ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:94/1234)

Mleko migdałowe błyskawiczne 72

Mleko migdałowe błyskawiczne przygotowane z płatków migdałowych. Idealny przepis, gdy nagle potrzebujemy szklanki mleka roślinnego, a nie mamy czasu na nocne namaczanie całych migdałów, które potem

Moja Delicja
Czekoladowe ciasto z truskawkami – bez miksera 84

Czekolada z truskawkami to udane połączenie. Dlatego postanowiłam opracować przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami w mojej ulubionej ostatnio wersji, czyli wersji bez miksera . Ciasto

Moja Delicja
Brownie czekoladowo-miętowe 116

mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao WYKONANIE: Do miski z mąką wlewamy ostudzona masę czekoladową oraz ubite jaja z cukrem. Całość mieszamy do połączenia składników wylewamy do blaszki 22 x 25 cm wbijamy w ciasto kawałki nadziewanej czekolady pieczemy ok.  30 minut w temp 175 stopni ( z termoobiegiem) lub 35 minut bez termoobiegu.   Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto z jeżynami 83

suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch wtykam jeżyny (nie rozmrażam ich). Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Piekę ciasto na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmuję i posypuję cukrem pudrem lub polewam

Zasmakuj Kuchni
Jogurtowe ciasto z truskawkami – bez miksera 153

Truskawki kroję na pół w poprzek. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam truskawki lekko je wtykając w ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Piekę ciasto na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmuję i posypuję cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Serowo-czekoladowe 139

Zmielony ser miksujemy z cukrami i sernixem, aż nabierze puszystości i będzie nieco rzadszy.    Dodatkowo : polewa deserowa wykonanie: ciasto czekoladowe   szprycą wyciskamy kratę z masy serowej pieczemy ok. 50 minut w temp 175 stopni ( bez termoobiegu) studzimy     w razie braku poduszek polać polewą 😊           Smacznego

Domowe ciasta
CIASTO KRUCHE Z DŻEMEM PORZECZKOWYM I BEZĄ 118

sztywną pianę, pod koniec dodaję mąkę ziemniaczaną. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Na spodzie układam ciasto, następnie rozsmarowuję dżem i wykładam pianę z białek. Wierzch posypuję startym na tarce pozostałym ciastem. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut (grzałka góra-dół, bez termoobiegu

JejKuchnia
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 176

jogurt, ciągle miksując. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.  Artykuł Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Sernik pod dżemem jagodowym 109

Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko

AniaGotuje.pl
KRUCHE CIASTO Z ARONIAMI, KOKOSOWĄ PIANKĄ I KRUSZONKĄ 407

sztywno, do ubitych powoli dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy kokosową pianą i posypujemy startym na tarce kruchym ciastem. Pieczemy ok. 50 minut / 180C. Całkowicie studzimy! Smacznego

Ostra na Słodko
Wielkanocne babeczki 219

masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią.   Masło

Kulinarne Inspiracje
Bezglutenowe ciasto Panettone 216

godzinach natnij ostrym nożem wierzch ciasta na krzyż. Na środek nacięcia ułóż 10 g margaryny. Piekarnik nagrzej do 145 stopni (bez termoobiegu). Na dno piekarnika wstaw naczynie żaroodporne z wodą i wstaw ciasto. Piecz 50-60 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ciasto obróć do "góry nogami" i pozostaw tak na około 1 godzinę. Ostudzone ciasto możesz posmarować czekoladą

Kuchnia bezglutenowa
Czekoladowy tort urodzinowy 125

miski wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto na cztery równe warstwy. Jeden blat (górę dolnego) posmarować masłem orzechowym (dodałam dodatkowo kilka batoników karmelowo-orzechowych

Szybko Tanio Smacznie
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 155

małe kawałeczki na każda babeczkę). Mi wyszło 20 babeczek;) Tu babeczki z farszem: A tu już posypane kawałkami ciasta francuskiego: 4. Piekę w temp. 180C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez około 15 -20 minut aż się zrumienią na brzegach a farsz lekko zastygnie. Obowiązkowo - smacznego

Zasmakuj Kuchni