ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:369/1234)

Babka cytrynowa z cukinią super wilgotna 148

pieczenia szczypta soli 200 g masła 3 jajka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 180 g cukru 200 g cukinii startek na tarce sok i otarta skórka z jednej z cytryny tłuszcz i mąka do oprószenia formy Cytrynowy lukier 50 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki pistacji, pokrojonych Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu(...)składniki na ciasto powinny mieć pokojową temperaturę. Utrzyj masło z cukrem i wanilią. Dodaj po jednym jajku cały czas ucierając masę. Dodaj teraz otartą skórkę i sok z cytryny. Zmiksuj. Przesiej mąkę z proszkiem i wymieszaj z maślaną masą. Na koniec dodaj utartą cukinię i delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej formy. Piecz przez 35 minut

codojedzenia
Cynamonowa drozdzowka z antonowka i sliwkami, na maslance czyli poWeekendowe Lakocie odc.130 174

maślanki, cukru waniliowego i drożdży robimy zaczyn. Mieszamy składniki i odstawiamy by drożdże ruszyły. Do zaczynu dodajemy pozostałe składniki ciasta. Mieszamy , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. W tym czasie przygotowujemy owoce. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy 1/2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżeczki rafinady. Wrzucamy kawałeczki masła. Ciasto mieszamy z owocami i przekładamy do blaszki

Dzieje kuchennej Wiewióry
PLACEK Z CZEREŚNIĄ I BEZĄ 125

osobiście wszystkie składniki na bezę ubijam od razu). Czereśnie opłukać i delikatnie osuszyć bawełnianą ściereczką, Wydrylować. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm natłuścić i obsypać bułką tartą. Na spód formy  zetrzeć na tarce o grubych oczkach 2/3 części ciasta, następnie dłonią lekko ciasto dociskam / oklepuję by ładnie się skleiło. Na cieście wyłożyć wydrylowane czereśnie. Owoce przykryć pianą(...)koniec zetrzeć pozostałe ciasto. Pieczmy 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Naleśniki z dżemem z kiwi 134

ciasto i pieczemy na rumiany kolor z dwóch stron. Dżem z kiwi: Kiwi najlepiej dojrzałe obieramy ze skórki i odmierzamy już obrany kg. Kroimy w plastry czy w kostkę i blender-ujemy, przekładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy cukier ze stewi i mieszamy koło 3-5 minut i to koniec. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy powinny zaciągnąć bez

Różowa kuchnia
Wiewiórkowy chlebek bananowy. FIT 509

mąkę, mieszamy. Wsypujemy mąki z sodą oczyszczoną, przyprawą korzenną i ziarnami oraz orzechami. Mieszamy do połączenia składników. Formę (keksówkę) smarujemy masłem, przekładamy do środka ciasto i pieczemy w 170 stopniach przez 45 minut. Upieczony chlebek wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Smacznego życzy Aga.   Wiewiórkowy chlebek bananowy

Kocham Czekoladę
Sernik truflowy 148

lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami

Kocham Czekoladę
Dietetyczne trufle rumowe 107

tego przepisu ( żeby uzyskać odchudzone trufelki ), choć w latach poprzednich zawsze wykorzystywałam przepis Nigelli, jednak bez orzechów, po polsku znaleźć go można na moich wypiekach na przykład. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  20 minut Wyjdzie nam:              ok. 40 trufli(...)trufla* Składniki: ©       600g ciasta czekoladowego ©       70-100 ml rum białego** ©       200-250g czekolady*** ©       (kakao, sezam, orzechy mielone, wiórki kokosowe) Przygotuj: 2 miski (1 dużą, 1 małą) garnuszek z wodą papier do pieczenia Ciasto kruszymy do dużej miski i zalewamy rumem

