następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać (opcjonalnie) wiórkami/kawałkami gorzkiej czekolady. Piec (w rozgrzanym
Di gotujePrzepadam za wypiekami z dodatkiem wiórków kokosowych, właściwie prawie zawsze je dodaję ;) Dlatego te ciastka, których bazę stanowią wiórki należą do grona moich ulubieńców. Bardzo silną inspiracją był ten przepis . Od siebie dodałam jeszcze popping z amarantusa, żeby bardziej chrupało :) Jeśli go nie macie, dodajcie tyle samo wiórek kokosowych. Zapewniam, że nie będziecie chcieli więcej kupić kokosanek w sklepie(...)sobą, dolewaj partiami sok z pomarańczy. Zagniataj masę, jeśli wszystko będzie spójne, nie musisz dodawać więcej soku. Jeśli będzie za suche, dolej jeszcze trochę soku. Z masy formujemy ciastka dowolnej wielkości. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut
Corner With RecipesJakieś 3 lata temu robiłyśmy testy ( tutaj ) ciastek i chlebków nowo powstałej firmy Irenki . Wszystkie testy wyszły smakowicie a od tej pory firma się rozwinęła i wprowadziła na rynek wiele nowych pyszności. Dzisiaj zapraszamy Was na kolejną ciastkową recenzję 😋 Nazwa: Łan ciastko i Amarantki daktylowe Firma: Irenki Skład: Ciastko owsiane żurawinowo – czekoladowe - płatki owsiane 51%, cukier(...)cukier kokosowy, płatki owsiane 18%, płatki gryczane, sezam 10,8%, jaja, soda oczyszczona. Amarantki daktylowe - Daktyle suszone, amarantus ekspandowany. Masa netto: ciastko- 40g, amarantki- 105g Wartości odżywcze: Ciastko żurawinowo – czekoladowe - 100g/ 429 kcal, tłuszcz – 19g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,5g, węglowodany – 55g w tym cukry – 25g, błonnik – 1,5g, białko – 7,6g, sól – 0,21g Ciastko z sezamem
Candy Pandassłodkie, za to zdrowe, więc dla dzieci jak znalazł. Przepis zmodyfikowałam - oryginalny pochodzi ze strony www.masztalerz.tumblr.com. Przepis na około 30 ciastek : 200 g. razowej mąki orkiszowej 160 g. płatków jaglanych 6 łyżek oleju kokosowego 6 łyżek miodu 3 łyżki kakaa 3 jajka 50 g. ziaren słonecznika 50 g. pestek dyni garść suszonej żurawiny 50 g. posiekanej czekolady(...)dodałam opakowanie Milky Way Magic Stars* - gdyż ciastka pieczone były z przeznaczeniem dla dzieci ) pół łyżeczki sody oczyszczonej Ziarna słonecznika oraz pestki dyni krótko podprażyłam na suchej patelni. Jajka, olej kokosowy i miód zmiksowałam. Dodałam suche składniki. Całość dokładnie wymieszałam. Masa ciastkowa jest raczej luźna, ale daje się formować, więc ja nabierałam porcje łyżeczką, formowałam nieduże kulki
apetytnapieczenieMocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego. Przygotowanie: 5 minut Pieczenie: 15 minut Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie
zdrowo i aktywniemleka/śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą
Di gotujeChrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia. Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do herbaty, na poprawę nastroju, do
Słodkie okruszkibyło puszyste (chociaż w moim mikserze planetarnym się to nie do końca powiodło) po czym porcjami dodajemy budyń. Ja dodałam jeszcze ok 2 garście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki
Szybko Tanio Smaczniezabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka 100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę
CzarnawisienkaPyszne ciacho na spodzie z ciastek,orzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan
Swojskie jedzonko200 g wiórek kokosowych 50 ml wódki 200 g herbatników 200 g masła aromat migdałowy lub rumowy orzechy laskowe pół szkl śmietanki 30 % tabliczka białej czekolady
Gotowanie jest łatweTrufle w wiórkach kokosowych Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub
Kuchnia co dniasernikowy. Składniki na sernik (dodałam pure z dyni, ale spokojnie można pominąć ten składnik i gwarantuję, że sernik się uda!) Spód ciasta: 200 g ciastek typu digestive (przepis znajdziecie tu ) 100 g masła kokosowego (można zastąpić 80 ml oleju roślinnego) pół łyżeczki cynamonu Masa serowa: około 600 g serka 300 g pure z upieczonej dyni 150 g cukru (użyłam(...)ksylitolem w proszku) 2 dojrzałe banany 80 g sezamu Przygotowanie: Spód: Ciastka pokruszyć i zblenować na „piasek” razem z 60 g masła (4 łyżki) i cynamonem. Wylepić dno formy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Masa serowa: sezam zblendować na gładką masę w dużą łyżką miękkiego masła kokosowego po czym dodać banany i cukier. Ser połączyć z pure dyniowym
greenscarfgorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym. Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne ale i ładnie dekorują nasz stół. Smacznego
Health-Fit-Lifegorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym. Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne ale i ładnie dekorują nasz stół. Smacznego
Health-Fit-Life