ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:15/145)

MAZUREK KAJMAKOWY LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 584

gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowego mleczka. W drugiej misce wymieszać żółtka i mleczko kokosowe. Połączyć wszystkie składniki do uzyskania gładkiej i zwartej masy o konsystencji plasteliny. Jeśli jest potrzeba dosypać odrobinę mąki. Z masy formować małe kuleczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą(...)bardzo. Powinny być złociste. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzone ciastka można udekorować karmelem, śmietanką kokosową, polewą czekoladową, orzechami, płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi itp. To wszystko już kwestia Waszej inwencji twórczej 😉 Smacznego! — BTW całości ciastek bez słodzików z samym karmelem bez dekoracji

Ola la LCHF
Kokosowa tarta z bitą śmietaną i bezami 349

Zapowiedzieli mi się goście, więc zastanawiałam się co na szybko upiec żeby było efektownie, ale niekłopotliwie? Wymyśliłam kokosową tartę z bitą śmietaną. Co prawda, nie wiem do końca, czy tego typu ciasto można nazwać tartą, ale niech tak już zostanie :) Najważniejsze, że wyszło smacznie, a robota przy tym minimalna :)Składniki(...)średnicy 24 cm:200 g bezów400 ml śmietany kremówki1 łyżka ekstraktu waniliowego - przepis >klik!<150 g herbatników (lub kruchych ciastek)3 łyżki wiórków kokosowych4 łyżki masłado dekoracji:polewa karmelowawiórki czekoladoweHerbatniki pokruszyć. Wiórki kokosowe uprażyć lekko na suchej patelni. Przestudzone dodać do herbatników razem z masłem. Utrzeć razem na jednolitą masę. Można to wszystko zrobić używając blendera

Codzienna kuchnia niecodzienna
Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 112

łyżki wody Składniki na bakaliową posypkę: – 100-120g mix’u orzechów – 40g rodzynek Składniki na polewę: – 100g czekolady gorzkiej – 1/2 łyżki oleju kokosowego CIASTECZKA: Wszystkie składniki na ciasteczka umieszczamy w misce i zagniatamy, aż uzyskamy zwartą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy na blacie i wykrawamy okrągłe ciasteczka. Wykrojone ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem(...)łyżki wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. POSYPKA: Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. POLEWA: Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT pochodzi

Be Fit Be Strong
Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem (moje ulubione, kruche i delikatne) 120

jedne z moich ulubionych ciasteczek, które nigdy mi się nie znudzą! Są baaardzo delikatne, kruche i cudownie pachną. Czekoladowo-kokosowy posmak sprawia, że naprawdę niesamowicie kuszą! Ciastka można długo przechowywać i ani nic nie stracą na swojej kruchości - nadal będą po prostu rozpływać się w ustach. Nie wiem dlaczego teraz je prezentuję, ponieważ już dawno opracowałam poniższą recepturę(...)wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie

Di gotuje
Kruche ciastka z malinowym dżemem 154

można je piec na wiele sposobów. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na ciastka i ciasteczka. Kruche ciastka są jednak najłatwiejsze. Zawsze używam masła lub kokosowego oleju do wypieków, również do ciastek. Maślane ciasteczka są najlepsze i bardzo aromatyczne. Do wypieku ciastek możecie użyć dowolnie wybranego dżemu. Ja lubię malinowy. Ważne jest aby dżem był gęsty. Taki

codojedzenia
Kokosanki. 133

kokosowe wsypać do miski. W gotującej polewie moczyć ciastka. Uważajcie żeby się nie oparzyć. Ja pomagam sobie łyżką i patyczkiem do szaszłyków :) Prosto z polewy ciastko przałożyć do miski z wiórkami kokosowymi. Dokładnie obtoczyć, żeby okleiło się wiórkami. Odłożyć do wystudzenia. Ja przeważnie w jeden dzień piekę ciasto, a na drugi dzień robię resztę

Agusiowe smakołyki
Kruche ciastka kakaowe 314

szybkie przygotowanie, nie są też zbyt słodkie, więc będą wspaniałą alternatywą dla innych przegryzek w ciągu dnia. Kruche ciastka kakaowe Składniki: 120g margaryny 200g mąki pszennej 1 jajko 5 czubatych łyżek cukru 2 łyżki kakao słodzonego instant 6 łyżeczek wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: - margarynę posiekać na mniejsze kawałki, przesiać do niej mąkę z proszkiem(...)kakaowych smakołyków mogą zastąpić je zwykłym kakao, pamiętając, że przy tej zamianie ciasto będzie mniej słodkie i być może będzie trzeba zwiększyć ilość dodanego cukru. Nieduża ilość wiórków kokosowych dodaje ciastkom aromatu; są one lekko wyczuwalne w smaku, ale nie czynią ciastek zbyt słodkimi. Ciastka kakaowe po ostudzeniu przełożyłam do pojemnika spożywczego i tak szczelnie zamknięte wytrwały

Smakołyki Bereniki
Ciastka owsiane z olejem kokosowym 169

Dzisiaj pora na kolejny post w ramach współpracy z De Care. Tym razem postanowiłam wykorzystać olej kokosowy. Wiele czytałam na temat jego właściwości i byłam bardzo

My simple kitchen
Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami 147

tylko. Kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego wystarczy przeszukać szafki, popatrzeć co mamy w lodówce, połączyć składniki i mamy gotowe… biszkopciki z masą kokosową  i truskawkami.    Składniki: - 20 podłużnych biszkoptów (na 10 ciastek)- truskawki (kilka sztuk)- czekolada (na polewę do ozdoby)           Masa kokosowa: - 200 ml mleka kokosowego- 1 łyżeczka cukru pudru- ok. 50g wiórków kokosowych Umyte(...)przez kilka dni w lodówce) odlewamy wodę. Ubijamy wytworzoną śmietankę dodając 1 łyżeczkę cukru pudru. Wiórki kokosowe mielimy (w młynku lub blenderze) i dodajemy do masy, mieszamy. Gotową masą smarujemy biszkopty i składamy po dwa.  Nadmiar masy zbieramy nożykiem. Na wierzchu każdego ciastka wyciskamy workiem cukierniczym rozetki. Plasterki truskawek układamy, po kilka sztuk,  między rozetkami. Z czekolady robimy polewę

mojewypiekiinietylko
Ciastka warszawskie – aspirynki – słoneczka 253

ciasto dla gości. To markizy z bezową skorupką przełożone marmoladą lub jednolitym dżemem, obtoczone w kremie – np. budyniowym, grysikowym, kawowym oraz wiórkach kokosowych lub orzechach. Można zamiast kremu użyć także dżemu do obtaczania, choć ciastka są wg mnie najlepsze właśnie z dodatkiem kremu budyniowego lub grysiku. W zależności od średnicy i grubości uzyskamy ok. 40-50 ciastek(...)grysikowa: 1 szklanka mleka 3 lekko czubate łyżki kaszy manny błyskawicznej 2 łyżki cukru pudru 100 g masła w temp. pokojowej Ciastka warszawskie – dodatkowo: marmolada różana lub wieloowocowa lub kwaskowy dżem – do przełożenia wiórki kokosowe lub/i mielone orzechy włoskie – do obsypania Masa grysikowa: Mleko zagotowujemy wraz z cukrem pudrem. Wsypujemy kaszę i intensywnie mieszamy do zgęstnienia

Poezja smaku
Amarantuski z wiórkami kokosowymi i cynamonem 209

mąki, więc można je jeść na diecie bezglutenowej. Niestety porcja nie jest zbyt duża, więc najlepiej zróbcie je podwójnie, bo szybko znikają ;) Amarantuski z wiórkami kokosowymi i cynamonem Składniki (na ok. 12 ciastek) 1 szklanka amarantusa ekspandowanego ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka dobrego miodu  1-2 łyżki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu Piekarnik nagrzać

FitKot
Ciastka jaglane z bakaliami 194

łyżka jagód goji 6 moreli pokrojonych na drobno Suche  składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie dodajemy miód, olej kokosowy oraz jajka i łączymy całość w jednolitą masę. Dolewamy stopniowo wodę tak by konsystencja ciastek była lepiąca się, a nie za sucha.  Do sylikonowych foremek od muffinek(...)nakładamy masę tak do połowy wysokości i wkładamy do nagrzanego do 170°C piekarnika na 12-15 minut. Z podanej proporcji wyszło mi 20 ciastek. Można oczywiście jeszcze inne bakalie - orzechy laskowe, wiórki kokosowe, sezam, nasiona chia, rodzynki, kandyzowanego ananasa, figi, suszone banany, daktyle. Ja dałam to co aktualnie mam w moich kuchennych zapasach. Ciastka są bezglutenowe

Emskie Smaki
Kokosowe ciasteczka z płatkami kukurydzianymi 195

Mam do zużycia spory zapas płatków kukurydzianych, po intensywnym poszukiwaniu "czegoś" z tymi  płatkami trafiłam na chrupiące ciasteczka . Wyszło ich dokładnie 30 sztuk w sam

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 129

PRZEPIS ZDROWE MARKIZY Z KREMEM ORZECHOWYM Czas przygotowania 10 minut + czas pieczenia 15 minut Z podanych składników wychodzi 9 ciastek Masa na ciastka 100g sera twarogowego typu włoskiego Pół jajka Mąka kokosowa - 2-3 łyżki Łyżka kakao Nadzienie 100g sera twarogowego typu włoskiego Łyżeczka miodu Łyżka masła orzechowego  CIASTKA Twaróg rozgnieść widelcem z jajkiem Dodać kakao(...)trochu mąkę kokosową i wyrabiać aż do uzyskania takiej konsystencji żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulkę Ciasto położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na grubość ok 2-3mm Wykrawać niewielkie kółka i odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Piec około 15 minut (dużo zależy od grubości ciastek) Przekładać kremem

HealthyCreations

Proponowane wyszukiwania