ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:14/145)

Sernik kokosowy 358

łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie przeze mnie wymyślonym sernikiem pieczonym i na pewno nie ostatnim :)! Na razie ze względu na zbliżające się Święta czeka do opublikowania jeszcze kilka pysznych babek… ale do serników na pewno szybko wrócę :)!Sernik kokosowySkładniki:Spód:300 g ciastek pełnoziarnistych (digestive)150 g masła50 g czekolady gorzkiejCiasto: (wszystkie(...)woreczka i rozwałkować wałkiem. Masło z czekoladą podgrzać w rondelku aż się rozpuszczą, połączyć z rozkruszonymi ciastkami, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Ugnieść łyżką, aby całość wyrównać i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Mleko kokosowe przelać do rondelka i gotować na małym ogniu -od czasu do czasu mieszając-około 30 minut

UgotujmyTo.pl
Francuskie faworki 188

Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Na na blogu znajdziecie bardzo wiele propozycji z wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka owsiano-kokosowe… 229

delikatnie ciągnące w środku, idealne ze szklaneczką mleka lub jako słodkie co nieco do popołudniowej kawy :) To klasyczne ciastka z płatkami owsianymi, słodkie, ale myślę, że nie przesłodzone (po trzech podejściach udało mi się wykalkulować idealną ilość cukru :). Dodatek wiórków kokosowych to… Czytaj dalej Ciasteczka owsiano-kokosowe

brunetkawkuchni
Testowanie produktów "Dr Gerard" 122

Było to możliwe dzięki stronie "Streetcom". Paczka zawierała słodkości takie jak: "PryncyPałki" classic "PryncyPałki" kokos "Pryncytorcik" "Mafijne" śmietankowo-cytrynowe "Maltikeksy" jogurtowe "Rurki waflowe" zebra "Pasja" kokosowa "Kremisie" w mlecznej czekoladzie "witAM" śliwki, mleko Ciastkami częstowałam rodzinę, znajomych i koleżanki z pracy. Przy rankingu brałam pod uwagę opinie swoją(...)znajomych. I "PryncyPałki" kokos- bezapelacyjne wśród znajomych. Ja osobiście wolę "Pasję". Znajomi zachwycali się kruchością i delikatnością tych ciastek II "Pasja"- zdecydowanie najbardziej znane ciastka. Dostępne na wagę. Wykrywa smak kokosowy.  III "Pryncypałki" classic- bardzo znane i przez wszystkich lubiane. Kruche i delikatne. III Pryncytorcik- "coś konkretnego w sam raz do kawy" IV "Kremisie"- faworyt wśród dzieci

Pobite gary Barbary
Słoneczka (Aspirynki) 210

masło 250 g, śmietana 2 łyżki, żółtka 3 szt, lukier: białko 1 szt, cukier puder 150 g, dodatkowo: dżem 1 mały słoik, (ja część ciastek przełożyłam dżemem malinowym, a część marmoladą truskawkową), wiórki kokosowe, Sposób przygotowania: Mąkę siekamy nożem z masłem. Następnie dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy do miski oprószonej mąką i chłodzimy przez(...)warstwą lukru.  Piec w temperaturze 180 st. C przez 15 min. do zezłocenia. Upieczone ciastka odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka przekładamy dżemem, następnie smarujemy boki ciastek i obtaczamy je w wiórkach kokosowych

kulinarne odsłony pati
Paluchy czarownicy Paleo 128

czarownicy Paleo Paleo ciastka z okazji święta Halloween, z dodatkiem najbardziej halloweenowego warzywa, jakim jest dynia. Polewa z musu i mleka kokosowego w roli krwi, tylko tym razem fioletowej... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska Keyword ciastka kruche , Halloween , paluchy wiedźmy Porcje ok. 22 ciastka Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki(...)soli himalajskiej lub morskiej ok. 22 sztuki migdałów obranych ze skórki Polewa 2 łyżki musu kokosowego 2-3 łyżki gęstego mleka kokosowego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego u mnie sok z buraka Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciastek zagnieść razem w celu uzyskania jednolitego ciasta. W tym celu gorąco polecam użyć mikser planetarny ze specjalną przystawką do ucierania ciasta

Modern Cave Girl
Ciasteczka kokosowe z czekoladą 147

po wyjęciu z piekarnika wciąż są miękkie. Po schłodzeniu stają się kruche. Przechowuj ciastka w suchym miejscu, najlepiej w metalowym pudełku. Z przechowywaniem ciastek to różnie bywa. U mnie ciasteczka kokosowe są zjedzone w ciągu jednego dnia. Nie zdążą nawet dobrze ostygnąć. Na papierze pozostaje okrągły ślad… Lubicie wypiekać ciastka ? Ja bardzo! Na blogu znajdziecie(...)mnóstwo przepisów. Ciasteczka kokosowe to przepis numer 51. The post Ciasteczka kokosowe z czekoladą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
3 składnikowe ciasteczka tahini 112

zainteresowaniem i uznaniem, postanowiłem przygotować ciasteczka tahini . Są, moim zdaniem, jeszcze lepsze od tamtych, a równie proste do zrobienia! Dodatkowo postanowiłem wykonać te ciastka w nawiązaniu do wczorajszego wpisu, uczącego Was jak zrobić mąkę kokosową. Ciasteczka tahini oczywiście nie mogą obejść się bez… tahini. Dlatego też odsyłam Was do przepisu na pastę tahini lub do pobliskiego sklepu

Blendman
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 129

Gniazdka przygotowujemy na białkach z dodatkiem wiórek kokosowych i cukru, podobnie jak znane ciasteczka kokosanki, a następnie pieczemy w piekarniku. Gniazdka kokosowe podajemy w towarzystwie bitej śmietany, a całość dopełniają owoce i polewa czekoladowa. Tak przygotowane ciastka nie tylko świetnie się prezentują, ale też doskonale smakują. Mimo że jest to deser słodki, to nie nie jest przesłodzony(...)się go z przyjemnością... P.S. Taki deser to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach. Składniki: Gniazdka: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 200 g wiórek kokosowych szczypta soli Nadzienie: 300 ml śmietanki 36% 1-2 łyżki cukru pudru 4 połówki brzoskwiń z puszki (lub 2 szt. świeże) Polewa: 30 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mleka

Kuchnia MagdaLeny
Ryżowe ciasteczka z żurawiną i kokosem 106

dwie lub trzy części, każdą z nich rozwałkować na grubość około 3-4 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować wodą lub wodą z dodatkiem miodu i obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec na jasnozłoty kolor przez około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook(...)dwie lub trzy części, każdą z nich rozwałkować na grubość około 3-4 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować wodą lub wodą z dodatkiem miodu i obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec na jasnozłoty kolor przez około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Ps. Jest też inna metoda

Cztery Fajery
Ryżowe ciasteczka z żurawiną i kokosem 182

dwie lub trzy części, każdą z nich rozwałkować na grubość około 3-4 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować wodą lub wodą z dodatkiem miodu i obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec na jasnozłoty kolor przez około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook(...)dwie lub trzy części, każdą z nich rozwałkować na grubość około 3-4 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Za pomocą pędzelka każde ciastko posmarować wodą lub wodą z dodatkiem miodu i obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec na jasnozłoty kolor przez około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Ps. Jest też inna metoda

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Francuskie ciasteczka z budyniem i śliwkami 199

środku rozsmarować odrobinę budyniu (po jednej łyżce na jedno ciastko). Ułożyć po dwie połówki śliwek. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, a następnie posypać wiórkami kokosowymi.  Piec przez ok. 20 minut do czasu, aż ciastka się ładnie zezłocą. :) Ja piekłam w dwóch turach

Kuchnia Ellie
Jaglane ciastko z mikrofali z domowym dżemem truskawkowym 163

Dziś na śniadanie przygotowałam eksperymentalne ciastko z płatków jaglanych z niewielkim dodatkiem kaszy manny i odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym. Mleko można zastąpić napojem sojowm lub mlekiem kokosowym - będzie jeszcze lepsze! Ciastko można zjeść od razu lub schłodzić w lodówce i podać jako deser. Podałam z domowym dżemem truskawkowym przygotowanym przez Mamę :) Składniki: 250 ml mleka 6 łyżek płatków jaglanych

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania