ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:43/892)

Flammkuchen z pieczarkami 106

pszennej 125 ml wody 2 łyżki oleju szczypta soli dodatkowa mąka do oprószenia Nadzienie: 2 małe czerwone cebule 80 g wędzonego boczku 2-3 duże pieczarki 250 ml śmietanki kremówki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Dodatkowo: 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać, dodać do niej wodę, sól i olej, zagnieść ciasto. Blat(...)Nadzienie: Cebule pokroić na cienkie krążki, wrzucić na patelnię i smażyć na małym ogniu ok. 5 minut, żeby lekko zmiękły. Boczek pokroić w małą kostkę, pieczarki w cienkie plastry. Kremówkę doprawić 2-3 szczyptami soli i pieprzem. Wykonanie Całą powierzchnię ciasta pokryć kremówką, następnie rozłożyć plastry pieczarek, krążki cebuli, posypać boczkiem. Wsunąć na najniższy poziom do piekarnika nagrzanego

niecodziennikpary
Deser bezowy z granatem i mascarpone 93

choć wszystkie smakowały wyśmienicie. Składniki Beza: 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki cukier do smaku Dodatkowo: 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli – pod koniec stopniowo dosypywać cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet(...)wyglądał atrakcyjniej, kółka można zrobić przy pomocy rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 o C (z termoobiegiem), suszyć ok. godziny. Wystudzić. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku. Wykonanie Na połowę bez wyłożyć krem, posypać nasionami granatu i przykryć drugą bezą. Deser bezowy

niecodziennikpary
Winna szarlotka 130

cukru Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe 500 ml soku jabłkowego 250 ml białego wytrawnego wina Jabłkowa pianka: 250 g soku jabłkowego 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, rozdrobnić ją palcami. Wbić jajka, zagnieść jednolite ciasto. Blachę do pieczenia(...)zimne ciasto, równomiernie rozprowadzić. Odstawić do wystygnięcia. Jabłkowa pianka: Do garnka wlać sok jabłkowy, zagotować, zestawić z ognia, wsypać żelatynę i ją rozpuścić. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, następnie powoli wlewać tężejącą galaretkę jabłkową i wymieszać ją z kremówką. Jabłkową piankę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, wycisnąć na wierzch ciasta. Winną szarlotkę wstawić

niecodziennikpary
Karmel 109

korzystam z gotowego, który regularnie przysyła mi Siostra Agata, za co serdecznie Jej dziękuję. Jakiś czas temu poznaliśmy z Bartkiem sposób na zrobienie domowego karmelu bazującego na cukrze i kremówce. Był on tak prosty, że kilka razy robiliśmy go w domu, a tym razem dzielimy się sposobem jego wykonania z Wami. Do naszego karmelu dodaliśmy brendy, przez co zyskał wyrazistego(...)wanilii, pieprzu lub innego alkoholu. Taki domowy karmel świetnie nadaje się do popcornu, jako polewa do lodów, naleśników i ciast. Składniki na karmel 200 g cukru 300 g śmietanki kremówki (36%) 1 łyżeczka brendy (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Na dużą patelnię z grubym dnem wysypać równo cukier, postawić na średnim ogniu i nie mieszając cukru, czekać, aż się rozpuści

niecodziennikpary
Mus z białej czekolady 94

czekolada, która zawróci w głowie każdemu.Jak mus, to mus…! Deser ten jest bardzo szybki i łatwy do przygotowania. Wystarczą nam tylko 2 główne składniki, czyli biała czekolada oraz kremówka i mus mamy gotowy. Często przygotowuję mus z białej czekolady na małe przyjęcia w gronie znajomych, które z wielką radością zastępuję ciasta. Mus jest przepyszny a i też wygląda zjawiskowo(...)Przygotujcie go u siebie w domu a wszyscy będą zachwyceni. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery . Składniki: 100 g białej czekolady 120 ml śmietany kremówki 2 jajka 25 g masła Szczypta soli Pianki (do ozdoby) Opis przygotowania: Zaczynamy od rozpuszczenia białej czekolady. Kruszymy ją na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie do płynnej czekolady dodajemy pokrojone

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lody z pieczonych truskawek na jogurcie 150

puszyste. Wciąż testuję nowe połączenia smakowe, tak więc przepis ten będzie zupełnie inny niż ten poprzedni.  Tym razem bez jajek, za to bazą jest jogurt naturalny oraz śmietanka kremówka. Mojej córce, jak i mężowi bardzo smakowały a w tym roku moich ogrodowych truskawek miałam dość sporo. I jeszcze nie zdarzyło mi się, by wykorzystać wszystkie owoce w sezonie(...)przepis.  Składniki :  500 g świeżych truskawek  120 g cukru jasnego trzcinowego  sok z 1/2 cytryny  250 g jogurtu typu greckiego  200 g śmietanki kremówki 36% Wykonanie :  1. Truskawki myjemy i zdejmujemy szypułki. Wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem, oraz dodajemy sok z cytryny. Gotujemy na ogniu do momentu aż owoce zaczną się rozpadać

vaniliowoczekoladowa
Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem 154

owocami? Skuś się koniecznie na ten bardzo szybki i pyszny torcik jogurtowy. Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem Podstawą torciku jest jogurt grecki, który połączyłam ze śmietaną kremówką i sokiem z limonki. Spód i wierzch torciku powstał z uprażonych wiórków kokosowych a całość udekorowałam świeżymi porzeczkami. Dzięki wykorzystaniu soku z limonki torcik ma lekko kwaskowaty smak, który delikatnie(...)dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania torciku na zimno. 300 ml śmietanki kremówki (36%) 2,5 łyżki żelatyny w proszku 45 dkg jogurtu greckiego 100 ml wody 15 dkg cukru pudru sok i skórka z 1 dużej limonki 10 dkg wiórków kokosowych 1 łyżka topionego

mecooks
Deserek jogurtowy na zimno z borówkami 172

zimno z borówkami Deserki na zimno mogą mieć różną formę jak i sposób podania. Łączy je jedna wspólna cecha, ich temperatura. Do przygotowania deserków na zimno wykorzystać można jogurt, kremówkę, mascarpone, ser biały czy serek homogenizowany. Bardzo często deserki na zimno mają w sobie także owoce. To jakie owoce spotkać możemy w deserku zależy od tego jakie owoce w danym(...)Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania deserku jogurtowego z owocami. 30 dkg jogurtu greckiego 10 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietanki kremówki (36%) 12,5 dkg świeżych borówek kilka listków mięty cytrynowej 6 dkg ciasteczek Amaretti Jak przygotować deserek z borówkami . W kubku wymieszać jogurt grecki , sok pomarańczowy oraz cukier puder. Odstawić

mecooks
Sernik na zimno Princessa kokosowa 278

dopełniają całość. Było pysznie :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 150 g herbatników maślanych 90 g masła 50 g wiórków kokosowych Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 250 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 100 g cukru 5 łyżeczek żelatyny 3 wafelki Princessa kokosowa Polewa: 100 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki 2 wafelki Princessa(...)blenderze i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Dodać wystudzone masło i dokładnie ze sobą połączyć. Masą ciasteczkową wyłożyć spód tortownicy dociskając mocno dłońmi i wstawić do lodówki. Masa serowa: Śmietanę kremówkę wlać do garnka. Mocno podgrzać (ale nie zagotować). Zdjąć z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Chwilę odczekać aż czekolada się rozpuści i całość wymieszać. Ser przełożyć do miski

My simple kitchen
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 215

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody oczyszczonej 225 g masła w temperaturze pokojowej 225 g cukru cukier waniliowy 3 jajka 130 ml mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru cukrowe jajeczka cukier per l isty lub posypka (opcjonalnie) Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Ciasto chmurka bez pieczenia 169

czasem takie ciasta są niemniej efektowne niż te z długą listą produktów i masą rzeczy do wykonania.  Do przygotowania będziecie potrzebować kilku kolorowych galaretek, jogurtu naturalnego oraz śmietanki kremówki oraz paczkę herbatników.  Zatem do dzieła.  Składniki :  Paczka ok 120 g herbatników  600 g gęstego jogurtu naturalnego  6 galaretek w różnych kolorach  woda(...)śmietanki kremówki  ulubiona posypka (u mnie maczek cukrowy) Wykonanie :  1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml ciepłej wody i zostawiam do momentu aż zacznie tężeć ale pozostanie lekko pół płynna. W tym momencie każdą galaretkę miksujemy na piankę przy pomocy blendera.  2. Mikserem elektrycznym ubijamy lekko jogurt . Następnie jogurt w równych częściach dzielimy pomiędzy wszystkie 6 galaretek

vaniliowoczekoladowa
KREM Z BOUNTY 175

samej śmietance. Krem z dodatkiem mascarpone, który jest bardziej kremowy, polecam do cięższych ciast i kremów, które użyjecie w torcie. Składniki: 160 g batoników Bounty, pokrojonych 80 ml śmietanki kremówki 36% 7 g żelatyny (1 i 3/4 łyżeczki)+ 2 łyżki zimnej wody 150 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia(...)rondelku, na małym ogniu podgrzewamy kremówkę. Gdy będzie gorąca zdejmujemy rondelek z palnika. Dodajemy pokrojone batoniki i dokładnie mieszamy, aż się rozpuszczą i uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy rondelek na bok. Kubeczek/szklankę z napęczniałą żelatyną wkładamy do gorącej wody i mieszamy, aż uzyskamy płynną żelatynę. Ciepłą żelatynę dodajemy do ciepłej masy z batonikami i energicznie mieszamy całość. Masę z batonikami

Słodki Pomysł
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 148

herbatników  60 g masła roztopionego 1 kg sera przynajmniej trzykrotnie zmielonego  80 g proszku budyniowego o smaku śmietankowym  5 dużych żółtek  200 g śmietanki kremówki  100 ml nektaru z czarnej porzeczki Hortex  2 łyżki wody różanej  180 g cukru  Na piankę :  200 g śmietanki kremówki  250 g mascarpone(...)Przygotowujemy spód. Herbatniki mielimy w robocie i dolewamy przestudzone masło. Masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy.  3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy

vaniliowoczekoladowa
Tort z michałkami i pianką wiśniową 285

szczypta soli PIANKA WIŚNIOWA: 450 g wiśni mrożonych Hortex 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki wiśniowej KREM MICHAŁKOWY: 250 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków białych Michałków 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody OZDOBY: bita śmietana cukierki orzeszki wiśnie dekoracje cukiernicze Składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielić(...)dzięki temu powstanie puszysty mus. Krem z Michałkami. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na ok 10 min. Cukierki posiekać nożem i wsypać do garnuszka. Zalać 1 szklanką śmietanki kremówki. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukierki całkiem się rozpuszczą. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Po rozpuszczeniu odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość kremu. Pozostałą, dobrze schłodzoną kremówkę (1/2 szklanki

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania