ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:103/1234)

Clafoutis z jabłkami 116

Może być tortownica lub mniejsza forma do tarty. Układam równo pokrojone w kostkę owoce, wlewam na nie ciasto. Piekę w temp. 190 st. C przez 20 minut. Wybieram środkową półkę, piekę programem góra plus dół, bez termoobiegu. Gotowe clafoutis przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Inspiracja: Pyszne 25 , A. Starmach

Zasmakuj Kuchni
Poezja truskawkowa 305

miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w  500 ml wrzątku(...)wylać na biszkopt i odstawić do stężenia. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Na stężałej masie ułożyć połówki truskawek i zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki

Kolorowa kuchnia Elki
Glinicki przekładaniec drożdżowy – kuchnia podkarpacka 235

25x35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy jedną część ciasta i przenosimy je do formy. Rozkładamy na niej połowę masy orzechowej, a następnie przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy powidła i przykrywamy je trzecią częścią rozwałkowanego ciasta. Na koniec wykładamy pozostałą połowę masy orzechowej i przykrywamy ją ostatnią częścią ciasta. Gotowe ciasto nakłuwamy wykałaczką i przykryte ściereczka(...)wyrośnięcia. U mnie zajmuje to 3-4 godzimy. Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C (grzałka góra-dół) i pieczemy ciasto około 45 minut. Gotowe ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Pozostałe białka można wykorzystać piekąc bezy lub zamrozić i użyć przy innej okazji. Ciasto można wzbogacić, dając na powidła śliwkowe pokrojone śliwki (suszone, nie wędzone). Glinicki przekładaniec drożdżowy

Trzeci talerz
Budapesttårta - rolada bezowa z mandarynkami 327

rolady. Niektórzy dodają kakao, drobno posiekane orzechy laskowe czy też polewają roladę odrobiną rozpuszczonej czekolady. W każdej wersji ciasto jest przepyszne. W przeciwieństwie do tradycyjnej bezy, roladę piecze się bardzo krótko bo tylko 25 - 30 minut. Po tym czasie beza powinna być leciutko beżowa, krucha na zewnątrz i piankowa w środku. Przy zwijaniu na pewno trochę popęka(...)puszki)   Dużą blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.   Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodawać stopniowo łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając aż cukier całkowicie rozpuści się. Ubijać do momentu otrzymania gęstej, sztywnej, błyszczącej piany bez jakichkolwiek grudek cukru. Prawidłowo ubita piana pozostawia charakterystyczne

maniapieczenia
CIASTO TARTE Z JABŁKAMI PLEŚNIAK 135

x34cm wykładamy papierem do pieczenia zaczynamy od schłodzonego jasnego ciasta (1 kulka) i ścieramy   go na tarce o grubych oczkach, wykładamy na nie jabłka,   teraz ścieramy ciemne ciasto, na które wykładamy bezę i przykrywamy je jasnym ciastem również ścierając je na tarce o grubych oczkach ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowe

Słodkie zapomnienie
Proste ciasto z rabarbarem 209

Super prosty przepis na puszyste i pyszne ciasto z rabarbarem. To ciasto z dodatkiem oleju, bez mleka i masła... i tylko kilka składników :-) Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas pieczenia:  około 40-45 minut Ilość:  blaszka wielkości 18/28 cm lub duża tortownica Składniki: • 2 niepełne szklanki mąki pszennej  -  około

AniaGotuje.pl
Ciasto Gryczano-Bananowe Z Gorzką Czekoladą "Big Ciastko" 108

koniec rozgniecione, polane sokiem z cytryny banany. Mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy/wciskamy delikatnie w ciasto kawałeczki gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stop bez termoobiegu grzanie góra-dół przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pełnoziarnisty, pomidorowy chleb na sodzie 140

dyni – ponownie wymieszać. Passatę połączyć z wodą i syropem, wlać do miski – wymieszać całość dokładnie łyżką, do uzyskania gęstego ciasta bez białych śladów mąki. Ciasto odstawić na 2 – 3 minuty. W tym czasie blachę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie wysypać mąką. Na wysypaną mąką stolnicę przełożyć ciasto, oprószonymi mąką rękoma kilka razy przewrócić ciasto i uformować okrągły

Even Better Food
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 176

proszek do pieczenia i mieszamy całość delikatnie łopatką lub łyżką .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki zostawiamy bez niczego .Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C bez termoobiegu . Pieczemy przez około 40 minut – najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest gotowy. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia nie wyjmując

Ogrodnik w podróży
Karpatka 160

Ciasto parzone przełożone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, każda uroczystość domowa nie mogła się obyć bez tego ciasta :) u Was tez tak było? ;) Wspaniała propozycja na każdą okazje :)   Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Składniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki

Różne smaki w kuchni
Mazurek wiśniowo-różany z białą czekoladą i bezami 126

wstaw do lodówki na pół godziny. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i wysyp np. ryż, groch i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Na spodzie mazurka rozsmaruj dżem, polej stopioną czekoladą i posyp pokruszonymi bezami i migdałami. Mazurka udekoruj jajeczkami migdałowymi i listkami melisy. Przechowuj

Smakołyki Asi
Karpatka 295

parzone przelozone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, kazda uroczystosc w domu nie mogla się obyc bez tego ciasta :) u Was tez tak bylo? ;) Wspaniała propozycja na kazda okazje :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Skladniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki pszennej

Słodkości i nie tylko
Ciasto z czereśniami, cytryną i cydrem 98

pieczenia i domieszać do ciasta wraz z wlewanym powoli gazowanym cydrem - mikser nadal ustawiony na wolne obroty . W oddzielnej misce ubić mikserem białka ze szczyptą soli na sztywną pianę - sól dodaje tu pianie trwałości . Ubitą pianę wmieszać delikatnie za pomocą dużej miski do pozostałej masy - mieszać ostrożnie, aby nie uszkodzić zbytnio struktury piany, to ona sprawia, że ciasto wychodzi(...)było smarowanie jej masłem i wysypywanie bułką tartą . Czereśnie umyć. osuszyć na sitku, wydrylować. Wrzucić na wierzch wylanego do formy ciasta. Piec w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 40-45 minut - środkowy poziom; grzałka góra-dół; bez termoobiegu . Stan upieczenia sprawdzać testem "patyczka".  Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia w formie. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Grunt to przepis!
Kokosowe ciasto z cytryną 155

mokrych i delikatnie wymieszaj łyżką lub szpatułką. Wyłóż formę papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyłóż ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu w zależności od piekarnika ale 10 stopni więcej) przez 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij upieczone ciasto z piekarnika i studź przez

codojedzenia
Chałwowiec 3115

składniki wymieszać razem - do masy jajecznej dodawać stopniowo składniki suche, delikatnie mieszając łyżką - dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego - do formy przełożyć masę, wyrównać - ciasto od razu piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka - upieczony biszkopt ostudzić, odkroić od brzegów formy, zdjąć papier ze spodu biszkoptu - na dno formy

Smakołyki Bereniki