ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:35/145)

Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 535

już wiele razy robiła krem na bazie bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady. Jest rewelacyjny i tego nie ukrywam- też często go przygotowuję, ale krem na tym kokosowym serniczku bije wszystkie inne na głowę! To krem z palonej białej czekolady, tak dokładnie- PALONEJ :). Białą czekoladę drobno siekamy i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku do ładnego skarmelizowania. Ta czynność powoduje(...)później.... podzielenia się ze mną opinią. Będziecie zachwyceni, obiecuję! ;)     Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) Spód: 180 g kruchych maślanych ciastek 50 g masła, stopionego i przestudzonego Masa serowo-kokosowa: 1 szkl mleka (250 ml) 100 g wiórków kokosowych 1/3 tabliczki białej czekolady, posiekanej 25 g żelatyny w proszku 8 łyżek zimnego mleka 150 g śmietanki

Nastoletnie Wypiekanie
Pełnoziarniste ciasteczka z czekoladą 123

samo szybko znikają z talerzyka. Po upieczeniu ciastka są kruche i chrupiące, na drugi dzień robią się miękkie, ale smakują naprawdę znakomicie. Idealnie nadają się do relaksu przy kawie lub herbacie, ale będą też świetną przekąską do szkoły lub pracy. Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 5 łyżek(...)miód oraz olej kokosowy. Wszystko wymieszać, najlepiej wyrabiać za pomocą dłoni, w razie gdyby ciasto było zbyt suche dolać troszkę mleka lub wody. Ciasto ma wyjść wilgotne i zbite. Uformować dużą kulę, odrywać po kawałku ciasta tworząc w dłoniach kulki, które następnie kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać. Na wierzch ciastek kłaść kawałeczki czekolady, lekko

Healthy food explorer
Kokosanki z białą czekoladą i żurawiną 73

bez Thermomixa. Przepis zmodyfikowałam, delikatnie też „odchudzając” ciasteczko :) Jeśli posiadacie Thermomix, to oryginalny przepis brzmi „Ciastka z malinami i białą czekoladą”. Pominęłam dodatek cukru, użyłam mąki orkiszowej, pełnoziarnistej, zwiększyłam ilość jajek i wiórków kokosowych, a zmniejszyłam masła, dodałam żurawinę. 24 sztuki: 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki 80 g masła, miękkiego, pokrojonego(...)wykorzystując dwie łyżeczki, można wykładać ciastka w kształcie jajek/łódek, zgarniając masę łyżeczką z drugiej łyżeczki. Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 minut. Thermomix Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 3 s/obr. 6. Czekoladę przełożyć do innego naczynia, odstawić. Do naczynia włożyć masło, jajka, wymieszać 3 minuty/obroty 3. Dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać

Kucharzyca
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-kokosowe (z mąki kokosowej) 213

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasteczka są po prostu przepyszne, a dodatek wiórek i czekolady - sprawia, że delikatnie chrupią między

Di gotuje
Keto delicje (Paleo, LowCarb, LCHF) 145

Czas gotowania 12 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Galaretka wiśniowa 100 ml soku z wiśni 100 % 1 łyżka erytrytolu 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Ciastka 1 jajko 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka erytrytolu 1 szczypta soli 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej (płaskiej) Polewa 50 g czekolady gorzkiej najlepiej 100% kakao lub niskowęglowodanowej Sposób przygotowania Galaretka(...)posypać po wierzchu żelatyną i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Przelać do niewielkich foremek na babeczki lub muffiny (średnica spodu musi być mniejsza niż tych, które używamy do ciastek). Wstawić do lodowki na ok. 15 minut do stężenia. Ciastka Masło rozpuścić, dodać jajko i zmiksować dodając erytrytol aż do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodać pozostałe suche

Modern Cave Girl
Szybkie ciasteczka z cukrem kokosowym 132

Dziś zapraszam Was na szybkie ciasteczka z cukrem kokosowym . Kruche, proste w przygotowaniu, nie za słodkie, takie na jeden gryz Idealne do herbaty lub po prostu

Słodkie okruszki
Smakołyk z kokosem 142

szklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników przepis Ucieramy margarynę z cukrem pudrem . Do puszystej masy dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe .Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki . W maszynce do mięsa mielimy ciastka lub rozkruszamy je na proszek tłuczkiem do mięsa , dodajemy cukier wymieszany z kakao , wlewamy trochę wody ( ciasto powinno być gęste ) , mieszamy . Na pergaminie(...)formujemy z ciasta kwadrat lub prostokąt i rozsmarowujemy na nim masę kokosową. Zwijamy w rulon i wstawiamy do lodówki . Gdy stwardnieje nadaje się do jedzenia

Smakowite Dania
Bezglutenowe ciastka imbirowe 147

miękkiego masła, 150g cukru, łyżka płynnego miodu, 1 łyżka nasion chia, 1/3 szklanki wody, 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej, 50g mąki kokosowej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania bezglutenowych ciastek imbirowych: Nasiona chia miksuję z 1/3 szklanki wody i odstawiam. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą

Gotuj Się Kto Może
Serduszka kokosowe 73

Mąka krupczatka – 50 dag Wiórki kokosowe –25 dag Cukier – 20  dag Proszek do pieczenia –4 łyżeczki Margaryna – 25 dag Jajka – 3 szt Rum – 3 łyżki

ciasta i desery czyli na słodko
Kruche ciastka owsiane z czekoladą 125

jakieś ciastka kruche, a nic lepiej nie nadaje się do tego niż masło. Kiedyś próbowałam robić takie z olejem kokosowym, ale jednak to nie to samo. Od czasu do czasu takie chrupiące ciasteczka w końcu nie zaszkodzą ;) Ciastka wyszły duże, kruche i po prostu pyszne. Składniki: 200 g masła, w temperaturze pokojowej  1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki

Healthy food explorer
MUFFINY ANANASOWE 105

Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 34/ szklanki cukru kryształ 80 ml

Ciastka - domowe słodkości
Kokosowe babeczki 149

Bardzo dobre, delikatne babeczki z kokosową nutą. Całość dopełnia pyszna polewa na bazie białej czekolady. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka

Pysznie & Pięknie
PŁONĄCA CZEKOLADOWA BAJADERA Z BEZĄ WŁOSKĄ 136

wyglądem! Zrobi furorę na każdym przyjęciu! Ja jestem zachwycona , a Wy? Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 5 szt ) * wafelki Lusette czekoladowe – 2 szt * kruche ciastka / herbatniki – 150 g * czekolada mleczna – 50 g * mleko kokosowe – 100 ml * masło min.82% – 50 g * powidła śliwkowe – 50 g * orzechy macadamia, laskowe i arachidowe – ok. 150 g BEZA WŁOSKA

Ostra na Słodko
KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI 145

Składniki:  50 g płatków migdałowych 180 g wiórków kokosowych 100 g cukru 2 jajka 50 g margaryny Przygotowanie: Płatki migdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę

Ciastka - domowe słodkości
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 146

pierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed

Kuchnia w czekoladzie
Trzyskładnikowe jaglane kokosanki 167

powiedział, że w Tłusty Czwartek pączki są obowiązkowe? Niech "zwykłe" ciastka nie czują się przez nas pominięte! ;)  Składniki (na około 16 ciastek): - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 6 łyżek słodu (syropu z agawy/klonowego/miodu/ksylitolu) + opcjonalnie 2 łyżeczki cukru waniliowego/esencji waniliowej - opcjonalnie 2 łyżki masła klarowanego  Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika blendera i miksujemy

Smakuje zdrowo
miodowe kudłacze 129

około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić i pokroić na małe kwadraty. Składniki polewy zagotować i wystudzić (będzie dość rzadka ale taka ma być). Kawałki ciastka zanurzać w polewie a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 211

dwie części, każda rozwałkowujemy na prostokąt o grubości pół centymetra. Każdą część posypujemy owocami lub cynamonem i cukrem wówczas rozwałkowane ciasto smarujemy wcześniej olejem kokosowym. Ciasno je zwijamy i kroimy na 12 kawałków. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Piec nagrzewamy do 180 st.C. Wkładamy bułeczki i pieczemy ok. 15 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Truskawkowe rafaello 174

Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli". Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z "Śnieżką", następnie cały czas miksując na małych obrotach

In my kitchen