ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:94/1234)

Babka piaskowa z makiem i czekoladą 170

roztopionego masła dodaj proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj z masą. Wymieszaj mak z grubo pokrojoną czekoladą i dodaj do masy. Zamieszaj lekko. Foremkę z kominkiem wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Napełnij formę ciastem i piecz w nagrzanym na 160ºC piekarniku na termoobiegu (175º bez termoobiegu) i piecz przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij babkę

codojedzenia
pierniczki alpejskie z powidłami 159

częścią ciasta i dociskać ciasto palcami w miejscach wokół powideł. Następnie wycinać foremkami ciastka i układać je na blaszce. Pozostałe ciasto rozwałkować i robić tak jak poprzednio lub wycinać ciastka od razu bez nadzienia. Piec około 10 minut w 180*C. Po wystudzeniu można udekorować polewą i lukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
drożdżowy makowiec "saute"... 140

podzielić na 2 części, każdą rozwałkować i nałożyc po całości mak, ciasno zawiną i włożyć do kesówek, posmarować wierzch wodą ciepłą piec w 210 około 40-45 minut, makowce wyjąć z blaszek jak wystygną dobrze - ciasto jest bez lukru, posypek, smakuje wyśmienicie.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Brownie z truskawkami 152

suche w środku jak nasze biszkopty, są one wilgotne w środku i bardzo przyjemnie czekoladowe. Jeśli jednak po 20 minutach zobaczycie iż ciasto jest jeszcze lejące- szczególnie przy owocach, które puszczają swój naturalny sok podczas pieczenia- bez obaw zostawcie brownie jeszcze na jakiś czas w piekarniku nie zmniejszając temperatury - bez obaw- każdy piekarnik jest inny trzeba

KreatywnePiny
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 235

składniki i delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przelać do formy ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 180℃ przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić. Ciasto serowe: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny lub masła; Margarynę(...)proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone blaty kakaowe. Piec w 180℃ około 40 minut do lekkiego zrumienienia na wierzchu. Wkładkę serową wystudzić i wyłożyć delikatnie z formy.  Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka; 2 budynie czekoladowe

In my kitchen
Ślimak drożdżowy z makiem 195

użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte - tylko koniecznie z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków. W końcowej fazie można ewentualnie ciasto „dorobić” ręcznie. Miskę od wyrabiania ciasta opruszyć mąką, przełożyć do niej z powrotem ciasto, przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu, ciasto zbić kilka razy pięścią(...)wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, formując „ślimaka” – układać zlepieniem do dołu, rant się wtedy zapiecze i mniejsza szansa wypłynięcia nadzienia . Blachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu

Grunt to przepis!
Puszysty i delikatny sernik z wiaderka 539

minut. Pod koniec schładzania ciasta, przygotowuję masę serową: Do miski wlewam żółtka, dodaję około połowy cukru pudru i przez chwilę miksuję, tak żeby żółtka zbielały. Następnie dodaję śmietankę, proszek do pieczenia, budyń, mąkę ziemniaczaną i miksuję. Gdy składniki dobrze się wymieszają dodaję stopniowo ser z wiaderka i miksuję do momentu aż masa stanie się jednolita i bez grudek(...)ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach. Foremkę przed włożeniem ciasta wykładam papierem do pieczenia. Teraz połową startego ciasta wykładam spód foremki, następnie na ciasto wlewam masę serową i wyrównuję górę. Górę sernika posypuję resztą startego ciasta. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, piekarnik

Uwaga Babcia Gotuje
Tarta francuska ze szpinakiem i trzema rodzajami serów 212

Blachę od piekarnika smarujemy oliwą i rozkładamy na niej ciasto francuskie. Na tym układamy np. prostokątną formę żaroodporną, tak by z każdej strony wystawało około 2 cm ciasta. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na jakieś 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy 5 minut bez obciążenia z góry (czyli zdejmujemy naczynie żaroodporne

Kolizje Smaków
Tradycyjne pszenne bagietki 148

ciasto i znów zroluj. Przełóż bagietki w poprzek blachy w zrobione tunele z foli aluminiowe lub na blachę to wypieku bagietek jeżeli masz. Ponacinaj z wierzchu bagietki. Piecz w temp. 220 C przez około 30 minut na środkowej półce bez termoobiegu. Dobrze, jeżeli wcześniej zaparuje piekarnik, czyli wstaw na dolna półkę piekarnika pojemnik w wodą i przez 10 minut(...)nagrzewaj piekarnik. Zostaw wodę na cały czas pieczenia, dzięki temu ciasto nie pęka, równomiernie wyrasta i ma miękka skórkę. Bagietki piekłam na kolację, więc do porannej sesji zdjęciowej została tylko jedna Smacznego Artykuł Tradycyjne pszenne bagietki pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 147

ciasto z lodówki i wałkujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Blaszkę (klasyczną prostokątną) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią ciasto i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy spód przez 15 minut. Masa serowa: 250 g zmielonego twarogu/mascarpone 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód

Czarnawisienka
Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu 280

łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) – laska wanilii Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Jajka ucieramy z ksylitolem i wydrążonymi ziarenkami z laski wanilii na jasną masę. Do otrzymanej masy dodajemy mąkę z proszkiem i starannie mieszamy. Tortownicę natłuszczamy. Na dno formy wykładamy tyle ciasta (mniej więcej połowę), by dno było przykryte(...)pierwszą warstwę układamy połowę jabłek i delikatnie dociskamy. Następnie wylewamy resztę ciasta i na wierzch pozostałe jabłka, delikatnie dociskamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Na końcu możemy posypać ksylitolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Rokitnik w cieście. I o ekscytacji ogrodnictwem 180

beza włoska: 1 białko 165 g cukru 60 ml wody Masło rozpuścić, podgrzewać, aż nabierze brązowego koloru i zacznie orzechowo pachnieć. Dodać cukier puder i sól, wymieszać, podgrzewać aż cukier się rozpuści.  Zdjąć garnuszek z palnika, dodać mąkę, wymieszać najpierw łyżką, a następnie zagnieść ciasto dłońmi. Ciastem wylepić foremki. Piec w 175 st. C. przez 10-15 minut. Ostudzić(...)Rokitnik z wodą zagotować, przetrzeć przez sitko. Masę bez pestek z powrotem przełożyć do garnka, dodać cukier, jajko, żółtka i mąkę, dokładnie wymieszać. Zagotować, dolać olej i gotować jeszcze 2-3 minuty. Przetrzeć przez sitko, wyłożyć nadzienie na ostudzone spody, ostudzić. Cukier i wodę zagotować. Gdy syrop osiągnie temperaturę 115 st. C., zacząć ubijać białko. Gdy syrop osiągnie temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Stefanka 279

bez spirytusu )zagotować i doprowadzić do konsystencji gęstej śmietany, zdjąć z ognia i po 10 minutach dodać spirytus ,wymieszać i odstawić do ostudzenia. Mleko na masę grysikową połączyć z grysikiem i na wolnym ogniu gotowac kilka minut aż zgęstnieje ,cały czas mieszając żeby się nie porobiły grudki ,ostudzić . Piekarnik nagrzać do 180 stopni i każdy blat ciasta piec

Wypieki Rene
Pleśniaczek z wiśnią 133

drugiej części ciasta dodajemy kakao, trzecią pozostawiamy bez zmian – obie wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut. Po upływie czasu ciasta wyjmujemy i ścieramy je na tarce. Posypujemy po konfiturze ciemną kruszonką. Ubijamy białka z cukrem na sztywno i nakładamy na kakaową kruszonkę, posypując kolejną warstwą jasnej kruszonki. Ciasto pieczemy ok. 40 minut w temp

Tradycyjna Kuchnia
Chlebek bananowy 381

chleba (banana bread). Chlebek przygotowuje się podobnie jak muffiny - bez użycia miksera, mieszając składniki suche ze składnikami mokrymi. Do jego upieczenia najlepiej nadają się mocno dojrzałe banany, więc należy wykazać się cierpliwością, odkładając kupione owoce na kilka dni, lub szukać w sklepach bananów z czerniejącą skórką. Jest to ciasto, które posmakuje osobom lubiącym banany, gdyż dominują one w smaku(...)widelcem - formę wyłożyć papierem do pieczenia albo wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą - gotową masę przełożyć do formy, wyrównać - piec w 170-175 stopniach przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka - jeśli po tym czasie patyczek włożony do ciasta jest nadal mokry, wydłużyć czas pieczenia o kolejne 10 minut - po upieczeniu chlebek wyjąć z papierem

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania