyp serduszkami. The post Walentynkowe bułeczki cynamonowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Domowe hot-dogi 170

bardziej miękkie. 4. Z ciasta odrywamy małe kawałki i podsypując mąką, wałkujemy w owale. Smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy bazylią, kładziemy parówkę i zwijamy. Aby bułeczki lepiej się sklejały, końcówkę poziomego boku smarujemy rozkłóconym jajkiem. 5. Uformowane bułki smarujemy jajkiem i wkładanym do rozgrzanego piekarnika na 60st (u mnie góra, dół bez termoobiegu) na 15 minut. Po tym czasie podkręcamy(...)temperaturę do 180st i pieczemy do zarumienienia. Smacznego

Od łyżki do widelca
Bułeczki z serem 187

czasie z ciasta wyrób kulki wielkości klasycznej bułeczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętaj o odstępie, bo nasz urosną. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem z mlekiem, posyp tartym żółtym serem oraz makiem i zrób nożem klasyczne nacięcie plusa + (będą kształtne jak ze sklepowej półki:) Poczekaj 15 minut, bułeczki ładnie urosną. Piecz 20 minut w temp. 190 stopni(...)środkowej półce bez termoobiegu grzaniem góra-dół. Smacznego już dziś

Zasmakuj Kuchni
Tarteletki z kapustą z grzybami 124

borowiki, prawdziwki itp) sól, czarny pieprz, majeranek płatki papryki Sposób przygotowania: Ciasto: Składniki na ciasto siekamy nożem a następnie szybko wyrabiamy ręką. Formujemy kulę i owijamy w folie spożywczą. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Cienko rozwałkowujemy. Foremki do tarteletek smarujemy olejem. Wykładamy ciastem i nakłuwamy dno widelcem. Pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach C. Farsz: Grzyby moczymy przez

Pyry na Gaz
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 172

łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć. Układać ciasteczka na forie wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w 180 stopniach

FitKot
Wegańska Panettone 175

ciasto zagnieć ponownie i podziel na pół. Przełóż do form wyłożonych papierem do pieczenia, i dodatkowo zrób kołnierz z papieru, bo babki bardzo wyrastają. Odstaw ponownie babki do wyrośnięcia, aż podwoją swoją objętość (do 1 godziny) Rozgrzej piekarnik do 200- 190 C i wstaw babki na 10 minut po czym zmniejsz temperaturę do 180-170 C i piecz kolejne(...)minut (bez termoobiegu) Upieczone babki możesz posypać cukrem. To jest ma mniejsza, Misiek stał nade mną i mi ją wyrwał, bo zabierał do pracy. Smacznego! To jest ta większa baba, moja i Miśki       Artykuł Wegańska Panettone pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kruche ciasteczka kokosowe bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez cukru 186

Kruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki

nietadieta
Orzechowiec, czyli ciasto orzechowo-budyniowe 410

budyniowy wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut. Drugą część ciasta wyłożyć do tej samej formy, nakładając na nią warstwę orzechową. Piec również 10 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe

Fabryka pomysłów
Pierniczki nadziewane marmoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową 169

rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka większą szklanką. Na połowę kółek nakładamy pół łyżeczki marmolady oraz trochę skórki pomarańczowej i przykrywamy pozostałymi kółkami dociskając lekko brzegi, aby usunąć powietrze i wykrawamy dowolny kształt foremkami do pierniczków. Tak przygotowane pierniczki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach ok. 5 cm ponieważ podczas pieczenia pierniczki trochę rosną i pieczemy(...)stopniach bez termoobiegu ok. 12 minut. 3. Lukier: Cukier puder dokładnie utrzeć z wodą. Gotowym lukrem polać całe pierniczki lub zrobić esy-floresy i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego :) https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 

Na Ciasteczkowych Papierach
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 122

około 30 sztuk. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: w przypadku, gdy ciasto klei nam się do dłoni, można dodać trochę mąki pszennej można użyć innej czekolady np. mlecznej (wtedy ciasteczka będą słodsze) w przypadku użycia białej czekolady ciasteczka mogą zmienić kształty, troszeczkę mogą się rozlać pod czas pieczenia  jak zrobić mączkę migdałową(...)możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka do kawy, lub młynka do orzechów zmielić - otrzymamy bardzo drobną mączkę, niczym nie różniącą się od tej kupionej w sklepie. Innym sposobem uzyskamy za pomocą blendera jest wygodniejszy w użyciu lecz może powstać mączka gruboziarnista, która

Ciastka - domowe słodkości
Dietetyczne marchewkowe ciasto z kubeczka 139

otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie miód, stewia, ksylitol, syrop z agawy Otręby zmielić na mąkę. Dodać resztę składników i zmiksować. Kokilkę do sufletów wysmarować olejem. Przelać ciasto. Piec w mikrofali 2-2,5 minuty na najwyższej mocy. Podawać z serkiem kremowym wymieszanym z sokiem pomarańczowym.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Waniliowe muffiny z puree z cukinii i musem malinowo-porzeczkowym 130

stopni, bez skórki, przez 30-40 minut) ziarenka z 1 laski wanilii 8-9 łyżek musu z malin i porzeczek (garść porzeczek i malin smażymy przez 5 minut na wolnym ogniu z dodatkiem odrobiny wody, studzimy) Masło, mus z cukinii, jajka oraz miód dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka wanilii, mąki oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Silikonowe(...)foremki wypełniamy w 1/3 ciastem, nakładamy po łyżeczce musu i wypełniamy łyżką ciasta. Muffinki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20-22 minuty. Studzimy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Croquembouche z profiteroli z kremem budyniowym 168

uważając, by nie przypalić masy. Ciasto jest gotowe, gdy staje się szkliste i odkleja się od ścianek garnka. Jajka do masy dodajemy dopiero po całkowitym jej ostudzeniu. Miksujemy całość na gładko. Wyciskamy rękawem cukierniczym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut. Rozcinamy na dwie części(...)końca) po ostudzeniu lub napełniamy kremem bez rozcinania. Składniki na krem: - 1,5 litra mleka - 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (waga 1 opakowania 40 g) - 10 łyżek mąki pszennej - 12 łyżek cukru - 300 gramów masła, o temperaturze pokojowej Przygotowanie kremu: Połowę mleka gotujemy, połowę miksujemy z budyniami, cukrem i mąką (najlepiej blenderem, by nie było grudek). Zmiksowaną

Życie zamknięte w smaku
Kruche babeczki z budyniem anansem i truskawkami 203

łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka ananas truskawki Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy w lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki (co ważne, foremek nie musimy niczym smarować). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st C. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wlewamy go do upieczonych babeczek. Na wierzchu(...)układamy kawałki ananasa i truskawki. Smacznego    dnem ,puknąć wtedy same wyjdą. Następnie wyklejać dalej bez smarowania

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 166

dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem: 250 g mascarpone 200 g śmieany 36% -ubitej na sztywno polecam firmę Piątnica- śmietana w kubeczku z tej firmy jest(...)boki posmarować kremem 7. Na boki i wierzch układać truskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
Wilgotne ciastka kokosowo-owsiane z czekolada, bez jaj czyli Slodki Czwartek odc.85 264

mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka (u mnie 25 szt.) układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 15 minut by były lekko rumiane. Ja studziłam je na blasze

Dzieje kuchennej Wiewióry
Brownie bez cukru i mąki 766

talerzyka, ale zapewniam, że warto je przygotować.  Nawet jeżeli jecie zwykłe, słodzone ciasta.  Nie wyczujecie, że brakuje w nim mąki i cukru.  Zapewniam.     Składniki: 700 g batatów (2 sztuki) 300 g śliwek kalifornijskich 150 g suszonych daktyli bez pestek 7 łyżek niesłodzonego kakao (plus więcej do posypania) 2 łyżki oleju 2 jajka 1 łyżeczka(...)malakserze).  Formę o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Przełożyć masę i wyrównać.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut.  Odstawić w formie do wystygnięcia.   Kroić dopiero zimne ciasto.  Posypać z wierzchu kakao

Sto kolorów kuchni
Prosty sernik z borówkami 216

wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do formy. Na wierzchu rozsypać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku będzie się delikatnie ruszał przy dotknięciu palcem (może się wydawać lekko płynny) . Sernik wyciągnąć z pieca i zostawić do ostudzenia (sernik lekko opadnie) . Wyjąć(...)którą ustawicie na pokrętle różni się od temperatury w piecu. W przypadku mojego piekarnika, ustawienie na pokrętle np. 180°C dawało mi temperaturę 190-195°C! Dlatego jeśli macie możliwość to sprawdźcie, jaka temperatura panuje u Was piecu i czy przypadkiem Wasze piekarniki nie pieką zbyt mocno. Ja w przypadku pieczenia tego sernika z borówkami ustawiam pokrętło swojego piekarnika

Moja Delicja
Sernik " Złota rosa " 603

bardziej beza niż piana ;) Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy żółtka i cukry. Wszystko razem zagniatamy. Blaszkę pokrytą papierem do pieczenia , wylepiamy ciastem .Wstawiamy(...)nagrzanego piekarnika 180 C i podpiekamy ok. 20 minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka   Piana : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem

Słodkości i nie tylko
Rogaliki budyniowe 59422

waniliowego domowej roboty klikPrzygotowanie: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Wyjąć

Ala piecze i gotuje
Bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem 104

minutach lekko smarujemy bułki wodą (nie jest to obowiązkowe) i robimy znaki na cieście jakie nam się podobają:))Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 25-30 min. góra-dół. A oto gotowe bułeczki, bez dodatków i spulchniaczy.Słonecznik, lub inne ziarno można lekko przyrumienić na suchej, gorącej patelni. A jeżelimasz ochotę zrobić ciasto x 2, aby mieć więcej bułek(...)pieczemy obie blachy w 200 ° na termoobiegu

Pasje Jolki
Rożki budyniowe 8295

bez cukru (można zamiast dodać zmielone orzechy laskowe lub zmielone migdały, w ilości 50 g) 2 żółtka 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Z ciasta odrywać kawałki, wałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.Układać na blaszce posmarowanej masłem i oprószonej mąką i piec

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania