ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:7/145)

FIT CIASTKA JEŻYKI 159

: 1 średnie jajko 75g mąki ryżowej 20g mąki kokosowej 10g   rozpuszczonego oleju kokosowego 15g syropu klonowego 1 łyżka erytrolu lub innego słodzidła  Karmel: 50g   daktyli 25g masła orzechowego 15g dowolnych orzechów 20g rodzynek  Polewa: 50g gorzkiej czekolady 70-90% kakao 15g oleju kokosowego Wykonanie: Ciastka: do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajko, obie mąki

Słodkie zapomnienie
Tort ciasteczkowy z nutą kokosa i bananów 154

Delikatne ciasto na bazie chrupiących czarno - białych ciasteczek, pachnącego egzotyką mleka kokosowego oraz świeżych bananów to świetna propozycja chłodzącego deseru na upalne dni. Składniki: 3 puszki mleka kokosowego 400g ciastek herbatników black z kremem waniliowym 4 łyżki cukru pudru 6 bananów 1 cytryna Dekoracja: kilka ciastek herbatników black Wykonanie: 1. Mleczko kokosowe umieścić w lodówce na całą

Szalona Kuchnia Eweliny
Kokosowy kaszowiec na herbatnikach 140

Kokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao

Kuchnia co dnia
KOKOSANKI. 195

Kokosowy zapach unosi się tu i ówdzie, słodko-lepki, egzotyczny, a zarazem tak domowy i swojski. Kokosanki, to tak naprawdę mój sposób na białka. Gdy chcę

W kuchni Karmel-itki
Ciastka czekoladowo-kokosowe z białą czekoladą 142

pomocą cukru i białej czekolady. Moje ciastka były dość słodkie i użyłam cukru kokosowego, który charakteryzuje się m.in. niskim IG. Spróbujecie? (19-20 sztuk) 150g masła/margaryny (preferuję masło) 150g cukru kokosowego (może być zwykły lub trzcinowy) 150g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 20g kakao lub 30g karobu (u mnie karob) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Dodatkowo: 50g białej czekolady (u mnie idealna do zapiekania z Cukietrii) Ponadto: wiórki kokosowe o obtaczania  Masło z cukrem i solą utrzeć do puszystości. Dodać jajko i po wymieszaniu stopniowo wsypywać mąkę kakao/karob, proszek do pieczenia oraz sodę. Na końcu masę połączyć z wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. (Jeśli ciasto mocno

Di gotuje
Wegańskie ciastka owsiano-słonecznikowe z kokosem i kandyzowanym kiwi (bez jajek i cukru) 141

lnianego (mielonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 50 ml mleka roślinnego (może być woda) Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni i po ostudzeniu zmielić na mączkę. Natomiast olej kokosowy rozpuścić z miodem, a kiwi pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki suche umieścić w misce, wymieszać, a następnie połączyć z olejem i miodem. Na końcu całość wyrobić z mlekiem/wod(...)druga stronę.) (*) Użyłam mąki z amarantusa. Nie wszyscy lubią jej posmak, więc można użyć innej. W ostateczności nada się też pszenna. (**) W tytule napisałam, że ciastka są bez cukru, choć użyłam cukru kokosowego. Jednak różni się on od cukru zwykłego, ma niski indeks glikemiczny (IG 35) i doskonale nadaje się dla osób będących na diecie cukrzycowej. Obok oryginalnego smaku

Di gotuje
Sernik rafaello 329

cukru migdałowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jaj + 2 żółtka łyżka ekstraktu waniliowego łyżka kwaśnej śmietany Beza: 2 białka 120 g cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Spód: Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Dodać migdały, wiórki kokosowe i masło. Wymieszać do konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać ciasteczka i uklepać. Spód sernika schłodzić

Smakołyki Asi
Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 148

kuchni . Masło zmieniłam na olej kokosowy, co było rewelacyjnym pomysłem. Ciasteczka dzięki temu stały się bardziej kokosowe i cudownie pachnące. Same w sobie są niezwykle pyszne, lekko miękkie i wprost rozpływające się w ustach. (Nie należą do kategorii ciastek kruchych i chrupiących.) Kolejne pyszności, które pobiły moje serduszko i będą (a właściwie już są) często przyrządzane. Sami spróbujcie! (około(...)miodu   1/2  łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka wody (gorącej) Mąkę, cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do miski i dokładnie wymieszać.  Miód z olej kokosowym podgrzać na małym ogniu i mieszać do momentu, aż oba składniki się roztopią i połączą. Sodę wymieszać z 1 łyżką gorącej wody (będzie mocno się pienić), natychmiast dodać do miodu

Di gotuje
Ciastka z kremem russel kawowym 153

Kruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier(...)ostudzenia. Napowietrzyć masło, następnie stopniowo dodawać ostudzoną masę jajowo-cukrową. Sporządzić napar z kawy, ostudzić, dodać do masy. Ciasteczka składać w następujący sposób: Ciastko- krem- ciastko- boki z wystającym kremem obtoczyć w wiórkach kokosowych Następnie włożyć ciastka do lodówki, aby krem lekko stężał. Smacznego

Słodka Strefa
Ciastka z kremem russel kawowym 168

Kruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier(...)ostudzenia. Napowietrzyć masło, następnie stopniowo dodawać ostudzoną masę jajowo-cukrową. Sporządzić napar z kawy, ostudzić, dodać do masy. Ciasteczka składać w następujący sposób: Ciastko- krem- ciastko- boki z wystającym kremem obtoczyć w wiórkach kokosowych Następnie włożyć ciastka do lodówki, aby krem lekko stężał. Smacznego

Słodka Strefa
Kokosanki 148

wiórków kokosowych* 7 białekSposób wykonaniaBiałka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać ok. 3 minuty.Wsypać wiórki kokosowe, delikatnie, ale dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przy pomocy dwóch łyżek nakładać masę, formując stożki.Ciastka w trakcie pieczenia praktycznie nie rosną, więc odległości miedzy nimi nie muszą być duże.Piec w temperaturze 160 stopni

Mix smaku
Mocno kokosowe ciastka z płatkami zbożowymi (z olejem, wiórkami i cukrem kokosowym) 104

niewielkim garnuszku. Dodać miód, wymieszać i odstawić o ostudzenia.  W tym czasie zmielić (niezbyt drobno) płatki oraz wiórki kokosowe. (Płatki i wiórki mogą być w całości. Nie wpłynie to mocno na smak, lecz jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać

Di gotuje
Cytrynowe ciasteczka owsiane 240

zupełności mi wystarczy. Zrobiłam je z mąki pełnoziarnistej i masła, jest w nich trochę cukru, który śmiało można zastąpić stewią lub miodem, a masło olejem kokosowym - wtedy ciastka będą jeszcze bardziej fit. :) Cytrynowe ciastka owsiane: 120 g masła o temperaturze pokojowej (lub oleju kokosowego) 85 g brązowego cukru (można zastąpić stewią lub dodać mniej i resztę dosłodzić miodem

Cooking Monster
Ciastka czekoladowe z orzechami laskowymi (bez glutenu, wegańskie) 344

piekarnika cudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu 35 g orzechów laskowych, zmielonych(...)około 14 – 17 minut. Po upieczeniu ciastka pozostawić przez kilka minut na blasze, po czym przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego! *Ciastka upiekłam z myślą o osobie, która nie może spożywać oleju kokosowego oraz masła, więc w przepisie – w drodze wyjątku – wykorzystałam margarynę roślinną

Even Better Food
Kruche ciasteczka kokosowe 115

odkładamy na 40 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 5mm i wykrawamy ciasteczka. Możemy również użyć stempli do ciastek, aby nadać im oryginalnego wyglądu. Pieczemy do zrumienienia (ok.10-15 minut) w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Kruche ciasteczka kokosowe pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog