ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:99/1234)

Ciasto borówkowa chmurka 509

proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać drewnianą łyżka. Wylać na blachę 24*24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Ostudzić. Galaretka: W gorącej przegotowanej wodzie rozpuścić galaretki. Do gorącej galaretki dodać borówki i odłożyć w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylać na biszkopt i włożyć(...)ubijania wsypać mąkę ziemniaczaną. Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie białka i posypać z wierzchu płatkami migdałów. Piec z termoobiegiem w 140 stopniach około 50 minut. Beza powinna być sucha. Zimną bezę położyć na bitej śmietanie. Ciasto włożyć minimum na całą noc do lodówki by beza trochę zmiękła i zbyt mocno

Ala piecze i gotuje
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 143

MASA :  200 g margaryny 560 g masy orzechowej  HELIO 100 g bezy 100 ml ajerkoniaku                                                                      ŚMIETANA :   400 ml śmietany 30 % 2 cukry(...)sztywno, następnie dodajemy cukier i po chwili ubijania żółtka. Wsypujemy mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25/30 ) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 *C, pieczemy 30 minut. Biszkopt studzimy i nasączamy słodką herbatą. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy partiami masę orzechową aż całą wyrobimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7479

spód . Schłodzone masło pokroić na mniejsze kawałki. Do masła wsypać cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wlać żółtka. Za pomocą dłoni bądź robota kuchennego szybko wyrobić kruche ciasto. Następnie włożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 30 minut do lodówki. Po upływie czasu, ciasto rozwałkować i przełożyć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)rozpuszczenia cukru. Formę do pieczenia ponownie wyłożyć papierem. Na całym spodzie rozsmarować bezową masę. Piec około 60-75 minut w  140ºC  (aż do wysuszenia i lekkiego zarumienienia bezy). Ostudzić w piekarniku. Gdy beza ostygnie to spód bezowy przełożyć na blat kuchenny (nie odrywając papieru!), a do formy z powrotem przełożyć kruche ciasto.  Następnie przygotować galaretkę

Ugotować
Szybka szarlotka z jabłkiem i rabarbarem bez jajek i masła 178

Kruche ciasto bez dodatku masła i jajek. Proste i szybkie, jest idealne na sytuacje last minut, dla zapracowanych nie mających czasu na długie pieczenie,  oraz dla  nie mogących jeść jaj, bądź dla vegan, wegetarian- nie posiada bowiem tłuszczy zwierzęcych. Spód jest kruchy opatulony cynamonową nutą jabłek i rabarbaru zaś na wierzchu znajduje się bardzo delikatna kruszonka(...)pieczemy :) Składniki: (na blaszkę o wymiarach 12-36 cm) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego + 2-4 łyżki oleju dodanego tylko do połowy ciasta szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka i rabarbar: łyżeczka cynamonu 1- 2 łodygi rabarbaru 1-2 duże jabłka 10-20 ml wody 3 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Zmieszać wszystkie składniki ciasta

KreatywnePiny
Ciasto z jabłkami – proste i pyszne 339

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie ciasta z jabłkami: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 55 minut do suchego patyczka (wbijam w ciasto wykałaczkę lub patyczek do szaszłyka i jeżeli jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone). Piekarnik mam ustawiony na grzane góra dól, bez używania termoobiegu, długość pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto miodowe z serem i gruszkami 116

słodkie bez konieczności dodawania dużej ilości cukru. Wykonanie pysznego ciasta nie jest zbyt pracochłonne, jeśli lubicie takie smaki to, warto je zrobić. Ilość porcji: 24 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na pyszne ciasto miodowe z serem i gruszkami: Forma o wymiarach 34 cm x 24 cm x 7 cm. Składniki powinny być o temperaturze pokojowej. Ciasto miodowe: 5 jajek(...)piernika oraz lekko podgrzane mleko. Gdy masa stanie się jednolite bez widocznej mąki, nie przerywając ucierania dodawać po łyżce olej. Masę miodową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 170 stopni C 45 - 50 minut, do suchego patyczka. Ciasto z miodem dość szybko się przyrumienia, jeśli więc ciasto zbyt mocno się

Kuchcik gotuje
Rogaliki orzechowe 129

Gdyby nie to, że miałam tylko szklankę mielonych orzechów to rogaliki byłyby również bez dodatku mąki, wystarczy mąkę zamienić na mielone orzechy to również przeciwnicy wszelakich mąk mogliby rogaliki uznać za zdrowe. Można powiedzieć że upiekłam ekspresowe ciasteczka, przygotowanie i upieczenie zajęło mi 30 minut. Co prawda rogaliki są z foremki, ale jak ktoś nie ma takiej silikonowej foremki(...)szczyptę soli, pokrojone w kostkę miękkie masło i jogurt naturalny, całość wyrabiamy hakiem robota. Można zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Ciasto wkładamy do foremki. Pieczemy ok. 12-15 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu, aż rogaliki będą rumiane. Rogaliki wyciągamy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 204

przez 30 minut w temperaturze 120 stopni, po czym zmniejszyć temperaturę do 90-100 stopni i w takiej temperaturze piec (w zasadzie suszyć) bezę przez 2,5 godziny. Wyjąć z piekarnika i wysuszyć. Bezy można spokojnie przygotować na dzień przed robieniem ciasta - nie powinno się z nimi nic stać. Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Jako, że beza sama(...)wmieszać do niej łyżką mascarpone. Na każdą bezę układamy masę i posypujemy ulubionymi owocami. Ja swoją bezę podlałam na koniec masą krówkową. Jako, że gotowanie puszki mleka skondensowanego dla paru łyżek wydało mi się bez sensu - do kuchenki mikrofalowej włożyłam parę krówek z 2 łyżkami kremówki i włączyłam promienie na 3 minuty. Po wyjęciu dokładnie wymieszałam i zostawiłam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls 147

elastyczne (ok 10 minut). Jeśli ciasto będzie bardzo kleić się do rąk dodajemy trochę mąki, uważając, aby nie dać jej za dużo. Ciasto powinno być trochę klejące. Formujemy z ciasta kulę i wkładamy do lekko oprószonej mąką miski. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe i bez przeciągów miejsce, aby podwoiło(...)Użyłam mąki pszennej luksusowej, typ 550. Uważajmy z dodawaniem mąki. Ciasto powinno być trochę lepiące a nie suche. Ciasto drożdżowe im dłużej wyrabiane tym lepiej rośnie! Nie warto więc skracać czasu ugniatania. Zamiast noża możemy użyć nitki do krojenia ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 190°C, piekłam na najniższym poziomie

Słodki Pomysł
Szarlotka kremowa 125

gładkie ciasto. Z zagniecionego ciasta odłożyć 1/3 część, dodać 2 łyżeczki kakao i ponownie zagnieść a następnie zawinąć w folię i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło. Jasne ciasto rozwałkować na wielkość blachy. Blachę nasmarować masłem lub margaryną i przełożyć do niej jasną część ciasta. Boki wyrównać. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni(...)ubić z cukrem na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać budynie. Gotową pianę wyłożyć na masie jabłkowej. Na pianę zetrzeć schłodzone kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 190 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
sernik twarogowo-jogurtowy z wiśniami... 142

misie robota z hakiem utrzeć z podanych składników ciasto kruche, uformować w kulę, do woreczka i do lodówki na 2 godziny ciasto rozwałkować, wyłożyć do blachy z papierem do pieczenia, nakłuwać widelcem, nakryć folią, wysypać kaszę owsianą lub groch, fasolę itp., piec 15 minut w 190 C bez termoobiegu w misie robota utrzeć żółtka, cukier, aromat do białości

W Mojej Kuchni Lubię
Chałka maślana 167

przygotowanie tych maślanych chałek jest trochę czasochłonne, gdyż na wyrastanie trzeba sobie zarezerwować ok. 3 godzin + ok. 45 minut na pieczenie. Jednak smak chałek zrekompensuje z nawiązką ten „zmarnowany” czas poświęcony na ich przygotowanie. Ciasto można też upiec bez zaplatania w blaszce podobnie jak chałkę z tego przepisu. Najlepsza Chałka maślana (przepis na 2 sztuki): 1 kg mąki(...)Wyrabiamy dokładnie ciasto, a następnie dodajemy pozostałą mąkę (ok. 150 g ciut mniej lub ciut więcej) w zależności od tego, jakiej konsystencji jest ciasto, które powinno być dosyć elastyczne i luźne, niezbyt zbite, ale nie powinno kleić się do rąk, powinno odstawać od ścianek miski. Wyjmujemy ciasto je na blat i wyrabiamy dalsze 5 minut. Formujemy z ciasta kulę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza Calzone a stylu Reuben 144

kilka minut, aby drożdże "ruszyły", czyli spienią się i podwoją objętość. Po tym czasie wszystko razem mieszam łyżką, dosypuję połowę szklanki mąki i wyrabiam w rękach do momentu, w którym ciasto będzie odchodzić od dłoni. Jak jest mocno klejące dosypuję po trochu pozostałą mąkę, ale nie całą, zwykle zużywam 3 i 3/4 szklanki mąki. Kiedy ciasto odchodzi od dłoni wlewam(...)pastrami, na to kapustę kiszoną, ponownie ser żółty i połówką ciasta bez dodatków nakryłam wszystkie warstwy, boki zlepiając dokładnie, aby podczas pieczenia nic mi nie wyciekało. Pizzę ułożyłam na kratkę do pieczenia pizzy i wstawiłam do nagrzanego na 220 stopni piekarnika i piekłam około 20 minut. Jeśli chodzi o ten chlebek, warstwy w podobnej kolejności, ale ciasto

Blondynka Gotuje
Rafaello z bananami 136

miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przeciąć na dwa placki(...)miksować i na koniec dodać płynną żelatynę.  Na biszkopcie ułożyć przecięte wzdłuż banany. Masę wylać na banany,przykryć drugim biszkoptem i umieścić w lodówce do stężenia. Przed podaniem ciasto posypać wiórkami kokosowymi

Kolorowa kuchnia Elki
Niby sernik 143

greckiego każdy po 400g 2 budynie śmietankowe – proszek Kilka kropel aromatu cytrynowego Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść i podzielić na dwie części jedna nieco większa od drugiej. Obie części włożyć do woreczków i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie większą część ciasta zetrzeć na tarce na dużych oczkach jarzynowych, ułożyć na blaszce o wymiarach 25x38cm. Wykonanie(...)blaszce. Na niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze starkować drugą, mniejszą kulkę ciasta piec ok.50 minut w 180 stopniach do zezłocenia się ciasta. Po upieczeniu pozostawić ciasto do wystygnięcia przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kroić

W garach u Gosi