Klasyk wśród ciast ze świeżymi owocami. Puszysty biszkopt, bita śmietana, truskawki oraz galaretka-połączenie idealne:) SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na... czytaj dalej...
Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...