ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:104/1234)

baba-muffinka "gorący cynamon" ze śliwkami... 140

wymieszać "byle jak" = nie za dokładnie forma kominkowa silikonowa 24 cm połowę ciasta wylać do formy i poukładać śliwki bez pestek teraz wylać resztę ciasta i na wierzchu poukładać śliwki piec w 200C około 40 - 45 minut - do suchego patyczka dobrze ostudzone ciasto polukrować nie za gęstym lukrem: puder cukier wymieszać ze śmietanąposypać od razu kolorową posypką baba-muffinkowa

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta cytrynowa - prosta i baaardzo smaczna 146

masła 3 żółtka beza: 4 białka 200 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Spód:  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone migdały  oraz resztę składników. Wszystkie dokładnie zagniatam tak aby stworzyły jednolite ciasto. Gotowe wykładamy na okrągłą blaszkę nie zapominając o wyłożeniu ciasta również na ściankach tak aby nasz krem nie wypłynął podczas pieczenia. masa cytrynowa: Cytryny(...)jeśli nie jest należy ją lekko podgrzać. Gotową masę wylewamy na ciastoBeza: Z białek ubijamy pianę na sztywno. Pod koniec dodajemy mąkę i cukier i delikatnie mieszamy. gotową bezę wykładamy na wierzch ciasta. Możemy pokusić się o wzorki , na pewno będzie ciekawiej wyglądać. Ciasto pieczemy 35 minut w 170 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pyszne migdałowo-orzechowe ciasto bez mąki i cukru 230

ksylitolem na białą masę. Dodać masło, drobno zmielone orzechy, migdały i proszek do pieczenia. Wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto aby nie zburzyć ich struktury.Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (bez termoobiegu). Tortownicę wyłożyć papierem.Ciasto piec ok 50 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym, wyłączonym piekarniku na kilka minut. Studzić na kratce

Ze smakiem i z pasją
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 224

wlewać rozpuszczone kakao z cukrem, mieszając masę łyżką lub szpatułką. Ciasto przelać po równo do przygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Ciasto wersja 2 (bez glutenu) 200 g mąki ryżowej 25 g skrobi ziemniaczanej(...)stanie się dość gęsta. Dodać puree z dyni i dokładnie wymieszać. Powoli po łyżce wlewać rozpuszczone kakao z cukrem, mieszając masę łyżką lub szpatułką. Ciasto przelać po równo do przygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce

maniapieczenia
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym 119

takie ciasta? Ilość porcji: Czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie Forma: 23 cm x 33 cm x 7 cm Składniki na ciasto czekoladowe z kremem budyniowym: Ciasto: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao naturalnego Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 170 stopni C 30 - 35 minut, do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem, w który powciskać umyte i osuszone borówki.  Ciasto polać polewą i wstawić na co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Ciasto, które długo się schładzało przed podaniem najlepiej wyjąć na 5 minut

Kuchcik gotuje
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 156

dokładnie do powierzchni blachy, a następnie ponakłuwać widelcem.  Boki formy do pieczenia również wykleić ciastem i ponakłuwać. Tak przygotowany spód podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.  W międzyczasie przygotować nadzienie z jabłek i bezę. Uwaga - jeśli nie lubicie szarlotki z bezą możecie z ciasta  oddzielić(...)następnie warstwę bezy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35-45 minut. Jeśli po tym czasie beza nie będzie jeszcze dostatecznie upieczona wyłączyć dolną grzałkę,  zmniejszyć temperaturę do około 140 stopni i dopiekać do czasu aż beza będzie gotowa. Uwaga - osoby, które nie lubią bezy, mogą zamrożoną uprzednio 1/3 ciasta zetrzeć na tarce i posypać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rolada szpinakowa z truskawkami - super fit 172

przygotowany szpinak, następnie na małych obrotach w trzech porcjach wmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia przygowane ciasto wyłóż na blaszkę z piekarnika, wyścieloną papierem do pieczenia i rozsmaruj równomiernie. Piecz 25 minut w 180' C do zrumienienia. Nie przetrzymuj bez potrzeby za długo w piekarniku, ponieważ przesuszona rolada popęka przy zwijaniu po wyjęciu z piekarnika gorącą roladę(...)cały czas miksując wlewaj cienką strużką ostudzoną żelatynę. Na koniec na małych obrotach miksera wmieszaj ubitą kremówkę przygotowany krem rozsmaruj na rozwiniętej roladzie. Część kremu zostaw na wykończenie góry ciasta. W dwóch rzędach rozłóż umyte, odszypułkowane truskawki i zroluj roladę. Zawiń folię spożywczą, by trzymała kształt i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc przed podaniem górę rolady posmaruj pozostałym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łatwe ciasto z agrestem 155

