ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:353/1234)

Chrupiący bananowiec 142

Dziś chciałam Wam zaproponować szybkie ciasto bez pieczenia, eleganckie, pyszne i bez cukru. Delikatna masa bananowo serowa na chrupiącym czekoladowym spodzie z płatków to idealny dodatek do kawy. :) Spód: 100 g gorzkiej czekolady 120 g. płatków kukurydzianych 100 g. masła Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ten czekoladowy "sos" mieszamy(...)mlekiem, a po ok 10 minutach gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Banany blendujemy i miksujemy z serkiem. Zimną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy po łyżce do serowo bananowej masy, na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i wykładamy na spód z płatków. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ja swoje ciasto udekorowałam odłożonymi płatkami w czekoladzie

Cynamonowe szczęście
Ciasto z prince polo 3556

chociaż trochę pracochłonne. Mnóstwo w nim bakali i pyszny krem. Ciasto możecie upiec bez okazji, na uroczystości a także będzie idealnym pomysłem na święta. Nawet po 3-4 dniach jeśli oczywiście zostanie ciasto jest tak samo smaczne a nawet nie wiem czy nie lepsze. Składniki:Beza 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100 g mielonych orzechów włoskich(...)herbatniki Przygotowanie:Beza:W misce wymieszać orzechy, kokos i pokrojone wafelki. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodawać stopniowo cukier i ubijać aż białka będą sztywne i lśniące. Wsypać mieszankę bakaliową i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach 25 minut. Wyjąć i ostudzićBiszkopt:Białka ubić

Ala piecze i gotuje
Babka Makowa 195

zjeść, to właśnie jest takie ciasto - makowiec lub ciasto z białek typu piegusek, te ciasta pojawiły się już kiedyś na blogu, dlatego dziś w odsłonie idealnej na święta Wielkanocne - babka Makowa - zapraszam po przepis :) Babka wychodzi słodka - ale bez przesady, jest typowo wilgotna z cudownie chrupiącą skórką. "Składniki4 jajka100 g cukru (ok. 1/2 szklanki(...)proszkiem do pieczenia i makiem. Dodajemy do masy jajecznej i lekko mieszamy - jedynie do połączenia się składników.Masę przelewamy do formy na babkę z dziurką (można użyć dowolnej formy na babki) wysmarowanej masłem i posypanej dokładnie mąką pszenną.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 30 minut - do suchego patyczka.Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy

Słodkie Przyjemności
Pianka z musem jabłkowym i herbatnikami 164

Ciasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego(...)cytryny. Przełożyć do rondelka. Dodać cukier i 1/2 szklanki wody. Dusić przez 3 minuty. Dodać galaretkę brzoskwiniową. dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. 2. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. 3. Zimne mleko skondensowane ubić mikserem przez 3 minuty, aż się spieni. Następnie powoli wlać przestygniętą galaretkę i zmiksować. 4. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą

Moja Galeria Smaku
Przepis #39 Lekki biszkopt kokosowy z truskawkami i kokosową bitą śmietaną 130

dobrodziejstw. Dzisiaj przedstawiam Wam biszkopt na mące kokosowej z bitą śmietaną na bazie mleczka kokosowego oraz truskawkami. Lekki i pyszny. Bez laktozy, białego cukru oraz glutenu:) Składniki - 4 jajka - 40 g mąki kokosowej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki słodzika - ja użyłam cukru kokosowego - puszka mleczka kokosowego (należy pamiętać o odwróceniu puszki na noc i przechowywaniu(...)sztywną pianę. Następnie dodajemy powoli cukier oraz żółtka. Całość dokładnie blendujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Szybko łączymy. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Schłodzoną, gęstą część mleczka kokosowego ubijamy wraz z słodzikiem na bitą

Health-Fit-Life
BUŁKI ORKISZOWE Z PŁATKÓW OWSIANYCH. 133

Zapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca,bo któż normalny piecze w środku nocy bułeczki, aby móc nimi uraczyć swych bliskich?Chrupiąca skórka i miękki środek, piękny brązowy kolor i głęboki smak orkiszowo-owsianych małych wypieków... Do tego świeże masło,ziołowy twarożek, warzywa dojrzewające w słońcu własnego(...)niej drożdże,  dosypuję łyżeczkę mąki i odstawiam. Po 15 minutach, kiedy nieco zwiększy  swoją objętość, dodaję do ciasta, dokładnie urabiam i zostawiam na1,5h,  aby ciasto urosło. Następnie ponownie je wyrabiam, dodając olej. Ciasto powinno łatwo oklejać się od rąk. Dużą, płaską blachę wykładam papierem do pieczenia i posypuję mąką. Z ciasta, przy pomocy mąki, formuję

W kuchni Karmel-itki
Ciasto daktylowe 100

Ciasto bez cukru i bez laktozy Zdrowe słodycze – pyszne słodycze ! Bez konserwantów – zrób sam i przekonaj się jakie to proste. Składniki: – 3 małe bardzo dojrzałe banany (270 g) – 200 g mąki pszennej razowej – 200 ml mleka roślinnego lub krowiego bez laktozy – 140 g suszonych daktyli bez pestek(...)pokrojone orzechy np. włoskie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej formy o wymiarach ok. 11 x 20 cm, wierzch posypujemy pistacjami. Pieczemy przez ok. 45 minut lub do suchego patyczka. Artykuł Ciasto daktylowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 427

pieczenia.Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki i proszek do pieczenia - delikatnie wymieszać. Piec na złotawy kolor w temperaturze 160-180 stopni przez około 30 minut.Masa:5 żółtek, 1 cukier waniliowy,3 łyżki mąki,1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru),2 szklanki mleka,3/4 szklanki cukru,25 dkg masła o temperaturze pokojowej(...)mleko z dodatkami i energicznie mieszając gotować na wolnym ogniu przez około pół minuty. Kiedy zgęstnieje odstawić z ognia i wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu.Ciasto przekładamy w następujący sposób:- ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto.Polewamy ulubioną polewą czekoladową.Smacznego!Do przygotowania tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik tradycyjny 205

dodajemy budyń wraz z kaszą manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę  smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam tylko spód bez brzegów i trochę ciasta mi zostało więc je zamroziłam). Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni(...)delikatnie łączymy z masą serową (za pomocą łyżki). Dodajemy rodzynki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na przestudzony spód i wyrównujemy powierzchnię łyżką. Ciasto powinno wypełniać blachę po brzegi. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli wierzch sernika zbyt szybko zbyt szybko się przyrumieni przykryj go folią aluminiową. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik

peggiwkuchni
Sernik z powidłami śliwkowymi 92

moje oczekiwania. Sernik wyszedł przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 130 g masła 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (można użyć twarogu z wiaderka) 7 jajek 3 łyżki soku z cytryny 100 g masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40g bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Powidła ze śliwki węgierki, które kupicie tutaj Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i masło. Całość siekamy nożem aż składniki lekko się połączą. Dodajemy jajko. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok 15 minut. Blaszkę o wymiarach 25x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem. Wstawiamy do piekarnika

Fascynacje Ani
Domowe pieczywo – paluchy z sezamem 86

ciasta formujemy w dłoniach lub na lekko (!) oprószonym mąką blacie paluchy (krótsze lub dłuższe, wyjdzie od 12 do 16 paluchów w zależności od wielkości). Paluchy układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (używam dużej z piekarnika). Smarujemy je jajkiem i posypujemy sezamem (można zamienić na mak, czarnuszkę, ulubione ziarna lub przygotować bez dodatków) Paluchy pieczemy około(...)minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i grubości/wielkości paluchów. Pieczywo należy obserwować. Smacznego

Słodkie okruszki
Śliwkowiec błyskawiczny bez użycia miksera 83

pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy przecięte na pół śliwki brzuszkiem do ciasta. Dzięki temu sok nie przedostanie się do ciasta i nie powstanie zakalec. Masło zagniatamy z cukrem, mąką,cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia na kruszonkę.  Następnie posypujemy po śliwkach. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje ciasto piekło się(...)około 45 minut,każdy piekarnik piecze inaczej więc ten czas należy kontrolować, po prostu sprawdzić patyczkiem do szaszłyków lub wykałaczką. Upieczone i przestudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Rogaliki maślane 70

ciasto na 4 części. Następnie każdy kawałek zawijaj od brzegu do środka (zobacz zdjęcie poniżej). Tak zawinięte rogaliki przełóż na blaszkę posmarowaną oliwą lub masłem. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką wody i za pomocą pędzelka posmaruj każdy rogalik na blaszce. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz rogalki 20 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu

Przepisy na widelcu
Wiedźmiński chleb na zakwasie pszennym 87

razem na cztery godziny . W tym czasie już nic nie robimy z naszym ciastem chlebowym . Jak chleb wyrośnie kilkukrotnie powiększając swoją objętość , nagrzewamy piekarnik do 240 C , bez termoobiegu , razem z blaszką do pieczenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kładziemy na gorąca blachę papier do pieczenia , a następnie jednym ruchem wykładamy chleb . Trzeba troszkę wprawy , inaczej może lekko opaść(...)się zniekształć Cóż mój , klapnął nieco zbyt energicznie o blachę więc nie był za wysoki Pieczemy 10 minut , po czym zmniejszamy temperaturę do 220 C i pieczemy około 30 -40 minut . Wyjmujemy , opukujemy , jeśli dźwięk bochenka jest głuchy , chleb jest upieczony . Studzimy na kratce . Ważna uwaga ; podczas pieczenia i wyrastania musicie kierować się także intuicją , gdyż zakwas , zakwasowi

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania