minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. 19. Markizy kokosowe Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka 1 szklanka śmietany Beza kokosowa: 5 białek szczypta soli 1 - 1,5 szklanki cukru pudru 200 - 250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoik dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto - Mąkę z proszkiem(...)Beza kokosowa - cukier puder przesiać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier puder. Na koniec dodać wiórki kokosowe i za pomocą szpatułki bardzo delikatnie wymieszać. Pamiętajmy aby mieszać tylko w jedna stronę. Na każdym wyciętym krążku posmarować bezą kokosową. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przestudzone ciastka skleić
Ciastka - domowe słodkościsoli 140g czekolady startej na grubej tarce (u mnie 90% kakao) 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2-3/4 szklanki mleka kokosowego 1 jajko z wolnego wybiegu 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki skórki z pomarańczy 1/2 łyżeczki skórki z cytryny lukier: 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu 3 łyżki cytryny do posypania: skórka z cytryny (może być też kandyzowana) Sposób(...)tylko 1/2 szklanki mleka kokosowego. Łączymy z suchymi i dokładnie ugniatamy. Jeżeli masa będzie zbyt sucha dodajemy resztę mleka kokosowego i ponownie zagniatamy. Jeśli użyliśmy rodzynek luksusowych (takich większych), kroimy je na mniejsze kawałki. Rodzynki i brandy dodajemy do ciasta. Zagniecione ciasto wkładamy do lodówki, na min. 30 minut. Po tym czasie formujemy ciastka, układamy je na papierze
Fill The Bowljuż tydzień grudnia za nami. Nie wiem, kiedy to się stało! Jutro planuję upiec moje ulubione pierniczki z cukrem kokosowym – są lepsze, kiedy trochę poleżą. Do tych prostych ciastek z migdałami na pewno jeszcze wrócę, bo nie wymagają dużo pracy i są smaczne. Dzięki temu
FitkotKokosanki owsiane to ciasteczka, których dwoma głównymi składnikami, jak nazwa wskazuje, są wiórki kokosowe i płatki owsiane. Do tych dwóch składników wystarczy dodać jeszcze trzy inne
Smakołyki Berenikiherbatników, 200g masła, 50g wiórków kokosowych, 1,5 łyżki brązowego cukru. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić z cukrem, dodać do ciastek wraz z wiórkami kokosowymi, krótko zmiksować. Rozłożyć równomiernie na dnie i bokach formy na tartę o śr. 27cm. Schłodzić. Nadzienie: 500g malin, 150g cukru pudru, skórka z 1/2 cytryny
Z miłości do słodkościNyskie ) 1/2 banana (dużego) 2 gałki lodów śmietankowych/waniliowych (polecam Braci Koral ) sos toffi (domowy lub gotowy) (*) Dodatkowo (opcjonalnie): bita śmietana prażone chipsy kokosowe (do nabycia w eSłoneczku ) Na dnie pucharków ułożyć pokruszone ciastka, a następnie plasterki bananów. Owoce polać sosem toffi i przykryć lodami. Całość udekorować bitą śmietaną oraz posypać chipsami kokosowymi. (*) Możecie skorzystać z tego
Di gotujeznaleźć inne heheh) tyle ich wersji, ja zawsze też robię je ciutkę inaczej, dodając a to nowy składnik, lub po prostu patrząc co mam obecnie w kuchennych szafkach. Takie ciastka są idealne dla dzieci jako zdrowsza wersja słodyczy, lub jako drugie śniadanie. Polecam również studentom, jako przekąski na uczelnie, są sycące i smaczne! PRZEPIS NA CIASTECZKA OWSIANE Z BANAMI(...)morele, daktyle, chipsy z kokosa, jednym słowem taka moja domowa gotowa mieszanka na owsiankę, i z niej zawsze robię takie ciasteczka) - 200 g masła (zamiennie olej kokosowy ale to już nie te same ciastka, z prawdziwym masłem są najlepsze!) - 3 bardzo dojrzałe banany ( u mnie dość duże) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 tabliczka gorzkiej czekolady mocno pokruszonej
SMYKWKUCHNImodyfikacji Na pewno nie pożałujesz Kulki mocy a’la kasztanki przepis na 16 kulek 220 g herbatników lub innych ciastek 120 g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżki miodu 2 krople olejku waniliowego 3 łyżki kakao wiórki kokosowe lub gorzka czekolada Herbatniki przełóż do misy malaksera. Zmiksuj je dość drobno. Jeśli nie masz malaksera możesz włożyć ciastka(...)cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawaj do niej kolejno kakao, miód oraz pokruszone ciastka. Miksuj aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Z ciasta formuj małe kulki, a następnie każdą z nich otocz w pokruszonych orzechach, wiórkach kokosowych, cukrze pudrze lub rozpuszczonej gorzkiej czekoladzie. Kulki mocy a’la kasztanki układaj na talerzu, potem wstaw
365 dni dookoła kuchninaturalnej czekolady na gorąco (Szczypta Świata) 60 g płynnego oleju kokosowego 50 g posiekanych orzechów brazylijskich 30 g siemienia lnianego 15 g nasion słoneczniku 1 jajko 2 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Uformuj ciastka (w razie trudności w sklejaniu masy zwilż dłonie wodą) i układaj
Zdrowie na języku :PSpód ciasteczkowy: 250 g ciastek maślanych (kupuję Bonitki w Biedronce) 70 g masła roztopionego (ja użyłam 5 łyżek rozpuszczonego nierafinowanego oleju kokosowego ) Wykonanie jest proste, wiecie już doskonale jak zrobić taki spód. Ciastka wrzuciłam do blendera, zmiksowałam na piasek, wsypałam kakao i wlałam rozpuszczone masło i zmiksowałam ponownie. Uzyskałam taki mokry ciasteczkowy "piasek". Tortownicę o średnicy
Blondynka GotujeSkładniki na ciasto (6-7 dużych drożdżówek):300 g mąki pszennej 6 g suchych drożdży lub 12 g świeżych drożdży 125 ml letniego mleka
Świat Ciastazmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony mają jeszcze inną, bardziej swojską nazwę - kudłacze . Ale jak zwał tak zwał, najważniejsze że są bardzo smaczne więc warto upiec specjalnie duży
Smaczna Pyzanajlepszych ciastek jakie jadłam. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że najlepsze jakie jadłam! Pachną przepięknie, ich zapach wypełnia cały dom i od razu przywołuje piękną złotą jesień. Składniki: (szklanka ma 250ml) 1 szklanka mąki kasztanowej od Symbio 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 1850 0,5 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 5 czubatych łyżek oleju kokosowego extra virgin (pachnącego kokosem(...)mąki, cukier i przyprawę do piernika. Dodajemy jajko i połowę oleju kokosowego - zagniatamy ciasto. Porcjami dodajemy kolejne partie oleju ciągle zagniatając ciasto. Będzie się lekko kruszyło. Ciasto formujemy w wałek i wsadzamy do lodówki na godzinę. Z zimnego ciasta odcinamy nożem kawałki i układamy na blaszce. Ciastka pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 180*C. Po upieczeniu
Gotowanie i blogowaniesztuk 150 g puree z dyni 100 g oleju kokosowego jajko 4 łyżki miodu 350 g mąki orkiszowej dojrzały banan łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia gorzka czekolada Olej kokosowy utrzyj z jajkiem, bananem i puree z dyni na puszystą masę. Do masy przesiej mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Chwilę miksuj do połączenia się składników. Z przygotowanej masy(...)spłaszcz i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Upieczone ciastka zamaczaj do połowy w czekoladzie i odstaw na ok. 30 minut. Smacznego Czytaj więcej – ciasteczka Artykuł Ciasteczka dyniowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni