ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:38/409)

Ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem 106

szklanki szczypta soli sok z cytryny 1 łyżka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka ( opcjonalnie) Masa kajmakowa: masa kajmakowa 200 - 230 g orzechy 1 szklanka masło 3 łyżki  Bita śmietana: śmietanka słodka 30% 400 g mleko w proszku 3 łyżki cukier puder 2 łyżki woda 1/3 szklanki żelatyna 3 łyżeczki Oraz: okrągłe biszkopty mleko 1/3 szklanki kakao 1 czubata(...)odpinamy ją. Po wystudzeniu przekrawamy na dwa cieńsze placki. Jeśli chcesz nasączyć biszkopt, zrób to delikatnie wodą z sokiem owocowym.  W tym przepisie nie nasączałam biszkoptu. Kajmak, bita śmietana i ta ilość wilgoci ciastu wystarczy.  Połóż jeden blat na naczyniu docelowym.  Żelatynę namocz w zimnej wodzie zostaw aż napęcznieje. Następnie podgrzej aż się rozpuści, odstaw do przestygnięcia

Dieta moja pasja
Irish Coffee – Kawa po irlandzku – przepis 89

zrobić w domu w dwu wersjach – albo klasycznej, z dodatkiem alkoholu albo tej bezalkoholowej wspomagając się syropem o smaku Irish Cream. Dobra, mocna kawa to podstawa i koniecznie bita śmietana. Taki gorący napój z prądem i słodką śmietanką z pewnością umili zimne dni czy wieczory. PRZEPIS IRISH COFFEE Składniki: wersja klasyczna: 150 ml zaparzonej, mocnej kawy 1 łyżeczka cukru(...)brązowego 50 ml whiskey bita śmietana wersja bezalkoholowa: 150 ml zaparzonej, mocnej kawy 50 ml (lub więcej) syropu Irish Cream bita śmietana Jak zrobić Irish Coffee: Najpierw do ogrzanej szklanki z uszkiem wlewamy zaparzoną, mocną kawę. Następnie do kawy dodajemy cukier i whiskey lub w przypadku wersji bezalkoholowej syrop o smaku Irish Cream, mieszamy. Potem zostaje nam już jedynie dopełnienie

Dorota Smakuje
Ciasto 3 bit 63

Przepis na domowe ciasto 3 bit na krakersach. Idealne dla osób, które lubią bardzo słodkie desery. Składniki: 2 opakowania krakersów solonych 2 masy karpatkowe (gotowe do rozrobienia) kajmak w puszce 1,5 litra mleka bita śmietana Śnieżka w proszku gorzka czekolada 2 margaryny do pieczenia Sposób przygotowania: Na spód blaszki wykładam krakersy, następnie na to rozsmarowywuje kajmak (który wcześniej wkładam(...)masę karpatkową, którą robię tak jak jest napisane z tyłu na opakowaniu. Następnie znów krakersy na to śnieżka i starta czekolada. Autor przepisu: Martyna Paurowska Artykuł Ciasto 3 bit pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Mleczny ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 84

osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 120 kcal Prażone jabłka, cynamonowy cukier, mleczny ryż i bita śmietanka. Kremowy ryż na mleku zapiekany z cynamonowymi jabłkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: RYŻ NA MLEKU 200 g ryżu długiego 500 ml mleka 3 łyżki zwykłego cukru kilka kropli oleju(...)schłodzonego masła pokrojonego w plasterki PRAŻONE JABŁKA 1 kg jabłek kwaśnych i chrupiąco – twardych 50 ml soku z cytryny 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki zwykłego cukru BITA ŚMIETANKA 100 ml zimnej śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W rondelku umieść ryż z mlekiem, olejek z wanilią i cukier. Ugotuj przez 15 minut

ProstePesto.pl
Ptysie nadziewane bitą śmietaną 86

śmietanki. Nie za słodkie, gdyż samo ciasto parzone nie zawiera dodatku cukru. Niewielka ilość słodyczy jest wyczuwalna jedynie w śmietankowym kremie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ptysie nadziewane bit\u0105 \u015bmietan\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)u0142\u00f3wki.","text":"Upieczone ptysie ostud\u017a i przekr\u00f3j na po\u0142\u00f3wki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/ptysie-nadziewane-bita-smietana\/#wpzoom-rcb-direction-step-15966550048864433","image":""},{"@type":"HowToSection","name":"BITA \u015aMIETANA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Mocno sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119. Pod koniec dodaj cukier puder i FIX do \u015bmietany - dzi\u0119ki niemu \u015bmietanka zachowa kszta

ProstePesto.pl
Ryba w folii z warzywami z (grilla lub z piekarnika) / Baked or Grilled Fish with Vegetables 107

serving: 1 piece of fish fillet (100-200 g), 1 small tomato, 1-2 tsp of chopped chive, parsley or basil, 1 small clove of garlic, a bit of olive oil and lemon juice, optionally small piece of butter, seasoings: salt, peper, oregano, thyme Dice the tomato, add herbs, chopped garlic, lemon juice, olive oil and season well. Season(...)fish. Add a bit of butter and tomato salsa. Wrap in foil.Grill or bake (180C) for about 10 to 15 minutes. Baked Fish Recipe 3: for 1 serving: 1 piece of fish fillet (100-200 g), 1 clove of garlic, few slices of lemon, 2-4 tsp of chopped herbs: parsley, dill or chive, a bit of butter, seasonings: salt

Lekcje w kuchni
Chrust 90

wspiera mnie mój robot kuchenny, który odwala całą robotę, ale oczywiście bez problemu zrobicie to ręcznie. Następnie trzeba dać odpocząć ciastu przez jakieś pół godziny, zanim weźmiemy się za bicie ciasta. Bicie ciasta to jeden z najważniejszych punktów dzisiejszego przepisu. Ciasto bijemy wałkiem, rozwałkowujemy je wielokrotnie i składamy. Cały ten proces ma na celu wprowadzenie od niego jak największej ilości(...)kruche i chrupiące. Kolejnym ważnym punktem jest bardzo cienko rozwałkowany placek , z którego będziecie wycinać chrust. Zbyt grube ciasto może zepsuć całą naszą pracę włożoną w zagniatanie, wałkowanie i bicie. Gruby chrust po smażeniu będzie dość twardy i lekko gumowaty. Warto postarać się i rozwałkować ciasto naprawdę cieniutko! Życzę przyjemnej pracy i oczywiście smacznego! Z podanej porcji wyszły mi dwie

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 82

Polecam Wam tę wariację na temat tego klasycznego dania kuchni libańskiej. Put chickpeas into a bowl and pour water into it, leave it overnight, if it will lay a bit longer, it is ok, no worries, nothing will happen with it. We’ll start to work the next day. When chickpeas is soaked, rinse it with cold water, put into(...)ready. Just take out one chickpea seed and check if it is soft already. When it is done drain it off and wait until it chills a bit. Meanwhile you can make tahini paste (or open a jar with it). Personally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction

Martyna Cooks
Sałatka ryżowa z ananasem / Rice and pienapple salad 67

with meat – however you want it. Preparation will take around half an hour. It’s good to wait a while for the rice to cool down a bit, and it’s good to put the salad when it’s already mixed into the fridge for few moments for the ingredients to combine(...)dużej miski i dokładnie wymieszaj i koniec pracy! Boil the rice as it’s written on the wrapping, drain it, put into a bowl, let it cool a bit. Boil the water in a kettle, put the raisins into bowl and pour hot water on them, put aside and let them soak in the water a bit. Grate

Martyna Cooks
Fusilli ze szpinakiem i pomidorami / Spinach and tomatoes rye fusilli 72

small, as it fits you and put them on the pan. After a while add the spinach, if you had time to defrost it – good, drain it a bit, if not – nothing happened. Fry it all together until onions and spinach are combined. When the water from the spinach evaporates add yogurt with cheese cut into big cubes(...)frying it’s for meat. Rinse and dry the pork. You can cut the slices into stripes at once, but I prefer to smash the chops a bit. To keep the meat mallet and chopping board clean (and yourself :)) put the meat into food foil, both sides and then smash it a bit. When it’s already

Martyna Cooks
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 93

kinds of salads are welcome in this time. Today another proposition of mine for salad mix, this time with grilled eggplant and poached egg. There’s a bit to do while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego(...)minut łącznie i łyżką cedzakową wyjmij delikatnie z garnka i połóż na wierzchu sałaty. Wash the vegetables, dry them. Cut the eggplant into 1 cm slices, salt them a bit from both sides and let them lay for a while so they will loose some water. Tear/cut the lettuce, cut the Chinese cabbage, put everything in a big bowl

Martyna Cooks
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 85

with hands. Put the flour, water and salt into the food processor bowl and turn it on with the dough “hook”. When the dough cools a bit start kneading it by hand, in the bowl, to combine all the ingredients. When it’s done take the dough out of the bowl and start to knead(...)schools of rolling out the pastry and cutting the circles out of it. I’ll show you two methods today – one traditional and one a bit less convectional. In traditional way roll out a part of the pastry rather thin, cut the circles with a glass or cup. Knead again the leftovers and roll again

Martyna Cooks
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 71

while since I ate a roast, and it’s been ages since pork chop stuffed with dried plums… But pork chop with only dried plums – a bit boring, so I’ve made a roast with dried plums and apricots, cranberries and sunflower seeds. The best part of baking anything is that it makes itself in most(...)along the pork chop. Stick the knife from one side and push through to the other side, move the knife when it’s inside the meat a little bit. Do the same from the other side, use an existing hole, which you’ve made a second ago. Put the mix of dried fruits and sunflower seeds

Martyna Cooks
Omlet z kurkami / Chanterelle omelette 84

light film of butter left on the pan and that’s as much as we need. If you think it won’t be enough add a bit and let it melt. Pour the egg mix over the pan, pay attention to the sides and rotate the pan so it’ll be even layer on the bottom(...)while, when it thickens on the bottom a bit take a wooden scoop and move the sides so the still liquid mass would pour over the edges of the omelet. When the eggs are almost all done sprinkle it all over with finely grated Grana Padano cheese, again fry it for some time until the cheese will melt

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania