pomocą. Spokojnie dacie radę jeszcze to nadrobić! Mam dziś dla Was łatwy i szybki przepis na wyśmienite ciasteczka razowe. Każdy mężczyzna ucieszy się na ich zapach i widok, zapewniam! Ciastki są również propozycją całkiem zdrową i nie tylko przeznaczoną na tą okazję. Zrobione są na bazie mąki razowej i otrębów, a wcale nie czuć tego w ich smaku. Są doskonale(...)kąpieli wodnej czekoladzie, smakują jeszcze lepiej… Składniki: 120 gramów mąki razowej 75 gramów mąki pszennej 100 gramów masła 1 jajko 50 gramów brązowego cukru 20 gramów wiórków kokosowych 25 gramów otrębów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Wykonanie: Masło i cukier utrzyj na gładką masę. Dodaj do niej jajko i dalej ucieraj, aż składniki pięknie
Garniec Magaliełyżeczki proszku do pieczenia *( szklanka 250 ml ) Składniki na krem piernikowy: 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 5 ciastek korzennych typu speculoos Wykonanie: Czekoladę połamać, przełożyć do miseczki. Dodać olej kokosowy lub masło i wstawić na 1,5 minuty do mikrofali. Ewentualnie miskę z czekoladą i olejem/masłem ustawić na garnku z parującą wodą i pozostawić(...)papilotek lub kubeczków na muffinki, do wysokości około 2/3. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać pokruszone ciastka – wymieszać. Krem wyciskać przy pomocy szprycy lub worka cukierniczego na babeczki czekoladowe. Gotowe babeczki udekorować ozdobami czekoladowymi i cukrowymi. Smacznego
kolorowotorcikowodelikatne. Już sam zapach niezwykle kusi, a po pierwszym kęsie - wyczuwalny jest mocny smak chałwy i kokosa. Trudno oprzeć się pokusie i nie zjeść przynajmniej kilku na raz! Ciastka te nie zawierają masła, ani jajek i są upieczone z mąki bez glutenu - dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby będące na diecie wegańskiej oraz bezglutenowej. Uwielbiacie chałwę? Spróbujcie tych(...)kokosowego Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtaczania Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 175-180 stopniach. (Ciastka
Di gotujedaktyli - 2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wrzucamy mąką owsianą i kokosową. Wlewamy słodzidło oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy tak by powstała zbita masa (jeśli będzie zbyt lepka można podsypać mąką). Następnie rozwałkowujemy ciasto - najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia - oraz wykrawamy kształt ciastek. Układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)miski i dodajemy kakao. Całość blendujemy na jednolitą masę, którą przekładamy wystudzone ciastka. Ciastka Markizy są świetną alternatywą dla sklepowych ciastek. Do ich przełożenia można użyć innych kremów na przykład bananowego czy kokosowego. Smacznego
Health-Fit-Lifeodstawiamy na około 5 minut aż spęcznieją białka ubijamy na sztywną pianę żółtka, płatki, proszek blendujemy na jednolitą masę łączymy ze sobą białka i ciastko smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni, lekko przetartą olejem kokosowym, pod przykryciem (dość długo na jednej stronie, tak, żeby góra się ścięła, wtedy łatwiej będzie nam go obrócić ;)) gotowy omlet smarujemy twarożkiem i posypujemy kokosowymi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrozpływa się w ustach. Dzięki dodatkowi curdu jest wyrazista w smaku i doskonale smakuje z filiżanką kawy z mlekiem. Bardzo Wam polecam!SKŁADNIKI NA KOKOSOWO-MAŚLANY SPÓD:250 g ciastek o smaku maślanym (użyłam "Łakotki")70 g wiórków kokosowych100 g masłaSKŁADNIKI NA MASĘ DYNIOWĄ:550 g miąższu z dyni*200 g mascarpone200 g ricotty (lub serka kremowego: np. Delfiko(...)dyniowo-pomrańczowego curdu z tego przepisuWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.KOKOSOWO-MAŚLANY SPÓD:W malakserze zmiel na drobny piasek ciasteczka, dodaj do nich roztopione masło i wiórki kokosowe i jeszcze raz wszystko krótko zmiksuj.Przesyp całość do formy do tarty o średnicy 24 cm i uklep porządnie spód i boki, tworząc po bokach rant o grubości 1 cm.Wstaw formę
Słodko-Słony Świat Ilonyszklanki płatków owsianych 0,5 szklanki pestek słonecznika 1 łyżka stołowa rodzynek 2 łyżki stołowe wiórków kokosowych 2 łyżki miodu Wykonanie: Włóż do miski obranego banana, dodaj miód i rozgnieć całość widelcem. Wsyp pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy nakładaj ciastka łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj masę na kształt ciasteczka, lekko spłaszcz. Piecz ciastki
Garniec Magaliepojechać orzechów. Nada się równie dobrze, to sklepowe. Jeśli nie masz erytrolu, nic straconego, dodaj inny zdrowy zamiennik cukru. Jeśli szukacie zdrowych pomysłów na ciastka, dodajcie zamiast tradycyjnego tłuszczu, właśnie masło orzechowe lub olej kokosowy, to doskonałe a przede wszystkim zdrowe zamienniki. Cukier również możecie zastąpić na kilka sposobów. Ciacha idealne do kawy czy jako przegryzka w chwilach słabości
Mieszam w Garnkudzięki temu jak się dobrze zorganizujecie to wystarczy godzina pracy. Składniki na około 40 sztuk 0 średnicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta(...)miałam w pogotowaniu kokosowe), gdyby ciasto było zbyt suche Przygotowanie ciasta: Zblenduj na gładką masę banana, olej i cukry. Suche składniki przesiej do miski, dodaj masę bananową i starty imbir. Zagnieć gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywcza i wstaw do lodówki na małe pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, wykrój ciastka, przełóż je na blachę
greenscarfmasła Masa serowa: 500 g sera z wiaderka, 100 g jogurtu naturalnego, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1/3 szkl. jagód, 6 listków żelatyny Dodatkowo: maliny i jagody do dekoracji, galaretka malinowa WYKONANIE Spód ciasteczkowy: Ciastka blendujemy lub mocno rozgniatamy. Masło topimy. Wystudzone masło mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy folią, wykładamy(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jagody blendujemy. Ser miksujemy z jogurtem i cukrem, a następnie dodajemy żelatynę. Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy jagody, a do drugiej wiórki kokosowe. Wykładamy naprzemiennie na przygotowany wcześniej spód ciasteczkowy. Wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Na wierzchu masy serowej układamy owoce, zalewamy teżejącą galaretką. Wkładamy do lodówki
słodki bratektemperatury w kuchni , co w czasie ciepłych letnich dni też ma znaczenie. Solidna porcja delikatnej , puszystej masy kokosowej na czekoladowym spodzie i mnóstwo kwaskowatych , pachnących latem owoców. Szybko się robi i szybko znika :) Składniki: foremka -tortownica 22cm Spód : 300 g pokruszonych ciastek - u mnie biszkopty 120g masła 1 kostka - 100g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka Masa(...)śmietany 30% 1 szklanka cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 1 szklanka wiórków kokosowych Dodatkowo: Owoce - u mnie maliny , porzeczki i porzeczkoagrest. - ok 400g Wykonanie: Masło , czekoladę i mleko postawić na małym ogniu i podgrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Wlać mieszaninę do ciastek i dokładnie wymieszać. Taką masa wylepić spód foremki . Ta warto wcześniej wyłożyć papierem
Malinowa Kawiarenkadomu nie zmarnuje! Składniki: ok. 800 g ciastek, ciast (resztki ciast bez masy, zakalec, babki, muffinki, drożdżówki bez owoców) 1/2 szklanki mleka 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie: orzechy włoskie, migdały, suszona żurawina, chipsy bananowe, wiórki kokosowe) 30-50 ml wódki lub rumu (opcjonalnie
Kuchnia MagdaLenyowsiane ciasteczka: Owsiane ciasteczka z dziurką Pełnoziarniste owsiane ciastka z żurawiną i słonecznikiem Owsiane ciasteczka z czekoladą i żurawiną Składniki (na 6 dużych ciastek): - 1 banan - 3/4 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 1/4 szklanki posiekanych dowolnych orzechów (włoskich, laskowych, pekan itp) - 2 łyżki suszonej żurawiny - 2 łyżki pestek słonecznika - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka płatków migdałowych
CookYourselfprzygotować ciasteczka. Można to zrobić na dwa sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie
Di gotujezgodność z dietą ketogeniczną . W tej roli świetnie sprawdza się niezawodne kruche ciasto z mąki kokosowej , które zawsze występuje u mnie w tego rodzaju wypiekach. I właśnie jego użyłam. A żeby nadać mu jeszcze bardziej halloween’owego charakteru dodałam do niego czarnego kakao . Czarne ciastka halloweenowe Halloweenowe kształty Niestety z tym ciastem nie pracuje się najlepiej w kwestii wykrawania(...)czekoladową) 1/4 łyżeczki soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 1/2 szklanki rafinowanego oleju kokosowego 7/8 szklanki mąki kokosowej 3 łyżeczki czarnego kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (cream of tartar) Polewa czekoladowa 50 g gorzkiej czekolady (min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowej Sposób przygotowania Ciastka Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misie malaksera i malaksować przez
Modern Cave Girl