ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:26/145)

Owsiane babeczki z kokosem 80

Mocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego.  Przygotowanie: 5 minut  Pieczenie: 15 minut Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie

zdrowo i aktywnie
Ciasto Milky Way w wersji kokosowej z białą czekoladą (przepis tylko u mnie!) 136

mleka/śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Di gotuje
Kokosowe ciasteczka z marmoladą 129

Kruche ciasteczka z kokosową bezą i marmoladą na wierzchu. Przygotowanie ich, co prawda, zajmuje trochę czasu, bo ciasto po wcześniejszym zagnieceniu trzeba schłodzić, a potem wyciąć

Arabeska waniliowa
Chrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia 181

Chrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia. Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do herbaty, na poprawę nastroju, do

Słodkie okruszki
Rafaello 214

było puszyste (chociaż w moim mikserze planetarnym się to nie do końca powiodło) po czym porcjami dodajemy budyń. Ja dodałam jeszcze ok 2 garście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki

Szybko Tanio Smacznie
Zdrowe ciasteczka BROWNIE | bez cukru, laktozy, bez glutenu| 149

zabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka  100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę

Czarnawisienka
Ciasto Paradiso bez pieczenia 670

Pyszne ciacho na spodzie z ciastek,orzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan

Swojskie jedzonko
Rafaello podchmielone 121

200 g wiórek kokosowych 50 ml wódki 200 g herbatników 200 g masła aromat migdałowy lub rumowy orzechy laskowe pół szkl śmietanki 30 % tabliczka białej czekolady

Gotowanie jest łatwe
Trufle w wiórkach kokosowych 147

Trufle w wiórkach kokosowych  Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub

Kuchnia co dnia
Prawdziwy sernik wegański 170

sernikowy. Składniki na sernik (dodałam pure z dyni, ale spokojnie można pominąć ten składnik i gwarantuję, że sernik się uda!) Spód ciasta: 200 g ciastek typu digestive (przepis znajdziecie tu ) 100 g masła kokosowego (można zastąpić 80 ml oleju roślinnego) pół łyżeczki cynamonu Masa serowa: około 600 g serka 300 g pure z upieczonej dyni 150 g cukru (użyłam(...)ksylitolem w proszku) 2 dojrzałe banany 80 g sezamu Przygotowanie: Spód: Ciastka pokruszyć i zblenować na „piasek” razem z 60 g masła (4 łyżki) i cynamonem. Wylepić dno formy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Masa serowa: sezam zblendować na gładką masę w dużą łyżką miękkiego masła kokosowego po czym dodać banany i cukier. Ser połączyć z pure dyniowym

greenscarf
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 138

gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym.  Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne ale i ładnie dekorują nasz stół.   Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 146

gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym.  Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne ale i ładnie dekorują nasz stół.   Smacznego

Health-Fit-Life
CIASTKA GRYCZANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MALINAMI 107

szklanki kaszy jaglanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/2 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1/2 szklanki świeżych malin (można pominąć) * Ciastka są dość duże, można upiec 18 mniejszych. Wówczas nabieramy po 1 pełnej łyżce masy na 1 ciastko i pieczemy w dwóch partiach, skracając(...)proszek do pieczenia.  W rondelku, na małym ogniu, podgrzewamy olej kokosowy, masło orzechowe i cukier trzcinowy. Przekładamy do miski z płatkami, mieszamy. Dodajemy jajko i maliny. Mieszamy łyżką do połączenia. Nabieramy 2 łyżki masy i w dłoniach formujemy kule. Układamy na blaszce, zachowując odstępy. Wierzch ciastek spłaszczamy dłonią lub spodem szklanki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut

cool and minty
Ciastka Pszenno - owsiane w czekoladzie 157

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 g suszonej żurawiny 100 g rodzynek 6 łyżek  wiórków kokosowych 4 łyżki  błonnika kakaowego  Dodatkowo: czekolada 200 g Wykonanie ciastek Pszenno - owsianych   Do misy wsypujemy otręby owsiane i pszenne . Dodajemy jaja i śmietanę i płynny miód. Wsypujemy sodę i proszek do pieczenia(...)Dodajemy cynamon. Wsypujemy wiórka kokosowe  Dodajemy rodzynki i żurawinę. Wsypujemy błonnik kakaowy  . Włączamy robot i przez około 3-5 minut miksujemy na najmniejszych obrotach.   Po upieczeniu polewamy czekoladą

Różowa kuchnia
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 148

śniadanie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal w tym: B: 8 g; W: 39 g; T: 10.7 g.   Składniki Ciastko - 40 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 132

śniadanie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal w tym: B: 8 g; W: 39 g; T: 10.7 g.   Składniki Ciastko - 40 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru

Health-Fit-Life
Kokosowa Princessa Zebra (z kremem budyniowym straciatella) 132

wymieszać za pomocą łyżki. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/3 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, masę, herbatniki i na końcu resztę kremu. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi (można lekko je przyklepać). Ciasto wstawić do lodówki - do stężenia (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować wg uznania. (*) Jak dotąd nie zauważyłam

Di gotuje
Sernik kokosowy z polewą krówkową 173

spód: 180 g ciastek owsianych 1 łyżka kakao 90 g roztopionego masła polewa: 200 g krówek 4 łyżki mleka (lub więcej) ewentualnie płatki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: SPÓD: Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Ciastka i kakao zmiksować w blenderze. Do zmiksowanych ciastek wlać masło i ponownie zmiksować lub wymieszać rękami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia(...)następnie równomiernie zmiksowanymi ciastkami mocno dociskając palcami. MASA: Białka oddzielić od żółtek. Sery, żółtka, cukier i mleczko kokosowe zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, ponownie przez chwilę zmiksować. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę. Białka delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Masę wylać na spód z ciastek i piec

Ze smakiem i z pasją
Czekoladowe babeczki z kremem piernikowym 161

jajko 100 g mlecznej czekolady 100 g oleju kokosowego krem: 1 szkl śmietanki 30% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 4 duże ciastka piernikowe oraz figa do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie do czekolady dodajemy jogurt i jajko i krótko mieszamy do połączenia. Suche składniki dodajemy(...)miski wlewamy zimną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Do ubitej śmietanki dodajemy po łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy pokruszone ciastka i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy krem do szprycy i dekorujemy zimne babeczki wyjęte z papilotek. Na koniec dekorujemy plasterkami figi. Gotowe babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego   Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 208

winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego) BURACZANE MUFFINY CZEKOLADOWE Buraki obrać, pociąć na mniejsze kawałki i upiec w piekarniku do miękkości, następnie zrobić z nich

Candy Pandas