ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:105/1234)

Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 228

pieczenia i odrysowałam dwa okręgi o średnicy około 20 cm. Pianę bezową wyłożyłam na odrysowane okręgi i wstawiłam do piekarnika. Bezę piekłam 15 minut w 160 stopniach, a następnie zmniejszyłam do 100 stopni i piekłam jeszcze godzinę. Studziłam w zamkniętym piekarniku. Blaty przełożyłam kremem, zostawiając jeszcze trochę na wierzch i przyozdobiłam całość orzechami Wykorzystanie białka Ciasto bezowe Beza

Relaxtime
PIERNIKI ŚWIĄTECZNE 129

zagniatam w ciasto, tworząc kulę. Ciasto na pierniki wstawiam na ok. 20 minut do lodówki, przykrywam folią lub talerzem. Po tym czasie odrywam kawałki ciasta i rozwałkowuję, stolnicę podsypuję lekko mąką, by ciasto się nie przyklejało. Wycinam kształty. Pierniczki układam na papierze do pieczenia. Piekę w temp. 180 st. C, grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu (na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 512

2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników na ciasto zagniatamy kulę. Dzielimy ją w proporcji 60 % i 40 %. Obydwie porcje zawijamy w folie spożywczą(...)ścieramy na dużych oczkach wprost na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. I pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na 5 minut. Międzyczasie robimy masę kokosowo - śmietankową. Ubijamy białka na sztywno i dosypujemy bardzo powoli cukier, aż do powstania lśniącej bezy. Dołożyć śmietanę, wymieszać łopatką. Na koniec dodać wiórki oraz budynie. Wymieszać

Z Kuchni Do Kuchni
Najłatwiejszy mazurek kajmakowo-porzeczkowy 190

schładzamy w lodówce przez około 60 minut. Ciasto wyciągamy z lodówki, szybko rozwałkowujemy na macie silikonowej lub obsypanym mąką blacie. Ciasto przenosimy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Zawijamy boki, nadmiar ciasta można obciąć i dokleić do boków. Spód nakłuwamy widelcem, boki można ozdobić np. przyciskając do nich widelec. Ciasto w formie wkładamy jeszcze na chwilę do lodówki. Piekarnik(...)rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół z termoobiegiem) lub do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto wyciągamy z lodówki, na spód wysypujemy np. groch lub obciążamy w inny sposób. Pieczemy na środkowym poziomie około 20 minut, do uzyskania złotawego koloru. Wyciągamy z piekarnika, studzimy. Następnie spód smarujemy konfiturą, po czym nakładamy kajmak. Ja lubię gdy kajmak

Słodkie okruszki
Snickers bez pieczenia 152

Ciasto bez pieczenia, przypominające swoim smakiem popularny baton snickers. Proste i dość szybkie w wykonaniu, wystarczy nieco wcześniej przygotować sobie budyń aby gotowe ciasto powstało dosłownie w ciągu 10 minut. Taki deser idealnie komponuje się zarówno na świątecznym stole, jak również na rodzinnych imprezach. Z pewnością posmakuje wszystkim wielbicielom bardziej kalorycznych słodkości. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka(...)szklanki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie waniliowe (po 40g, bez cukru) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 300 g masła Polewa: 150 g gorzkiej lub mlecznej czekolady (ja użyłam mieszanej) 150 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 2 opakowania herbatników maślanych 2 opakowania herbatników kakaowych 2 puszki masy kajmakowej 1 i 1/2 szklanki

Fascynacje Ani
Sernik przekładany – kuchnia podkarpacka 686

stopniowo cukier, a kiedy piana będzie sztywna dodajemy kolejno żółtka. Do masy dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Kiedy biszkopt wystygnie przecinamy go poziomo na 2 blaty. Przygotowanie warstwy serowej: Masło (lub margarynę) ucieramy z cukrem(...)gęstnieć polewa jest gotowa. Ciasto: Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy pierwszy blat biszkoptowy, wylewamy na niego połowę polewy, a na nią wykładamy połowę masy serowej. Ser przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na niego wylewamy pozostałą polewą, a na koniec wykładamy resztę masy serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy

Trzeci talerz
Ciasto ze śliwkami. 162

cukier waniliowy, cynamon i gotujemy bez przykrycia, aż śliwki się nieco rozpadną, a masa lekko zgęstnieje. Gotową masę zestawiamy z ognia, dodajemy dżem, kaszę manną, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.      Schłodzone ciasto dzielimy na pół. Jedną część wałkujemy i wykładamy nią blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni

Rozpustne gotowanie
Grysikowe ciasto z mascarpone 138

kwadratowej formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzamy powierzchnię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni. Pieczemy około 45 minut na środkowym poziomie. Resztę cukru gotujemy z 125 ml wody i sokiem  pomarańczowym. Pozostawiamy na ogniu na 2 minuty bez pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy wcześniej uprażonymi płatkami

Kulinarne życie
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 174

cytryny. Mieszamy wszystko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 18-20 minut w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) , do tzw. suchego patyczka. Mini babeczki pieczemy ok 12-15 minut . Wyjmujemy babeczki z piekarnika(...)być gęsta, a nie twarda. Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 175°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi

Słodki Pomysł
Sernik zebra 9857

ciastem wylepić dno formy, wyrównać, nakłuć widelcem, ponownie na krótko schłodzić - piekarnik rozgrzać do 180-190 stopni - ciasto podpiec przez około 20 minut do zrumienienia się, ostudzić - boki tortownicy można posmarować tłuszczem i wyłożyć paskiem papieru do pieczenia lub pozostawić bez niczego (wtedy po ostudzeniu upieczonego sernika brzeg należy odciąć nożem) - składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową(...)środek podpieczonego ciasta wykładać naprzemiennie masę jasną i ciemną, zaczynając od dwóch łyżek masy jasnej, na jej środek nakładając dwie łyżki masy ciemnej, itd. - masa pod wpływem kolejnych porcji ciasta rozpłynie się lekko na boki, po wyczerpaniu obu rodzajów masy należy lekko potrząsnąć formą, żeby poziom ciasta wyrównał się - sernik wstawić do piekarnika, piec przez 70-85 minut

Smakołyki Bereniki
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 174

albo parapet będą idealne. Wyjmujemy ciasto z lodówki. Blaszkę wykładamy papierem i wylepiamy ciastem, pieczemy przez 35- 45 minut na złoty kolor, temp. 180 stopni. Pamiętaj każdy piekarnik piecze inaczej, gazowy zawsze troszkę dłużej niż elektryczny.  Upieczony spód tarty wyjmij z piekarnika i wystudź. Beza: - 7 białek  - 9 łyżek cukru - cukier waniliowy - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Białka(...)której piekłaś /piekłeś ciasto wyłóż papierem. Wyłóż bezę i piecz godzinę w temp. 150 stopni C. Po upieczeniu bezy wyjmij ją z blaszki i wystudź. Krem budyniowy: - 400 ml mleka - 2 jajka - 80 g masła - 1 budyń waniliowy z cukrem Do blaszki przełóż z powrotem ciasto kruche z papierem (fajnie jak ma się dwie takie same blaszki wtedy

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe makaroniki 275

gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce przygotowałam dodatkowe 60 gram białek i w osobnym naczyniu 35 gram cukru. W garnuszku podgrzałam wodę i cukier (150 gram), bez mieszania do rozpuszczenia i wrzenia a przede wszystkim do osiągniecia temperatury 118 stopni. W momencie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100 stopni zaczynam ubijać białka. Kiedy staną się sztywne(...)specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać ciasto. Po wyciśnięciu należy odstawić makaroniki do wyschnięcia na 20 do 60 minut (u mnie 30). Następnie pieczemy makaroniki w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez 12-15 minut. Makaroniki nie powinny się zarumienić. Upieczone makaroniki

Mango Papaja
Orzechowiec bezglutenowy 647

masa jajeczna lekko zgęstnieje. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dalej miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 35-40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wystudzić. Przekroić na pół. Zrobić masę.  W rondelku zagotować mleko, dodać(...)całkowitego wystygnięcia. Masło lub margarynę utrzeć na puch. Dodawać wystudzone orzechy i dalej miksować do połączenia składników. Dolny biszkopt nasączyć ponczem - nie musi nim ociekać ale każdy skrawek ciasta powinien dostać odrobinę wilgoci. Na nasączony biszkopt wyłożyć masę orzechową. Przykryć drugim biszkoptem, który należy nasączyć po wierzchu.  Zrobić polewę . W rondelku rozgrzać margarynę, cukier i mleko. Dodać orzechy

Ze smakiem bez glutenu
Bułki bez drożdży 90

się połączyły. Przesyp je na stolnicę i szybko zagnieć jednolite ciasto. W razie potrzeby podsyp masę niedużą ilością mąki, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Uważaj tylko, aby nie przesadzić z jej ilością. Ciasto podziel na osiem części. Każdy kawałek uformuj w kulkę. Na płaskiej blaszce do pieczenia rozłóż arkusz papieru. Ułóż na nim bułeczki. Każdą z nich(...)minut – powinny się ładnie zarumienić z wierzchu. Bułeczki natychmiast nadają się do jedzenia, chociaż powinny nieco przestygnąć. Zobacz też inne przepisy na pieczywo : Prosty chleb razowy na sodzie Wiejski chleb bez wyrabiania Chleb cebulowy Chleb tygrysi Domowe bajgle Różowy chleb Zobacz też najnowsze przepisy: Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Ramen z grzybami

okolicepalnika.pl
FIT CIASTO WANILIOWO-KAKAOWE Z BANANAMI – Z PATELNI! BEZ PIECZENIA! 118

ciasto z patelni, ale tym razem z dietetycznej, zdrowszej, FIT wersji. To był genialny pomysł! Ciasto okazało się tak pyszne, że przepis musi wylądować na blogu! Jest niesamowicie wilgotne i delikatne. Banany wspaniale osładzają całość i przełamują „oklepany” charakter ciasta. Orzechy wspaniale chrupią po zębami. Raz spróbujecie i będziecie chcieli robić już zawsze! Gwarantuję! Ciasto z całą pewnością(...)ogniu przez ok. 30 – 35 minut. Banany układamy dopiero po ok. 10 minutach smażenia, kiedy ciasto już delikatnie się zetnie. Posypujemy wtedy również posiekanymi orzechami. UWAGA! Na ostatnie 10 minut przewracamy na drugą stronę – pomagając sobie zsunięciem na pokrywce. Smacznego! The post FIT CIASTO WANILIOWO-KAKAOWE Z BANANAMI - Z PATELNI! BEZ PIECZENIA! first appeared on Ostra

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania