już wiele razy robiła krem na bazie bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady. Jest rewelacyjny i tego nie ukrywam- też często go przygotowuję, ale krem na tym kokosowym serniczku bije wszystkie inne na głowę! To krem z palonej białej czekolady, tak dokładnie- PALONEJ :). Białą czekoladę drobno siekamy i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku do ładnego skarmelizowania. Ta czynność powoduje(...)później.... podzielenia się ze mną opinią. Będziecie zachwyceni, obiecuję! ;) Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) Spód: 180 g kruchych maślanych ciastek 50 g masła, stopionego i przestudzonego Masa serowo-kokosowa: 1 szkl mleka (250 ml) 100 g wiórków kokosowych 1/3 tabliczki białej czekolady, posiekanej 25 g żelatyny w proszku 8 łyżek zimnego mleka 150 g śmietanki
Nastoletnie Wypiekaniesamo szybko znikają z talerzyka. Po upieczeniu ciastka są kruche i chrupiące, na drugi dzień robią się miękkie, ale smakują naprawdę znakomicie. Idealnie nadają się do relaksu przy kawie lub herbacie, ale będą też świetną przekąską do szkoły lub pracy. Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 5 łyżek(...)miód oraz olej kokosowy. Wszystko wymieszać, najlepiej wyrabiać za pomocą dłoni, w razie gdyby ciasto było zbyt suche dolać troszkę mleka lub wody. Ciasto ma wyjść wilgotne i zbite. Uformować dużą kulę, odrywać po kawałku ciasta tworząc w dłoniach kulki, które następnie kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać. Na wierzch ciastek kłaść kawałeczki czekolady, lekko
Healthy food explorerbez Thermomixa. Przepis zmodyfikowałam, delikatnie też „odchudzając” ciasteczko :) Jeśli posiadacie Thermomix, to oryginalny przepis brzmi „Ciastka z malinami i białą czekoladą”. Pominęłam dodatek cukru, użyłam mąki orkiszowej, pełnoziarnistej, zwiększyłam ilość jajek i wiórków kokosowych, a zmniejszyłam masła, dodałam żurawinę. 24 sztuki: 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki 80 g masła, miękkiego, pokrojonego(...)wykorzystując dwie łyżeczki, można wykładać ciastka w kształcie jajek/łódek, zgarniając masę łyżeczką z drugiej łyżeczki. Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 minut. Thermomix Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 3 s/obr. 6. Czekoladę przełożyć do innego naczynia, odstawić. Do naczynia włożyć masło, jajka, wymieszać 3 minuty/obroty 3. Dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać
Kucharzycahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są po prostu przepyszne, a dodatek wiórek i czekolady - sprawia, że delikatnie chrupią między
Di gotujeCzas gotowania 12 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Galaretka wiśniowa 100 ml soku z wiśni 100 % 1 łyżka erytrytolu 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Ciastka 1 jajko 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka erytrytolu 1 szczypta soli 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej (płaskiej) Polewa 50 g czekolady gorzkiej najlepiej 100% kakao lub niskowęglowodanowej Sposób przygotowania Galaretka(...)posypać po wierzchu żelatyną i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Przelać do niewielkich foremek na babeczki lub muffiny (średnica spodu musi być mniejsza niż tych, które używamy do ciastek). Wstawić do lodowki na ok. 15 minut do stężenia. Ciastka Masło rozpuścić, dodać jajko i zmiksować dodając erytrytol aż do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodać pozostałe suche
Modern Cave GirlDziś zapraszam Was na szybkie ciasteczka z cukrem kokosowym . Kruche, proste w przygotowaniu, nie za słodkie, takie na jeden gryz Idealne do herbaty lub po prostu
Słodkie okruszkiszklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników przepis Ucieramy margarynę z cukrem pudrem . Do puszystej masy dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe .Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki . W maszynce do mięsa mielimy ciastka lub rozkruszamy je na proszek tłuczkiem do mięsa , dodajemy cukier wymieszany z kakao , wlewamy trochę wody ( ciasto powinno być gęste ) , mieszamy . Na pergaminie(...)formujemy z ciasta kwadrat lub prostokąt i rozsmarowujemy na nim masę kokosową. Zwijamy w rulon i wstawiamy do lodówki . Gdy stwardnieje nadaje się do jedzenia
Smakowite Daniamiękkiego masła, 150g cukru, łyżka płynnego miodu, 1 łyżka nasion chia, 1/3 szklanki wody, 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej, 50g mąki kokosowej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania bezglutenowych ciastek imbirowych: Nasiona chia miksuję z 1/3 szklanki wody i odstawiam. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą
Gotuj Się Kto MożeMąka krupczatka – 50 dag Wiórki kokosowe –25 dag Cukier – 20 dag Proszek do pieczenia –4 łyżeczki Margaryna – 25 dag Jajka – 3 szt Rum – 3 łyżki
ciasta i desery czyli na słodkojakieś ciastka kruche, a nic lepiej nie nadaje się do tego niż masło. Kiedyś próbowałam robić takie z olejem kokosowym, ale jednak to nie to samo. Od czasu do czasu takie chrupiące ciasteczka w końcu nie zaszkodzą ;) Ciastka wyszły duże, kruche i po prostu pyszne. Składniki: 200 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki
Healthy food explorerSkładniki: 250 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 34/ szklanki cukru kryształ 80 ml
Ciastka - domowe słodkościBardzo dobre, delikatne babeczki z kokosową nutą. Całość dopełnia pyszna polewa na bazie białej czekolady. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka
Pysznie & Piękniewyglądem! Zrobi furorę na każdym przyjęciu! Ja jestem zachwycona , a Wy? Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 5 szt ) * wafelki Lusette czekoladowe – 2 szt * kruche ciastka / herbatniki – 150 g * czekolada mleczna – 50 g * mleko kokosowe – 100 ml * masło min.82% – 50 g * powidła śliwkowe – 50 g * orzechy macadamia, laskowe i arachidowe – ok. 150 g BEZA WŁOSKA
Ostra na SłodkoSkładniki: 50 g płatków migdałowych 180 g wiórków kokosowych 100 g cukru 2 jajka 50 g margaryny Przygotowanie: Płatki migdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę
Ciastka - domowe słodkościpierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2. Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed
Kuchnia w czekoladzie