Bazując na smaku
Domowe Bułki na Śniadanie 130

przygotowanego wałka ciasta tworzę bułeczkę Spleciony wałek zwijam w ślimak końcówki ciasta daję pod spód i układam gotowe bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Blachę z bułkami nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 80 minut do wyrośnięcia po 80 minutachpieczenie bułek przed wstawieniem blachy do piekarnika , bułki maluję rozmąconym białkiem z mlekiem blachę(...)wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez termoobiegu Bułki pieką się około 17 minut ( w moim piekarniku ) Bułki domowe są upieczone życzę smacznego Każda bułka po upieczeniu waży około 120 g koszt surowców na jedną bułkę to około 50 groszy bez wliczania energii . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Płatkami Owsianymi 148

formujemy ciasto na wielkość foremki i też odstawiamy do wyrośnięcia Pieczenie chleba : Chleba przed pieczeniem niczym nie maluję . Foremkę z chlebem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na drugą od dołu półkę . Po 10 minutach pieczenie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i nadal piekę W sumie piekłam chleb około 50 minut – 10 minut w temperaturze(...)stopni – i około 40 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty

Uwaga Babcia Piecze Chleb
makowiec z jabłkami 114

dużą ilością jabłek ale za to bez mąki. To jedno z niewielu ciast, którym nie mogę się oprzeć.  *foremka 24*24 cm Składniki: 300 g maku 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki polewa: 100 g mlecznej czekolady(...)łyżki mleka ozdoby cukrowe Mak zalać 2 szklankami wody, gotować kilka minut po czym odsączyć na drobnym sicie i zmielić (można blenderem). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozpuścić w odstawić do wystudzenia. W niewielkim garnku zagotować wodę, zmniejszyć ogień na minimum a na garnku ustawić miskę. Wbić do niej jajka i ubijać je na parze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kolorowe kwiatuszki- ciasteczka 139

pozostałych kolejno po odrobinie barwnika. Ciasto owinąć w woreczki foliowe i wstawić do lodówki na minimum pół godziny.  Schłodzone ciasta rozwałkować nie za grubo na posypanym mąką blacie. Wykrawać kwiatki, małe i średnie kółeczka i naklejać jedne na drugie w różnych konfiguracjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Wystudzone ciasteczka można posmarować marmoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka orkiszowa z malinami. 237

szklanki cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 białka i 0,5 szklanki cukru pudru na bezę Maliny około 200 g ,zamrożonych nie rozmrażamy wcześniej!. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto , delikatnie podsypując mąką ,jeśli będzie się kleić i schłodzić w lodówce 1 godzinę . Ciasto dzielimy na dwie części ,mniejszą na wierzch do pokruszenia i większą(...)spód .Większą część wykładamy równomiernie na blaszkę .Podpiekamy 15 minut w 180 stopniach ,na podpieczony spód wykładamy maliny i na wierzch białka ubite na sztywną pianę z cukrem pudrem .Na pianę pokruszyć pozostałą część ciasta i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 30 minut w 170 stopniach

Ladylaura.
Dietetyczne czekoladowe brownie bez mąki 166

łyżeczki syropu z agawy lub miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z masłem orzechowym i jogurtem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka chałwowe 176

wodę, zmiksować. Do masy przesiać mąkę z sodą, zmiksować na dość gęste ciasto. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każde ciasteczko lekko spłaszczać. Smarować białkiem i posypać sezamem. Piec w 160 stopniach około 12-15 minut do zezłocenia

Cakes By Kejt
Sernik nowojorski z czereśniami 205

Zagnieć szybko ciasto i wyłóż nim okrągłą formę, zarówno spód, jak i boki na wysokość  ⅓  wysokości tortownicy. (Ciasta z pewnością trochę zostanie). Ciasto ponakłuwaj widelcem, a formę schłodź przez 30 minut w lodówce. Następnie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Spód po upieczeniu odstaw do wystudzenia, a piekarnika nie wyłączaj. Masa serowa(...)Formę z ciastem można dodatkowo zabezpieczyć folią aluminiową bądź spożywczą, by uniknąć kontaktu sernika z wodą). Wstawiamy wszytko do piekarnika, nagrzanego uprzednio do 180 °C. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 °C. Ciasto pieczemy łącznie  60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty, a sernik sprężysty. Formę wyciągamy z kąpieli wodnej i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto wstawiamy

Food Square