agrestem posypane cukrem pudrem – bez miksera, na już, szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto dziś u mnie, zapraszam i życzę smacznego! U nas znika dość szybko jeszcze ciepłe, jest boskie, miękkie i lekkie, często też obdarowuję nim znajomych, doceniają każdy kęs Weź kubek ulubionego napoju, zrelaksuj się i zasmakuj aromatycznego waniliowego ciasta z agrestem. Jest pysznie!   Składniki(...)grudki nie przejmuję się. Formę, dokładnie tortownicę o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, na wierzch układam i lekko wtykam agrest. Ciasto piekę w temp. 180 C przez ok. 40-45 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka a'la American Paie 196

Beza: 3 białka w temperaturze pokojowej 100 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać ze śmietaną. Do miski przesiać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Dodać masło oraz żółtka z cukrem i śmietaną. Całość szybko wyrobić rękami do uzyskania zbitej kuli ciastaCiasto(...)pociąć w długie paski. Beza: Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Na koniec wsypać przesianą mąkę. Jabłka wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch rozprowadzić ubitą pianę z białek. Na górze umieścić paski ciasta, które ułożyć  w kratkę. Szarlotkę piec w 180 st.C  przez ok. 30 minut, aż z piekarnika wydobywać się

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z masłem orzechowym 230

Takie aromatyczne pachnące orzechami ciasto można przygotować w chwilę. Jeśli nie macie wiele czasu to zapraszam do pieczenia, bez miksera, na szybko, mało składników. Szybie ciasto do kawy, do popołudniowej herbaty, bardzo smaczne i delikatne. Ciasto jest na jedną keksówkę. Możecie je polać lukrem, udekorować bakaliami, świetnie sprawdzi się także sam cukier puder lub polewa czekoladowa. U mnie(...)grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą lub mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Piekę ciasto w keksówce w temp. 180 C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 118

nakłuwamy widelcem w kilku miejscach *** ** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy przez 15 minut *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, krem czekoladowy i cukier, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonego ciasta *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone(...)owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania tartą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Pizza z chorizo, serem kozim i rukolą 153

dłoniach (można także rozwałkować, ale ciasto z tego przepisu jest na tyle elastyczne, że lepiej je rozciągać), przełożyć na wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia blachę i rozciągnąć ciasto na całą powierzchnię blachy, aż będzie odpowiednio cienkie.  Rozciągnięte na blasze ciasto na pizzę bardzo delikatnie skropić oliwą, wysmarować palcami całą powierzchnię ciasta oraz posypać solą gruboziarnistą po wierzchu (niewielką(...)godziny przed pieczeniem i do tego czasu przechowywać, przykryte folią spożywczą, w lodówce.  Ciasto można przygotować max.  z 4 dniowym wyprzedzeniem i do tego czasu przechowywać, przykryte folią spożywczą, w lodówce.   Ciasto na pizzę można także zamrozić . Wyrobione ciasto należy, tak jak zwykle, odstawić do wyrośnięcia na 1 - 2 godziny. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części

Gospodyni Miejska
Szybkie ciasto migdałowe z agrestem i morelami 167

szybkie ciasto bez miksera, w chwilę. Tym razem migdałowe, aromatyczne, delikatne z owocami: agrestem i morelami. Gotowe posypałam cukrem pudrem. Jest pyszne, proste i dla każdego osiągalne! Weź kubek ulubionego napoju, zasiądź wygodnie i zasmakuj ciasta migdałowego z agrestem i morelami. Smacznego Składniki: 2 szklanki mąki pszennej spora garść agrestu 2 morele 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki(...)tortownicę o wymiarach 23 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, na wierzch układam i lekko wtykam agrest i pokrojone w kostkę morele. Ciasto piekę w temp. 180 C przez ok. 40-45 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Krucho-drożdżowe rogaliki z jabłkami 593

farszem ku węższemu, końcówka ciasta powinna znaleźć się pod rogalikiem. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rogalików z wierzchu niczym nie smarujemy *** *** Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 10-15 minut – do mocnego zrumienienia *** *** Gdy rogaliki lekko przestygną przygotowujemy lukier. W celu uzyskania lukru, cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem(...)soku i cukru aby uzyskać odpowiednią konsystencję, gęstą ale lejącą *** *** Rogaliki smarujemy lukrem i czekamy kilka minut, aż zastygnie *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI (CIASTO SEROWE) PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem