ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:35/409)

Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 85

znajdziemy w niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa(...)śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (po 40 g) 200 g masła 50 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 100 g orzechów laskowych Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok. 350 g herbatników 50 g gorzkiej czekolady 50 g orzechów laskowych Wykonanie: Dno blaszki (u mnie

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 85

znajdziemy w niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa(...)śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (po 40 g) 200 g masła 50 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 100 g orzechów laskowych Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok. 350 g herbatników 50 g gorzkiej czekolady 50 g orzechów laskowych Wykonanie: Dno blaszki (u mnie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto leśny mech. 90

KREM : W MISCE UBIĆ SEREK I ŚMIETANĘ Z CUKRAMI. UPIECZONE I WYSTUDZONE CIASTO PRZECIĄĆ NA 3 BLATY. GÓRNY POKRUSZYĆ. NA TACY UŁOŻYĆ JEDEN Z BLATÓW I CIENKO POSMAROWAĆ GO BITA ŚMIETANA. NA ŚMIETANIE UŁOŻYĆ STĘŻAŁA GALARETKĘ. STARAMY SIĘ TO ZROBIĆ JAK NAJBARDZIEJ CENTRALNIE. NASTĘPNIE WOKÓŁ CIASTA UMIEŚCIĆ RANT OD TORTOWNICY I NA GALARETKĘ CIENKA WARSTWA UŁOŻYĆ BITA ŚMIETANĘ, WYPEŁNIAJĄC KREMEM(...)BRZEGI. TAM GDZIE JEST PRZERWA MIEDZY GALARETKA A CIASTEM. CZĘŚĆ KREMU ZACHOWAĆ. NA TAK ROZPROWADZONY KREM POŁOŻYĆ DRUGI BLAT CIASTA I POSMAROWAĆ GO BITA ŚMIETANA. NA WARSTWĘ BITEJ ŚMIETANY WSYPAĆ POKRUSZONY BLAT CIASTA. LEKKO DOCISNĄĆ I PRZYOZDOBIĆ OWOCAMI. CIASTO SCHŁODZIĆ PRZEZ KILKA GODZIN W LODÓWCE. SMACZNEGO! PRZEPIS NA CIASTECZKOWE JEŻYKI

Pani M - kuchnia smakowita
Domowe rurki z bita śmietaną bez użycia falownicy. 126

Rurki z bita śmietaną to wspomnienia mojego dzieciństwa. Jeden z najulubieńszych przysmaków jaki pamiętam. Kiedy odwiedzam Polskę zawsze z przyjemnością racze się nimi w pobliskiej cukierni. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na rurki z bita śmietaną, które możecie zrobić sami w domu, nawet jeśli nie posiadacie odpowiedniego sprzętu. Może różnią się one tekstura od tych kupnych, ale w smaku(...)PATELNI, CIENKĄ WARSTWĄ ROZPROWADZIĆ WARSTWĘ CIASTA. SMAŻYĆ PO OBU STRONACH PRZEZ 2-3 MINUTY. GOTOWY PLACEK WYŁOŻYĆ NA DESKĘ I NATYCHMIAST ROLOWAĆ. STUDZIĆ NA KRATCE. GOTOWE RURKI WYPEŁNIĆ BITA ŚMIETANĄ LUB ULUBIONYM KREMEM. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
WIENIEC BEZOWY Z OWOCAMI I BITA ŚMIETANĄ 87

Tradycyjna beza w nowej odsłonie. Wieniec z pysznej, chrupiącej z wierzchu i miękkiej w środku bezy, z bita śmietaną i owocami. Czyli ciasto idealne na każdą, mniejsza i większą okazje. Serwować go możecie z Waszymi ulubionymi owocami, zimowa pora mogą być to owoce mrożone lub z puszki. Jest ono również bardzo łatwe do podzielenia na porcje. W moim domu jeden(...)ulubionych deserów. SKŁADNIKI: BEZA: 6 BIAŁEK Z DUŻYCH JAJEK 190 G DROBNEGO CUKRU DO WYPIEKÓW 1 ŁYŻKA OCTU 1 ŁYŻKA MAKI ZIEMNIACZANEJ ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO BITA ŚMIETANA: 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY *** WASZE ULUBIONE OWOCE. U MNIE TRUSKAWKI, MALINY, BORÓWKI, KILKA LISTKÓW MIĘTY I POKRUSZONE PISTACJE

Pani M - kuchnia smakowita
CIASTO EKLER CYTRYNOWY 2194

pysznymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO EKLER CYTRYNOWY SKŁADNIKI: Krem budyniowy: masło (90 g) mleko (500 ml.) cukier (pół szklanki) budyń cytrynowy (proszek 40 g) mąka ziemniaczana (1 łyżeczka) Bita śmietana: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (3 łyżki ) żelatyna sypka (2 łyżeczki) woda gorąca (1/4 szklanki) ekstrakt cytrynowy (1 łyżeczka) Czekoladowy  ganache: czekolada  gorzka(...)gotujemy a następnie jeszcze gorący wylewamy na herbatniki w foremce. Na budyniu układamy warstwę herbatników.   Pozostawiamy do wystudzenia i wstawiamy do lodowki , żeby dobrze się schlodziło. 3.) Bita śmietana.   Do miseczki wsypujemy żelatynę, zalewamy gorącą wodą i mieszamy aż żelatyna dobrze się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.  Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy

RITA food channel
Czekoladowe ciasto z budyniem 166

jest zbyt słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki(...)łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie czekoladowe (po 40 g) 4 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 150 g masła Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30-36% 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: ok. 240 g konfitury malinowej posypka czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe ciasto z budyniem 166

jest zbyt słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki(...)łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie czekoladowe (po 40 g) 4 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 150 g masła Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30-36% 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: ok. 240 g konfitury malinowej posypka czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 148

jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu(...)galaretki cytrynowej Masa orzechowa: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 wafelek orzechowy typu Princessa (ok. 40 g) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 148

jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu(...)galaretki cytrynowej Masa orzechowa: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 wafelek orzechowy typu Princessa (ok. 40 g) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli

Kuchnia MagdaLeny
Keto dyniowe latte (Paleo, LowCarb) 119

kluczowa informacja – keto dyniowa latte smakuje najlepiej z bitą śmietaną na wierzchu. 🙂 Jeśli – tak, jak ja – nie spożywasz nabiału, to spieszę donieść, że świetna bita śmietana wychodzi także ze śmietanki kokosowej . Można ją uzyskać ze stałej części mleka kokosowego w puszce schłodzonego przez min. 12 h w lodówce). Ja tym razem działałam spontanicznie i nie byłam w posiadaniu(...)kokosowego 1 łyżka puree z dyni pieczonej 1/2 łyżeczki erytrytolu lub kilka kropli stewii w płynie (opcjonalnie) 1 szczypta przyprawy piernikowej lub przyprawy do dań z dyni (pumpkin spice) Bita śmietana z mleka kokosowego 250 ml mleka kokosowego (ja użyłam Real Thai) 1,5 łyżki erytrytolu 1/2 - 1 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania Pumpkin Spice Latte Wszystkie składniki zblendować dolewając gorącej

Modern Cave Girl
Szarlotka z bitą śmietaną 163

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 Składniki: Szarlotka z bita śmietaną 3 jajka 40 g cukru 80 g maki pszennej 20 g maki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek szara reneta 1 galaretka cytrynowa Składniki na masę: 200 g śmietany 30% 200 g sera mascarpone 10 g cukru pudru Dodatkowo: wiórki czekoladowe(...)Thermomix przepisy. Szarlotka z bita śmietaną Wykonanie: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i dajemy same białka ze szczyptą soli ubijamy czas 3-4 min/obr.4 . Następnie czas 4 min/obroty 4 i dosypujemy po jednej łyżce cukru. Nastawiamy czas 2 min/obr.3  i dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę i mieszamy czas 30s/obr.2 Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę

Themo przepisy
3 Bit 169

Bit 3 Bit to ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników(...)Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki. Wskazówki Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”. Facebook Instagram Artykuł 3 Bit pochodzi z serwisu

4stronykuchni.pl
WIŚNIOWA CHMURKA 256

Wiśniowa chmurka zwana również zemstą teściowej to świetne ciacho, zarówno pod względem wizualnym jak i smakowym – puszysty biszkopt , galaretka z wiśniami, bita śmietana oraz beza. Połączenie tych składników daje piękny efekt biało czerwonego ciasta.  Składniki Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki Szczypta soli Galaretka z wiśniami 500 g wydrylowanych wiśni 2 galaretki wiśniowe Bita śmietana(...)pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Galaretka z wiśniami Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich wiśnie. Tężejące wylewamy na biszkopt Bita śmietana Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do ubitej śmietany. Masę wykładamy na galaretkę wiśniową. Beza Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec

RAROSSA
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 141

szczyptą soli morskiej. Warstwa właściwa to cudownie delikatna masa serowa z twarogu, sera mascarpone oraz kremówki z białą czekoladą i wanilią, skrywająca w sobie słodkie truskawki. Wierzch sernika zdobi bita śmietana i kolejna porcja rosnących w słońcu truskawek. Czy zdołacie się jemu oprzeć? ;) * SKŁADNIKI na sernik o średnicy 25-28 cm Kruchy spód (shortbread): 250 g masła 250 g mąki(...)pszennej 100 g mąki ryżowej 150 g drobnego brązowego cukru duża szczypta soli morskiej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 500 g białej czekolady 2 łyżeczki

Food Square