ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:89/1234)

Chleb bezglutenowy z siemieniem i słonecznikiem 267

pieczenia, następnie smarujemy wierzch papieru olejem za pomocą pędzelka. Wkładamy ciasto. Mokrą dłonią wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 40°C na 30 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 190°C z termoobiegiem (200°C bez termoobiegu) i pieczemy jeszcze ok. 50 minut. W czasie pieczenia można pryskać chlebek wodą, aby wytworzyła się chrupiąca skórka, ale nie jest

Poezja smaku
Placek z morelami 164

dodaję olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, miksuję. Białka zimne miksuję ze szczyptą soli na sztywno. Dodaję do masy, mieszam już delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam do formy, wtykam posiekane morele, posypuję cukrem waniliowym. Piekę 55 minut w temp. 180 C grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. PLACEK Z MORELAMI POLECA SIĘ

Zasmakuj Kuchni
Proste Ciasto Kruche ze Śliwkami 298

zamrażalnika i ścieram na tarce o grubych oczkach. Startym ciastem posypuję śliwki. Pieczenie ciasta kruchego ze śliwkami: Blaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 40 – 45 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Po upieczeniu śliwki puszczą sok (zależy od odmiany) i góra może być wilgotna

Uwaga Babcia Gotuje
Babka piaskowa – poznańska 236

masło cały czas miksując na małych obrotach *** *** Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy *** *** Babkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C z termoobiegiem lub 200’C bez termoobiegu i pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka. Gotową babkę możemy polać polewą czekoladową, oprószyć cukrem pudrem lub polukrować *** *** Polewę czekoladową

Blog z Apetytem
Sernik z kokosową bezą 173

przesiewamy dwie szklanki mąki, dodajemy cukier puder, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i dwa jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy(...)proszku, wlewamy olej i trzy szklanki mleka. Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i przelewamy na uprzednio rozłożone na blasze, surowe ciasto. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy ok. 50 minut. Do przygotowania bezy użyjemy: 4 białek jaj 8 czubatych łyżek cukru pudru 6 łyżek wiórek kokosu Najpierw ubijamy sztywną pianę z białek. Gdy już

Kuchnia Pani Wiosny
Brownie z kremem twarogowym nadziane owocami leśnymi 145

szybkie do przygotowania ciasto - brownie z kremem twarogowym i kwaśnymi owocami. Idealne połączenie smaków. Ciasto dla osób, które ograniczają cukier w swojej diecie.  Składniki na formę do tortownicy o średnicy 18 cm: brownie 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (150 g) 1 niepełna szklanka mąki orkiszowej (90 g) 1 białko + 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 kostki(...)wsypać cukier. Za pomocą robota kuchennego, wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Na dno wyłożyć 1/2 czekoladowej masy, następnie krem twarogowy, owoce (bez soku!) i na sam wierzch 1/2 masy czekoladowej. Piec około 35-45 minut w 180 ºC  (ciasto może być lekko wilgotne) . Przygotowywanie kremu i masy na brownie 1/2 masy

Ugotować
Kruche z borówkami i budyniową pianką 203

wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce na dużych oczkach większą część ciasta, delikatnie docisnąć ręką. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Całkowicie wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli Białka z solą(...)koniec, stopniowo dodajemy olej. Tak przygotowaną pianę przekładamy na wystudzony podpieczony spód ciasta. Dodatkowo: 400 g borówek cukier puder Borówki układamy na piance, otworkami do góry.  Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Całość pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Babka wielkanocna szafranowa 241

folią i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Posmaruj formę masłem i oprósz mąką. Przełóż ciasto do formy, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC). Wstaw babkę do piekarnika i piecz przez 40 minut. Upieczoną babkę wyjmij z formy na drucianą podstawkę i ostudź. Z cukru

codojedzenia
Kokosowy pleśniak z porzeczkami 218

zagniatam rękoma ale bardzo szybko. Nie zaleca się długiego wyrabiania ciasta. Wkładam do lodówki na godzinę . Blaszkę o wymiarach 29*23 cm wykładam papierem do pieczenia. 2/3 ciasta ścieram na tarce jarzynowej na blaszkę.  Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni góra dól i podpiekam spód ciasta 15 minut. Białka temp pokojowa ubijam mikserem ze szczyptą soli na sztywno(...)lśniąca. Porzeczki obieram, myję i osuszam. Mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na ciepłe ciasto. Dodaję bezę, na nią ścieram resztę ciasta i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 10 minut po czym zmniejszam na temp 150 stopni i piekę jeszcze 40 minut. Ciasto wyjmuję i studzę

wesoła kuchnia
Dietetyczna lasagne/ zapiekanka 263

pieczemy około 10 minut, aż ciasto się zetnie (nie powiem konkretnie ile czasu i w jakiej temp. bo mam tu piekarnik gazowy bez termometru;/) na upieczone ciasto wykładamy mięso, na które równomiernie wylewamy pozostałe ciasto (warto przed wylaniem ponownie zmiksować ciasto bo pewnie porobią wam się grudki od siemienia lnianego) wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż góra ciasta się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta z lemon curd i cytrynową bezą 211

przykryć papierem do pieczenie i nałożyć na niego obciążenie w formie ceramicznych kulek lub grochu, ryżu czy fasoli, by zbytnio nie urosło. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni po czym ściągnąć obciążniki i piec jeszcze 5 minut, by się lekko zarumieniło.   Gdy ciasto będzie wystudzone rozsmarować na nim warstwę lemon curd. Wykonanie bezy: Białka ubić(...)lemon curd. Jeśli nie mamy rękawa i końcówek możemy po prostu nałożyć pianę łyżką. Ciasto włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż beza stanie się rumiana. Ciasto po wystudzeniu włożyć do lodówki (na co najmniej 2 godziny). Przepis na ciasto (bez cytrynowego kremu) zaczerpnęłam z bloga: www.domowe-wypieki.pl

Mania Wypiekania
pyszny sernik z gruszkami... 209

Składniki: CIASTO: jajka 2 sztuki, masło lub margaryna 15 dag, cukier 2 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 20 dag, kakao 2 łyżki SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ser twarogowy 1 kg/wiaderko, gruszki 4 sztuki, bułka tarta 2 łyżki, galaretka agrestowa 1 opakowanie(...)ciasto jak na kruszonkę, schować do lodówki na 30 minut do misy robota wbić jajka, dodać cukier, cukier wanilinowy i z 5 minut ucierać do białości na wysokich obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto gruszki

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto orzechowo - budyniowe 365

posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem, dodać orzechy. Wymieszać i ciepłą masę wyłożyć na nieupieczony blat ciasta. Piec około 10-15 minut w temp. 180st. Ostudzić.Krem budyniowy:3 szklanki mleka, szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 250g masła. W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem(...)gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Gotować na małym ogniu, stale mieszając aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu.Masą przełożyć ciasta tak, by orzechy były na górze.Odstawić na całą noc.Źródło: Moje Wypieki

Z miłości do słodkości
Mazurek Wielkanocny 237

minut do lodówki, aby łatwiej się później rozwałkowywało. Ciasto rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na grubość ok.0,3 – 0,5 cm i przekładamy na blaszki do pieczenia (36x24cm). Z pozostałego ciasta tworzymy „wałeczki” i układamy na brzegach ciasta. Ciasto smarujemy dżemem i wkładamy do nagrzanego do 180 st C. (bez termoobiegu) piekarnika

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 222

dzień są równie miękkie i wilgotne jak w dniu pieczenia. Dlatego ze spokojem i bez obaw można pracę nad nimi rozłożyć sobie na dwa dni. Szczególnie wtedy, gdy pieczemy kilka ciast na rodzinną uroczystość :).   Składniki na 9 babeczek w kubeczkach (12 w papilotkach): 110 g masła(...)tylko układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 180°C (bez termoobiegu), lub dłużej, do suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania