bananowych ciastek , które dla mnie są doskonałym dodatkiem do śniadaniowych koktajli, jogurtów i kawy. Bez cukru, jaj, mąki pszennej i zbędnych tłuszczy. To , co lubię najbardziej……… Składniki: 2 dojrzałe banany /średniej wielkości/ 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki otrębów owsianych/lub pszennych / 4 łyżki mąki kokosowej / drobne(...)wiórka/ 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki płynnego oleju kokosowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka czekoladowych kropelek/można pominąć/ Wykonanie: -Nasiona lnu zalać 2 łyżkami wody / można lekko zmielić/. -Obrane banany przełożyć do miski , rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny, dodać nasiona lnu. -Wsypać otręby, kokos, mąkę ryżową zmieszaną z sodą
Zakamarki mojej kuchniPotrzebujemy tylko banany i wiórki kokosowe! Już sam superapetyczny zapach dochodzący z piekarnika w czasie ich pieczenia powoduje, że ślinka cieknie Polecam! Składniki (na 6 ciastek): 2 duże dojrzałe banany 6 łyżek wiórków kokosowych Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. W naczyniu banany rozgniatamy widelce, dodajemy wiórki kokosowe i całość mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem
Lamarida.plWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kokosowe pralinki to nic innego jak znane batoniki bounty ze sklepowych półek. Są miękkie w środku i mega kokosowe
Marta GotujePrzepis autorski (mój). Te ciasteczka to istny hit! Są tak smaczne, że znikają stanowczo za szybko. Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można(...)pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 50g kremu czekoladowego 2 garście płatków migdałowych 2 garście prażonych pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) Opcjonalnie: 2 łyżki mleka Pastę tahini umieścić w misce i zmiksować z płynnym olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić
Di gotujekokosowe - 1 jajko - kakao (około 1 łyżka) - łyżeczka masła - do smaku miód lub ksylitol Przygotowanie : Płatki owsiane wsypać do wody i zostawić na chwilę aż nasiąkną. Następnie pokroić banana w drobną kostkę i dokładnie wymieszać z płatkami (można ewentualnie użyć blendera). Dodać wiórka kokosowe, jajko i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Można dosłodzić do smaku miodem lub ksylitolem. Uformować ciastka i wyłożyć na blaszkę. Piec około 20 minut w temperaturze 150 °C. Kakao na wolnym ogniu stopić z masłem i użyć jako polewy. Na końcu posypać wiórkami kokosowymi
Kuchenne innowacjesię do ciast i słodkich przetworów, ale równie dobrze można wykorzystać dynię zwyczajną, piżmową czy hokkaido. Polecam zamiast masła dać olej kokosowy (tak jak w przepisie) – nie tylko doda on ciasteczkom chrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi ciastka będą miękkie i soczyste w środku. Lubicie przepisy na słodko? W takim razie koniecznie wypróbujcie: Fit pancakes na bazie płatków owsianych(...)mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto. 4 Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia uformuj ciasteczka za pomocą łyżki. Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek). Oczywiście zamiast żurawiny i orzechów możesz dodać inne
A to pestkaciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju (u mnie kokosowy) Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa(...)pozostałymi składnikami, a drugą część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant (tak, aby otrzymać pożądany
Via Gustozostało mi go trochę po obiedzie, więc od razu pomyślałam o ciasteczkach! Wyszły obłędneee, a ich zapach kusił już podczas pieczenia. Mocno kokosowy smak idealnie skomponował się z chrupiącym wierzchem i lekko miękkim wnętrzem. W takie ciastko warto wgryźć swoje ząbki, a tym bardziej, że jest zdrowe i nie posiada tony cukru! Koniecznie spróbujcie! (około 10 sztuk) 1 szklanki ugotowanego
Di gotujeciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI: (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego
Kto ugości moich gości?sekund. Wyjmujemy i mieszamy do rozpuszczenia się składników. Smarujemy masą czekoladową ciasteczka ( na 1 ciastko-1/4 łyżeczki masy) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasteczka są gotowe. Przechowujemy je w lodówce. Przepis na 7 ciastek
słodkie i nie tylko historie kulinarnerozdrabniaczu do uzyskania gruboziarnistej mączki. 3 Odsypuję 80g migdałów i resztę mielę do uzyskania masła migdałowego. 4 Sypką mączkę migdałową mieszam z mąką kokosową, proszkiem do pieczenia, cukrem kokosowym lub ksylitolem, cynamonem i szczyptą soli. 5 Jajka ubijam na pianę. Jajka muszą zwiększyć swoją objętość ok. 5 razy. 6 Ubite jajka dodaję do suchych składników i delikatnie mieszam łyżką(...)delikatnie mieszam łyżką. 9 Na blasze rozkładam papier do pieczenia. 10 Z ciasta formuję około 10 okrągłych ciasteczek i układam na blasze. 11 Piekę około 20 - 25 minut aż ciastka nabiorą złocistej barwy. 12 Po wyjęciu z piekarnika studzę ciastka na kratce. 13 Ciastka przechowuję w szczelnym pojemniku. 14 Smacznego
Book of spellsśrodku, a na dodatek zdrowe. Czy muszę pisać coś więcej, czy po prostu je przygotujesz? Czego potrzebujemy? (Z podanych proporcji upieczesz ok. 8 dużych ciastek) 2 dojrzałe banany, 1 szklanka wiórków kokosowych, opcjonalnie: pokruszone kawałki gorzkiej czekolady, rodzynki Przygotowanie: Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy je dokładnie widelcem razem z wiórkami kokosowymi. Można zblendować wszystko blenderem ręczym
two broke sistersżurawinę (lub pociąć własnoręcznie nożem) i dodać wraz z kakao i ksylitolem do mieszanki płatków. Olej kokosowy zalać gorącą wodą i poczekać aż się rozpuści. Dolać do naszej mieszanki płatków i wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha to dolać więcej wody. Formować ciastka z wgłębieniem(...)zrobiłyśmy to za pomocą ringo i szerokiej nakrętki od butelki np. po smoothie do wyciskania dziury). Piec w 180°C przez 15-20 minut. Mus kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej i wypełnić nim ostygnięte ciastka. Jasne ciasteczka wypełnić musem daktylowym. Kiedy masło stężeje polać rozpuszczoną gorzką czekoladą
Candy Pandasprzepis na trochę inny sernik bo z tofu. Sernik jest z dodatkiem czekolady i migdałów. Składniki na tortownice 21 cm Spód: 200 g ciastek owsianych z żurawiną 2 łyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 300 g sera tofu 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki soku(...)pomieszałam z pomarańczowym) Polewa: 80 g czekolady gorzkiej Wedel 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki mleka kokosowego Do dekoracji: migdały Przygotowanie: Przygotowanie spodu: wszystkie składniki zmiksować w naczyniu blendera na grube okruchy. Tortownice wyłożoną papierem do pieczenia, na dno wysypać ciastka i wygładzić palcami. Przygotowanie masy: Jeżeli mamy blender kielichowy możemy włożyć wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę
Panda i jej świat