ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:362/1234)

Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 324

śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny; Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku, ser, budyń w proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone biszkopty. Piec w 180 st.C około 40 minut do lekkiego zrumienienia(...)galaretki truskawkowe; Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Owoce rozprażyć w garnku na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam

In my kitchen
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pierniczki 328

Wyrobione ciasto formujemy w kulę, obwijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Dzięki folii spożywczej wałek nie będzie przyklejał się do ciasta. Następnie przy pomocy foremek wycinamy pierniczki (jeżeli ciasto wydaje Ci się zbyt kruche - oprzyj się pokusie - po upieczeniu nic więcej im nie trzeba, naprawdę!). Pozostałe skrawki ciasta zagniatamy razem(...)rozwałkowujemy i ponownie wycinamy pierniczki. Aby posłużyły jako ozdoba na choinkę, należy pamiętać, aby przed pieczeniem każdy przekłuć wykałaczką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy przez 10 - 15 minut. Opcjonalnie w międzyczasie przygotowujemy lukier biały i czerwony: do cukru pudru wykonanego z erytrytolu/cukru kokosowego dodajemy stopniowo sok z buraka/z

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik z winogronami bez pieczenia 115

najlepiej, żeby były bezpestkowe, jeśli takich nie mamy to, należy je przekroić i usunąć pestki. Sernik z winogronami bez pieczenia to prosty i pyszny deser, który z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom serników. Ilość porcji: 24 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na sernik z winogronami bez pieczenia: (forma(...)Często przyśpieszam tężenie galaretek, poprzez wstawienie ich na około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy serowej dodać namoczone wiórki kokosowe (bez mleka). Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić na około 15 minut do lodówki. Na serze poukładać winogrona i zalać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Ciasto wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki, aby masa

Kuchcik gotuje
Słoneczka z marmoladą różaną 118

uprzejmości, sympatii (?) i nic poza tym! Że im także nie smakuje, ale mają ciut więcej dystansu do mnie, by mi w pełni świadomie i bez obaw móc powiedzieć otwarcie "Daj se siana, nie piec więcej!" No nie zdarzyło się jeszcze, a każdy raczej zawsze chwali, że smaczne i nie ma to jak właśnie domowe. Wszyscy tylko nie Pan Mąż(...)ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe kółeczka. Z białka i cukru pudru ucieramy lukier. Smarujemy cieniutką warstwą każde kółeczko i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 15 minut

Kuchnia w czekoladzie
OPONKI SEROWO-ŚMIETANOWE 109

chrupiącą skórką na zewnątrz. Przygotujecie je ekspresowo (około 20 minut), z kilku zaledwie podstawowych składników i bez zbędnego bałaganu w kuchni.  Na etapie przygotowywania, ciasto jest dosyć mokre, tak ma być. Wystarczy podsypać je mąką, uformować kulę i i delikatnie rozwałkować na gruby placek. Tego ciasta nie trzeba, a nawet nie należy wygniatać. Pracujemy z nim krótko, tylko(...)która jest oprószona mąką. By oponki nie wchłaniały tłuszczu warto dodać trochę spirytusu do ciasta.  SKŁADNIKI OPONKI 250 g twarogu 100 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego  2 żółtka 4 łyżki cukru 250 g maki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu olej roślinny do smażenia LUKIER MALINOWY 1/2 szklanki cukru pudru

cool and minty
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 202

Sernik zebra to nieco zmodyfikowany przepis na mój klasyczny sernik wiedeński , czyli bez jakiegokolwiek spodu. Tym razem kakaowo-waniliowy w bardzo atrakcyjnej wizualnie odsłonie z wzorem zebry. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera a do tego świetnie wygląda. Nasi goście nie zapowiadają się już, że wpadną na kawę tylko na serniczek bo ponoć(...)nich. Utworzy się w ten sposób wzór zebry. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 170 (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia

Ola la LCHF
Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 177

jest szybkie do zrobienia, nie wymaga dużo pracy, a wychodzi lekkie i delikatne, dodatkowo jest bez cukru. A mąka dyniowa jako ciekawostka, bo zazwyczaj ciasta dyniowe robi się z miąższu Po ciasteczkach to kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej(...)pianę. Stopniowo wsypywać ksylitol, nadal ubijając. Dodać po jednym żółtku i ubijać jeszcze przez kilka minut, aby masa była puszysta, wyłączyć mikser, wlać ekstrakt. Mąkę przesiać przez sitko i dodać do ubitej masy jajecznej, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mąką

Fitkot
Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 180

jest szybkie do zrobienia, nie wymaga dużo pracy, a wychodzi lekkie i delikatne, dodatkowo jest bez cukru. A mąka dyniowa jako ciekawostka, bo zazwyczaj ciasta dyniowe robi się z miąższu Po ciasteczkach to kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej(...)pianę. Stopniowo wsypywać ksylitol, nadal ubijając. Dodać po jednym żółtku i ubijać jeszcze przez kilka minut, aby masa była puszysta, wyłączyć mikser, wlać ekstrakt. Mąkę przesiać przez sitko i dodać do ubitej masy jajecznej, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mąką

Fitkot
SZARLOTKA KRÓLEWSKA Z CYNAMONOWĄ BEZĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 427

cynamon oraz ocet i zmiksuj wszystko krótko.Żeby nie połamać bezy przy jej wyjmowaniu z blachy po upieczeniu, neleży piec bezę na blasze odwróconej do góry nogami. W tym celu blachę o wymiarach 36 x 25 cm odwróć do góry dnem i połóż na niej papier do pieczenia. Rozsmaruj ozdobnie ubitą pianę z białek (tworząc esy-floresy(...)Wstaw bezę do piekarnika na środkową półkę i susz ją najpierw 30 minut w 120 stopniach C, a następnie zmniejsz temperaturę do 100 stopni  C i susz kolejne  1,5 h (do max 2 h).Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw bezę do cakowitego ostygnięcia na kilka godzin (najlepiej na całą noc).KRUCHE CIASTO

Słodko-Słony Świat Ilony
Shrek 513

Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " .Wymiary blaszki : 37 x 25 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 30 - 35 minutSkładniki:Biszkopt:5 jaj5 łyżek cukru5 łyżek mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczkę proszku do pieczenia2 łyżki olejuWykonanie(...)cały czas dalej mieszając , dodajemy żółtka , mąki z proszkiem do pieczenia.Wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 30 - 35 minut w temp. 180 C.Masa budyniowa:1 l zielonego soku Pysio ( użyłam 900 ml soku )3 budynie śmietankowe bez cukruWykonanie: 700 ml soku gotujemy w garnuszku .W 200 ml rozpuszczamy 3 budynie i dodajemy 4 łyżki cukru.Gdy

Słodkości i nie tylko
CIASTO ,,JADĄ GOŚCIE'' 239

minutach po domu unosi się wspaniały zapach świeżo upieczonego ciasta z owocami. Ja robiłam już ze śliwkami i brzoskwiniami ale możecie wykorzystać dowolne sezonowe owoce. W obu przypadkach placek był znakomity i bardzo szybko został zjedzony. Ciasto jest mięciutkie i wilgotne. Przy pierwszym podejściu też nie wierzyłam, że ciasto się może udać, ale wychodzi, na dodatek pyszne i bez(...)pieczenia, dodajemy cukry i sól. Mieszamy wszystko łyżką.  Składniki suche wsypujemy do miski z jajkami i mieszamy łyżką tylko do połączenia składników, w cieście mogą zostać grudki.  BARDZO WAŻNE : IM MNIEJ RUCHÓW  W POŁĄCZENIU SKŁADNIKÓW WYKONAMY TYM LEPIEJ! Ciasto przelewamy do formy 22/22 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy owoce i pieczemy ok. 40 minut

Pani na deser
Rolada z kremem i dżemem 122

mieszać drewnianą łyżką – ale bez przesady Biszkopt wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach C 20 - 30 minut (sprawdzamy wykałaczką czy biszkopt gotowy) Opis rolady:Gdy biszkopt się upiecze i gdy jest jeszcze ciepły zwijamy w ręcznik w roladę (wraz z papierem do pieczenia) i pozostawiamy do ostygnięcia(...)opakowania i wstawiamy gotowy krem na noc do lodówki. Na drugi dzień gdy biszkopt ostygnie odwijamy z ręcznika i ściągamy papier do pieczenia, smarujemy dżemem a potem kremem i znowu zwijamy w ręczniku w roladę. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i smarujemy pędzelkiem wierzch ciasta

Bon Appetit Małgorzaty
Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu 246

około 15 minut. 2. Do blendera przełożyć orzechy włoskie, wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać osączone daktyle, sól, kakao bez cukru i znów zmiksować. Jeśli masa będzie mało wilgotna proszę dodać jeszcze 2-3 łyżki ciepłej wody i znów zmiksować. 3. Masę daktylowo – orzechową przełożyć do blaszki o średnicy 19-20cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać(...)którym jest masa orzechowa, dodać chia i zmiksować. Krem przelać na przygotowany spód i wyrównać. Wierzch: 5. Mano obrać, miąższ pokroić i zmiksować razem z chia, wylać na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do lodówki na około 5 godzin, najlepiej na całą noc. Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images

Mała Cukierenka
Szybka babka z kajmakiem (mieszana łyżką) 151

sprawia, że ciasto jest bardziej wilgotne. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kajmaku (płaskie stołowe) – użyłam Helio 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka klasy M Do podania: cukier puder lub czekoladowa polewa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu(...)keksówki (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub wyłożoną papierem do pieczenia). Babkę pieczemy w rozgrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 40-45 minut. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Babkę przechowujemy pod przykryciem. Smacznego

Słodkie okruszki
Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym 75969

mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego  500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej  1 cebula puszka pomidorów z puszki bez skórki krojonych pół cukinii 15 dag sera żółtego pół papryki czerwonej lub żółtej  ząbek czosnku przyprawa do kebaba, sól(...)pomidory z puszki,przyprawiamy wszystko przyprawą do kebaba,solą i pieprzem,i smażymy jeszcze kilka minut. wyłączamy i odstawiamy ,żeby troszkę przestygło i wtedy dopiero dodajemy tarkowany na tarce o grubych oczkach żółty ser(żeby roztopił się dopiero w pieczeniu) rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na prostokąty(wielkość zależy od was 8-10 kawałków) na każdy kawałek nakładamy porcję

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania