ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:102/1234)

Ślimaczki z masą makową czyli Słodki Czwartek odc.140 202

rozwałkowanym cieście i zwijamy w ścisłą struclę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie bez problemy możemy ja pokroić na ślimaczki. Krojone plastry powinny mieć ok 1 cm grubości. Układamy je ślimakiem do góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut, smarujemy białkiem (pozostałym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybkie ciasto Snickers bez pieczenia 188

kalorii, a i tłuszczu ma niemało. Jednak nie samą dietą człowiek żyje i raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę słodkiej przyjemności Szybkie ciasto Snickers bez pieczenia przepis na blachę o wymiarach 36 cm x 24,5 cm 200 g herbatników jasnych 200 g herbatników kakaowych 250 ml mleka 200 g masła 100 g cukru(...)cieście. Ponownie wyłóż jasne herbatniki a na nich rozprowadź drugą część masy mlecznej. Masę mleczną przykryj ciemnymi herbatnikami. Na patelni rozpuść cukier z 2 łyżkami wody, dodaj orzeszki i całość podsmażaj ok 2 minut. Na ciemne herbatniki wyłóż orzechy, rozprowadź je po cieście. Gotowe ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Szybkie ciasto Snickers bez pieczenia

365 dni dookoła kuchni
CIASTO PANI WALEWSKA 302

odstawiamy na bok. CIASTO: Mąkę razem z pudrem, proszkiem i amoniakiem przesiewamy, dodajemy masło i siekamy. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto i chowamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół. Wałkujemy i przekładamy na 2 takie same blachy (wyłożone papierem) Każdą część smarujemy słoikiem powidła i wykładamy beze.   BEZA: Białka ubijamy(...)ziemniaczaną. Dzielimy na pół,  smarujemy na powidło. Posypujemy płatkami i orzechami. Pieczemy w 150 st. C termoobieg lub 180 st. C góra dół ok. 25 minut. KREM: Masło ubijamy na puch, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. SKŁADANIE: Ostudzone ciasto wyciągamy z blaszek tak, żeby beza była na górze. Krem wykładamy na pierwsze ciasto i równo smarujemy

Pani na deser
Sernik z rosą 772

Beza: 6 białek 1 szkl. cukru szczypta soli Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia oraz oba cukry, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze części masło i siekamy całość nożem. Na koniec dodajemy żółtka oraz 1 małe (!) jajko. Wyrabiamy rękoma aż do połączenia. Przygotowane ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut(...)dużo i jest dość rzadka) przelewamy na podpieczony spód (ja wcześniej oprószyłam ciasto cienką warstwą gorzkiego kakao – daje to ciekawy efekt, jednak nie jest konieczne). Wstawiamy do piekarnika na około 45-50 minut. Na kilka minut (8-10) przed końcem pieczenia sernika ubijamy bezę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę dodając do nich po 1 łyżce

Smaki Na Talerzu
Sernik delikatny i "Panny roztropne" 159

keksówce bez składań blachy. Ustawić foremkę na głębokiej blasze. Do blachy wlać wrzącą wodę. Piec w 150 stopniach C. przez około 80 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Podczas pieczenia(...)wyrasta i ma się wrażenie, że za chwile wyjdzie z formy. Ale spokojnie. Po uchyleniu drzwiczek piekarnika opada. Trzeba wtedy łopatką lub nożem oddzielić brzegi ciasta od formy i opadnie w miarę równo, bez wgłębienia w środku. Wczoraj pisałam o "Milaczku" Magdaleny Witkiewicz, a dziś kilka zdań o kontynuacji losów Mileny w "Pannach roztropnych" . Tytuł nawiązuje do biblijnej przypowieści

Weekendy w domu i ogrodzie
Ananasowo- kokosowe ciasto 168

trochu cukier, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijać. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, ostrożnie wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papierem formy o wymiarach (33x23 cm). Piec w 180 stop. przez ok.35 minut, ostudzić. Krem : Ananasy odlać z syropu, osączyć na sicie , pokroić w kostkę. Odlać trochę syropu z ananasów, wsypać(...)puszystą masę. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Blachę o wymiarach (33x23 cm) , wyłożyć pergaminem , wylać pianę i piec 30 minut w 180 stop , ostudzić. Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl cukier - 1 łyżeczka sok z cytryny - 1 łyżka Przełożenie ciasta : Biszkopt przekroić na 2 części

Kuchnia Danusi
Kruche ciasto z delikatną pianką i owocami leśnymi 167

dużych oczkach - uwaga na palce :-) Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 190°C i pieczemy przez 20 minut. Ciasto studzimy.Pianka budyniowa:5 białek,220 g drobnego cukru do wypieków,2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru( razem 80 g ),1/2 szklanki oleju.Dodatkowo:1/2 kg owoców malin(...)wsypujemy proszek budyniowy, a następnie wlewamy olej. Miksujemy do momentu połączenia składników. Masę wylewamy na podpieczony i wystudzony spód, układamy owoce oraz ścieramy resztę mrożonego ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180°C i pieczemy 30-40 minut.Gotowe ciasto oprószamy cukrem pudrem

Delicious Titbits
Łatwe ciasto z czereśniami pod kruszonką 376

niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy - najlepiej pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste . Na wierzch wrzucić wydrylowane czereśnie. Całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką.   Piec w temp. 180C ok. 40-45 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu ; grzałka góra-dół. Wykonać test „suchego patyczka” by upewnić się że się upiekło

Grunt to przepis!
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 135

ciasta francuskiego połóż kawałki sera pleśniowego, a następnie kilka krążków cebulki i podsmażonych kurek. Układaj kawałki ciasta na blaszce do pieczenia posmarowanej oliwą. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz całość 25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra-dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu posyp całość pietruszką i opcjonalnie parmezanem. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 184 | Białko(...)Węglowodany: 11,1 | Tłuszcze: 11,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Mini tarty z kurkami na cieście francuskim pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
Szarlotka z budyniem + zestawienie wypieków z jabłkami :) 204

jajko 2 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na ciasto dobrze posiekać nożem (ja używam rozdrabniacza), następnie zagnieść. Podzielić na dwie części, zawinąć w folię, wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Budyń: opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 400 ml mleka 4 łyżeczki cukru (jeśli budyń jest bez cukru) Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić(...)obrać pokroić w kosteczkę, posypać cynamonem, cukrem waniliowym, wymieszać. Blaszkę posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia - samo dno. Pierwszą połówkę ciasta wyjąć z zamrażalki, pokroić w plastry , wyłożyć dno blaszki, dokładnie go rozprowadzając. Ciasto nakłuć widelcem, podpiec w 200 stopniach ok 10 minut. Na podpieczone ciasto wysypać bułkę tartą, ułożyć jabłka, następnie rozsmarować budyń, a na samą górę zetrzeć

coolinarny
Okolicznościowy tort moro (bez glutenu, cukru, laktozy) 320

białkami. Masę wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia (dużej i małej-w małej ma powstać jeden niewysoki biszkopt). Piec w 180’C ok 20-30 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone, mały biszkopt wyciągnąć w połowie czasu). Po tym czasie wyciągnąć ciasto i uderzyć nimi oblat aby nie opadł. Odstawić do wystygnięcia. Boki(...)przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy . Wlać ciasto tortownicy (dużej i małej-w małej ma powstać jeden niewysoki biszkopt)i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka, mały

Candy Pandas
MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY 148

bez termoobiegu. Schłodzone ciasto umieszczamy pomiędzy dwoma dużymi kawałkami folii spożywczej (lub arkuszami papieru do pieczenia) i rozwałkowujemy na cienki placek, o wymiarach nieco większy niż spód przygotowanej blachy. Odklejamy od ciasta jeden arkusz folii i ostrożnie przenosimy do formy (stroną z folią do góry). Odklejamy folię, boki i spód ciasta lekko dociskamy do formy. Spód ciasta nakłuwamy(...)widelcem.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut. KREM CZEKOLADOWY: Do rondelka wsypujemy cukier i kakao. Stopniowo, cały czas mieszając, dolewamy śmietankę. Stawiamy na ogniu, dodajemy masło i zagotowujemy.  Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę i mieszamy, do otrzymania gładkiego kremu.  Wylewamy na spód ciasta i zostawiamy na 30 minut do lekkiego przestygnięcia. Układamy owoce

cool and minty
Ciasto z morelami i lawendą 97

olejem. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Przełożyć ciasto, wyrównać, a na wierzchu ułożyć połówki moreli (brzuszkami do dołu) oraz dodać kwiaty lawendy (bez gałązek i liści) . Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 40-45 minut (do zezłocenia i suchego patyczka) . Upieczone ciasto ostudzić i przed podaniem

Ugotować
Clafoutis z jabłkami 122

Może być tortownica lub mniejsza forma do tarty. Układam równo pokrojone w kostkę owoce, wlewam na nie ciasto. Piekę w temp. 190 st. C przez 20 minut. Wybieram środkową półkę, piekę programem góra plus dół, bez termoobiegu. Gotowe clafoutis przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Inspiracja: Pyszne 25 , A. Starmach

Zasmakuj Kuchni
Poezja truskawkowa 310

miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w  500 ml wrzątku(...)wylać na biszkopt i odstawić do stężenia. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Na stężałej masie ułożyć połówki truskawek i zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki

Kolorowa kuchnia Elki