smaku naturalnym Krem zewnętrzny 250g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa cukrowa ( w białym kolorze) złoty barwnik kakao odrobina wódki złote kuleczki (Dr Oetker) piping żel niebieski barwnik w żelu figurki ekipy Jak'a Sposób przygotowania
Wielki apetytmój przepis: Na 40 kulek: 1 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki kaszki manny 1/2 szklanki cukru 50 ml wódki 1/2 kostki masła ok. 20 ciastek pepitek migdały 1/2 szklanki wiórek kokosowych, kaszkę i cukier dokładnie wymieszać zalać wódką i 50 ml gorącej wody. Jeszcze raz wymieszać, udusić na jednolitą, zbitą masę i zostawić(...)lodówce. 1 szklankę wiórek delikatnie przesuszyć na patelni, tzn. na bardzo małym ogniu, bez tłuszczu podsmażyć je, ale nie mogą się zarumienić. Ciastka pokruszyć na drobno. Masło utrzeć na puch i dodawać powoli masę kokosową. Z gotowej masy formować kulki z migdałem w środku, obtaczać w wiórkach kokosowych, schłodzić w lodówce
Jadło i czytadłoPrincessa kokosowa Na samą myśl ślinka cieknie! Kruchy wafelek … kremowe wnętrze …. i bajkowa reklama … przywodzą na myśl same smakowite skojarzenia. Że uwielbiam kokos
Ostra na Słodkosą fantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu z brązowego ryżu 125 g mąki ryżowej 40 g mąki z tapioki 50 ml soku(...)masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Nabierać porcje ciasta, toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego
Even Better Foodtrochę mniejszej średnicy niż upieczone spody. Można wycinać foremkami do ciastek lub kieliszkiem. Pomarańczową galaretkę kłaść na upieczonych spodach (mnie zostało trochę galaretki i kładłam nawet po dwa krążki galaretki na jedno ciastko). 8. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać 1 łyżkę roztopionego oleju kokosowego, wymieszać i wstawić na chwilę do mikrofalówki. Jak polewa będzie gęsta, dodać(...)jeszcze trochę oleju kokosowego. 9. Gotową polewą udekorować ciastka (polewa ma dokładnie przykryć każde ciasteczko). Ciastka odstawiamy, aż polewa stężeje. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkałyżeczce cynamonu, imbiru i mielonych goździków szczypta soli Przygotowanie: Z pośpiechu nie rozpuściłam oleju kokosowego, stąd te „smarki”, ale nie wpłynęło to na jakoś ciastek, ale proszę rozpuść olej kokosowy, jeżeli go używać i zblenduj na puszystą masę razem z cukrem, bananem i jabłkiem (ze skórką). Do dużej miski przesiej mąkę, zblendowaną masę olejowo-cukrowo-owocową oraz
greenscarfjajka 10 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek kakao 6 łyżek ksylitolu do nasączenia Malibu lub Amaretto Krem: śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego Light 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki ksylitolu 12 ciastek Oreo + kilka do dekoracji Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)odłożyć do wystudzenia. Po tym czasie wyjąć z formy, przekroić na 2 blaty*. Wystudzony biszkopt nasączyć Malibu lub Amaretto. Krem: Ciastka Oreo pokroić lub pokruszyć na kawałki powinny to być małe kawałki. Śmietankę kokosową, mascarpone i ksylitol umieścić w naczyniu i ubijać przez około 1 minutę mikserem. Następnie wrzucić pokruszone ciastka Oreo bardzo delikatnie wymieszać. 3/4 masy
Healthy food explorermleka sojowego sok z połowy cytryny (mniej więcej 3 łyżki) 100 g solonych orzeszków ziemnych 100 g gorzkiej czekolady Spód sernika: 200-250 g kruchych ciastek ( użyłam tych ) 100 g oleju roślinnego (kokosowy najlepiej się tu sprawdzi) a poza tym : tabliczka czekolady na polewę (po prostu ją rozpuścić w kąpieli wodnej) na kajmak: 1 litr mleka sojowego(...)zgęstnieje. Najlepiej gotować na dużej głębokiej patelni, wtedy powierzchnia parowania jest większa i cały proce szybciej zachodzi. dodatkowo orzeszki solone do dekoracji Przygotowanie: Spód ciasta: pokrusz ciastka i zblenduj je w olejem kokosowym. Wylep powstałym „piaskiem” dno formy do pieczenia wyłożonej papierem. Masa „serowa”: Zblenduj na gładką masę tofu z mlekiem i sokiem z cytryny
greenscarfrozwałkowujemy na odpowiednią grubość – u mnie na około 3mm (grubość zależy od indywidualnych upodobań) i wycinamy ciasteczka. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Kokosowe gwiazdeczki (ciasteczka) wycinaliśmy foremkami do ciastek i pierników marki Stella . Polecamy – idealne do wycinania świątecznych kształtów. Polecam również inne produkty Stella jak papier do pieczenia w arkuszach . Blaszkę z ciasteczkami wkładamy
Słodkie okruszkiStewart. Nie wiem, nie doszukiwałam się źródła. Mi wystarczy, że efekt jest rewelacyjny. Kokosowe mini serniczki z ananasowymi kwiatami Składniki: (na 10 sztuk) spód: 65 g ciastek digestive 10 g wiórków kokosowych 30 g masła masa serowa: 200 g serka kremowego 150 ml mleka kokosowego 60 g cukru 2 białka dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone(...)potem mogą zacząć łapać wilgoć). Ciastka pokruszyć, wymieszać z wiórkami i rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Formę na muffiny dokładnie wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami. Równomiernie wyłożyć masę ciasteczkową, dobrze ugnieść na dnie. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Serek zmiksować z mlekiem kokosowym i połową cukru. Białka ubić na sztywną pianę, po koniec partiami dodając
Pożeraczka, czyli raz adobrzełatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie przeze mnie wymyślonym sernikiem pieczonym i na pewno nie ostatnim :)! Na razie ze względu na zbliżające się Święta czeka do opublikowania jeszcze kilka pysznych babek… ale do serników na pewno szybko wrócę :)!Sernik kokosowySkładniki:Spód:300 g ciastek pełnoziarnistych (digestive)150 g masła50 g czekolady gorzkiejCiasto: (wszystkie(...)woreczka i rozwałkować wałkiem. Masło z czekoladą podgrzać w rondelku aż się rozpuszczą, połączyć z rozkruszonymi ciastkami, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Ugnieść łyżką, aby całość wyrównać i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Mleko kokosowe przelać do rondelka i gotować na małym ogniu -od czasu do czasu mieszając-około 30 minut
UgotujmyTo.plFaworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Na na blogu znajdziecie bardzo wiele propozycji z wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie
mojewypiekiinietylkodelikatnie ciągnące w środku, idealne ze szklaneczką mleka lub jako słodkie co nieco do popołudniowej kawy :) To klasyczne ciastka z płatkami owsianymi, słodkie, ale myślę, że nie przesłodzone (po trzech podejściach udało mi się wykalkulować idealną ilość cukru :). Dodatek wiórków kokosowych to… Czytaj dalej Ciasteczka owsiano-kokosowe
brunetkawkuchni