ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:38/409)

3 bit ciasto bez pieczenia. 151

Kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z użyciem herbatników. Ciasto 3 bit jest dość słodkie, ponieważ zawiera masę korówkową.  Ciasto to jest dość proste w wykonaniu i bardzo szybkie. Mi przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30 cm 400 ml śmietany(...)mleczna czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 180 g masła Ciasto 3 bit sposób przygotowania. Przygotowujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami i żółtkami. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki układamy

Pani domowa
Najlepsze deserki z herbatnikami – 16 przepisów 83

deser bez pieczenia Deser góra lodowa składa się z takich warstw, jak znane ciasto góra lodowa. Deser góra lodowa to deser w pucharkach… ZOBACZ PRZEPIS Przepis na 3 BIT – deser bez pieczenia Przepis na 3 bit, czyli proste ciasto z masą krówkową bez pieczenia w formie deseru! Jest to świetny sposób na… ZOBACZ PRZEPIS Prosty deser(...)herbatników, przekładanych kremem na bazie mascarpone z dodatkiem kawy. Deser z Nutellą i bananami – warstwa herbatników, następnie Nutelli, a następnie plasterki banana skropione sokiem z cytryny. Na wierzchu bita śmietana. Chałwowy mini deserek – warstwy pokruszonych herbatników, przełożonych kremem budyniowym z chałwą, a na wierzchu pokruszona chałwa. Deserki z mango w pucharku , czyli pokruszone herbatniki, mus z mango

Via Gusto
Ile kalorii ma kisiel w kubku? 27

kcal ze skrobi. Ostateczna kaloryczność kisielu zależy od proporcji składników użytych do jego przygotowania. Wpływ dodatków na kaloryczność Kisiel często podawany jest z dodatkami, takimi jak bita śmietana, owoce, czy posypki. Warto pamiętać, że dodatki te mogą zwiększyć kaloryczność kisielu. Na przykład, łyżka bita śmietana może dodać około 50-60 kcal, a łyżka posypki może dodać dodatkowe 20-30 kcal(...)wapnia. Podsumowanie Kisiel w kubku to smaczny deser, który może być doskonałym uzupełnieniem naszego posiłku. Kaloryczność kisielu zależy od składników użytych do jego przygotowania oraz dodatków, takich jak bita śmietana czy posypki. Istnieją jednak alternatywy o niższej kaloryczności, które mogą być bardziej korzystne dla naszej diety. Pamiętajmy, że kluczem do zdrowej diety jest umiar i zrównoważony sposób odżywiania się. Wezwanie

Żyję by jeść
Sernik z kratką i rodzynkami 32

heaping tbsp of softened butter, 100 g of raisins, orange zest from 1 orange Soak the raisins for 15 to 30 minutes. Drain well and coat with a bit of flour. Prepare the crust: mix the flour, sugar and baking powder. Add diced butter and rub in with your fingers (the butter should form very small crumbs(...)form into a ball (add a bit of cold water, if it's too dry). Divide the crust in half, press one part into the botttom of the springform pan (23 cm or a bit bigger) and place in the freezer for 10 minutes or refrigerate minimum half an hour. Form a ball out of a second piece and chill

Lekcje w kuchni
Ciasta na Wielkanoc – 15 sprawdzonych przepisów 106

pewniaków, przepysznych słodkich wypieków, które ekspresowo znikną ze świątecznego stołu. Wśród moich propozycji na ciasta na Wielkanoc jest m.in. tradycyjna babka wielkanocna drożdżowa , sernik królewski , ciasto 3 bit bez pieczenia czy wyjątkowe ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady. Tradycyjne ciasta na Wielkanoc – babki Nie ma Wielkanocy bez babki wielkanocnej na stole. Drożdżowa, piaskowa – każda będzie idealna. Którą(...)pieczenia na herbatnikach to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów, jakie możecie przygotować. Ciasto jest lekkie, mocno kokosowe i sprawdzi się na każdą okazję. Sprawdź przepis Ciasto 3 bit Kolejny z Waszych ulubieńców bez pieczenia. W tym cieście mamy aż 3 rodzaje nadzienia – masę kajmakową , waniliowy krem budyniowy i bitą śmietanę. Na szczęście nie wszystkie z nich musimy przygotowywać

Na-talerzu.pl
Babeczki Czarny Las 68

swoim blogowym zbiorze przepisów, ale na pewno kiedyś się pojawi, bo tort jadłam i jest pyszny ). Babeczki Czarny Las, to podobnie jak tort, czekoladowe ciasto, wiśnie i bita śmietana. Moje ciasto babeczkowe wykonałam w prosty sposób, tak jak robi się muffinki, czyli wymieszałam suche składniki z mokrymi. Babeczki wyszły mięciutkie i bardzo wilgotne. Po upieczeniu nadziałam je dużą ilością wiśniowej(...)łyżeczki soli Frużelina wiśniowa: 300 g wiśni świeżych ( w sezonie ) lub mrożonych 1/4 szklanki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego opcjonalnie - 1 łyżka likieru wiśniowego Bita śmietana: 350 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 1,5 łyżeczki żelatyny ( 6 g ) 1 - 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kilka kostek czekolady do starcia na wierzch babeczek Wykonanie

Opowieści z piekarnika
Ciasto z budyniem i sokiem pomarańczowym. 82

przepisu, z którego uzyskasz pyszne ciasto , masz szczęście! Mam dla Ciebie ciasto , które składa się z biszkoptu z dodatkiem maku , następnie budyń z sokiem z pomarańczy i na koniec bita śmietana o smaku cytrynowym . To pyszne domowe ciasto o smaku pomarańczy jest idealnym deserem . Idealne ciasto na weekend jak i spotkania rodzinne. Pomarańcz jest owocem o właściwościach leczniczych i odżywczych(...)erytrytolu – 70 g mąki orkiszowej – ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa pomarańczowa: – 1 l świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy – 5 łyżek erytrytolu – 3 budynie śmietankowe Bita śmietana: – 500 ml śmietany kremówki 36% – ½ szklanki gorącej wody – 1 galaretka cytrynowa – kakao do posypania Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto 3 bit 68

Ciasto 3 bit to jedno z najpopularniejszych ciast. W mojej wersji jego słodki smak został przełamany słonymi krakersami i słonym kajmakiem. Smakuje wyśmienicie! Idealne ciasto na świąteczny stół! Czas wykonania: 3h Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 4 jajka 100 g cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 minut. Wystudzić budyń. Ubić masło na białą kremową masę i dodać po łyżce wystudzonego budyniu – miksując do uzyskania jednolitej masy. Bita śmietana: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać do niej wymieszany cukier puder i usztywniacz do śmietany. Wystudzone ciasto wyrównać (w razie potrzeby). Masę kajmakową wymieszać z solą

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasta i desery z truskawkami – najpopularniejsze przepisy 63

całe jajka. To znacznie ułatwia sprawę 5.ETON MESS Z TRUSKAWKAMI Eton mess z truskwkami Truskawkowy eton mess to pyszny, słodki ale jednocześnie orzeźwiający deser w skład którego wchodzą truskawki, bita śmietana oraz bezy (w wersji domowej lub kupnej – dla tych co nie mają czasu:-) ) 6.BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I CZEKOLADĄ Brownie z truskawkami i czekoladą Brownie z truskawkami i czekoladą(...)już czysta rozkosz Połączenie truskawek i czekolady pasuje zawsze i wszędzie. Ciężkie ciasto brownie, polewa czekoladowa i duuużo truskawek. Ciasto idealne 7.3 BIT – WERSJA TRUSKAWKOWA BEZ PIECZENIA 3 BIT wersja truskawkowa bez pieczenia I kolejne ciasto w wersji bez pieczenia. Również pysznie orzeźwiające. Pełnoziarniste herbatniki, warstwa budyniowa, warstwa truskawkowa i chmurka bitej śmietany polecają się na letnie upały Ciasta

Relaxtime
Deser z truskawkami | Eton mess. 57

deser na letnie, gorące dni. Sprawcie swoim dzieciom przyjemność i przygotujcie go dla nich. Jest pyszny i bardzo szybki do zrobienia. SKŁADNIKI: 500 g truskawek 1 lyzka cukru pudru Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 lyzka cukru z wanilia 2 łyżki cukru pudru Ponad to: 4 gniazdka bezowe Zapraszam do obejrzenia filmu WYKONANIE: Umyte i obrane truskawki podzielić(...)ćwiartki. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrami. Bezy pokruszyć. Na dnie salaterek lub szklaneczek ułożyć pokruszona beze wylać porcje sosu truskawkowego. Na nim ułożyć ćwiartki truskawek i bita śmietanę. Wszystkie składniki układać w ten sposób warstwowo, do ich wykończenia. Deser podawać schłodzony. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną 56

Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną – puszysty biszkopt, mus jabłkowy z kawałkami jabłek i bita śmietana posypana czekoladą – najlepsze połączenie! Pięknie prezentuje się na talerzu. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm ) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju 4 łyżki wody(...)łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek (u mnie Ligol) 1 galaretka cytrynowa 100 g cukru (w zależności od rodzaju jabłek) ¼ szklanki wody Bita śmietana: 500 ml śmietanki 30-36% 2 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 3 kostki mlecznej lub gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać

KuchniaWeDwoje.pl
Bananowiec 75

Bananowiec – czekoladowy biszkopt, banany, galaretka i bita śmietana. Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej koleżanki Asi i oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie poprosiła o przepis:) To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Jest sycące i słodkie, ale nie zawiera ciężkich mas. Czas wykonania: 1 h 30 min (+ 6 h oczekiwania) Ilość porcji: 16 dużych kawałków Składniki: Biszkopt(...)jajka ½ szklanki mąki pszennej (tortowej) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 100 g cukru (½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Bita śmietana: 660 g śmietany 30 % 1- 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4 duże, proste, dojrzałe banany (około 1 kg) 3 galaretki sok z cytryny 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej dżem morelowy

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem 92

szklanki szczypta soli sok z cytryny 1 łyżka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka ( opcjonalnie) Masa kajmakowa: masa kajmakowa 200 - 230 g orzechy 1 szklanka masło 3 łyżki  Bita śmietana: śmietanka słodka 30% 400 g mleko w proszku 3 łyżki cukier puder 2 łyżki woda 1/3 szklanki żelatyna 3 łyżeczki Oraz: okrągłe biszkopty mleko 1/3 szklanki kakao 1 czubata(...)odpinamy ją. Po wystudzeniu przekrawamy na dwa cieńsze placki. Jeśli chcesz nasączyć biszkopt, zrób to delikatnie wodą z sokiem owocowym.  W tym przepisie nie nasączałam biszkoptu. Kajmak, bita śmietana i ta ilość wilgoci ciastu wystarczy.  Połóż jeden blat na naczyniu docelowym.  Żelatynę namocz w zimnej wodzie zostaw aż napęcznieje. Następnie podgrzej aż się rozpuści, odstaw do przestygnięcia

Dieta moja pasja
Irish Coffee – Kawa po irlandzku – przepis 74

zrobić w domu w dwu wersjach – albo klasycznej, z dodatkiem alkoholu albo tej bezalkoholowej wspomagając się syropem o smaku Irish Cream. Dobra, mocna kawa to podstawa i koniecznie bita śmietana. Taki gorący napój z prądem i słodką śmietanką z pewnością umili zimne dni czy wieczory. PRZEPIS IRISH COFFEE Składniki: wersja klasyczna: 150 ml zaparzonej, mocnej kawy 1 łyżeczka cukru(...)brązowego 50 ml whiskey bita śmietana wersja bezalkoholowa: 150 ml zaparzonej, mocnej kawy 50 ml (lub więcej) syropu Irish Cream bita śmietana Jak zrobić Irish Coffee: Najpierw do ogrzanej szklanki z uszkiem wlewamy zaparzoną, mocną kawę. Następnie do kawy dodajemy cukier i whiskey lub w przypadku wersji bezalkoholowej syrop o smaku Irish Cream, mieszamy. Potem zostaje nam już jedynie dopełnienie

Dorota Smakuje
Ciasto 3 bit 48

Przepis na domowe ciasto 3 bit na krakersach. Idealne dla osób, które lubią bardzo słodkie desery. Składniki: 2 opakowania krakersów solonych 2 masy karpatkowe (gotowe do rozrobienia) kajmak w puszce 1,5 litra mleka bita śmietana Śnieżka w proszku gorzka czekolada 2 margaryny do pieczenia Sposób przygotowania: Na spód blaszki wykładam krakersy, następnie na to rozsmarowywuje kajmak (który wcześniej wkładam(...)masę karpatkową, którą robię tak jak jest napisane z tyłu na opakowaniu. Następnie znów krakersy na to śnieżka i starta czekolada. Autor przepisu: Martyna Paurowska Artykuł Ciasto 3 bit pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Mleczny ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 68

osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 120 kcal Prażone jabłka, cynamonowy cukier, mleczny ryż i bita śmietanka. Kremowy ryż na mleku zapiekany z cynamonowymi jabłkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: RYŻ NA MLEKU 200 g ryżu długiego 500 ml mleka 3 łyżki zwykłego cukru kilka kropli oleju(...)schłodzonego masła pokrojonego w plasterki PRAŻONE JABŁKA 1 kg jabłek kwaśnych i chrupiąco – twardych 50 ml soku z cytryny 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki zwykłego cukru BITA ŚMIETANKA 100 ml zimnej śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W rondelku umieść ryż z mlekiem, olejek z wanilią i cukier. Ugotuj przez 15 minut

ProstePesto.pl
Ptysie nadziewane bitą śmietaną 74

śmietanki. Nie za słodkie, gdyż samo ciasto parzone nie zawiera dodatku cukru. Niewielka ilość słodyczy jest wyczuwalna jedynie w śmietankowym kremie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ptysie nadziewane bit\u0105 \u015bmietan\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)u0142\u00f3wki.","text":"Upieczone ptysie ostud\u017a i przekr\u00f3j na po\u0142\u00f3wki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/ptysie-nadziewane-bita-smietana\/#wpzoom-rcb-direction-step-15966550048864433","image":""},{"@type":"HowToSection","name":"BITA \u015aMIETANA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Mocno sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119. Pod koniec dodaj cukier puder i FIX do \u015bmietany - dzi\u0119ki niemu \u015bmietanka zachowa kszta

ProstePesto.pl
Ryba w folii z warzywami z (grilla lub z piekarnika) / Baked or Grilled Fish with Vegetables 88

serving: 1 piece of fish fillet (100-200 g), 1 small tomato, 1-2 tsp of chopped chive, parsley or basil, 1 small clove of garlic, a bit of olive oil and lemon juice, optionally small piece of butter, seasoings: salt, peper, oregano, thyme Dice the tomato, add herbs, chopped garlic, lemon juice, olive oil and season well. Season(...)fish. Add a bit of butter and tomato salsa. Wrap in foil.Grill or bake (180C) for about 10 to 15 minutes. Baked Fish Recipe 3: for 1 serving: 1 piece of fish fillet (100-200 g), 1 clove of garlic, few slices of lemon, 2-4 tsp of chopped herbs: parsley, dill or chive, a bit of butter, seasonings: salt

Lekcje w kuchni
Chrust 72

wspiera mnie mój robot kuchenny, który odwala całą robotę, ale oczywiście bez problemu zrobicie to ręcznie. Następnie trzeba dać odpocząć ciastu przez jakieś pół godziny, zanim weźmiemy się za bicie ciasta. Bicie ciasta to jeden z najważniejszych punktów dzisiejszego przepisu. Ciasto bijemy wałkiem, rozwałkowujemy je wielokrotnie i składamy. Cały ten proces ma na celu wprowadzenie od niego jak największej ilości(...)kruche i chrupiące. Kolejnym ważnym punktem jest bardzo cienko rozwałkowany placek , z którego będziecie wycinać chrust. Zbyt grube ciasto może zepsuć całą naszą pracę włożoną w zagniatanie, wałkowanie i bicie. Gruby chrust po smażeniu będzie dość twardy i lekko gumowaty. Warto postarać się i rozwałkować ciasto naprawdę cieniutko! Życzę przyjemnej pracy i oczywiście smacznego! Z podanej porcji wyszły mi dwie

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 71

Polecam Wam tę wariację na temat tego klasycznego dania kuchni libańskiej. Put chickpeas into a bowl and pour water into it, leave it overnight, if it will lay a bit longer, it is ok, no worries, nothing will happen with it. We’ll start to work the next day. When chickpeas is soaked, rinse it with cold water, put into(...)ready. Just take out one chickpea seed and check if it is soft already. When it is done drain it off and wait until it chills a bit. Meanwhile you can make tahini paste (or open a jar with it). Personally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction

Martyna Cooks
Sałatka ryżowa z ananasem / Rice and pienapple salad 52

with meat – however you want it. Preparation will take around half an hour. It’s good to wait a while for the rice to cool down a bit, and it’s good to put the salad when it’s already mixed into the fridge for few moments for the ingredients to combine(...)dużej miski i dokładnie wymieszaj i koniec pracy! Boil the rice as it’s written on the wrapping, drain it, put into a bowl, let it cool a bit. Boil the water in a kettle, put the raisins into bowl and pour hot water on them, put aside and let them soak in the water a bit. Grate

Martyna Cooks
Fusilli ze szpinakiem i pomidorami / Spinach and tomatoes rye fusilli 53

small, as it fits you and put them on the pan. After a while add the spinach, if you had time to defrost it – good, drain it a bit, if not – nothing happened. Fry it all together until onions and spinach are combined. When the water from the spinach evaporates add yogurt with cheese cut into big cubes(...)frying it’s for meat. Rinse and dry the pork. You can cut the slices into stripes at once, but I prefer to smash the chops a bit. To keep the meat mallet and chopping board clean (and yourself :)) put the meat into food foil, both sides and then smash it a bit. When it’s already

Martyna Cooks
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 74

kinds of salads are welcome in this time. Today another proposition of mine for salad mix, this time with grilled eggplant and poached egg. There’s a bit to do while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego(...)minut łącznie i łyżką cedzakową wyjmij delikatnie z garnka i połóż na wierzchu sałaty. Wash the vegetables, dry them. Cut the eggplant into 1 cm slices, salt them a bit from both sides and let them lay for a while so they will loose some water. Tear/cut the lettuce, cut the Chinese cabbage, put everything in a big bowl

Martyna Cooks
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 71

with hands. Put the flour, water and salt into the food processor bowl and turn it on with the dough “hook”. When the dough cools a bit start kneading it by hand, in the bowl, to combine all the ingredients. When it’s done take the dough out of the bowl and start to knead(...)schools of rolling out the pastry and cutting the circles out of it. I’ll show you two methods today – one traditional and one a bit less convectional. In traditional way roll out a part of the pastry rather thin, cut the circles with a glass or cup. Knead again the leftovers and roll again

Martyna Cooks
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 57

while since I ate a roast, and it’s been ages since pork chop stuffed with dried plums… But pork chop with only dried plums – a bit boring, so I’ve made a roast with dried plums and apricots, cranberries and sunflower seeds. The best part of baking anything is that it makes itself in most(...)along the pork chop. Stick the knife from one side and push through to the other side, move the knife when it’s inside the meat a little bit. Do the same from the other side, use an existing hole, which you’ve made a second ago. Put the mix of dried fruits and sunflower seeds

Martyna Cooks
Omlet z kurkami / Chanterelle omelette 70

light film of butter left on the pan and that’s as much as we need. If you think it won’t be enough add a bit and let it melt. Pour the egg mix over the pan, pay attention to the sides and rotate the pan so it’ll be even layer on the bottom(...)while, when it thickens on the bottom a bit take a wooden scoop and move the sides so the still liquid mass would pour over the edges of the omelet. When the eggs are almost all done sprinkle it all over with finely grated Grana Padano cheese, again fry it for some time until the cheese will melt

Martyna Cooks
Tarta z kurkami i jarmużem / Chanterelle & kale tart 62

fill the tart form. Using the roll move the pastry from the counter to the form. Make sure that it lies flat in he form, push it a bit in the corners. Cut off the pastry which hangs out of the form and, if necessary, fill the holes that appeared Using a fork make holes in the pastry, put baking(...)Lower the temperature to 150 degrees C and put the tart in, bake it for about 20-25 minutes, checking from time to time if the cheese melted a bit and the yogurt mix is stiff. Jedyne co zostaje to pokroić tartę na kawałki, dorzucić trochę zieleniny i jeść! There’s only one thing left

Martyna Cooks
Carbonara 66

wrapping. Bacon slices cut into 0,5 cm stripes, preheat a big pan and add sliced bacon, fry it until bronzes. Add chopped/squeezed garlic and fry it a bit longer. Grate the cheese using fine grater. In a bowl whisk the eggs, add the cheese and spices and mix it all together. When the bacon gets bronze add drained pasta(...)bit, lower the heat for the minimum available. Take the pan off the heat and add the eggs-cheese mix, mix it all together rather quickly, we don’t want to have scrambled eggs with pasta, we want to have cheese-eggs sauce. If the pan got a bit too cold and the cheese doesn’t melt

Martyna Cooks
3 bit bez pieczenia 109

Tego ciasta chyba nie trzeba nikomu przedstawiać . 3 bit bez pieczenia, to wersja, którą uwielbia wiele osób. Słodkie warstwy, które mieszają się ze sobą, tworzą ciasto idealne. Sprawdzi się idealnie na różne okazje, ponieważ blacha jest duża, dzięki czemu możecie podzielić całość na 24 kawałki. Polecam przygotować ciasto, gdy nie macie czasu na pieczenie albo boicie się, że biszkopt(...)wyrośnie . Tutaj na pewno wszystko się uda! 3 bit bez pieczenia 250 g herbatników 500 g kajmaku ((1 puszka)) 2 szt kremu karpatka do gotowania 100 g masła 1 l mleka 100 g krakersów 600 g śmietanki 30 % lub 36 % 100 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady Spód blachy o wymiarach 40 cm na 25 cm wyłóż herbatnikami

Przepisy na widelcu
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 65

kinds of salads are welcome in this time. Today another proposition of mine for salad mix, this time with grilled eggplant and poached egg. There’s a bit to do while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego(...)minut łącznie i łyżką cedzakową wyjmij delikatnie z garnka i połóż na wierzchu sałaty. Wash the vegetables, dry them. Cut the eggplant into 1 cm slices, salt them a bit from both sides and let them lay for a while so they will loose some water. Tear/cut the lettuce, cut the Chinese cabbage, put everything in a big bowl

Martyna Cooks
Ciasto 3 bit 94

Ciasto 3-bit jest chyba jednym z bardziej popularnych ciast bez pieczenia. Nic dziwnego – ciasto 3 Bit przygotowuje się bardzo szybko, a do tego jest bardzo proste i jakże smaczne! Continue reading Ciasto 3 bit at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Ciasto kostka wiśniowa 264

Ciasto kostka wiśniowa – ciasto z bitą śmietaną i wiśniami Przepyszne ciasto – wilgotny, waniliowy biszkopt, bita śmietana z kawałki czekolady, wiśnie w galaretce. Przepis na blachę pysznego deseru! PRZEPIS NA CIASTO KOSTKA WIŚNIOWA Składniki na ciasto kostka wiśniowa: biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego do nasączenia(...)połowy cytryny 1/2 szkl szkl wody bita śmietana: 750ml śmietany 30% – zimnej, z lodówki 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 50g czekolady wierzch: 1 galaretka wiśniowa 1,5 szkl wiśni świeżych lub mrożonych Jak zrobić ciasto kostka wiśniowa: Biszkopt: Białka jaj ubijajmy na sztywną pianę ze szczypta soli. Dodajemy cukier, cały czas ubijamy. Dodajemy żółtka i ubijamy jeszcze chwilę

Dorota Smakuje
JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 101

cieście naleśnikowym, oprószone cynamonem i podane z ulubionymi dodatkami - u mnie z miodem i jogurtem naturalnym. Możecie je również posypać cukrem pudrem, posmarować ulubionym dżemem lub podać z bita śmietaną. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i obok pączków w Tłusty Czwartek znikną ze stołu jako pierwsze! 😉   P.s. Na pewno wielu z Was je pamięta z dzieciństwa, kiedyś(...)łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli DODATKOWO: 4 jabłka cynamon do oprószenia jabłek olej do smażenia miód / cukier puder /jogurt / ulubiony dżem / bita śmietaną według uznania WYKONANIE: Wszystkie składniki na cisto umieść w misce i wymieszaj za pomocą rózgi kuchennej (lub miksera) do połączenia się składników, na gładką masę. Jabłka obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne

Słodko-Słony Świat Ilony
3 Bit z herbatnikami. 97

Dziś przedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie(...)miękkiego masła II. Bita śmietana:  300 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru III. Dodatkowo: 300 g maślanych herbatników woda różana 1 puszka masy kajmakowej (510 g) czekolada/ wiórki czekoladowe/ kamyczki karmelowe/ kamyczki czekoladowe do dekoracji Sposób przygotowania: Z osłodzonego brązowym cukrem mleka gotujemy budynie (razem). Odstawiamy do ostygnięcia. W misce umieszczamy 200 g masła, pastę waniliową i przyprawę

DominikaDolci
Przepis #109 Wegańskie Rafaello bez pieczenia 125

postanowiłam to połączyć. Dawno nie robiłam ciast bez pieczenia, dlatego uznałam, że fajnie będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal(...)Składniki Spód - 160 g mąki owsianej - 60 g masła orzechowego 100% - 140 ml mleka roślinnego Masa kokosowa - 200 g wiórek kokosowych - puszka mleczka kokosowego - cukier/ słodzik wedle uznania Bita śmietana - stała część z jednej puszki mleczka kokosowego - cukier słodzik wedle uznania Dodatkowo - ok 25 g migdałów  Wykonanie Spód Mąkę owsianą łączymy z masłem orzechowym oraz mlekiem tak aby powstała

Health-Fit-Life
Najlepsze rozgrzewające napoje na zimę 207

którym podgrzewaliśmy mleko i przelewamy przez sitko do szklanki. Wypijamy ciepłe. 4. Freakshake truskawkowy Jakiś czas temu modne były kawiarnie serwujące tzw. freakshaki, czyli zwariowane koktajle z dodatkami typu bita śmietana, kawałki wafelków, popcorn i słodkie syropy (obowiązkowo ściekające po ściankach naczynia). Moda na nie zaczęła się w Australii wraz z Instagramem, bo taki koktajl ma przede wszystkim wyglądać(...)wymyślić własną wersję dekoracji korzystając z ulubionych kupnych słodyczy! Składniki: łyżka masła orzechowego 200 g mrożonych truskawek banan kefir (tyle ile mieści się do Waszego słoika) kupny sos czekoladowy bita śmietana w sprayu pączek z dziurką (większy niż wlot słoika) wafelek czekoladowy słomka, słoik Kefir zmiksuj z masłem orzechowym, truskawkami i bananem. Słoik udekoruj zaciekami z sosu czekoladowego. Wlej

Ugotowane pozamiatane
Ciasto 3 Bit 1133

Super przepis na ciasto bez pieczenia 3 Bit. Ten deser jest mocno uzależniający, przepyszny! - 3 Bit na herbatnikach - z masą budyniową - z ptasim mleczkiem z bitej śmietany - z pyszną masą krówkową To najprostsza wersja ciasta(...)Bit

AniaGotuje.pl
HUMMUS 92

Polecam Wam tę wariację na temat tego klasycznego dania kuchni libańskiej. Put chickpeas into a bowl and pour water into it, leave it overnight, if it will lay a bit longer, it is ok, no worries, nothing will happen with it. We’ll start to work the next day. When chickpeas is soaked, rinse it with cold water, put into(...)ready. Just take out one chickpea seed and check if it is soft already. When it is done drain it off and wait until it chills a bit. Meanwhile you can make tahini paste (or open a jar with it). Personally I prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction

Martyna Cooks
SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD 118

with meat – however you want it. Preparation will take around half an hour. It’s good to wait a while for the rice to cool down a bit, and it’s good to put the salad when it’s already mixed into the fridge for few moments for the ingredients to combine(...)dużej miski i dokładnie wymieszaj i koniec pracy! Boil the rice as it’s written on the wrapping, drain it, put into a bowl, let it cool a bit. Boil the water in a kettle, put the raisins into bowl and pour hot water on them, put aside and let them soak in the water a bit. Grate

Martyna Cooks
FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI 91

small, as it fits you and put them on the pan. After a while add the spinach, if you had time to defrost it – good, drain it a bit, if not – nothing happened. Fry it all together until onions and spinach are combined. When the water from the spinach evaporates add yogurt with cheese cut into big cubes(...)frying it’s for meat. Rinse and dry the pork. You can cut the slices into stripes at once, but I prefer to smash the chops a bit. To keep the meat mallet and chopping board clean (and yourself :)) put the meat into food foil, both sides and then smash it a bit. When it’s already

