ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:88/1234)

Jogurtowe ciasto ze śliwkami 110

gęsta, naprawdę gęsta. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (moja 22 x 24 cm), a na wierzchu układamy śliwki bez pestek (czym więcej tym lepiej). Wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 - 50 minut (ja piekłam w termoobiegu + dolna grzałka). Wyjmujemy ciasto, a gdy lekko ostygnie wyciągamy go z blaszki i pozwalamy stygnąć

Czary - gary w kuchni
Profiterolki 267

ciasto się nam nie przypaliło. Gotujemy mieszając około 2 minut, aż ciasto zacznie być jednolite i lśniące. Odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego ciasta dodajemy po jednym jajku i ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Gdy masa połączy się z jajkiem dodajemy kolejne jajko i tak do końca. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa(...)cukierniczego. Na blasze wyłożonej papierem wyciskamy przez rękaw małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy

Jacob Tastes
leniwe drożdżowe z brzoskwinią i dżemem... 104

pieczenia, odstawić na 30 minut brzoskwinie (brzoskwinie płaskie Saturn pasują do takiego ciasta, są jędrne i nie rozpadają się) ze skórką pokroić w plastry, dżem niskosłodzony (mój domowy z ciemnych winogron) wymieszać w misce z kisielem wiśniowym dżem wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć jabłka, piec w 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka ciasto(...)dobrze wystudzić w formie aby kisiel stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe jest bardzo smaczne, zdrowe, również takie bez wyrabiania tzw. leniwe, z różnymi dodatkami jest pyszne ciasto...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 155

Składniki: masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, marchew 1,5 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, cynamon 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bita śmietana 330 ml, cukier puder 1 łyżka, wiórki kokosowe - ile potrzeba, śmietan(...)dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) 74

cukru pudru * (70 g) 125 g mąki z pestek dyni + na posypkę *jeśli lubicie mocno słodkie ciasta lub korzystacie z czekolady o zawartości kakao około 80-90% to dajcie więcej cukru pudru (100 g) Czas przygotowania:  15 minut Czas pieczenia : 25 minut Ilość : 12 porcji (foremka o średnicy 21 cm) Przygotowanie Jedną tabliczkę czekolady kruszymy na mniejsze kawałki(...)papierem do pieczenia wypełniamy ciastem i delikatnie je rozprowadzamy po całości. Pieczemy 25 minut , a następnie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto podczas pieczenia nieco urośnie, z kolei po upieczeniu opadnie. Posypujemy wierzch ostygniętego ciasta mąką z pestek dyni (pomogłam sobie sitkiem). Jeśli ciasto wyjdzie wam zbyt wilgotne w środku to zostawcie je bez przykrycia

WegePrzepis
CHLEB NOCNY 164

zgarniamy wyrośnięte ciasto pod spód i wykładamy na wysypany mąką blat. Ponownie zgarniamy boki ciasta pod spód tworząc kulę. Bawełnianą ściereczkę kuchenną dokładnie obsypujemy równą warstwą mąki i opcjonalnie także otrębów. Na środku układamy kulę ciasta, łączeniem do dołu i wkładamy do miski lub garnka o średnicy zbliżonej do tego, w jakim będziemy piekli chleb. Przykrywamy ciasto wystającymi bokami ściereczki(...)Używając rękawic kuchennych wyjmujemy garnek i zdejmujemy pokrywę. Starając się nie zniszczyć delikatnej struktury ciasta, zsuwamy je ze ściereczki wprost do garnka, tak, aby łączenie, które było na spodzie znalazło się u góry. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 15-20 minut, aż wierzch się zezłoci.  Wyjmujemy garnek

cool and minty
Pieczone pączki z polewą czekoladową 175

małymi porcjami rozpuszczoną kostkę do pieczenia Kasia. Wyrabiamy do czasu aż ciasto będzie elastyczne i gładkie – może być lekko lepiące. Zostawiamy przykryte ściereczką na ok. 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu – powinno rosnąć jak szalone. Po tym czasie wykładamy ciasto na blat podsypany mąką. Chwilkę zagniatamy po czym dzielimy ciasto na pół, następnie jeszcze(...)pozostałym ciastem. Papilotki układamy na dużej blasze od piekarnika. Pączki smarujemy za pomocą pędzelka białkiem, które zostało z ciasta. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180°C bez termoobiegu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 12-14 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę. Wszystkie jej składniki (oprócz posypki oczywiście) należy rozpuścić na małym ogniu

Poezja smaku
Muffinki fasolowe do Aromatu 169

bardzo zdrowe i bardzo fit muffinki bez dodatku mąki, a jeśli zamienicie biały cukier to już w ogóle bomba! A więc smacznego! Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego(...)gładką masę. Przekładamy do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 220

spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki z ciastem wkładam do lodówki na czas rozgrzania piekarnika. Kruche spody pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Kruche z budyniową pianką i malinami 126

wymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tartce na grubych oczkach 60% część ciasta, wyrównać i delikatnie przyklepać palcami. Piec w 190 stopniach przez 20 minut. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru kilka kropel zapachu waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Białka z solą ubić(...)cienką strużką wlewać olej oraz zapach, nie przerywając ubijania. Tak przygotowaną piankę wylać na zimny spód ciasta. Wyrównać. Dodatkowo: 500 g malin Maliny układamy na piance, delikatnie wciskając.  Na wierzch ścieramy resztę zamrożonego ciasta (40%). Piec w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kruche Ciasto z Mrożonymi Owocami i Pianką 383

wymieszać mikserem, następnie rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na dwie części, jedną trochę większą od drugiej. Większy kawałek ciasta rozwałkować, podsypując mąką na wielkość blaszki i ciastem wyłożyć blaszkę (blaszka o wymiarach 25x35cm wyłożona papierem do pieczenia), wyrównać. 3. Ciasto w blaszce ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 40 minut. Mniejszy kawałek ciasta zawinąć w folię(...)schłodzone ciasto wyłożyć mrożone owoce, wyrównać. Na wierzch włożyć pianę z białek i wyrównać. Z lodówki wyjąć drugi kawałek ciasta i odrywać od niego małe kawałeczki (tak skubać ciasto) i układać na bezie. 6. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu

Mała Cukierenka
Szarlotka z orzechową bezą 329

czas mieszając zmieszane ze sobą  mąki –(używam mieszadła do ciasta kruchego w robocie planetarnym) aż do połączenia, formuję w rękach kulę i wkładam na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ¾ ciasta wałkuję na blachę o wym 25/30 cm a resztę wkładam do zamrażarki do solidnego schłodzenia. Warstwa z jabłkami: Jabłka obieram kroję w kostkę lub pasterki(...)wsypuję kisiel mieszam, studzę masę. Beza: Białka ubijam na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, gdy masa będzie lśniąca i sztywna wsypuję przesianą mąkę ziemniaczaną oraz orzechy, delikatnie mieszam na wolnych obrotach. Na ciasto kruche wykładam masę jabłeczną ,oraz orzechową bezę, na wierzch ścieram pozostałe ciasto kruche, wkładam placek do nagrzanego do 180*c piekę 45 minut-do zrumienienia. Zimny posypuję

Wanilia i Kardamon
Ciasto bez pieczenia z rabarbarem i kremem z kaszy jaglanej 163

rabarbarem. Ciasto z kremem z kaszy jaglanej i rabarbarem Via Gusto Bardzo łatwe i delikatne ciasto bez pieczenia. Połączenie lekkiego kremu z kaszy jaglanej i galaretki z rabarbarem. Drukuj Proporcje na: formę 23cm x 23 cm Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Spód: kilka herbatników, ciasteczek, biszkoptów, podpłomyków lub wafel tortowy (ja użyłam(...)minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie zdejmij z ognia i dodaj 2 galaretki, dokładnie wymieszaj. Na spód formy ułóż herbatniki/ciasteczka/podpłomyki itp., a następnie wyłóż krem z kaszy jaglanej. Na wierzch wylej tężejący rabarbar z galaretkami. Ciasto schłodź przez noc w lodówce. porady Zamiast rabarbaru możesz użyć truskawek, malin lub innych owoców Artykuł Ciasto bez pieczenia

Via Gusto
Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 141

wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Ciasto delikatnie przelewamy do tortownicy i wygładzamy wierzch . Nagrzewamy piekarnik do 160 C . Pieczemy w temperaturze 160 – 170º C przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka z włączoną grzałką górną i dolną bez termoobiegu . Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i z wysokości około

Ogrodnik w podróży