ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:354/1234)

Karpatka 255

masła Sposób przygotowania: Ciasto: Masło roztopić i dodać wodę, zagotować. Wsypać mąkę i przez chwilę mieszać gotując, aż powstanie miękka, gęsta papka. Ostudzić. Dodać jajka, proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć na formę posmarowaną masłem i posypaną mąką. Piec przez 25 minut w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia

Pani domowa
Chlebek bananowy na mące kokosowej (bezglutenowy) 162

minuty. Banany i białka zmiksować dokładnie za pomocą blendera. Dodać ekstrakt waniliowy, sól i siemię lniane, ponownie krótko miksować, do momentu pozbycia się grudek. Następnie dodać sodę, mąkę kokosową i sok pomarańczowy, wymieszać łyżką (ciasto jest gęste, ale bez wysiłku powinno dać się zamieszać łyżką). Na koniec dodać orzechy włoskie, zamieszać i przełożyć ciasto do keksówki wyłożonej papierem(...)pieczenia. Odstawić na 15 min.  W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Chlebek piec przez 70 min. - do tzw. suchego patyczka. Kroić po całkowitym ostudzeniu

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto marchewkowo-jabłkowe z kremem marchewkowym 222

wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem marchewkowy: W połowie szklanki soku rozrabiamy budyń. Resztę gotujemy, następnie dodajemy nasz rozrobiony budyń. Gotujemy mieszając(...)normalny budyń. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 1 galaretkę cytrynową i szybko i energicznie mieszamy całość. Odstawiamy na około 15 minut do przestudzenia. Następnie powoli łyżka po łyżce wykładamy nasz marchewkowy krem na wystudzone ciasto* Całość odstawiamy, aż polewa zgęstnieje (w chłodne miejsce). Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik Królewski 222

bez cukru (35g jeden) Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na dwie części i wkładamy do woreczka foliowego, dajemy na godzinę do lodówki, po tym czasie z jednej części układamy spód, odrywamy po kawałku ciasta i wykładamy na blaszkę, nie musi być równo a nawet nie powinno :) piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy spód przez 15 minut

Wypieki Rene
Idealny spód do pizzy (bez glutenu) 123

ciasto i równomiernie je rozkładamy na wcześniej opruszoną mąką blachę. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni celsjusza i pieczemy 10 minut. W ten sposób otrzymujemy idealny spód do pizzy, na który możemy wrzucić nasze ulubione dodatki. U nas kurki podsmażane na patelni z czosnkiem i rozmarynem, a do tego wszystkiego odrobina oregano. Smacznego! Artykuł Idealny spód do pizzy (bez glutenu

PaleoLife
Szybki sernik kajmakowy 151

pichcić, szczególnie latem. Najlepsze ciasto dla mnie to takie, które jest gotowe od razu po wyjęciu z piekarnika, a więc szarlotki, pleśniaki, kruche z owocami i bezą oraz właśnie serniki. Zalegał mi ser w lodówce, w spiżarce znalazłam gotową masę kajmakową, i w 15 minut upiekłam ten sernik. Można(...)podawać z bitą śmietaną zimową porą, a latem z sosami owocowymi. Pieczony w szerszej blaszce staje się dość cienki, ale wygląda jak serowy batonik. Składniki: – 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 1/2 szklanki cukru – 1 mała puszka masy kajmakowej czekoladowej – 1 cukier waniliowy

To co kocham
CIASTECZKA WIELKANOCNE JAJKA 180

ciasto. Z ciasta uformuj kulkę, owiń ją w folię spożywczą i spłaszcz porządnie. Schowaj do lodówki na minimum 1 godzinę (polecam na 2) . Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż folią aluminiową. Z ciasta urywaj niewielkie kawałki i rozwałkuj je na grubość  około 3 mm . Podsypuj ciasto mąką , żeby(...)przywierało do wałka i stolnicy. Podczas rozwałkowywania ciasta jego resztę  chowaj za każdym razem do lodówki. Foremką wykrawaj kształt jajka. W połowie ciastek zrób dziurki zakrętką od butelki po wodzie lub napoju, umieszczając je lekko z boku. Piecz ciasteczka przez około 10 -15 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni. Gotowe ciasteczka ostudź. Połówki

Słodko-Słony Świat Ilony
pizza domowa 202

jest to jedna pizza a kilka, bo amatorów jest wielu, ale to nie jest problemem.  Pizza piecze się sześć minut, w wcześniej nagrzanym do 250 st. C piecu. Przepisy, które podają 30 minutowy czas nadają się do pieczenia bułek, pizzę piecze się krótko:) Wówczas jest bardzo dobra. Można zawinąć brzeg pizzy do środka, wtedy jest cała chrupiąca

chleba naszego
Jogurtowe ciasto pomarańczowe 229

bez użycia siły, poziomujemy ciasto łopatką silikonową po tortownicy – kiedy włożycie je do piekarnika rozpłynie się i wyrówna, ale wcześniej trzeba mu w tym lekko pomóc – jest gęste, a nie chcemy go też za bardzo zmieszać z syropem na dnie. Wkładamy ciasto od razu do już nagrzanego piekarnika, na środkową półkę. Pieczemy w 190⁰C przez 40-45 minut(...)SKŁADNIKI NA WIERZCH CIASTA 5 małych pomarańczy sycylijskich 100g białego cukru 50ml wody lub świeżego soku z pomarańczy SKŁADNIKI CIASTA 200g mąki pszennej tortowej, typ 450 120g miękkiego masła, 82% tłuszczu 65g białego cukru (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 65g brązowego cukru demerara (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 2 jajka rozmiaru L, w temperaturze pokojowej

Karo in the Kitchen
Ciasto czekoladowe z bananami 218

beza stanie się gładka i lśniąca a kryształki cukru będą mało wyczuwalne. Następnie dodawać po jednym żółtku. W następnej kolejności wsypywać partiami mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie i dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec(...)przez 25-30 minut. Gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe zdjąć z niego papier. Krem: Z mleka, 6 łyżek cukru i proszków budyniowych ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia (ja dałam na balkon aby przyspieszyć ten proces). Masło utrzeć z cukrem pudrem na miękki puch. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać, aż powstanie gładki krem. Żelatynę namoczyć

My simple kitchen
Chleb Pełnoziarnisty z Płatkami Owsianymi – Smaczny i Prosty w Przygotowaniu 271

ciastem nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia . Pieczenie chleba : Foremkę z chlebem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na drugą od dołu półkę . Po 10 minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i nadal piekę W sumie piekłam chleb około 70 minut – 10 minut w temperaturze 190 stopni – i około 60 minut(...)temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy chleb na pewno

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Ciasto marchewkowe z orzechami pekan 138

Dodaj cukier, sól, jajka i olej. Zamieszaj do połączenia składników. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i wanilią. Dodaj do masy i zamieszaj do połączenia. Wysmaruj formę tłuszczem i posyp mąką. Napełnij ciastem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 45 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Przygotuj krem. Zmiksuj masło z cukrem pudrem. Dodaj po łyżce twarogu

codojedzenia
Wegańskie ciastka owsiane z suszoną aronią i czekoladą 162

ciasta: pakujesz masę do środka i ugniatasz łyżką lub palcami. Po upieczeniu są ciut ładniejsze. Ciastka piecz w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg) przez 12-15 minut. Po upieczeniu nadal mogą być lekko miękkie, więc przed włożeniem do pojemnika, najlepiej puszki dobrze je wystudź. Smacznego! Ciastka spokojnie przetrwają tydzień w puszce i bez obaw

greenscarf
Ciasteczka cytrynowe z serkiem ricotta 203

składniki do masy ciasta i miksujemy do połączenia składników. 4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto w dosyć dużych odstępach od siebie (dwie łyżki ciasta na jedno ciastko). 5. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut - do czasu, aż się ładnie zarumienią. 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasteczka do wystygnięcia(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a gdy trochę przestygnie polewamy nią ostudzone ciasteczka. Smacznego :) PS. Spróbujemy je upiec również w wersji z ksylitolem plus bez gluten

W kuchni Katie
Migdałowe muffinki bezglutenowe. 153

bez skórki (na piasek) sok wyciśnięty z połowy cytryny 3/4 łyżeczki przyprawy do pierników Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.  Dodać sok z cytryny, przyprawę do pierników oraz zmielone migdały. Delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 4/5 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut

zadanie-gotowanie