ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:31/892)

Torcik czekoladowy ( walentynkowy ) 148

łyżki cukru ( jeśli używacie czekolady mlecznej wówczas mniej cukru, można nawet całkiem pominąć ) 5 łyżek wody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ( w granulkach lub w proszku ) 250 ml śmietany kremówki 36 % Nasączenie: 50 ml likieru kawowego ( lub świeżo zaparzonej kawy ) 50 ml wody Dodatkowo: 2 - 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru opcjonalnie(...)połączenia.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając resztę cukru. Białka dodawać do masy czekoladowej w 3 turach, delikatnie mieszając.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ubitą śmietanę delikatnie wymieszać z czekoladową masą tak, aby nie było białych smug. Gotowy krem wstawić do lodówki do lekkiego stężenia ( u mnie trwało to około 5 minut

Opowieści z piekarnika
Malinowa chmurka 251

Ciasto, które uwodzi smakiem. Idealne połączenie smaków: kwaskowate maliny,  kruchy spód, słodka i chrupiąca beza, lekki krem z kremówki i mascarpone. A całość dopełniają płatki migdałowe. Musicie spróbować! Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, orzeźwiające. Idealne na lato. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Malinowa chmurka Składniki na blaszkę Na kruchy spód: 150g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka(...)cukru z prawdziwą wanilią pół łyżeczki proszku do pieczenia Na galaretkę z owocami: 3 galaretki malinowe rozpuszczone w 3,5 szklankach wrzącej wody 300g malin Na masę śmietankową: 400ml kremówki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Na bezę: 3 białka 150g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej garść płatków migdałowych

Smak mojej kuchni
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo- koperkowym 209

smażyć takich płatów :) Sami doskonale wiecie, że smaży się je koszmarnie. Na dodatek zostały mi dwa płaty w zamrażarce, a że jedzenia nie lubię wyrzucać, postanowiłam zapiec je w kremówce. Bardzo lubię naleśniki ze szpinakiem zapieczone w sosie śmietanowo - cytrynowym, więc z tą nieszczęsną miruną poszłam w tym kierunku. Świetnie się złożyło, bo od jakiegoś czasu w mojej szafce kuchennej(...)Niebawem pokażę Wam jak świetnie spełniły się w dziale z deserami. Tymczasem wróćmy do ryby i szybkiego obiadu dla dwojga ;) Składniki: 2 mrożone płaty ryby (u mnie miruna) śmietana kremówka 30% skórka otarta z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól (u mnie zawsze himalajska różowa) stary ser żółty kilka plasterków masła opcjonalnie groszek zielony posiekany koperek Sposób przygotowania

Blondynka Gotuje
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 198

Szczypta soli ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 250 g truskawek 1,5 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 130 g cukru pudru 500 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone Krem śmietanowy: 700 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 3 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże truskawki do dekoracji 100 g białej(...)czekolady 50 ml śmietany kremówki Czerwony barwnik Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier.  Gdy piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy na wolnych obrotach. Mąki przesiewamy przez sitko, wsypujemy partiami do masy. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Robimy to delikatnie, aby masa nam nie opadła. Masę przelewamy

VioletoweKucharzenie
Tort Kora Orzechowa 344

zimnej wody MASA BRZOSKWINIOWA: 2 szklanki syropu spod brzoskwiń 1/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 g masła DEKORACJA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki kremówki 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody prażone włoskie orzechy rurki waflowe cukierki Michałki Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao(...)równe części i smarować naprzemiennie biszkopty, tak aby mus brzoskwiniowy znalazł się w środku. Krem czekoladowy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 min. Pół szklanki kremówki mocno podgrzać, ale nie gotować i gorącą zalać połamaną czekoladę. Połączyć uzyskując jednolitą masę i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i przestudzić. Pozostałą dobrze schłodzoną kremówkę (1 szklanka) ubić

https:KKuchniaMniam
Pomarańczowy sernik świąteczny 142

drobnego cukru 5 jajek 1 kostka (200 g) masła 4 łyżki (48 g) kaszy manny 1 opakowanie (35 g) budyniu waniliowego 0,5 szklanki (120 g) śmietanki kremówki 30% 1 torebeczka (16 g) cukry waniliowego 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 kropelki aromatu pomarańczowgo 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia Polewa: 1 tabliczka (100 g) białej czekolady(...)łyżki (30 g) śmietanki kremówki 30% Spód: kilka herbatników Przygotowanie: 1) Masło utrzeć na lekką, puszystą masę. 2) Cały czas miksując do masła porcjami dodawać twaróg. 3) Utrzeć cukier z żółtkami i domieszać do twarogu z masłem. 4) Dodać kaszę manną, budyń waniliowy, cukier waniliowy, aromat oraz proszek do pieczenia. 5) Do masy serowej delikatnie wmieszać ubitą kremówkę oraz pianę

Fitsweet.me
Tort orzechowo krówkowy 2235

przegotowanej wody 50 ml wódki o smaku orzecha laskowego sok z cytryny do smaku KREM: 50 dag serka mascarpone 25 dag masy kajmakowej z puszki 200 ml dobrze schłodzonej kremówki opakowanie zagęstnika do śmietany łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: słoiczek 340 ml domowej konfitury z czarnej porzeczki 20 dag masy kajmakowej z puszki 250 ml dobrze schłodzonej kremówki(...)połączyć ze sobą. Posiekane orzechy wymieszać z płatkami migdałowymi. Ja orzechy wyłuskałam, uprażyłam na suchej patelni, otarłam ze skórki ściereczką i posiekałam. KREM: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i zagęstnikiem, następnie delikatnie wymieszać z masą serowo kajmakową. SKŁADANIE TORTU: Pierwszy blat nasączyć 1/3 ponczu, posmarować połową konfitury i połową kremu. Położyć

Kuchenne zapiski Edyty
Tort komunijny 223

podłogę, wystudzić. W taki sam sposób i z takich samych składników upiec drugi blat biszkoptu. Masa twarożkowa z brzoskwiniami: 600 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 600 ml śmietany kremówki 150 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500 g brzoskwiń z puszki, pokrojonych w niedużą kostkę W misce umieścić twaróg, 100 g cukru pudru i ekstrakt waniliowy. Zmiksować do gładkości(...)drugim naczyniu umieścić kremówkę i 50 g cukru pudru, całość ubić na sztywno. Ubitą śmietanę dodać do twarożku, w dwóch turach, dokładnie wymieszać szpatułką do połączenia. Krem podzielić na dwie części, jedną trochę większą. Do większej dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać. Masa śmietanowa: 800 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kremówkę, mascarpone

Domowa cukiernia Ewy
Tort „Owocowy Raj” 422

czerwonym kolorze 1/2 opakowania galaretki truskawkowej (czyli 40g proszku) 400g owoców jagodowych (użyłam mrożonych) 250ml owocowego soku (użyłam jabłkowego) 2 łyżki cukru Krem: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 3 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki cukru pudru Wierzch i boki: 500g śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego lub cukier z prawdziwą(...)nasączenia wymieszać i skropić biszkopt. Konfiturą malinową posmarować wierzch biszkoptu. 10. Ananasa osączyć. Plasterki poukładać na wierzchu ciasta, dwa plasterki proszę odłożyć do dekoracji tortu. Krem: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać sok z cytryny, wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta w blaszce (na ananasy, patrz film ), wyrównać

Mała Cukierenka
Komunijny tort truskawkowy 165

potrzebujemy Około 500 gram słodkich truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do smaku 3 kostki masła ( miękkie) 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka 1200 g śmietany kremówki  250 g mascarpone  1/2 małej puszki mleka skondensowanego słodzonego Potrzebujemy dwóch rozmiarów biszkoptów  Pierwszy biszkopt 24 cm Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka(...)wystudzeniu przekroić na trzy krążki. Poncz   1 szklanka wody z cytryną i cukrem ( do smaku) Krem truskawkowy  2 opakowania galaretki truskawkowej  800 g śmietany kremówki 1 szklanka mocno ciepłej wody. Galaretki rozpuśćcie w szklance mocno ciepłej wody, mieszając tak długo, aż się całkowicie rozpuszczą. W razie potrzeby przecedzicie przez sitko. Wystudzić, ale nie doprowadzić do stężenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto z czekoladkami Kinder 1607

może nim się oprzeć 😃 Zrobienia ciasta  na bazie tych czekoladek uważam za bardzo dobry pomysł, bo wyszło naprawdę super! Lekki, mięciutki biszkopt bezglutenowy, łągodna masa z śmietanki kremówki z czekoladkami Kinder i czekoladowa polewa! Co może być lepiej? Hmmm... chyba nic 😆 Ciasto z czekoladkami Kinder - przepis: Biszkopt bezglutenowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 50 g mączki migdałowej* Szczypta soli(...)gram obranych migdałów ( Jak obrać migdały? ) mielimy w młynku do kawy na mączkę. Masa z czekoladkami Kinder: 200 g czekoladek Kinder 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny + 50 ml wody Dekoracja: 150 g czekolady deserowej lub mlecznej 4 łyżki masła Czekoladki Kinder Jak zrobić ciasto z czekoladkami Kinder? Biszkopt Bezglutenowy: Dno tortownicy

Kuchnia Łukasza
Babeczki kokosowe z kremem kokosowym 139

Składniki: (na około 8 babeczek) 200 g mąki pszennej 30 ml kwaśnej śmietany 5 łyżeczek mleczka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 85 g masła 50 ml śmietany kremówki 35 ml mleka 125 g cukru 1 małe jajko Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać miękkie masło, śmietanę, kremówkę, mleko zwykłe i kokosowe, cukier i jajko. Całość zmiksować tylko(...)składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do około 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Wystudzić. Masa kokosowa: 400 g śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 3-4 łyżeczki mleczka kokosowego 1 zagęstnik do śmietany + wiórki kokosowe kokosowe pralinki lub wafelki Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mleczko kokosowe, zagęstnik

Domowa cukiernia Ewy
Szybka Kremówka Papieska 6333

Kremówka papieska wzięła swą nazwę od Jana Pawła II, który snuł wspomnienia o kremówkach, na które chodził z kolegami po maturze do nieistniejącej już cukierni w Wadowicach. Kremówka to ciasto, które składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego, przełożonego kremem budyniowym i posypana cukrem pudrem. W Wadowicach niemal w każdej cukierni serwowane są pyszne kremówki papieskie. Do Wadowic mam bardzo

kulinarne odsłony pati
Sernik z musem czekoladowym 132

musem czekoladowym   Składniki na tortownicę 25cm:   Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła   Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii   Na mus czekoladowy: 200g gorzkiej czekolady 50g drobnego cukru(...)wypieków 3 jajka 100ml kremówki 30 lub 36% 3 łyżki wody 30g masła łyżka likieru kawowego   Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji   Wykonanie: Spód: ciasta miksujemy blenderem na proszek, dodajemy masło i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy masę herbatnikową i dobrze uciskamy rękami. Masę schładzamy w lodówce. Masa serowa

Smak mojej kuchni
Torcik truskawkowy 122

herbatników maślanych pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych 3 łyżki brązowego cukru szczypta soli 7 łyżek stopionego masła (około 100g) łyżeczka ekstraktu z wanilii   Na masę śmietankowo - truskawkową: 200ml kremówki 30 lub 36% 1 galaretka truskawkowa   Na mus truskawkowy: 400g truskawek 1 galaretka truskawkowa   Na masę śmietankową: szklanka kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka(...)dociskamy palcami. Spód podpiekamy około 15 minut w 160 stopniach i studzimy.   Masa śmietankowo - truskawkowa: galaretkę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy wystudzoną galaretkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na wystudzony spód, wyrównujemy i wstawiamy na kilka minut do lodówki do stężenia. Na masie układamy okrągłe

Smak mojej kuchni