Martyna Cooks
SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 90

kinds of salads are welcome in this time. Today another proposition of mine for salad mix, this time with grilled eggplant and poached egg. There’s a bit to do while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego(...)minut łącznie i łyżką cedzakową wyjmij delikatnie z garnka i połóż na wierzchu sałaty. Wash the vegetables, dry them. Cut the eggplant into 1 cm slices, salt them a bit from both sides and let them lay for a while so they will loose some water. Tear/cut the lettuce, cut the Chinese cabbage, put everything in a big bowl

Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 118

with hands. Put the flour, water and salt into the food processor bowl and turn it on with the dough „hook”. When the dough cools a bit start kneading it by hand, in the bowl, to combine all the ingredients. When it’s done take the dough out of the bowl and start to knead(...)schools of rolling out the pastry and cutting the circles out of it. I’ll show you two methods today – one traditional and one a bit less convectional. In traditional way roll out a part of the pastry rather thin, cut the circles with a glass or cup. Knead again the leftovers and roll again

Martyna Cooks
SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 110

while since I ate a roast, and it’s been ages since pork chop stuffed with dried plums… But pork chop with only dried plums – a bit boring, so I’ve made a roast with dried plums and apricots, cranberries and sunflower seeds. The best part of baking anything is that it makes itself in most(...)along the pork chop. Stick the knife from one side and push through to the other side, move the knife when it’s inside the meat a little bit. Do the same from the other side, use an existing hole, which you’ve made a second ago. Put the mix of dried fruits and sunflower seeds

Martyna Cooks
OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 128

light film of butter left on the pan and that’s as much as we need. If you think it won’t be enough add a bit and let it melt. Pour the egg mix over the pan, pay attention to the sides and rotate the pan so it’ll be even layer on the bottom(...)while, when it thickens on the bottom a bit take a wooden scoop and move the sides so the still liquid mass would pour over the edges of the omelet. When the eggs are almost all done sprinkle it all over with finely grated Grana Padano cheese, again fry it for some time until the cheese will melt

Martyna Cooks
TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 97

fill the tart form. Using the roll move the pastry from the counter to the form. Make sure that it lies flat in he form, push it a bit in the corners. Cut off the pastry which hangs out of the form and, if necessary, fill the holes that appeared Using a fork make holes in the pastry, put baking(...)Lower the temperature to 150 degrees C and put the tart in, bake it for about 20-25 minutes, checking from time to time if the cheese melted a bit and the yogurt mix is stiff. Jedyne co zostaje to pokroić tartę na kawałki, dorzucić trochę zieleniny i jeść! There’s only one thing left

Martyna Cooks
CARBONARA 125

wrapping. Bacon slices cut into 0,5 cm stripes, preheat a big pan and add sliced bacon, fry it until bronzes. Add chopped/squeezed garlic and fry it a bit longer. Grate the cheese using fine grater. In a bowl whisk the eggs, add the cheese and spices and mix it all together. When the bacon gets bronze add drained pasta(...)bit, lower the heat for the minimum available. Take the pan off the heat and add the eggs-cheese mix, mix it all together rather quickly, we don’t want to have scrambled eggs with pasta, we want to have cheese-eggs sauce. If the pan got a bit too cold and the cheese doesn’t melt

Martyna Cooks
Sernik na kruchym cieście z wiśniami. 150

jeszcze kilka pomysłów. To ciasto akurat bardzo lubimy. Polecam Wam taki sernik, można go upiec na świąteczny stół. Idealnie kruche ciasto, aksamitna masa serowa, pachnące wiśnie i słodkie dodatki, bita śmietana, czekolada i migdały...czego chcieć więcej. Idealnie pasuje z filiżanką aromatycznej kawy. Do upieczenia sernika użyłam składników, które otrzymałam od  HELIO w ramach  świątecznej współpracy . Produkty bardzo(...)waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Masa wiśniowa: 60 dag wiśni świeżych lub mrożonych ( bez pestek ) 2 łyżki cukru 2 galaretki wiśniowe pół szklanki gorącej wody Bita śmietana: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżeczka żelatyny 50 ml gorącej wody Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych mąka pszenna do posypania stolnicy 5 dag mlecznej

Izabelawkuchni