ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:370/1234)

Domowe Bułki na Śniadanie 127

przygotowanego wałka ciasta tworzę bułeczkę Spleciony wałek zwijam w ślimak końcówki ciasta daję pod spód i układam gotowe bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Blachę z bułkami nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 80 minut do wyrośnięcia po 80 minutachpieczenie bułek przed wstawieniem blachy do piekarnika , bułki maluję rozmąconym białkiem z mlekiem blachę(...)wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez termoobiegu Bułki pieką się około 17 minut ( w moim piekarniku ) Bułki domowe są upieczone życzę smacznego Każda bułka po upieczeniu waży około 120 g koszt surowców na jedną bułkę to około 50 groszy bez wliczania energii . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Płatkami Owsianymi 143

formujemy ciasto na wielkość foremki i też odstawiamy do wyrośnięcia Pieczenie chleba : Chleba przed pieczeniem niczym nie maluję . Foremkę z chlebem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na drugą od dołu półkę . Po 10 minutach pieczenie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i nadal piekę W sumie piekłam chleb około 50 minut – 10 minut w temperaturze(...)stopni – i około 40 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty

Uwaga Babcia Piecze Chleb
makowiec z jabłkami 111

dużą ilością jabłek ale za to bez mąki. To jedno z niewielu ciast, którym nie mogę się oprzeć.  *foremka 24*24 cm Składniki: 300 g maku 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki polewa: 100 g mlecznej czekolady(...)łyżki mleka ozdoby cukrowe Mak zalać 2 szklankami wody, gotować kilka minut po czym odsączyć na drobnym sicie i zmielić (można blenderem). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozpuścić w odstawić do wystudzenia. W niewielkim garnku zagotować wodę, zmniejszyć ogień na minimum a na garnku ustawić miskę. Wbić do niej jajka i ubijać je na parze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kolorowe kwiatuszki- ciasteczka 135

pozostałych kolejno po odrobinie barwnika. Ciasto owinąć w woreczki foliowe i wstawić do lodówki na minimum pół godziny.  Schłodzone ciasta rozwałkować nie za grubo na posypanym mąką blacie. Wykrawać kwiatki, małe i średnie kółeczka i naklejać jedne na drugie w różnych konfiguracjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Wystudzone ciasteczka można posmarować marmoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka orkiszowa z malinami. 226

szklanki cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 białka i 0,5 szklanki cukru pudru na bezę Maliny około 200 g ,zamrożonych nie rozmrażamy wcześniej!. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto , delikatnie podsypując mąką ,jeśli będzie się kleić i schłodzić w lodówce 1 godzinę . Ciasto dzielimy na dwie części ,mniejszą na wierzch do pokruszenia i większą(...)spód .Większą część wykładamy równomiernie na blaszkę .Podpiekamy 15 minut w 180 stopniach ,na podpieczony spód wykładamy maliny i na wierzch białka ubite na sztywną pianę z cukrem pudrem .Na pianę pokruszyć pozostałą część ciasta i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 30 minut w 170 stopniach

Ladylaura.
Dietetyczne czekoladowe brownie bez mąki 162

łyżeczki syropu z agawy lub miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z masłem orzechowym i jogurtem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka chałwowe 173

wodę, zmiksować. Do masy przesiać mąkę z sodą, zmiksować na dość gęste ciasto. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każde ciasteczko lekko spłaszczać. Smarować białkiem i posypać sezamem. Piec w 160 stopniach około 12-15 minut do zezłocenia

Cakes By Kejt
Sernik nowojorski z czereśniami 201

Zagnieć szybko ciasto i wyłóż nim okrągłą formę, zarówno spód, jak i boki na wysokość  ⅓  wysokości tortownicy. (Ciasta z pewnością trochę zostanie). Ciasto ponakłuwaj widelcem, a formę schłodź przez 30 minut w lodówce. Następnie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Spód po upieczeniu odstaw do wystudzenia, a piekarnika nie wyłączaj. Masa serowa(...)Formę z ciastem można dodatkowo zabezpieczyć folią aluminiową bądź spożywczą, by uniknąć kontaktu sernika z wodą). Wstawiamy wszytko do piekarnika, nagrzanego uprzednio do 180 °C. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 °C. Ciasto pieczemy łącznie  60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty, a sernik sprężysty. Formę wyciągamy z kąpieli wodnej i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto wstawiamy

Food Square
Popękany chlebek z octem 161

niego ciasto. Przy pomocy noża można zrobić na nim delikatne nacięcia (nie jest to konieczne). Naczynia nie trzeba niczym smarować ani wysypywać dodatkowo mąką. Naczynie przykryć pokrywką i piec przez 30 min. Po tym czasie ściągnąć pokrywkę i piec kolejne 20-30 min (w zależnosci od piekarnika). Naczynie z chlebkiem wyciągnąć z pieca odczekać kilka minut i wyjąć chlebek(...)naczynia ( powinien wyskoczyć bez żadnego problemu). Dobrze upieczony chlebek uderzony od spodu wydaje pusty dźwięk. Najlepiej smakuje tego samego dnia, a już w ogóle, w ogóle najlepszy jest jeszcze lekko ciepły z prawdziwym masłem :) Smacznego

DefinicjaSmaku
Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika 94

drożdży 100 g pestek słonecznika 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu Jak zawsze bez zbędnych ceregieli wszystko razem do kupy, tzn. do dużej miski wrzucamy i wyrabiamy ciasto. Tak żeby było elastyczne i w miarę możliwości nie przywierało do dłoni. Tak 10-15 minut. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Potem znów krótko wyrabiamy i przekładamy(...)foremki chlebowej. Znów przykrywamy ściereczką i na kolejną godzinę zostawiamy.  Ładnie nam wyrośnie. Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni. No i gotowe. Krótko i zwięźle, bo jak pisałem spieszę się :) A chlebek ma taki ładny kształt dzięki formie z AleDobre.pl --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture
Chleb orkiszowy ze szczypiorkiem 90

łyżki oliwy 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 8 g suszonych drożdży pęczek szczypiorku Bez jakiś tam zbędnych ceregieli drobno siekamy szczypiorek i wszystkie składniki łączymy ze sobą. W misce, na stolnicy, na blacie, co tam lubimy. Technika dowolna. I wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie przez kilkanaście(...)sekund znów wyrabiamy i przekładamy do foremki (właściwie to nawet dwóch foremek) wyłożonej papierem do pieczenia. Albo jeśli mamy silikonową tak jak ja to niczym jej nie wykładamy :) No i znowu przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. I pieczemy 40 minut w 200 stopniach. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Może się zdarzyć, że przy drugim rośnięciu

Marder&Marder Manufacture
Czekoladowa pianka /sernik/ 114

szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pianę z białek do pozostałej masy i delikatnie wszystko mieszamy wlewamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 60 minut w temperaturze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapraszam na śniadanie: Chałka 128

ciasto i zapleść z niego warkocze. Zrobić kruszonkę: do roztopionego masła dodawać po łyżce cukru i mąki. Po pewnym czasie mieszanka powinna zacząć przypominać grudkowatą kruszonkę. Wyplecione chałki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce bez przeciągów do podrośnięcia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez(...)minut. Ostudzić i... smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pizza z szynką i pieczarkami 188

letniej wody i sól, dodajemy wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto.3. Ciasto wałkujemy lub formułujemy placek rękami, układamy na blaszce, smarujemy koncentratem i posypujemy oregano. Nakładamy składniki: pieczarki, szynkę, cebulę i paprykę, posypujemy tartym żółtym serem. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 15-20 minut (zawsze sprawdzam spód pizzy, by się za bardzo nie przypiekł(...)Pizzę podajemy na ciepło, z keczupem lub sosem czosnkowym, albo bez dodatków - jak kto woli.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
MAŚLANKOWE CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI 197

przy tego typu ciastach - drewnianą łyżką. Składniki bardzo ładnie się połączą w gładką dość gęstą masę. Wylewamy ją na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką lub bułką tartą, albo wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy owoce i całość posypujemy obficie kruszonką.Pieczemy w temp 175st do suchego patyczka - u mnie było to 65 minut, gdyż moje ciasto pieczone

Walijskie Pichcenie