ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:38/892)

Mini serniczki z musem truskawkowym borówkami i miętą 141

szczęścia potrzeba czegoś więcej ? :) SKŁADNIKI (ok. 20 mini serniczków) spód 150g herbatników 2 łyżki kakao 80g masła masa serowa 450g serka kanapkowego/ ricotty lub sera z wiaderka 150ml śmietanki kremówki 30% 2 jajka 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można więcej) 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej  mus truskawkowy ok. 20 słodkich(...)truskawek 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki żelatyny lub agaru dodatkowo borówki listki mięty wiórki gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki, kakao i roztopione masło umieszczamy w blenderze i miksujemy na "mokry piasek". Serek łączymy ze śmietanką, dodajemy cukier, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy oraz mąkę i przy pomocy trzepaczki łączymy (nie miksujemy!). Na koniec dodajemy

DefinicjaSmaku
Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 327

prawdę warto. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem z czekoladą: 400 ml kremówki 30% 200 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl ciepłej wody Bita śmietana: 350 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl(...)dnie papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Zimny biszkopt przekroić dwa razy uzyskując 3 blaty biszkoptowe. Krem czekoladowy: do kremówki połamać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady - nie gotować! Ostudzić i włożyć na kilka godzin do lodówki. Śmietana musi być bardzo zimna. Zimną śmietanę z czekoladą ubić na sztywno

Ala piecze i gotuje
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 560

aromatu cytrynowego skórka starta z 1 cytryny Nadzienie: 300g białej czekolady 500g umytych, obranych truskawek (dodałam 300g truskawek i 200g borówek) 4 łyżeczki żelatyny 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka starta z pół cytryny Do nasączenia: 200ml soku pomarańczowego 150g zmiksowanych na mus truskawek Wierzch i boki: 600g śmietanki kremówki(...)około 1/3 szklanki zimnej wody i odstawić na 10 minut, aby napęczniała. Następnie podgrzewać ją na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym. 11. Do białej czekolady dodać 2-3 łyżki ubitej śmietanki i krótko, energicznie wymieszać (ale składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną z mascarpone, truskawkami i pistacjami. 165

mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g czekolady Goplana Pistachio 2 duże jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki śmietany kremówki 30% 150 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g cukru 90 g obranych pistacji Dekoracja: około 200 g śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 20 g obranych pistacji 2 - 3 łyżki cukru(...)truskawek           Sposób przyrządzania:             Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondla z podwójnym dnem, dodać 2 łyżki śmietany kremówki. Rondel zanurzyć w większym garnku z wrzącą wodą, mieszać od czasu do czasu, aż powstanie gładka masa. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Truskawkowa panna cotta z polewą czekoladową 188

przekonać się do tego owocu. Panna cotta jednak posmakowała mi bardzo! Składniki (na 3-4 sztuki): Panna cotta 1 szklanka truskawek 1/2 szklanki mleka 3,2% 1/2 szklanki śmietany kremówki 1/3 szklanki cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody Polewa czekoladowa: 50 g cukru 15 ml wody 15 g kakao(...)kremówki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki wody Panna cotta Truskawki miksujemy i przecieramy przez sitko do pozbycia się pestek. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia na około 5 minut. Mleko mieszamy ze śmietaną kremówką, cukrem pudrem, ziarenkami z laski wanilii, esencją waniliową. Żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Jak będzie płynna - dolewamy do niej 4 łyżki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 119

przepisie zmniejszyłam temperaturę do około 150-160 stopni i piekłam jeszcze 20 minut, tylko dlatego, że mój ser był za rzadki. A na piankę Milky Way użyłam mniej kremówki (około 230-235ml), bo chciałam, aby masa była gęściejsza, a to dlatego, że nie miałam czasu go schłodzić - od razu musiał zostać rozkrojony i znikał w ekspresowym tempie :) Składniki: Ciasto(...)wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky Way: *250 ml śmietany kremówki+3 łyżki   *(dałam ok. 235ml) 3 batoniki milky way 2 łyżki cukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji  (nie zdążyłam dać

Kolorowy Przepisownik
Ekspresowa tarta ze szparagami 129

dużą tartę:   200 g mąki pszennej 100 g masła 70 g startego parmezanu  Pęczek zielonych szparagów 1/2 dużej cebuli 250 g ricotty 2 jajka 100 ml śmietanki kremówki Sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Przesianą mąkę łączymy z 30 g parmezanu, szczyptą soli i 80 g zimnego masła. Ciasto zagniatamy, dodajemy 3 łyżki zimnej wody i nadal wyrabiamy(...)dużą tartę:   200 g mąki pszennej 100 g masła 70 g startego parmezanu  Pęczek zielonych szparagów 1/2 dużej cebuli 250 g ricotty 2 jajka 100 ml śmietanki kremówki Sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Przesianą mąkę łączymy z 30 g parmezanu, szczyptą soli i 80 g zimnego masła. Ciasto zagniatamy, dodajemy 3 łyżki zimnej wody i nadal wyrabiamy

bistro mama
Ciasto od Gordona R. 145

chciałam aby ciasto było wysokie! Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, przed wyjęciem z obręczy ciasto odcinamy nożem od formy. Kładziemy na kratkę do wystygnięcia. Krem imbirowy: 300 ml śmietanki kremówki, świeży imbir Kremówkę ubijamy na sztywno, kiedy będzie już ubita dodajemy drobno starty imbir - u mnie tego imbiru było dużo, proponuje dodawać po trochu i dosmakować - wszystko według upodobań(...)Polewa.  Z nią miałam mały dylemat, według mnie jest jej zdecydowanie za dużo - Gordon używa do jej zrobienia aż 300 ml kremówki i 50 g masła. Zmniejszyłam jej porcję i podaję swoje zmiany. Jest pięknie błyszcząca! 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki golden syropu (użyłam  miodu), 100 g gorzkiej czekolady, 30 g masła Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy

Plate of Joy
Mazurek czekoladowy 'dzień i noc' 132

ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Składniki na sos czekoladowy ciemny: 200 g mlecznej czekolady 80 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę kremówkę i wszystko dokładnie wymieszać. Składniki na sos czekoladowy jasny: 100g białej czekolady 40ml śmietany kremówki(...)Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę kremówkę i wszystko dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wylać rozpuszczony ciemny sos czekoladowy i wyrównać. Na ciemnej czekoladzie zrobić kleksy z jasnego sosu czekoladowego a następnie wykałaczką zrobić esy – floresy. Można przystroić bakaliami. Przed podaniem schłodzić. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą 203

sztuk): 16 - 18 sztuk markiz  Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego (ja traktuję go dokładnie blenderem ;)) 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej (ja dałam mąki z tapioki, bo ziemniaczana wyszła) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Polewa: 1 tabliczka czekolady - u mnie mleczna 3 łyżki śmietany(...)kremówki Przygotowujemy 8-9 papilotek na babeczki. Do każdej na dno wkładamy jedną markizę. Pozostałym markizy przycinamy tak, żeby można je było postawić na boku. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Można to zrobić mikserem, ale nie można tego robić za długo, żeby zbytnio nie napowietrzać masy. Jednolitą masę serową wylewamy do papilotek z markizą

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Mini Serniczki z Masą z Czarnej Porzeczki i Czekoladowymi Blatami z Wytłoczonym Wzorem 159

ugniotłam ubijaczami dołączonymi do obręczy, w miseczce masę ugniotłam łyżeczką i wstawiłam do lodówki. MASA SEROWA: 250 g sera z wiaderka (użyłam sera Włoszczowa) około 50-100 ml śmietanki kremówki 30 % sok z połowy cytryny cukier drobny do wypieków, do smaku 2 - 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody Ser, kremówkę, sok z cytryny i cukier zmiksowałam na jednolitą(...)około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę  cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania konsystencji kremu, dodałam mus porzeczkowy i zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i włożyłam

Blondynka Gotuje
Markiz 150

pyszny torcik czekoladowy........na zimno:) Mam nadzieję, że będzie smakował:P Składniki: 15 dag czekolady gorzkiej 15 dag czekolady mlecznej 5 dag cukru 4 łyżki żelatyny 1 śmietana kremówka 4 jajka 1 słoik wiśni w kompocie lub puszka wiśni w żelu Wykonanie: Czekoladę rozpuszczam na parze. Połowę żelatyny zalewam wodą by była przykryta, odstawiam na kilka minut, aby spęczniała(...)przestudzone: czekoladę i żelatynę. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy czekoladowej i mieszam za pomocą drewnianej łyżki, aż piana połączy się  z masą. Osobno ubijam kremówkę i przygotowuję resztę żelatyny w ten sam sposób jak poprzednio.Tężejącą, dodaję do kremówki. Na spód tortownicy wylewam połowę masy czekoladowej i odstawiam na kilka minut by stężała

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 310

jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Białka oddzielić(...)dodać wodę (uwaga może kipieć!) i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Zestawić z ognia. Do ciepłej karmelu dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować. Dodać serek mascarpone i śmietankę kremówkę, i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ubijania dodać orzeszki ziemne. Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie dodać kremówkę

CookYourself
Sernik na zimno z brzoskwiniami + film 241

zwieńczenie przyjęcia. składniki na tortownicę 23 cm 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 120 g margaryny 500 g zmielonego sera białego 330 ml śmietanki kremówki 1/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru waniliowego 5 dojrzałych brzoskwiń 1 łyżeczka cukru pudru przepis Orzechy włoskie drobno siekamy. Herbatniki miksujemy do uzyskania konsystencji bułki tartej. W garnku na małym(...)pozostałą brzoskwinie razem ze skórką kroimy w ćwiartki. Do miski przekładamy biały ser, wsypujemy cukier waniliowy oraz cukier kryształ i całość miksujemy, w trakcie ucierania wlewamy szklankę śmietany kremówki i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na spodzie herbatnikowym układamy pokrojone brzoskwinie, na owoce wylewamy masę serową i dokładnie rozprowadzamy. Pozostałą śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na masę serową

Smakowite Dania
Czekoladowe koszyczki z musem czekoladowym z miętą: Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 151

będzie mi bardzo miło :)   Składniki (na 6-7 sztuk): Miseczki czekoladowe: 1 tabliczka czekolady łyżka masła Mus czekoladowy: tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej 1 białko jajka łyżeczka likieru miętowego pokrojone drobno liście mięty Dodatkowo: śmietana kremówka na bitą śmietanę i owoce - u mnie truskawki Miseczki czekoladowe Czekoladę z masłem topimy(...)roztopić, i odstawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu dodać do niej liście mięty i likier miętowy i dokładnie wymieszać. W dwóch osobnych miskach ubić: w jednej białko, w drugiej śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę zmiksować z przestudzoną czekoladą i do wszystkiego delikatnie, łyżką wmieszać sztywne białko. Przed podaniem udekorować ubitą czekoladą i owocami - jako, że deser jest słodki polecam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania