ciasto 3 bit - 5739 przepisów (strona:34/383)

Smakowa kawa latte - z cynamonem, nutellą, białą czekoladą 170

zrobić latte macchiato? Przepis na kawę warstwową do wykonania w domu PRZEPISY 1) Latte z białą czekoladą i bitą śmietaną Połączenie kawy, mleka i białej czekolady, a do tego bita śmietana. Istne szaleństwo!  Słodka, kremowa i mleczna kawka osłodzi każdy szary dzień i poprawi nastrój. Dodatek bitej śmietany sprawi, że otrzymamy pyszny deser. Składniki: 2 espresso (około(...)mleka 3,2 % 15 g białej czekolady  bita śmietana: 100 ml śmietanki 30% + 1 niecała łyżka cukru pudru tarta czekolada Wykonanie: Przygotowujemy podwójne espresso w ekspresie do kawy lub kawiarce. Wlewamy do szklanki i dodajemy drobno posiekaną białą czekoladę. Mieszamy do momentu, aż czekolada rozpuści się. Mleko podgrzewamy do temp. około 60 stopni C, a następnie spieniamy za pomocą

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 203

nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa, która w masie pełni rolę usztywniacza. Całość dopełnia bita śmietana z cynamonem na wierzchu ciasta. Ciasto smakuję przepysznie , ale wymaga jednak trochę naszej pracy.   Składniki: Masa budyniowa: 3-4 jabłka (400-450 g) sok z 1 cytryny(...)budyń śmietankowy (40 g) 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru (kryształ) 3 łyżki galaretki cytrynowej 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru cynamon mielony Dodatkowo: 400 g podłużnych biszkoptów 1/3 szklanki soku jabłkowego Wykonanie: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i studzimy. Jabłka obieramy, kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 205

nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa, która w masie pełni rolę usztywniacza. Całość dopełnia bita śmietana z cynamonem na wierzchu ciasta. Ciasto smakuję przepysznie , ale wymaga jednak trochę naszej pracy.   Składniki: Masa budyniowa: 3-4 jabłka (400-450 g) sok z 1 cytryny(...)budyń śmietankowy (40 g) 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru (kryształ) 3 łyżki galaretki cytrynowej 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru cynamon mielony Dodatkowo: 400 g podłużnych biszkoptów 1/3 szklanki soku jabłkowego Wykonanie: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i studzimy. Jabłka obieramy, kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 71

znajdziemy w niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa(...)śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (po 40 g) 200 g masła 50 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 100 g orzechów laskowych Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok. 350 g herbatników 50 g gorzkiej czekolady 50 g orzechów laskowych Wykonanie: Dno blaszki (u mnie

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 71

znajdziemy w niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa(...)śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (po 40 g) 200 g masła 50 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 100 g orzechów laskowych Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok. 350 g herbatników 50 g gorzkiej czekolady 50 g orzechów laskowych Wykonanie: Dno blaszki (u mnie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto leśny mech. 65

KREM : W MISCE UBIĆ SEREK I ŚMIETANĘ Z CUKRAMI. UPIECZONE I WYSTUDZONE CIASTO PRZECIĄĆ NA 3 BLATY. GÓRNY POKRUSZYĆ. NA TACY UŁOŻYĆ JEDEN Z BLATÓW I CIENKO POSMAROWAĆ GO BITA ŚMIETANA. NA ŚMIETANIE UŁOŻYĆ STĘŻAŁA GALARETKĘ. STARAMY SIĘ TO ZROBIĆ JAK NAJBARDZIEJ CENTRALNIE. NASTĘPNIE WOKÓŁ CIASTA UMIEŚCIĆ RANT OD TORTOWNICY I NA GALARETKĘ CIENKA WARSTWA UŁOŻYĆ BITA ŚMIETANĘ, WYPEŁNIAJĄC KREMEM(...)BRZEGI. TAM GDZIE JEST PRZERWA MIEDZY GALARETKA A CIASTEM. CZĘŚĆ KREMU ZACHOWAĆ. NA TAK ROZPROWADZONY KREM POŁOŻYĆ DRUGI BLAT CIASTA I POSMAROWAĆ GO BITA ŚMIETANA. NA WARSTWĘ BITEJ ŚMIETANY WSYPAĆ POKRUSZONY BLAT CIASTA. LEKKO DOCISNĄĆ I PRZYOZDOBIĆ OWOCAMI. CIASTO SCHŁODZIĆ PRZEZ KILKA GODZIN W LODÓWCE. SMACZNEGO! PRZEPIS NA CIASTECZKOWE JEŻYKI

Pani M - kuchnia smakowita
Domowe rurki z bita śmietaną bez użycia falownicy. 107

Rurki z bita śmietaną to wspomnienia mojego dzieciństwa. Jeden z najulubieńszych przysmaków jaki pamiętam. Kiedy odwiedzam Polskę zawsze z przyjemnością racze się nimi w pobliskiej cukierni. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na rurki z bita śmietaną, które możecie zrobić sami w domu, nawet jeśli nie posiadacie odpowiedniego sprzętu. Może różnią się one tekstura od tych kupnych, ale w smaku(...)PATELNI, CIENKĄ WARSTWĄ ROZPROWADZIĆ WARSTWĘ CIASTA. SMAŻYĆ PO OBU STRONACH PRZEZ 2-3 MINUTY. GOTOWY PLACEK WYŁOŻYĆ NA DESKĘ I NATYCHMIAST ROLOWAĆ. STUDZIĆ NA KRATCE. GOTOWE RURKI WYPEŁNIĆ BITA ŚMIETANĄ LUB ULUBIONYM KREMEM. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
WIENIEC BEZOWY Z OWOCAMI I BITA ŚMIETANĄ 65

Tradycyjna beza w nowej odsłonie. Wieniec z pysznej, chrupiącej z wierzchu i miękkiej w środku bezy, z bita śmietaną i owocami. Czyli ciasto idealne na każdą, mniejsza i większą okazje. Serwować go możecie z Waszymi ulubionymi owocami, zimowa pora mogą być to owoce mrożone lub z puszki. Jest ono również bardzo łatwe do podzielenia na porcje. W moim domu jeden(...)ulubionych deserów. SKŁADNIKI: BEZA: 6 BIAŁEK Z DUŻYCH JAJEK 190 G DROBNEGO CUKRU DO WYPIEKÓW 1 ŁYŻKA OCTU 1 ŁYŻKA MAKI ZIEMNIACZANEJ ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO BITA ŚMIETANA: 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY *** WASZE ULUBIONE OWOCE. U MNIE TRUSKAWKI, MALINY, BORÓWKI, KILKA LISTKÓW MIĘTY I POKRUSZONE PISTACJE

Pani M - kuchnia smakowita
CIASTO EKLER CYTRYNOWY 2172

pysznymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO EKLER CYTRYNOWY SKŁADNIKI: Krem budyniowy: masło (90 g) mleko (500 ml.) cukier (pół szklanki) budyń cytrynowy (proszek 40 g) mąka ziemniaczana (1 łyżeczka) Bita śmietana: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (3 łyżki ) żelatyna sypka (2 łyżeczki) woda gorąca (1/4 szklanki) ekstrakt cytrynowy (1 łyżeczka) Czekoladowy  ganache: czekolada  gorzka(...)gotujemy a następnie jeszcze gorący wylewamy na herbatniki w foremce. Na budyniu układamy warstwę herbatników.   Pozostawiamy do wystudzenia i wstawiamy do lodowki , żeby dobrze się schlodziło. 3.) Bita śmietana.   Do miseczki wsypujemy żelatynę, zalewamy gorącą wodą i mieszamy aż żelatyna dobrze się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.  Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy

RITA food channel
Czekoladowe ciasto z budyniem 152

jest zbyt słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki(...)łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie czekoladowe (po 40 g) 4 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 150 g masła Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30-36% 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: ok. 240 g konfitury malinowej posypka czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe ciasto z budyniem 152

jest zbyt słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki(...)łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie czekoladowe (po 40 g) 4 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 150 g masła Bita śmietana: 300 ml śmietanki 30-36% 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: ok. 240 g konfitury malinowej posypka czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 121

jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu(...)galaretki cytrynowej Masa orzechowa: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 wafelek orzechowy typu Princessa (ok. 40 g) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 121

jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu(...)galaretki cytrynowej Masa orzechowa: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 wafelek orzechowy typu Princessa (ok. 40 g) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli

Kuchnia MagdaLeny
Keto dyniowe latte (Paleo, LowCarb) 96

kluczowa informacja – keto dyniowa latte smakuje najlepiej z bitą śmietaną na wierzchu. 🙂 Jeśli – tak, jak ja – nie spożywasz nabiału, to spieszę donieść, że świetna bita śmietana wychodzi także ze śmietanki kokosowej . Można ją uzyskać ze stałej części mleka kokosowego w puszce schłodzonego przez min. 12 h w lodówce). Ja tym razem działałam spontanicznie i nie byłam w posiadaniu(...)kokosowego 1 łyżka puree z dyni pieczonej 1/2 łyżeczki erytrytolu lub kilka kropli stewii w płynie (opcjonalnie) 1 szczypta przyprawy piernikowej lub przyprawy do dań z dyni (pumpkin spice) Bita śmietana z mleka kokosowego 250 ml mleka kokosowego (ja użyłam Real Thai) 1,5 łyżki erytrytolu 1/2 - 1 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania Pumpkin Spice Latte Wszystkie składniki zblendować dolewając gorącej

Modern Cave Girl
Szarlotka z bitą śmietaną 136

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 Składniki: Szarlotka z bita śmietaną 3 jajka 40 g cukru 80 g maki pszennej 20 g maki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek szara reneta 1 galaretka cytrynowa Składniki na masę: 200 g śmietany 30% 200 g sera mascarpone 10 g cukru pudru Dodatkowo: wiórki czekoladowe(...)Thermomix przepisy. Szarlotka z bita śmietaną Wykonanie: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i dajemy same białka ze szczyptą soli ubijamy czas 3-4 min/obr.4 . Następnie czas 4 min/obroty 4 i dosypujemy po jednej łyżce cukru. Nastawiamy czas 2 min/obr.3  i dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę i mieszamy czas 30s/obr.2 Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę

Themo przepisy

Proponowane wyszukiwania